درمان روماتیسم

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه
درمان روماتیسم

آنچه در این مقاله می‌خوانید

درمان روماتیسم

روماتیسم مفصلی که با نام آرتریت روماتوئید نیز شناخته می‌شود، درد و تورم شدید مفاصل را به همراه دارد. همین درد و تورم باعث می‌شود که دامنه حرکتی مفاصل و قدرت عضله‌‏ها کاهش پیدا کند و فرد دچار ضعف و خستگی مزمن شود. حال از آنجایی که درد این بیماری بسیار زیاد است، تمام بیماران به دنبال راهی برای درمان روماتیسم هستند. از همین رو در ادامه به بررسی راه‌های درمان روماتیسم مفصلی می‌پردازیم تا بتوانید با کمک آن‌ها درد این بیماری را کاهش دهید.

یک مفصل معمولی چگونه کار می‌کند؟

به محلی که استخوان‌ها کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، مفصل گفته می‌شود. مفصل‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا به بدن شما امکان حرکت می‌دهند. معمولا در محل مفصل، یعنی جایی که سطح تماس استخوان‌ها با یکدیگر یکی می‌شوند، استخوان‌ها قدری حجیم‌تر خواهند شد.

مفصل‌ها در بدن به سه دسته تقسیم می‌شوند که این دسته‌ها عبارتند از مفصل‌های نیمه متحرک، متحرک و بدون تحرک. هر کدام از این مفصل‌ها عملکردهای مخصوص به خود را دارند که در ادامه به هریک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

مفصل‌های متحرک: در این نوع از مفصل که از دو استخوان تشکیل شده، حرکات به‌صورت کاملا آزادانه انجام می‌شود. برای مثال مفاصل مچ دست یا زانو از جمله این مفاصل هستند. به‌طوری‌که در مفصل زانو، استخوان درشت نی در مقابل استخوان ران حرکت می‌کند و همین حرکت باعث می‏شود که زانو حرکت کند.

مفصل‌های نیمه متحرک: این مفصل‌ها نسبت به مفصل‌های بدون تحرک، حرکت بیشتری دارند و می‌توان حرکت خفیفی را برای این مفاصل درنظر گرفت. دیسک‌های بین مهره‌ای از این نوع مفصل هستند.

مفصل‌های بدون تحرک: این مفاصل حرکت‌های بسیار ناچیز و کمی دارند، این حرکات به‌قدری کم است که می‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. برای مثال می‌توان گفت مفصل‌های جمجمه از جمله مفصل‌های بدون تحرک هستند.

در مفصل مبتلا به آرتریت روماتوئید چه اتفاقی می‌افتد

در مفصل مبتلا به آرتریت روماتوئید چه اتفاقی می‌افتد؟

آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است، یعنی سیستم ایمنی بدن اشتباهی به‌ سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. علاوه‌بر خود ایمنی بودن این بیماری، باید گفت که آرتریت روماتوئید یک بیماری سیستمیک نیز است. منظور از سیستمیک بودن این است که می‌تواند کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

حال زمانی که سلول‌های سالم در این بیماری مورد حمله قرار می‌گیرند، مفصل‌ها دچار تورم‌های دردناکی می‌شوند. درواقع باید گفت در این بیماری پوشش مفصل متورم می‌شود و غضروف مفصلی آسیب می‌بیند. این مشکل علاوه‌برآنکه درد طولانی و مزمن دارد، به تغییر شکل مفصل نیز منجر می‏شود؛ بنابراین پس از تشخیص باید درمان روماتیسم را شروع کرد.

علائم و نشانه‌های روماتیسم مفصلی

برای آنکه تشخیص و درمان روماتیسم مفصلی به‌موقع انجام شود، لازم است با علائم و نشانه‌های این بیماری آشنا شوید. در ادامه به رایج‌ترین این علائم اشاره خواهیم کرد تا درصورت مشاهده‌ی آن‌ها سریعا پیگیری‌های لازم را انجام دهید.

  • احساس درد و خشکی در بیش از یک مفصل
  • تورم و درد شدید مفاصل
  • کاهش اشتها
  • کاهش وزن
  • تب
  • ضعف و خستگی مزمن
  • احساس حرارت در مفاصل
  • کاهش دامنه‌ی حرکت مفصل‌ها
  • کم شدن قدرت عضلات
  • تغییر شکل مفصل

علائمی که به آن‌ها اشاره شد، در برخی مواقع شدت پیدا می‌کنند و در برخی مواقع آرام‌تر می‌شوند، حتی گاهی‌اوقات این علائم از بین می‌روند. بنابراین اگر متوجه این علائم، حتی به‌صورت دوره‌ای نیز شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید تا درصورت تشخیص آرتریت روماتوئید، درمان روماتیسم شروع شود. 

