علائم پوکی استخوان

پوکی استخوان از رایج‌ترین بیماری‌هایی است که به موجب آن استخوان‌های شما نازک‌تر، ضعیف‌تر و شکننده‌تر خواهد شد. علائم پوکی استخوان می‌تواند اولین گام برای شناسایی و جلوگیری از پیشرفت این بیماری باشد. درست است که استخوان‌ها بسیار محکم و قوی هستند، اما استخوان‌ها از یک بافت زنده تشکیل شده‌اند که این بافت به طور مداوم تجزیه و بازسازی می‌شود.

این بیماری در زنان بالای 50 سال 21 درصد و در مردان بالای 50 سال بیش از 6 درصد، در سراسر دنیا گزارش شده است. در واقع تا اوایل 20 سالگی بدن شما بازسازی بافت استخوانی تجزیه شده را با سرعت بالاتری انجام می‌دهد و این روند با افزایش سن کندتر می‌شود.

با افزایش سن بافت استخوانی سریع‌تر از اینکه بازسازی شود، تجزیه شده و به دنبال آن استخوان‌ها شکننده‌تر شده و درنتیجه پوکی استخوان ایجاد می‌شود که می‌تواند خطر شکستگی استخوان‌ها را نیز افزایش دهد. یادگیری و بالا بردن آگاهی در مورد علائم پوکی استخوان به شما در سالم و قوی نگه داشتن استخوان‌ها، کمک بزرگی می‌کند.

علایم پوکی استخوان

درباره محصول کلسی هیل

در این ویدئو با جزئیات بیشتری از محصول کلسی هیل آشنا می‌شوید و شما میتوانید با داشتن اطلاعات بیشتری از ویژگی های محصول تصمیم به مصرف مکمل کلسی هیل نمایید.

مکمل کلسی هیل چیست و از چه موادی تشکیل شده

کلسی هیل

مکمل کلسی هیل ایکس مارت حاوی مواد لازم برای سلامت استخوان های بدن و جلوگیری از گرفتگی عضلات است. بدن ما برای حرکت ماهیچه ها، ترشح هورمون ها و ساختن و حفظ استخوان های قوی به کلسیم نیاز دارد. کلسیم همچنین به حفظ ضربان قلب و عملکرد عضلات کمک می کند. و انتقال پیام از مغز به سایر قسمت های بدن. ویتامین D3 یک ویتامین محلول در چربی است که به جذب کلسیم و فسفر در بدن کمک می کند. روی به ساخت و جلوگیری از شکستن استخوان ها کمک می کند منیزیم در افزایش استحکام استخوان ها و جلوگیری از گرفتگی عضلات موثر است.

مردم درباره بن فیت چی میگن

این مکمل فوق العااااااده بود

پروفایل
الهام
5/5
برای جلوگیری از پوکی استخوان برام تجویز شد راضی بودم
پروفایل
شبنم
5/5
برای افزایش استحکام استخوان ها تهیه کردم راضی بودم
پروفایل
علی
5/5

همین حالا خرید کنید

خرید مکمل کلسی هیل از داروخانه های معتبر با بهترین قیمت و تضمین اصالت کالا

علائم مخفی پوکی استخوان

بهترین راه جلوگیری از پوکی استخوان و عواقب جدی‌تر آن مانند شکستگی یا درد استخوان، درمان و شناسایی این بیماری در مراحل اولیه است. بنابراین باید مراقب علائم پوکی استخوان و نوع این علائم باشید. در ادامه با دقت بیشتری به علائم این بیماری پرداخته‌ایم.

به طور کلی پوکی استخوان را بیماری خاموش می‌نامند، زیرا این بیماری بدون علامت خاص و مهمی پیشرفت می‌کند. شناسایی پوکی استخوان در مراحل ابتدایی بسیار سخت است و اغلب افراد تا زمانی که استخوان لگن، مچ دست یا دیگر استخوان‌های خود را آسیب نرسانده باشند، متوجه ضعف و شکنندگی آن‌ها نمی‌شوند. با این حال برخی از علائم و نشانه‌ها وجود دارند که به ضعیف شدن استخوان‌های شما می‌توانند اشاره کنند.

