مصرف عسل در بارداری نه تنها خطری ندارد، بلکه میتواند به سلامت جسم مادر جنین کمک کند.
مصرف عسل در بارداری باکتریهای عامل بیماری را که برای مادر و جنین خطرناک هستند را از بین میبرد.
عسلی که در بارداری مصرف میشود، حتما باید پاستوریزه باشد. عسل خام دارای هاگهایی است که باکتریهای خطرناکی را وارد بدن میکند.
آنچه در این مقاله میخوانید:
Toggleآیا خوردن عسل در دوران بارداری بی خطر است؟
خوردن عسل در بارداری بی خطر است. معده افراد بالغ میتواند با باکتریهای موجود در عسل که گاهی اوقات نوزادان را به بیماری نادری به نام بوتولیسم مبتلا میکند، مبارزه کند.
از نظر تغذیهای، عسل میتواند جایگزینی خوشمزه و سالمتر برای شکر باشد. عسل حاوی مقادیر کمی آنتیاکسیدان، مواد معدنی و آنزیمهایی است که به حفظ سلامتی کمک میکنند. از دیگر فواید مصرف عسل در بارداری میتوان به درمان سرفه و گلودرد به صورت طبیعی اشاره کرد.
اگر مشکلات یا ناهنجاریهای گوارشی مانند بیماری کرون، بیماری التهابی روده دارید یا قبلا معده خود را جراحی کردهاید، بهتر است مصرف عسل را به حداقل برسانید. بزرگسالان و کودکان بزرگتر مبتلا به این بیماریها ممکن است بیشتر مستعد عفونت ناشی از باکتریهای موجود در عسل باشند.
خوردن عسل در سه ماهه اول بارداری
تعیین رژیمغذایی در سه ماهه اول بارداری سخت است. بیشتر مادران باردار، از ماه سوم به بعد متوجه بارداری خود میشوند. فقط باید توجه داشته باشید که عسل را از برندهای معتبر میخرید.
عسل خامی که به طور مستقیم از کشاورز خریده میشود، پاستوریزه نیست و میتواند برای زنان باردار مشکل ایجاد کند.
اگرچه عسل برای مصرف بیخطر است، اما زنان باردار که مشکلات گوارشی مانند بیماری التهابی روده دارند، باید قبل از مصرف عسل در بارداری، ابتدا با پزشک خود مشورت کنند.
خوردن عسل در سه ماهه دوم بارداری
خوردن عسل پاستوریزه در بارداری در سه ماهه دوم بی خطر است. عسل پاستوریزه برای جلوگیری از تخمیر و محدود کردن خطر آلودگی توسط باکتریها گرم میشود. البته باید به این نکته توجه کرد که حرارت دادن عسل هاگهای بوتولیسم را از بین نمیبرد. خوردن عسل خام در دوران بارداری به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما هیچ دلیلی برای باور ناامن بودن آن وجود ندارد.
توصیه می شود که عسل خام را از برندهای معتبر تهیه کنید.
خوردن عسل در سه ماهه سوم بارداری
وقتی باردار هستید، هر چیزی که در رژیم بارداری خود قرار میدهید باید به دقت انتخاب شود. بیاحتیاطی میتواند باعث ایجاد مشکل در رشد جنین شود.
حقیقت این است که تا زمانی که عسل پاستوریزه شده باشد، میتوانید از مصرف عسل در بارداری لذت ببرید. به طور کلی در دوران بارداری باید از مصرف غذاهای غیر پاستوریزه خودداری کنید زیرا پاستوریزاسیون تضمین میکند غذایی که میخورید حاوی باکتریهای بیماریزا نیست.
سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری ضعیف است و غذایی که هرگز مشکلی ایجاد نکرده است، ممکن است در دوران بارداری باعث بیماری شود.
فواید مصرف عسل در بارداری
● کاهش سرفه
در دوران بارداری بهتر است تا حد امکان از مصرف داروهای سنگین و آنتی بیوتیک خودداری کنید.
مصرف عسل در بارداری برای کاهش سرفه و سرماخوردگی معجزه میکند. برای تسکین گلو درد آن را با آب زنجبیل یا لیمو میل کنید. علاوه بر این مصرف عسل میتواند مخاط را کاهش دهد.
● رفع بیخوابی
مصرف عسل در بارداری در ترکیب با شیر، بهترین راهحل طبیعی برای از بین بردن بیخوابی است. یک قاشق چای خوری عسل را در یک فنجان شیر گرم مخلوط کنید و آن را قبل از خواب میل کنید تا یک خواب عمیق و خوب داشته باشید.
● کاهش سوزش سر دل و سوء هاضمه
سوزش سر دل و سوء هاضمه از مشکلات شایع درسه ماهه سوم بارداری هستند. مصرف عسل با شیر در بارداری، این سوزش را کاهش میدهد.
