سیر تکامل جنین و همه چیز درباره آن

زمان تقریبی مطالعه: 14 دقیقه

رشد و سیر تکامل جنین فرآیندی منظم و پیچیده است که از زمان لقاح تا تولد نوزاد ادامه پیدا می‌کند.

رشد و تکامل جنین به سه مرحله تقسیم می‌شود. مرحله نو جنینی کوتاه‌ترین مرحله است که تنها 14 روز از زمان لقاح طول می‌کشد و در آن تخمک بارور شده به سرعت شروع به تقسیم سلولی می‌کند.

مرحله دوم مرحله رویانی نام دارد که از هفته سوم تا هشتم بعد از لقاح اتفاق می‌افتد. در این مرحله، ویژگی‌های ظاهری شکل می‌گیرند. قلب نیز در این مرحله شروع به تپش می‌کند.

مرحله سوم مرحله جنینی است که از ماه هشتم شروع شده و تا زمان زایمان ادامه پیدا می‌کند. در این مرحله جنسیت فرزند مشخص می‌شود و اندام داخلی اصلی بدن شروع به رشد می‌کنند. بخش زیادی از وزن‌گیری و افزایش قد در این مرحله اتفاق می‌افتد.

آگاهی از مراحل مختلف رشد جنین می‌تواند مادر را در مراقبت از خود و جنین یاری دهد.

برای آگاهی از ابتدایی ترین مسائل بارداری که از تست بارداری و علائم اولیه گرفته تا مراحل کامل رشد و تکامل جنین، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

تست بارداری

تست بارداری-011

اگر موعد پریود شدنتان رسیده است ولی پریود نشده‌اید، احتمالا باردار هستید.

اگر نمی‌دانید زمان قاعدگی بعدی شما چه زمانی است، تست بارداری را حداقل 21 روز پس از آخرین رابطه جنسی محافظت نشده انجام دهید.

استفاده از تست بارداری خانگی از دیگر راه‌‌های تشخیص بارداری است. دقت این نوع تست بارداری می‌تواند پایین باشد و ممکن است قبل از رسیدن قاعدگی، نتایج درستی از بارداری را نشان ندهد.

تست‌های بارداری، هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) را در خون یا ادرار شناسایی می‌کنند. این هورمون حدودا 6 روز پس از لقاح ترشح می‌شود.

تست بارداری خانگی میزان این هورمون را در ادرار اندازه‌گیری می‌کند.

اگر زمان پریودی خود را نمی‌دانید، 21 روز پس از آخرین رابطه جنسی محافظت نشده، بهترین زمان برای انجام تست بارداری است.

علائم اولیه بارداری

علائم اولیه بارداری-03

نوع علائم اولیه بارداری بسته به وضع سلامتی افراد، مختلف است. از شایع‌ترین علائم اولیه بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

در صورتی که حداقل 21 روز پس از رابطه جنسی محافظت نشده، پریود نشدید، ممکن است حامله باشید. برای اطمینان می‌توانید بیشتر صبر کنید یا به آزمایشگاه بروید.

تغییرات هورمونی از اثرات بارداری روی بدن هستند. حساس شدن سینه از علائم اولیه بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود. پس از اینکه بدن به این هورمون‌‌ها عادت کند، درد و حساسیت سینه‌ها هم از بین می‌رود.

تهوع صبحگاهی که در واقع می‌تواند در هر زمانی از روز یا شب رخ دهد، اغلب یک تا دو ماه پس از بارداری شروع می‌شود. با این حال یکی از علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه، تهوع صبحگاهی است که برخی از زنان آن را تجربه می‌کنند.

علت تهوع در دوران بارداری مشخص نیست اما هورمون‌های بارداری به احتمال زیاد بر آن اثر می‌گذارند.

افزایش ادرار از علائم اولیه بارداری است که در اکثر زنان باردار دیده می شود. مقدار خون بدن در دوران بارداری دو برابر شده و بدن باید آن را سریع تصفیه کرده و مواد اضافی را از طریق ادرار دفع کند.