  • عقب رفتن لثه: یکی از علائم پوکی استخوان عقب نشینی کردن لثه‌ها است. چنانچه با این نشانه مواجه هستید، از دندانپزشک خود بخواهید که پوکی استخوان فک شما را مورد بررسی قرار داده و با غربالگری فک برای تشخیص نهایی به شما کمک کند.
  • ناخن‌های شکننده: استحکام ناخن‌ها می‌تواند یکی از نشانه‌های سلامت استخوان شما باشد. البته فراموش نکنید که عوامل متعدد دیگری مانند دمای بسیار سرد و گرم، استفاده زیاد از لاک پاک‌کن‌ها و… نیز روی استقامت ناخن تاثیرگذار هستند.
  • خستگی‌های مفرد: یکی دیگر از علائم مخفی این بیماری خستگی‌های زیاد از فعالیت‌های عادی روزانه است.

پوکی استخوان علائم اولیه زیادی نداشته و بهترین راه تشخیص آن بررسی تغییرات تراکم استخوان است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که به طور مرتب، خصوصا در صورتی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارید، با متخصص و پزشک خود مشورت کرده و علائم پوکی استخوان که ممکن است در شما ظاهر شده باشد را مورد بررسی قرار دهید.

علائم مخفی پوکی استخوان

علت پوکی استخوان

اشاره کردیم که بافت استخوان‌های شما به طور دائمی در حال بازسازی هستند و زمانی که سن شما کمتر باشد، این نوسازی سریع‌تر رخ می‌دهد. در واقع علت بیماری پوکی استخوان سریع‌تر شدن سرعت تجزیه بافت استخوان نسبت به بازسازی آن است که با افزایش سن نیز بیشتر می‌شود. بدن اکثر افراد تا سن 30 سالگی به اوج توده استخوانی خود می‌رسد.

در واقع میزان ابتلا به پوکی و نشان دادن علائم پوکی استخوان تا حد بسیاری به میزان توده استخوانی بدن هر فرد در جوانی آن بستگی دارد. میزان حداکثر توده استخوانی، تا حد زیادی موروثی بوده و همچنین به نژاد شما نیز بستگی دارد. بدیهی است که هرچه توده استخوانی بیشتری در جوانی داشته باشید، احتمال ابتلا به پوکی استخوان خود را با افزایش سن کاهش می‌دهید.

عوامل خطر ابتلا به این بیماری را فراموش نکنید. این عوامل نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند و حتی می‌توانند شما را زودتر از آنچه که تصور می‌کنید، به این بیماری مبتلا کنند.

علائم پوکی استخوان در مردان

با توجه به اینکه مردان دارای اسکلت‌ها و استخوان‌های بزرگتری از زنان هستند و تحلیل استخوان‌های آن‌ها دیرتر شروع می‌شود و همچنین تغییرات سریع هورمونی ندارند، بنابراین کمتر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند. علائم پوکی استخوان در مردان معمولا با شکستگی استخوان‌ها خود را نشان می‌دهد و علت آن رفتارها و سبک زندگی می‌تواند باشد.

برخی از شایع‌ترین علل پوکی استخوان در مردان شامل مصرف داروهای گلوکوکورتیکوئید، هیپوگنادیسم (پایین بودن سطح تستوسترون)، سوء مصرف الکل، استعمال دخانیات، بیماری‌های گوارشی و بی‌حرکتی است.

علائم پوکی استخوان در زنان

تقریبا 80 درصد از مبتلایان به پوکی استخوان را زنان تشکیل می‌دهند که علائم پوکی استخوان در آن‌ها نیز می‌تواند در مراحل بالاتر با شکستگی استخوان خود را نشان دهد. زنان بالای 50 سال به دلیل رسیدن به سن یائسگی و کاهش سطح استروژن آن‌ها، تراکم استخوان خود را نیز از دست داده و احتمال شکستگی در آن‌ها افزایش می‌یابد.

علائم پوکی استخوان در زنان نیز مانند مردان است و اغلب تا زمانی شکستگی رخ ندهد، فرد متوجه آن نمی‌شود. با این حال علائمی مانند تغییر وضعیت بدن (خم شدن به سمت جلو)، درد در ناحیه کمر، از دست دادن قد و تنگی نفس می‌تواند نشانه‌هایی از پوکی استخوان باشد.

آیا پوکی استخوان درد دارد؟

معمولا تا زمانی که پوکی استخوان موجب شکستگی نشود، دردناک نیست، اما شکستگی استخوان در ستون فقرات یکی از دلایل شایع برای دردهای طولانی‌مدت است. البته تنها شکستگی استخوان نیست که درد به همراه دارد، بلکه در برخی افراد مسن مبتلا به این بیماری، بدن تغییر حالت داده و کمی به سمت جلو خم می‌شود که این عارضه نیز می‌تواند همراه با درد بروز کند.