● سرشار از آنتی اکسیدان
قبلاً اشاره کردیم که عسل منبع غنی از آنتیاکسیدانهای رژیمی است. اما آیا میدانستید عسل فلاونوئیدهای زیادی نیز دارد؟ اگر به طور منظم عسل بخورید، اثرات استرس اکسیداتیو کاهش پیدا میکند.
از دیگر فواید مصرف عسل در بارداری میتوان به کمک به رشد جنین هم اشاره کرد.
● التیام بخش سوختگی و زخم
عسل به عنوان یک مسکن طبیعی شناخته شده است. بنابراین، اگر در دوران بارداری صدمه دیدید یا به طور تصادفی سوختید، به جای مصرف مسکن، عسل را به طور موضعی روی زخم بمالید.
● درمان زخم و ناراحتیهای گوارشی
عسل از رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده جلوگیری میکند. خوردن عسل میتواند خطر ابتلا به زخم معده را کاهش دهد.
میزان مجاز مصرف عسل در بارداری چقدر است؟
مصرف عسل در بارداری به شرط اعتدال بدون مشکل است. یک قاشق غذاخوری عسل تقریباً 6 الی 8 گرم فروکتوز دارد.
طبق دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی، باید مصرف قندهای آزاد را به کمتر از 25 گرم در روز محدود کرد.
خوردن شیر و عسل در بارداری
تعیین یک رژیمغذایی بیخطر برای زنان باردار امری سخت است. داروهای شیمیایی میتوانند به جنین آسیب برسانند. به همین دلیل، مصرف مواد طبیعی مانند شیر و عسل در بارداری، میتواند احتمال مواجه با خطر بیماریهای سخت را کاهش دهد.
شیر با عسل از دیرباز بهترین دارو برای مبارزه با سرماخوردگی و سرفه بوده است.
این نوشیدنی نه تنها یک درمان مؤثر برای سرماخوردگی است، بلکه یک نوشیدنی انرژیزای قدرتمند هم است که میتواند از نیروهای حیاتی بدن حمایت کند.
عوارض جانبی مصرف بیش از حد عسل
مصرف عسل در بارداری با وجود همه خواصی که دارد، میتواند به بدن آسیبهای جبرانناپذیری وارد کند.
- مصرف زیاد عسل در بارداری میتواند باعث بروز بیماریهای گوارشی شود. فروکتوز موجود در عسل میتواند از جذب مواد معدنی در روده جلوگیری کند.
- عسل دارای شکر زیای است. به همین دلیل برای افراد مبتلا به دیابت و یا کسانی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند میتواند خطرساز باشد.
- عدم ترکیب عسل با آب یا آب لیمو می تواند باعث افزایش وزن شود.
- حساسیت به انسولین را کاهش میدهد.
- مصرف عسل در بارداری میتواند سلامت دندانها را نیز به خطر بیاندازد.
لزوم تامین ویتامینها برای مادر و جنین
خوب غذا خوردن یکی از بهترین کارهایی است که می توانید در دوران بارداری انجام دهید.
تغذیه خوب به شما کمک میکند تا با پیشرفت بارداری، نیازهای اضافی بدن خود را برطرف کنید. هدف ایجاد تعادل، دریافت مواد مغذی کافی برای حمایت از رشد جنین و حفظ وزن سالم است.
ویتامین ها و مواد معدنی نقش مهمی در تمام عملکردهای بدن شما دارند. خوردن غذاهای سالم و مصرف روزانه یک قرص مکمل ویتامین دوران بارداری مانند مکمل یدوناتال، باید تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز شما در دوران بارداری را تامین کند.
مکمل یدوناتال محصولی مطابق با شرایط مردم ایران است که برای زنان باردار طراحی شده است. با مصرف این مکمل دیگر به مکملهای دیگر نیازی نخواهید داشت.
سوالات متداول
آیا خوردن عسل در بارداری باعث سقط میشود؟
خیر. خوردن عسل پاستوریزه در دوران بارداری مشکلی برای مادر و جنین ایجاد نمیکند.
چه کسانی باید در دوران بارداری از خوردن عسل خودداری کنند؟
مادران مبتلا به دیابت یا افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، بهتر است عسل را از رژیمغذایی خود حذف کنند.
عوارض مصرف عسل در دوران بارداری چیست؟
- بروز بیماریهای گوارشی
- برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است
- افزایش وزن
- کاهش حساسیت به انسولین
- به خطر انداختن سلامت دندان
چه مقدار عسل میتواند روی جنین تاثیر بگذارد؟
خوردن عسل در بارداری امن است و تاثیری بر جنین نمیگذارد.