خستگی مفرط در بین علائم اولیه بارداری از شایع‌ترین علائم است. ممکن است افزایش سریع سطح هورمون پروژسترون در اوایل بارداری ممکن است باعث خستگی مفرط شود.

اولین عضوی که در جنین تشکیل میشود؟

با پیشروی بارداری، سلول‌ها نیاز به مواد غذایی بیشتری پیدا می‌کنند و به دنبال آن باید مواد زائد از بدن دفع شود. بدن مادر دیگر نمی‌تواند به تنهایی این کار را انجام دهد. بنابراین، اولین چیزهایی که در بدن جنین به وجود آمده و رشد می‌کنند، قلب، خون و سیستم گردش خون است.

رشد قلب از هفته سوم بارداری شروع شده و ابتدا شبیه به یک لوله S شکل است. رشد صحیح قلب جنین به قدری مهم است که مادران در سه ماهه اول باید بیشتر از همیشه مراقب تغذیه خود باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تشکیل قلب جنین، مقاله علت تشکیل نشدن قلب جنین مطالعه شود.

برخی از سخت‌ترین بیماری‌های مادرزادی که به قلب و سیستم عصبی مربوط هستند، در حین تشکیل قلب و با مصرف مکمل بارداری قابل پیشگیری هستند.

جنین کی کامل میشود؟

جنین کی کامل میشود؟

تقریبا تمام اندام‌های جنین تا حدود 10 هفته پس از لقاح (که برابر با 12 هفته بارداری است) به طور کامل تشکیل می‌شوند.

معده و مری در حدود هفته هفتم بارداری شروع به شکل‌گیری کرده‌اند و روده‌های جنین آنقدر سریع رشد کرده‌اند که به داخل بند ناف رفته‌اند. در این هفته دیواره شکم بسته شده و روده‌ها به داخل شکم برمی‌گردند.

بیشتر ناهنجاری‌ها و نقایص مادرزادی در دوره‌ای که اندام ها در حال شکل گیری هستند رخ می‌دهد. در این دوره، جنین در برابر اثرات داروها، تشعشعات و ویروس‌ها آسیب پذیرتر است.

بنابراین، یک زن باردار نباید در این دوره از داروهای خطرناک یا واکسن استفاده کند، مگر اینکه برای محافظت از سلامت او ضروری تلقی شود.

تشکیل اعضای بدن جنین در هر ماه

جنین در طول یک بارداری معمولی تغییرات زیادی خواهد داشت. مراحل رشد جنین به سه بخش مساوی تقسیم می‌شوند که هر کدام یک سه ماهه نام دارند.

در طول هر سه ماهه بارداری تغییرات مشخصی را در رشد جنین و خودتان مشاهده خواهید کرد.

● جنین یک ماهه

جنین 1 ماهه-1

تا پایان هفته چهارم، اندازه جنین یک ماهه کمی کوچکتر از یک دانه برنج است!

پس از اینکه تخمک بارور شده در دیواره رحم کاشته شد، کیسه‌ای در اطراف آن رشد می‌کند.

در روزهای آینده این کیسه از مایع آمنیوتیک پر شده و از کودک در برابر ضربات خارجی محافظت می‌کند. جفت نیز در این ماه تشکیل می‌شود.

وظیفه جفت، رساندن مواد مغذی و معدنی از بدن مادر به بدن جنین یک ماهه است.

ویتامین‌های B نقش مهمی در رشد جنین و سلامت مادر در دوران بارداری دارند.

مصرف ویتامین B6 و اسید فولیک (ویتامین B9) برای رشد اولیه جنین یک ماهه بسیار مهم هستند، بنابراین مطمئن شوید که مقادیر مناسبی از این مواد را از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌های بارداری دریافت می‌کنید.

● جنین دو ماهه

جنین 2 ماهه

در ماه دوم بارداری، صورت جنین به رشد خود ادامه می‌دهد. جوانه‌هایی که در ادامه بارداری تبدیل به اندام‌های مختلف می‌شوند، در این ماه شکل می‌گیرند.

اندام‌های حیاتی و مهمی مانند مغز، اندام‌های حسی و دستگاه گوارش شروع به شکل‌گیری می‌کنند. استخوان‌ کم کم جای غضروف در جنین دو ماهه را گرفته و محکم می‌شوند.