عوامل ابتلا به پوکی استخوان چیست؟

 

علائم و نشانه‌های پوکی استخوان در مراحل بعدی

چنانچه متوجه علائم پوکی استخوان در مراحل اولیه نشده و این بیماری به مراحل بعدی برسد، علائم واضح‌تری از آن را مشاهده خواهید کرد. این علائم عبارتنداز:

  • کاهش قد: پوکی استخوان و شکستگی‌های آن در ستون فقرات موجب کوتاه‌تر شدن قد شما می‌تواند بشود. در واقع یکی از بارزترین علائم پوکی استخوان کاهش قد شما است.
  • شکستگی: یکی از شایع‌ترین نشانه‌هایی که برای پوکی استخوان وجود دارد، شکستگی است. شکستگی‌ها به دنبال افتادن یا حتی با حرکات جزئی مانند گذشتن از جدول می‌تواند رخ دهد. برخی از شکستگی‌های پوکی استخوان با یک عطسه یا سرفه قوی نیز می‌تواند اتفاق بیافتد.
  • درد کمر و گردن: شکستگی‌های ستون فقرات که به دنبال پوکی استخوان اتفاق می‌افتد، اعصابی که از طناب نخاعی خارج می‌شود را تحت فشار قرار داده و بسیار دردناک می‌تواند باشد. چنانچه در ناحیه کمر یا گردن خود احساس درد دارید، حتما آن را جدی بگیرید.
  • خمیدگی جزئی کمر: از دیگر علائم پوکی استخوان به خمیدگی جزئی قسمت بالایی کمر می‌توان اشاره کرد که در نتیجه فشردگی مهره‌ها ممکن است، ایجاد شود. این خمیدگی می‌تواند موجب کمردرد و همچنین گردن درد شده و حتی روی تنفس نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد.

درخواست مشاوره

برای در یافت مشاوره تخصصی، درخواست خود را به صورت کامل به همراه مشخصات وارد کنید تا کارشناسان نیکان فارمد مهر پس از بررسی درخواست با شما تماس حاصل نمایند. همچنین شما میتوانید با شماره گیری صدای مشاور از مشاوره تلفنی نیز بهره‌مند شوید.

021-58201

عوامل خطر پوکی استخوان چیست؟

مردان و زنان می‌توانند در معرض ابتلا به پوکی استخوان باشند و علائم پوکی استخوان را نشان دهند، اما توجه داشته باشید که این بیماری در زنان شایع‌تر از مردان است. در واقع زنان به دلیل تغییرات هورمونی فراوانی که به دنبال افزایش سن به وجود می‌آید، بیشتر در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند. رایج‌ترین عوامل خطر برای پوکی استخوان عبارتنداز:

  • افزایش سن
  • یائسگی قبل از 45 سالگی
  • برداشتن تخمدان‌ها قبل از 45 سالگی
  • پایین بودن تستوسترون در مردان
  • پایین بودن استروژن در زنان
  • کاهش سطح هورمون‌ها به دلیل مصرف دارو
  • کشیدن سیگار
  • سابقه‌ خانوادگی
  • نوشیدن مکرر الکل
  • عدم انجام فعالیت‌های بدنی منظم

براساس تحقیقات صورت گرفته پوکی استخوان و همچنین علائم پوکی استخوان در افراد سفیدپوست و افراد آسیایی، به‌ویژه در زنان شایع‌تر است. البته برخی از شرایط پزشکی نیز ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. این شرایط شامل موارد زیر است.

  • نارسایی کلیه
  • کمبود ویتامین D
  • دیابت
  • پرکاری تیروئید
  • پرکاری پاراتیروئید
  • روماتیسم مفصلی
  • زوال عقل
  • سرطان سینه

همچنین مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و استروئیدها از دیگر عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند.

مراحل پوکی استخوان

علائم پوکی استخوان و ابتلا به آن دارای مراحلی است که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ایم.

مرحله اول

اگر در سنین جوانی سرعت تشکیل استخوان از تحلیل و تجزیه آن پیشی بگیرد، اولین مرحله ابتلا به پوکی استخوان است. در واقع شما در سنین جوانی باید برای زمان پیری خود توده استخوانی ذخیره کنید و زمانی که این اتفاق رخ ندهد، اولین علائم بیماری پوکی استخوان را خواهید داشت.

مرحله دوم

در این مرحله نیز هیچ نشانه و علامتی از این بیماری را ندارید، اما تجزیه بافت استخوان‌های شما سریع‌تر از بازسازی آن انجام می‌شود. البته با آزمایش تراکم استخوان در این مرحله پوکی استخوان را می‌توان تشخیص داد.