روش‌های درمان دارویی روماتیسم

روش‌های درمان دارویی روماتیسم

برخی از مدل‌های داروی روماتیسم مفصلی بدون نسخه پزشک تجویز می‌شوند، اما باید این نکته را درنظر داشته باشید که برخی از داروها عوارض جانبی خطرناکی دارند و می‌توانند زمینه‌ساز مشکلات دیگری باشند. حال در ادامه به معرفی برخی از مدل‌های داروی روماتیسم مفصلی می‌پردازیم تا بتوانید برای درمان روماتیسم از آن‌ها استفاده کنید.

داروهای مسکن روماتیسم

برخی از داروهایی که برای درمان روماتیسم تجویز می‌شوند، خاصیت ضد درد و ضد التهاب دارند. ایبوپروفن و ناپروکسن از جمله داروهایی هستند که شما می‌توانید بدون تجویز پزشک برای کاهش درد از آن‌ها استفاده کنید. البته قرص‌های ضد التهاب و غیر استروئیدی دوزهای قوی‌تر نیز دارند که مصرف آن‌ها بدون تجویز پزشک خطرساز خواهد شد.

درمان روماتیسم با استروئیدها

داروهای استروئیدی که برای درمان روماتیسم مورد استفاده قرار می‌گیرند باید حتما توسط پزشک تجویز شوند. این داروها که از قبیل پردنیزون و متیل پردنیزون هستند، خاصیت بازدارندگی سیستم ایمنی بدن را دارند و می‏توانند التهاب را کنترل کنند.

داروهای ضد روماتیسم

مصرف داروهای ضد روماتیسم باعث می‌شود که مفصل‌ها از آسیب‌دیدگی محافظت شوند. این داروهای ضد روماتیسم شامل داروهایی چون روماتکس، ترکسال، لفلونامید، هیدروکسی کلروکوئین و غیره می‌شوند.  البته شما باید این داروها را با مشورت پزشک مصرف کنید تا مصرف آن‌ها آسیبی به بدن نرساند.

دیگر درمان‌های مناسب برای روماتیسم

برای درمان روماتیسم، علاوه‌بر مصرف دارو و قرص راه‌های دیگری نیز وجود دارد. در این بخش به بررسی دیگر درمان‌های مناسب برای روماتیسم می‌پردازیم تا با کمک آن‌ها این مشکل تحت درمان قرار گیرد.

فیزیوتراپی

یکی از بهترین راه‌ها برای درمان روماتیسم فیزیوتراپی است. این روش می‌تواند به سلامت مفصل و بهبود عملکرد عضلات و بافت‌های پیوندی کمک کند. متخصصین فیزیوتراپی با درمان‌های منحصربه‌فردی که برای هر بیمار درنظر می‌گیرند، دردهای مفصلی را کاهش می‌دهند.

خدماتی که کلینیک‌های فیزیوتراپی برای درمان روماتیسم ارائه می‌دهند، شامل مواردی چون درمان‌های دستی، حرکات کششی، رادیوفرکوئنسی و اولتراسوند هستند. دقت داشته باشید که هرچه عضلات قوی‌تر شوند، درد روماتیسم کمتر حس می‌شود و بیمار به‌مرور زمان آرام‌تر خواهد شد.

خدماتی که در فیزیوتراپی انجام می‌شود، التهاب بین مفاصل را کاهش می‌دهد و به اصلاح وضعیت اندام و الگوهای حرکتی آن‌ها می‌پردازد. همچنین روش‌های فیزیوتراپی می‌توانند به کاهش فشار روی مفاصل، عضلات، رباط‌ها و تاندون‌ها نیز کمک ‌کنند که تمام این موارد در درمان روماتیسم موثر هستند.

فیزیوتراپی

آب درمانی

ورزش درمانی برای افرادی که دچار عارضه آرتریت روماتوئید هستند، یک درمان مناسب خواهد بود. ورزش کردن علاوه‌برآنکه درد لحظه‌ای بیمار را کاهش می‌دهد، باعث تقویت عملکرد مفاصل نیز می‌شود؛ در نتیجه بیماران در طول بیماری درد کمتری خواهند داشت. حال باید گفت ورزش‌هایی که برای درمان روماتیسم مناسب هستند، انواع مختلفی دارند که آب درمانی یکی از آن‌ها محسوب می‌شود.

آب درمانی یا ورزش کردن در آب گرم یکی از موثرترین درمان‌های روماتیسم است که می‌تواند به بهبودی بیماری کمک کند. طبق بررسی‌های صورت گرفته، بیمارانی که برای درمان روماتیسم آب درمانی را انتخاب کرده‌اند، درد کمتری را تجربه می‌کنند. علاوه‌بر کاهش درد، آب درمانی در بهبود سلامت و روحیه بیمار نیز تاثیر دارد، بنابراین توصیه می‌شود برای درمان روماتیسم این درمان را تجربه کنید. 

پیاده‌روی

پیاده‌روی یکی از ساده‏ترین درمان‌های روماتیسم است، زیرا باعث شل شدن مفاصل خواهد شد و درد آن‌ها را نیز کاهش خواهد داد. اهمیت انجام پیاده‌روی به‌قدری است که توصیه می‌شود بیماران در صورت تعادل نداشتن نیز با کمک عصاهای پیاده‌روی روزانه 30 دقیقه این ورزش را انجام دهند.

درمان‌های تکمیلی روماتیسم

  مصرف قرص کلسی هیل

مصرف قرص کلسی هیل برای درمان روماتیسم مفصلی یکی از بهترین انتخاب‌ها خواهد بود. این قرص ترکیباتی دارد که می‌تواند کلسیم، ویتامین دی، ویتامین ای و ویتامین کا بدن را تامین کند. بنابراین مصرف آن به بالا رفتن استحکام استخوان‌ها کمک خواهد کرد. بنابراین اگر شما به‌تازگی با علائم روماتیسم روبرو شده‌اید، توصیه می‌شود این قرص را مصرف کنید تا استخوان و مفاصل محکمی داشته باشید. البته این قرص علاوه‌برآنکه در استحکام استخوان‌ها تاثیر دارد، از تخریب سلول‌ها سالم نیز جلوگیری می‌کند، زیرا سرشار از آنتی‌اکسیدان است.

        تزریق در مفصل

اگر میزان تورم، درد و خشکی مفصل‌ها بیش از حد باشد، پزشک برای درمان روماتیسم تزریق استروئید را انجام می‌دهد. البته اگر این تزریق به‌صورت مداوم انجام شود، می‌تواند باعث آسیب بیشتر به مفصل شود. بنابراین باید حتما پزشک مقدار تزریق را مشخص کند تا آسیبی به مفاصل و تاندون‌ها وارد نشود.   

   مصرف برخی از خوراکی‌ها

برخی از خوراکی‌ها به‌دلیل ترکیباتی که دارند، برای درمان روماتیسم مناسب خواهند بود. از جمله این خوراکی‌ها می‌توان به مواردی چون ماهی چرب، گردو، روغن زیتون، اسفناج، کلم بروکلی، زنجبیل، انگور و … اشاره کرد. البته همان‌قدر که برخی از خوراکی‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی مناسب هستند، برخی دیگر می‌توانند مضر باشند. غذاهای سرخ‌شده، نمک، قند و شکر، الکل، لبنیات، سردی‌ها و فست ‌فودها از جمله خوراکی‌هایی هستند که نباید مصرف شوند.

جدیدترین درمان روماتیسم مفصلی

جدیدترین درمان روماتیسم مفصلی

امروزه تکنیک‌های جراحی برای اصلاح مشکلات مفصلی مدرن‏تر شده‌اند و پزشک‌ها می‌توانند چانچه داروها برای درمان روماتیسم تاثیرگذار نبودند، از جراحی استفاده کنند. این درمان روماتیسم می‌تواند مشکل را برطرف کند، اما باید گفت که جراحی ساده نیست و می‌تواند خونریزی و عفونت را به همراه داشته باشد.

همان‏طورکه مطالعه کردید، در این مقاله به بررسی مشکل روماتیسم یا آرتریت روماتوئید پرداختیم و راه‌هایی که برای درمان روماتیسم نیز وجود داشت را مورد بررسی قرار دادیم. البته توصیه می‌شود با مشاهده‌ی علائم روماتیسم حتما به پزشک مراجعه کنید تا روند تشخیص و درمان هرچه زودتر انجام شود.

سوالات متداول

بهترین درمان برای روماتیسم چیست؟

برای پاسخ به این سوال نمی‌توان درمان مشخصی را درنظر گرفت، زیرا پزشک باید شرایط بیمار را موردبررسی قرار دهد و با توجه به این موضوع درمان مناسبی را انجام دهد.

کدام دارو می‌تواند روماتیسم را درمان کند؟

بیماری روماتیسم هیچ درمان صددرصدی ندارد و شما می‌توانید با استفاده از داروها میزان التهاب و درد را کم کنید. همچنین برخی از داروها مانند قرص کلسی هیل برای پیشگیری از این بیماری مناسب هستند.

چه چیزی باعث روماتیسم می‌شود؟

زمانی‌که آنتی‌بادی‌های سیستم ایمنی به پوشش روی مفصل حمله کنند، درد و التهاب شدیدی ایجاد می‌شود که این درد و التهاب همان بیماری روماتیسم است.

در صورت ابتلا به روماتیسم از چه غذاهایی اجتناب کنید؟

غذاهای چرب، فست ‌فود، نمک و قند و شکر از جمله خوراکی‌هایی هستند که افراد مبتلا به روماتیسم باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنند.

تفاوت بین روماتیسم و آرتریت چیست؟

روماتیسم و آرتریت هردو باعث درد مفصل می‌شوند، اما در آرتریت ابتدا غضروف مفصل آسیب می‌بیند و معمولا سن ابتلا به آن بیشتر از سن روماتیسم است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مکمل کلس هیل ایکس-مارت و خرید محصول کلیک کنید

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 1 نظر

5 1
درمان روماتیسم
5/5 - (2 امتیاز)
Scroll to Top
به بالای صفحه بردن