پس از حدود 6 هفته، ضربان قلب جنین با سونوگرافی قابل تشخیص است. برای رشد مناسب و جلوگیری از بروز بیماری‌های مادرزادی، شروع مصرف مکمل‌های دوران بارداری، امگا 3 و روغن ماهی برای کمک به رشد جنین در ماه دوم هرگز زود نیست.

● جنین سه ماهه

جنین 3 ماهه

در آخرین ماه از سه ماهه اول بارداری، اندام‌ها و همچنین دست‌ها، پاها، انگشتان دست و پاها به خوبی رشد و  ناخن های دست و پای جنین سه ماهه شروع به شکل‌گیری می‌کنند.

گوش‌ها و دندان‌ها نیز رشد خود را روی سر جنین سه ماهه آغاز می‌کنند. اگرچه اندام‌های تناسلی شروع به شکل‌گیری کرده‌اند، اما هنوز نمی‌توان با استفاده از سونوگرافی جنسیت را تعیین کرد.

در پایان ماه سوم، رشد جنین به حدی رسیده است که می‌توان گفت کودک به طور کامل شکل گرفته است.

پس از ماه سوم بارداری، احتمال سقط جنین به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

● جنین چهار ماهه

جنین 4 ماهه

در ماه چهارم بارداری جنین 15 سانتی‌متر طول و 113 گرم وزن دارد. ویژگی‌های ظاهری مانند موهای نازک و نرم، پلک‌ها، مژه‌ها و ناخن‌های کوچک به خوبی رشد می‌کنند.

ضربان قلب از طریق ابزار داپلر یا سونوگرافی به وضوح قابل شنیدن است. فقط باید از پزشک خود بخواهید ضربان قلب را برای شما پخش کند.

دندان‌های جنین چهار ماهه متراکم‌تر می‌شوند. جنین شروع به کش دادن خود، مکیدن انگشت خمیازه کشیدن و انجام حرکات دیگر می‌کند.

اندام‌های تولید مثل جنین چهار ماهه در سونوگرافی قابل مشاهده هستند و می‌توانید در این ماه جنسیت فرزند خود را متوجه شوید.

در ماه چهارم بارداری باید مراقب وزن خود باشید. به جای توجه به مقدار غذا، به مقدار مواد مغذی درون آن توجه کنید.

ورزش و مصرف مکمل‌های بارداری حاوی آهن و فولیک اسید هم در این ماه پیشنهاد می‌شود. در این ماه باید از بلند کردن چیزهای سنگین پرهیز کنید.

● جنین پنج ماهه

جنین 5 ماهه

جنین 5 ماهه حدود 25 سانتی‌متر طول و می تواند از 226 تا 450 گرم وزن داشته باشد.

مادر می‌تواند حرکت جنین پنج ماهه را در شکم خود احساس کند و میزان حرکت جنین قرار نیست نشانه‌ایی از زنده بودن او باشد. رشد مو روی سر و بدن ادامه دارد. شانه‌ها و کمر با موهای نازکی به نام لانوگو پوشیده می‌شوند.

ماده غلیظی به نام ورنیکس کازئوزا، پوست جنین پنج ماهه را می پوشاند تا از پوست در برابر مایع آمنیوتیک محافظت کند. این لایه قبل از تولد نوزاد از بین می‌رود.

برای جلوگیری از علائم بارداری مانند یبوست، مواد غذایی فیبردار را در رژیم غذایی خود قرار دهید. ورزش در ماه پنجم بارداری می‌تواند بدن شما را برای ادامه بارداری و زایمان آماده کند. از مصرف غذاهای فست فود جلوگیری کرده و سعی کنید مواد غذایی سالم مصرف کنید.

● جنین شش ماهه

جنین 6 ماهه

طول جنین شش ماهه به 32-34 سانتی متر و وزن آن بین 800 تا 1000 گرم است.

پوست جنین چروکیده است و می‌تواند زبانش را بیرون بیاورد، خمیازه بکشد، لبخند بزند، چشمانش را باز کند و از همه مهم‌تر، به صداهای بیرونی واکنش می‌دهد.