مرحله سوم

در این مرحله توده استخوانی شما بسیار کاهش یافته و شما دچار پوکی استخوان هستید. همچنین در معرض بیشتری برای شکستگی قرار دارید، حتی ممکن است در مواقعی با ضربه زدن به در نیز دچار شکستگی شوید.

مرحله چهارم

این مرحله شدیدترین مرحله از پوکی استخوان است و علاوه‌بر شکستگی‌ها ممکن است علائم پوکی استخوان دیگری مانند نرم و ضعیف شدن استخوان را نیز متوجه شوید. استخوان‌های شما دچار تغییر شکل شده و حتی انجام فعالیت‌های روزانه را برای شما مشکل و دردناک می‌کند.

عوارض پوکی استخوان چیست؟

علائم پوکی استخوان را باید جدی گرفته و برای درمان آن اقدام کرد. این بیماری خطر شکستگی استخوان به‌ویژه شکستگی مچ دست، ستون فقرات و لگن را افزایش داده و در برخی مواقع این شکستگی‌ها ممکن است نیاز به جراحی نیز داشته باشند. بنابراین کوچکترین علامتی از این بیماری را جدی گرفته و برای درمان پوکی استخوان اقدام کنید.

طبق مطالعات انجام شده شکستگی استخوان‌ها که به دلیل پوکی استخوان رخ می‌دهند، به‌ویژه شکستگی لگن بین 15 تا 20 درصد خطر مرگ را افزایش می‌دهند. ضمن اینکه این بیماری استخوان‌های شما را ضعیف کرده و در روند فعالیت‌های روزانه شما تاثیرگذار خواهد بود.

نکات پایانی برای علائم پوکی استخوان

به یاد داشته باشید که علائم پوکی استخوان در مراحل ابتدایی خود را نشان نداده و اصطلاحا این بیماری خاموش است. اما در صورتی که سابقه خانوادگی در این زمینه داشته یا در نواحی لثه خود احساس ناخوشایندی دارید، حتما تحت نظر پزشک قرار داشته و ذخیره توده استخوانی خود را بررسی کنید. تغذیه در ابتلا به پوکی استخوان تاثیر بسزایی دارد، بنابراین نسبت به تغذیه خود جدی بوده و مواردی که نیاز است را رعایت کنید، ضمن اینکه استعمال دخانیات و همچنین مصرف الکل نیز از عوامل خطر ابتلا به این بیماری است.

با اصلاح رفتارها و سبک زندگی خود از پوکی استخوان می‌توانید جلوگیری کرده و حتی مانع پیشرفت آن شوید.

مکمل کلسی هیل

برای شناخت بیشتر محصول و مشاهده جزئیات آن میتوانید از لینک زیر به صفحه محصول کلسی هیل منتقل شوید.
کلسی هیل

سوالات متداول

1- عقب نشینی لثه

2- بی‌خوابی

3- گرفتگی پاها و درد در ناحیه کمر

4- شکستگی استخوان‌ها  5- کاهش قد از شایع‌ترین علائم پوکی استخوان است.

پوکی استخوان به دلیل ضعیف شدن استخوان‌ها خستگی را نیز برای فرد بیماری به همراه دارد و حتی در برخی مواقع فعالیت‌های روزمره را برای فرد مشکل‌ساز می‌کند.

یکی از علائم پوکی استخوان در مراحل اولیه گرفتگی پاها خصوصا در شب است. بنابراین می‌توان گفت که روی پا نیز تاثیرگذار است. ضمن اینکه در مراحل بعدی موجب شکستگی استخوان‌های پاها نیز می‌شود.

آزمایش تراکم استخوان برای زنان بالای 65 سال و مردان بالای 70 سال توصیه می‌شود. اما چنانچه علائم پوکی استخوان داشته یا دارای سابقه خانوادگی در این بیماری هستید، با مشورت پزشک می‌توانید این آزمایش را در سنین جوانی نیز انجام دهید.

نکته کلیدی که برای تشخیص درد باید در نظر داشته باشید، مدت زمانی است که بدن درد دارید. بدین معنی که درد در صورتی که عضلانی بوده و به دلیل فعالیت‌های روزانه باشد، معمولا بعد از چند روز بهبود می‌یابد. اما چنانچه درد شما دلیل دیگری داشته یا یکی از علائم پوکی استخوان باشد، همواره همراهتان خواهد بود.

اگر درد استخوان شما دلیل مشخصی نداشته و مداوم وجود داشته باشد، باید برای تشخیص منبع این درد اقدام کنید.

منتخب مقالات ریزش مو

بهترین مقالات با موضوع ریزش مو را در اینجا بخوانید

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ریزش مو

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

021-58201

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن