علائم هفته اول بارداری

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

 شناخت علائم بارداری در هفته اول و مراقبت‌هایی که مادر از همان هفته اول لازم است انجام دهد، شناسایی علائم بارداری در هفته‌های اول را حائز اهمیت می‌کند.

از جمله علائم بارداری در هفته اول می‌توان به علائم معمول قاعدگی چون خونریزی، گرفتگی، سینه درد و نوسانات خلقی اشاره کرد.

با مشاهده این علائم و قاعده نشدن در زمان مورد انتظار احتمال بارداری بسیار زیاد است. برای اطمینان از بارداری بهتر است از تست‌های خانگی یا آزمایش خون استفاده شود.

پس از مشخص‌شدن بارداری مادر لازم است تا رژیم غذایی مناسبی حاوی انواع میوه، سبزیجات، غذاهای مملو از پروتئین و اسیدفولیک را مورد استفاده قرار دهد.

استفاده از مکمل‌های غذایی مانند مکمل یدوناتال ایکس مارت در کنار داشتن رژیم غذایی سالم به احتمال زیاد سلامت جنین را حفظ می‌کند.

در هفته اول بارداری از کجا بفهمیم بارداریم؟

بارداری در همان هفته‌های اول دارای علائمی است که باتوجه‌به این علائم می‌توان به بارداری زن اطمینان پیدا کرد.

به تأخیر افتادن عادت ماهیانه به‌خصوص برای زنانی که سیکل ماهیانه منظمی دارند به‌عنوان اولین نشانه بارداری محسوب می‌شود.

ازدست‌رفتن خون بسیار کم یا تنها مشاهده لک از علائم بارداری در هفته‌های اول به شمار می‌رود.

داشتن علائمی نظیر حالت تهوع صبحگاهی، احساس خستگی، درد سینه، تکرر ادرار، یبوست، ترشح بیش از اندازه از واژن بدون احساس درد و سوزش، هوس‌کردن‌های زیاد، عدم علاقه به برخی مواد غذایی و نوشیدنی که قبلاً از آن‌ها لذت می‌بردید، حساس شدن حس بویایی و … در کنار به تأخیر افتادن عادت ماهیانه احتمال بارداری زنان در همان هفته‌های اول مشاهده این علائم را بیشتر خواهد کرد و از علائم بارداری در هفته اول محسوب می‌شوند.

برای اطمینان بیشتر در صورت مشاهده برخی از این علائم به همراه یکدیگر بهتر است که از تست بارداری استفاده کرده و یا آزمایش خون انجام شود.

علائم اولیه بارداری را چه زمانی احساس می کنیم؟

علائم اولیه بارداری

علائم بارداری در هفته اول در زنان مختلف متفاوت است. برخی زنان این علائم را چند روز بعد از لقاح تجربه کرده و برخی چند هفته زمان می‌برد تا این علائم را مشاهده کنند.

علائم اولیه بارداری اغلب بعد از انجام لانه‌گزینی یا تخمک‌گذاری 8 تا 10 روز زمان می‌برد و به‌مرورزمان کاهش می‌یابد.  

جدول علائم بارداری دختر و پسر در سه ماه اول

علائم بارداری در هفته‌های اول سه ماه مطابق ذیل است:

هفتهعلائم
1علائم معمول قاعدگی چون خونریزی، گرفتگی، سینه درد و نوسانات خلقی
2درد زیر شکم، حساس شدن سینه‌ها، ترشحات لغزنده شبیه سفیده تخم‌مرغ و افزایش دمای بدن
3گرفتگی خفیف شکم یا لکه بینی خفیف
4ثبت شدن تست بارداری  خانگی، حساس شدن سینه‌ها، حس بویایی و چشایی شدید، خستگی، یبوست، نفخ و نوسانات خلقی
5تغییر شدید احساسات، خستگی، حساس شدن سینه‌ها، حالت تهوع صبحگاهی
6تهوع صبحگاهی، تشدید حس بویایی، تشدید هوس‌ها، تشدید بی‌میلی‌های غذایی
7تکرر ادرار
8حالت تهوع شدیدتر، حساس شدن سینه‌ها، خستگی، تکرر ادرار، نوسانات خلقی، افزایش بزاق اضافی درد دهان، سردرد
9کندتر کارکردن روده‌ها، یبوست، کندتر شدن سیستم گوارش
10آکنه، بزرگ‌تر شدن سینه‌ها و شکم
11درد و گرفتگی اطراف شکم، ترشحات شفاف یا خامه‌ای که برای پاک‌سازی باکتری‌ها است و طبیعی است.
12مشاهده رگ‌های قابل‌مشاهده روی پوست به‌ویژه در افراد با پوست روشن‌تر

مراقبت های پزشکی هفته اول بارداری

مراقبت های پزشکی در هفته اول بارداری

اگر قاعدگی زنان باردار 2 تا 4 هفته تأخیر داشته باشد، حتماً لازم است تا با پزشک تماس بگیرند. در هر مراجعه‌ای وزن و فشارخون زن باردار ثبت می‌شود.

آزمایش ادرار به‌منظور تست قند و پروتئین لازم است. استفاده از آزمایش‌های غربالگری و تشخیصی برای اطمینان یافتن از سلامت نوزاد در مراحل بارداری توصیه می‌گردد.

آزمایش خون، آمینو سنتز، سونوگرافی و آزمایش CVS از این جمله هستند.

یکی از مسائل در زمان بارداری اضافه‌وزن است. به دلیل اینکه اضافه‌وزن در ماه‌های آخر بارداری به ناگزیر بیشتر می‌شود بهتر است از چند ماه اول از اضافه‌وزن مادر جلوگیری شود.

بهتر است در زمان بارداری از غذاهای سالم استفاده شود. توصیه می‌شود تا زنان 300 کالری به مصرف روزانه خود اضافه کنند تا تغذیه کودک در حال رشد بهتر انجام گیرد.

به‌منظور به‌دست‌آوردن این میزان کالری بهتر است از پروتئین‌ها، غلات، میوه و سبزیجات استفاده شود. توصیه می‌شود در دوران بارداری ورزش‌های منظم و سبک انجام شود.

به‌محض مشاهده علائم بارداری در هفته اول و قاعده نشدن در زمان مورد انتظار لازم است تا از استعمال مواد مخدر، سیگار و مصرف الکل پرهیز شود.

مادر باردار لازم است تا استراحت کافی داشته باشد و از رژیم غذایی سالمی برخوردار باشد.

در دوران بارداری به‌ویژه در هفته اول نباید از هیچ داروی OTC استفاده شود. بهتر است برای مصرف هر دارویی در زمان بارداری با پزشک متخصص مشورت گردد.

بهتر است در دوران بارداری از غذاهایی چون پنیر فتا، شیر غیرپاستوریزه، آب سیب، تخم‌مرغ خام، گوشت خام و نیم‌پز، ماهی نیم‌پز، گوشت‌های فراوری شده مانند هات‌داگ و کالباس خودداری شود.

چه زمانی برای تست بارداری اقدام کنم؟

زمان تست بارداری

می‌توان انواع تست بارداری را از اولین روز تأخیر در قاعدگی انجام داد. تمامی تست‌های بارداری هورمون گنادوتروپین جفتی انسان یا HCG را اندازه‌گیری می‌کنند که تقریباً 6 روز بعد از لقاح در بدن زن ترشح می‌شود.

اگر آزمایش بارداری پیش از زمان مشخص انجام شود به دلیل اینکه سطح این هورمون در بدن به‌اندازه کافی نرسیده است ممکن است نشان‌دهنده بارداری منفی باشد.

سطح این هورمون در اوایل دوران بارداری بالاتر بوده و به‌مرورزمان سطح آن کاهش می‌یابد.

بهترین زمان برای انجام تست بارداری زمانی است که بانوان در موعد قاعدگی خود دچار خونریزی نشوند که از علائم اولیه بارداری محسوب می‌شود، همچنین توصیه می‌شود که تست بارداری در موقع صبح انجام شود.

اگر زمان دقیق قاعدگی برای بانوان مشخص نیست بهتر است آزمایش و تست بارداری را حداقل 21 روز بعد از آخرین رابطه جنسی محافظت نشده انجام دهید.

خونریزی لانه گزینی چقدر نگران کننده است و چه ویژگی هایی دارد؟

خونریزی لانه‌گزینی به‌عنوان لکه بینی یا خونریزی کم است. خونریزی لانه‌گزینی 10 تا 14 روز بعد از لقاح اتفاق می‌افتد.

این خونریزی شایع بوده و زمانی اتفاق می‌افتد که تخمک بارور شده به لایه داخلی رحم بچسبد و از علائم بارداری در هفته اول است.

خونریزی لانه‌گزینی نگران‌کننده نیست. خونریزی لانه‌گزینی از خونریزی دوران قاعدگی خفیف‌تر است. خونریزی لانه‌گزینی سبک است و نیازی به درمان نداشته و خودبه‌خود برطرف می‌شود.

الزام استفاده از اسید فولیک در دوران بارداری چیست؟

در زمان بارداری توصیه می‌شود که انواع مواد و املاح معدنی موردنیاز توسط مادر دریافت شود.

ممکن است این مواد مغذی از طریق مصرف مواد غذایی در اختیار مادر قرار گیرد و یا در برخی اوقات توصیه می‌شود به‌منظور اطمینان از دریافت این مواد معدنی مفید از مکمل‌های موردنیاز استفاده شود.

یکی از مواد معدنی موردنیاز بدن در زمان بارداری اسیدفولیک است.

اسیدفولیک در مراحل اولیه بارداری به تشکیل لوله عصبی کودک کمک می‌کند. اسیدفولیک از مواد معدنی مهمی است که از نقایص مادرزادی در مغز و ستون فقرات نوزاد جلوگیری می‌کند.

اسیدفولیک نوعی از ویتامین B است که از آن برای ساخت سلول‌های جدید استفاده می‌شود. اسیدفولیک حالت مصنوعی شده از مواد غذایی طبیعی چون برنج، ماکارونی، نان و برخی غلات صبحانه است.

توصیه می‌شود زنان در دوران بارداری به‌محض مشاهده علائم بارداری در هفته‌های اول، روزانه 400 میکروگرم فولیک‌اسید دریافت کنند تا از برخی نقایص مادرزادی جلوگیری کنند. یکی از بهترین مکمل‌های حاوی اسیدفولیک برای بانوان در دوران بارداری مکمل یدوناتال ایکس مارت است.

این مکمل با تأمین اسیدفولیک، ید، ویتامین D3، ویتامین B6 و B9 مواد و املاح معدنی موردنیاز مادر در دوران بارداری را فراهم می‌آورد.

کمبود فولیک‌اسید سبب تولد نوزاد با وزن کم، زایمان زودرس، کم خونی در مادر، ضعیف‌شدن سیستم بدنی، عدم تکامل مغز جنین و … می‌شود.

مکمل یدوناتال ایکس مارت با تأمین اسیدفولیک موردنیاز بدن مادر از هرگونه نقص مادرزادی جلوگیری کرده و سبب شکل‌گیری و رشد بهتر سیستم عصبی و مغز جنین خواهد شد.

مکمل بارداری یدوناتال

سوالات متداول

گرفتگی و لکه بینی در اوایل بارداری خطرناک است؟

گرفتگی و لکه بینی در اول بارداری خطرناک نیست و لزوماً نشان‌دهنده سقط جنین نیست.

آیا علائم بارداری جنین پسر با دختر متفاوت است؟

جنین دختر ضربان قلب کندتری دارد تقریباً 140 ضربان در دقیقه. در جنین دختر تهوع صبحگاهی مادران بیشتر است. مادرانی با جنین پسر پوستی شفاف‌تر و خالی از جوش و موهای ضخیم و براق دارند و مادرانی که در دوران بارداری دچار آکنه می‌شوند به احتمال زیاد جنین دختر خواهند داشت.

رژیم غذایی مناسب برای هفته های اول بارداری چیست؟

تغذیه مناسب از همان هفته اول بارداری شامل انواع میوه و سبزیجات و غذاهای مملو از پروتئین و کلسیم و کم چربی است. همچنین مصرف میزان کافی اسیدفولیک از طریق مواد غذایی و یا از طریق مکمل‌هایی چون مکمل یدوناتال ایکس مارت پیشنهاد می‌شود.

تفاوت بین ترشحات پریود و ترشحات بارداری چیست؟

ترشحات در دوران بارداری رقیق، شفاف و شیری رنگ است و بوی ملایمی دارد یا اصلاً بو ندارد. اما ترشحات قبل از دوران پریود به دلیل وجود هورمون پروژسترون کدر یا سفید است و در دوران پریود شفاف و رقیق است.

هفته اول بارداری از چه روزی محاسبه می شود؟

هفته اول بارداری از اولین روز آخرین قاعدگی شروع می‌شود. به‌واقع در 2 هفته اول بارداری زنان واقعاً بارداری نیستند و بدن در حال آماده‌شدن برای تخمک‌گذاری است.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 22 نظر

4 22
علائم هفته اول بارداری
5/5 - (1 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top