جنین شش ماهه چرخه‌های خواب و بیداری دارد. حرکات او در طول روز بیشتر است. چندین بار در روز موقعیت خود را تغییر می‌دهد، می‌چرخد ​​و لگد می‌زند زیرا فضای آمنیوتیک هنوز بسیار جادار است.

از آن جایی که خون کمتری به بالاتنه و سر می‌رسد، ممکن است احساس گیجی کنید. به آرامی حرکت کنید، آب زیادی بنوشید و از ایستادن زیاد خودداری کنید.

● جنین هفت ماهه

جنین 7 ماهه

اندام‌ها و سیستم‌های جنین هفت ماهه که در ماه‌های قبل به وجود آمده‌اند به رشد خود ادامه می‌دهند. علاوه بر این، یک لایه چربی زیر پوست جنین جمع می‌شود و فرایند وزن‌گیری سرعت می‌گیرد.

جنین هفت ماهه می‌تواند صداهای بیرون را شنیده و به آن‌ها واکنش دهد.

مقدار مایع آمنیوتیک با بزرگ شدن جنین کاهش پیدا می‌کند.

در پایان این ماه، کودک شما حدود 35 سانتی‌متر طول دارد و می‌تواند بین 900 گرم تا 1.8 کیلوگرم وزن داشته باشد. اگر جنین در این ماه به دنیا بیاید، شانس بالاتری برای زنده ماندن دارد.

مصرف غذاهایی با آهن بالا در این ماه بسیار مهم است. اگر پزشک تشخیص دهد نیاز به آهن بیشتری دارید، ممکن است مکمل‌های بارداری تجویز کند.

همیشه به سمت چپ بخوابید. اگر نگرانی یا ترس دارید، حتما با شریک زندگی و پزشک صحبت کنید.

● جنین هشت ماهه

جنین 8 ماهه

رشد مغز جنین هشت ماهه سریع است و چربی بیشتری زیر پوست او جمع می‌شود.

بسیاری از اندام‌های داخلی بدن به طور کامل رشد کرده‌اند اما ریه‌ها نیاز به زمان بیشتری دارند.

جنین هشت ماهه به طور کامل صداها را شنیده و نور را می‌تواند تشخیص دهد. در اکثر مواقع هم به آن‌ها واکنش می‌دهد.

جنین هشت ماهه 45 سانتی متر طول و 2.2 کیلوگرم وزن دارد.

نوشیدن آب کافی با علائم بارداری ماه هشتم مانند سوزش سر دل، یبوست، کاهش سطح قند خون مقابله می‌کند.

برخی از تمرینات ورزشی برای جایگیری جنین هشت ماهه مناسب هستند. قبل از انجام هرگونه ورزش، با پزشک خود مشورت کنید.

● جنین نه ماهه

جنین 9 ماهه

ریه‌های جنین بالاخره در ماه نهم بارداری تکامل یافته و برای ورود به دنیای خارج از رحم آماده می‌شوند. رفلکس‌ها هماهنگ‌تر شده و کودک می‌تواند به صداها پاسخ دهد، پلک بزند و سرش را بچرخاند.

جنین به دلیل جابجایی برای جایگیری مناسب ممکن است پایین‌تر بیاید.

جنین نه ماهه حدود 20 سانتی‌متر قد و 3.1 کیلوگرم وزن دارد.

شنا کردن برای آماده‌سازی بدن برای زایمان و آرام کردن خود و بدنتان عالی است.

مادر در این ماه باید مقدار زیادی میوه و سبزیجات برگ سبز که منابع غنی از مواد فیبری، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند مصرف کند.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر رشد جنین در هفته های مختلف، جدول رشد جنین هفته به هفته را ببینید.

حرکات جنین

حرکات جنین-01

حرکات جنین را می‌توان در هفته 16 تا 24 بارداری حس کرد. حرکات اولین نوزاد را نمی‌توان تا هفته 20 تشخیص داد.

اگر تا هفته 24 حرکتی احساس نکردید، باید این موضوع را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید. این کار می‌تواند جان فرزندتان را نجات دهد.

لازم نیست هر روز دفعات تکان خوردن کودک را بشمارید، کافی است با الگوی حرکات روزانه او آشنا شوید.

افزایش حرکات جنین

افزایش حرکت جنین اغلب نشانه بدی نیست و از سلامت جنین در شکم مادر خبر می‌دهد.

نوزادان اغلب در ساعات معینی از روز فعال‌تر هستند، مانند بعد از خوردن غذا یا زمانی که در رختخواب دراز می‌کشید. در مقابل، وقتی پیاده روی می‌کنید، جنین به خواب می‌رود. زمانی که معده و مثانه پر باشند، حرکت‌های جنین با جزئیات بیشتری احساس می‌شوند.

کاهش حرکات جنین

اگر تا هفته  24 بارداری جنین هیچ حرکتی نکرد، باید هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. کند شدن حرکات ممکن است نشانه‌ای از بیماری یا مشکل برای جنین باشد.

پزشک با استفاده از دستگاه CTG ضربان قلب نوزاد را برای شناسایی بیماری‌ها و مشکلات دنبال بررسی می‌کند. در برخی موارد، سونوگرافی هم لازم است.

وزن‌گیری جنین و عوامل موثر بر آن

وزن‌گیری جنین و عوامل موثر بر آن-0

وزن گیری جنین به خصوص در سه ماهه سوم بارداری امری بسیار مهم و ضروری است.

جنین‌هایی که وزن کمی دارند دچار مشکلات حین زایمان و بیماری‌های بیشتری بعد از تولد می‌شوند. خطر مرگ این دسته از نوزادان تا 28 روز پس از تولد بالا است.

از عوامل موثر بر وزن گیری جنین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ژنتیک
  • سن والدین
  • تعداد فرزندان
  • شرایط پزشکی والدین
  • رژیم غذایی

تعیین جنسیت جنین

تعیین جنسیت جنین-01

تعیین جنسیت جنین از زمان باردار شدن تخمک انجام می‌شود اما تا حدود هفته 20 بارداری نمی‌توانید آن را بفهمید. در این زمان است که اندام تناسلی پسر یا دختر در سونوگرافی مشخص شده و می توان جنسیت را فهمید.

جنسیت در طول بارداری تغییر نمی‌کند. اندام تناسلی جنین تحت تاثیر کروموزوم‌های جنسی است.

ژن‌های زنان دارای دو کروموزوم X و ژن‌های مردان دارای کروموزوم X و Y هستند.

یک آزمایش واحد برای تعیین جنسیت جنین وجود ندارد. بنابراین اگر می‌خواهید جنسیت را زودتر از هفته 20 بارداری بدانید، می‌توانید از آزمایش‌های خاص استفاده کنید. در بسیاری از این تست‌ها تعیین جنسیت هدف ثانویه آزمایش است.

سکسکه جنین

ممکن است در سه ماهه دوم یا سوم بارداری متوجه سکسکه جنین شوید. هر جنین در زمان متفاوتی سکسکه کردن را شروع می‌کند.

متخصصین بر این باورند که سکسکه جنین در رشد و بلوغ ریه نقش دارد. در بیشتر موارد، این رفلکس طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست. با این حال، اگر سکسه تا بعد از هفته 32 ادامه‌ داشت، ممکن است نشانه‌ایی از جود مشکل باشد.

اگر سکسکه جنین هر روز و برای مدت طولانی تکرار شد، پیشنهاد می‌شود با پزشک متخصص تماس بگیرید.

برای تشخیص سکسه از لگد زدن، کمی منتظر بمانید، اگر حرکات ادامه داشت، موقعیت بدنی خود را عوض کنید و باز هم منتظر بمانید. اگر باز هم ضربه‌ها را احساس کردید، احتمالا کودک درون شکم شما در حال سکسکه کردن است.

دوران بارداری چند هفته است؟

بارداری از اولین روز آخرین قاعدگی محاسبه می‌شود. 2 هفته اضافی در ابتدای بارداری به زمان آن اضافه می‌شود. بنابراین دوران بارداری در اصل 10 ماه (40 هفته) است.

جنین متولد نشده حدود 38 هفته را در رحم سپری می کند، اما میانگین طول دوران بارداری یا حاملگی 40 هفته است. از آنجایی که برخی زنان تاریخ دقیق پریودی خود را نمی‌دانند، زایمان بین 37 تا 42 هفتگی طبیعی محسوب می‌شود.

موارد زیر می‌تواند به تشخیص زمان زایمان کمک کنند.

  • معاینه سونوگرافی اولتراسوند (به خصوص بین هفته‌های 6 تا 12)
  • اندازه رحم در معاینه واژینال یا شکم
  • زمان شروع حرکت جنین در دوران بارداری می‌تواند زمان زایمان را به طور تقریبی تعیین کند.

 ماه‌های بارداری و مراقبت‌های لازم

ماه‌های بارداری و مراقبت‌های لازم-01

در ماه های بارداری در هر ملاقات با پزشک متخصص، ادرار، فشار خون و وزن مادر بررسی می‌شود. علاوه بر این، معاینه شکم و تعیین موقعیت جنین توسط پزشک انجام می‌دهد.

حرکت جنین و سرعت ضربان قلب او از نشانه‌های حیاتی زنده بودن او است. ضربان قلب توسط دستگاهی به نام داپتون اندازه‌گیری می‌شود.

آزمایش‌های زیر را پزشک با توجه به وضعیت مادر و فرزندش است تجویز می‌کند:

  • اندازه‌گیری خون بدن مادر برای اطمینان از سلامت مادر هنگام زایمان و جلوگیری از تالاسمی
  • تعیین گروه خونی مادر برای انتقال خون در مواقع اضطراری
  • غربالگری هپاتیت و سیفلیس
  • غربالگری آنتی بادی سرخجه برای ایجاد سابقه مواجهه با این عفونت
  • غربالگری اچ‌آی‌وی. این عفونت می‌تواند بر سلامت جنین تاثیر زیادی داشته باشد.

آیا زایمان طبیعی یا سزارین در سلامت جنین موثر است؟

زایمان طبیعی یا سزارین؟

برخی ممکن است عقیده داشته باشند زایمان طبیعی بهتر از سزارین است. با این حال، سزارین حتی اگر درد زیادی نداشته باشد، همچنان برای مادر و جنین ضرر دارد.

زایمان طبیعی فرایندی سه مرحله‌ای و دردناک دارد. ابتدا دهانه رحم باید تا 10 سانتی‌متر باز شود. سپس با اعمال فشار توسط مادر، سر بچه و سپس بدن بچه بیرون می‌آید. پس از زایمان، جفت و بند ناف باید بریده شود.

در مقایسه با زایمان طبیعی، دوره نقاهت زایمان سزارین بیشتر است و ممکن است باعث آسیب به بافت‌های بدن شود. علاوه بر این، در صورت انجام سزارین دیگر نمی‌توانید زایمان طبیعی بی خطر داشته باشید.

درصورتی که می‌خواهید زایمان دومتان طبیعی باشد، باید به دلیل انجام سزارین، وضعیت بارداری کنونی و پیشینه پزشکی توجه خاص نشان دهید.

لزوم مصرف فولیک اسید در بارداری برای سلامت جنین

نقایص مادرزادی در 3-4 هفته اول بارداری رخ می دهد. مصرف فولیک اسید در بارداری و قبل از آن می‌تواند از ایجاد بیماری‌های مغزی و عصبی در جنین جلوگیری کند.

در قرص فولیک اسید باید 400 میکروگرم فولیک اسید وجود داشته باشد. توصیه می‌شود مصرف قرص فولیک اسید را حداقل یک ماه قبل از بارداری شروع کنید.

بدون مصرف اسید در بارداری، لوله عصبی ممکن است در طول بارداری به درستی بسته نشود و جنین با بیماری‌‌های زیر به دنیا بیاید:

  • اسپینا بیفیدا: رشد ناقص نخاع یا مهره‌ها که باعث ناهنجاری ظاهری می شود.
  • آنسفالی: رشد ناقص بخش‌های اصلی مغز. نوزادانی که با این بیماری به دنیا می‌آیند.

رژیم بارداری

رژیم بارداری-01

تحقیقات نشان می‌دهد رعایت رژیم بارداری می‌تواند بر سلامت جنین قبل و بعد از تولد تاثیر مستقیم بگذارد.

اگر مادر هنگام بارداری به اندازه کافی مواد مغذی از رژیم بارداری دریافت نکند، بیماری قلبی، دیابت و فشار خون بالا در بزرگسالی کودک را تهدید می‌کنند.

مصرف مواد غذایی زیر می‌تواند بر سلامت مادر و جنین تاثیر بسزایی بگذارد:

● مصرف آناناس در بارداری

اگر می‌خواهید میزان زیادی از مواد معدنی را به طور طبیعی به بدن خود و جنین برسانید، مصرف آناناس در بارداری به شما پیشنهاد می‌شود.

این میوه منبعی سرشار از فولات، آهن، منگنز، مس، ویتامین B1، ویتامین B6 و ویتامین C است.

● مصرف عرق کاسنی در بارداری

یبوست یکی از مشکلات اساسی زنان باردار است. یکی از راه‌های حل این مشکل، مصرف عرق کاسنی در بارداری است.

از دیگر فواید عرق کاسنی می‌توان به افزایش جذب کلسیم و مقابله با التهاب اشاره کرد.

● مصرف زعفران در بارداری

با توجه به این که در طول بارداری میزان خون در بدن افزایش پیدا می‌کنند، احتمال ابتلا به افزایش فشار خون وجود دارد.

با مصرف زعفران در بارداری و قرار دادن آن به اشکال مختلف مانند دمنوش در رژیم بارداری، می‌توان فشار خون را کنترل کرد.

● مصرف عسل در بارداری

 مصرف عسل در بارداری می‌تواند سوزش سر دل را رفع کرده و از اثرات مخرب استرس بر سلامت جنین جلوگیری کند.

مولتی ویتامین بارداری

بسیاری از زنان باردار نمی‌توانند ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز خود را از رژیم غذایی روزانه خود به دست بیاورند.

مشکل کمبود مواد معدنی برای افراد گیاهخوار حادتر است. مولتی ویتامین بارداری می‌تواند این کمبود را جبران کند.

انواع مختلفی از مولتی ویتامین بارداری وجود دارد که هر کدام دارای مقادیر مختلفی از مواد معدنی هستند. قبل از مصرف مولتی ویتامین بارداری، درباره رژیم غذایی و شرایط زندگی با پزشک متخصص صحبت کرده تا دوز لازم را برای شما تعیین کند.

مولتی ویتامین بارداری یدوناتال، دارای تمامی مواد اولیه لازم مانند ید و فولیک اسید، آهن به فرم فومارات، ویتامین C، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B6  و ویتامین B12 است که سلامت مادر را تامین کرده و رشد جنین را حمایت می‌کند.

مصرف این مولتی ویتامین بارداری از ایجاد بیماری‌هایی چون گواتر، کم کاری تیروئید و کم خونی در بارداری جلوگیری می‌کند.

مکمل بارداری یدوناتال

سوالات متداول

آیا جنین ضربان قلب دارد؟

ضربان قلب جنین ممکن است برای اولین بار توسط سونوگرافی واژینال از اوایل هفته پنجم تا هفتم شنیده شود.

آخرین عضوی که در جنین رشد می‌کند کدام است؟

ریه‌ها عضوی از بدن هستند که دیرتر از همه به بلوغ می‌رسند.

زایمان طبیعی برای جنین بهتر است یا سزارین؟

درصورتی که خطری مادر را تهدید نمی‌کند و مادر می‌تواند درد زایمان طبیعی را تحمل کند، بهتر است زایمان به صورت طبیعی انجام شود.

در کدام ماه بارداری می‌توان تعیین جنسیت جنین را انجام داد؟

جنسیت قطعی جنین را می‌توان بین هفته 18 تا 21 بارداری با استفاده از سونوگرافی تعیین کرد.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 59 نظر

5 59
سیر تکامل جنین و همه چیز درباره آن
5/5 - (7 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن