داروی ریزش مو

زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه

مو از منظر زیبایی و روحی و روانی اهمیت فراوان دارد. مو سبب زیبایی در مردان و زنان شده و ریزش آن بر ظاهر فرد تأثیرات روحی داشته و سبب ازبین‌رفتن اعتمادبه‌نفس افراد می‌شود، لذا مراقبت از مو و جلوگیری از ریزش آن و تقویت موها اهمیت زیادی دارد.

داروی ریزش مو مختلفی برای مقابله با ریزش مو وجود دارند و حتی مکمل‌های فراوانی با تأمین مواد غذایی لازم بدن از ریزش مو پیشگیری می‌کنند. ریزش مو به دلایل زیادی چون رژیم غذایی نادرست، تغییرات هورمونی، برخی بیماری‌ها چون کم‌کاری تیروئید و … رخ می‌دهد.

برای مقابله با ریزش مو باید از رژیم غذایی با میزان مناسب پروتئین، مواد و املاح معدنی و انواع ویتامین‌ها استفاده کرد. تغییر رویه زندگی و داشتن زندگی به‌دوراز استرس برای مقابله با ریزش مو مفید است.

علاوه بر موارد فوق رعایت برخی نکات چون استفاده از شامپو مناسب، مدت‌زمان مناسب استفاده از وسایل حالت دهنده مو، استفاده از روغن‌های گیاهی، ماساژ پوست سر و … به جلوگیری از ریزش مو و تقویت موی سر کمک خواهند کرد.

ریزش مو چگونه اتفاق می افتد؟

ریزش مو مشکلی قابل‌درمان است اما برای درمان آن باید علل ریزش مو مشخص شود تا با جلوگیری از این علل رد مو تقویت و از ریزش مو جلوگیری شود.

لازم به ذکر است که ریزش 80 تا 100 تار مو به‌صورت روزانه طبیعی است و جای نگرانی ندارد، اما ریزش بیش از حد نرمال قابل‌تأمل است و نیاز به درمان دارد.

از جمله علل ریزش مو می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • آسیب‌های جسمی: جراحی، تصادف، بیماری شدید، کرونا، آنفولانزا و … سبب ریزش مو می‌شوند. فرآیند رشد و استراحت و ریختن، فرآیندی سه‌مرحله‌ای است که از رشد مو تا ریختن آن ادامه پیدا می‌کند. اگر توسط عوامل بالا مرحله رشد طبیعی دچار اختلال شد با ریزش مو مواجه شده‌ایم.
  • بارداری: در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی گاهی میزان ریزش مو در زنان افزایش می‌یابد.
  • مصرف بیش از حد داروهای حاوی ویتامین A: میزان مجاز مصرف ویتامین A روزانه 5000 واحد است. اگر با مصرف مواد غذایی و یا مکمل‌ها، سطح این ویتامین در بدن به بیش از 5000 واحد افزایش یابد، فرد دچار ریزش مو خواهد شد.
  • کمبود پروتئین: با استفاده از رژیم غذایی غلط همراه با کمبود پروتئین ریزش مو اتفاق می‌افتد.
  • تغییرات هورمونی: تغییر در سطح هورمون‌ها از علل ریزش مو است.
  • کم‌خونی: کم‌خونی ناشی از کمبود آهن می‌تواند از دلایل ریزش مو باشد.
  • کم‌کاری تیروئید: کم‌کار بودن غده تیروئید در ترشح هورمون‌های T3 و T4 می‌تواند از جمله دلایل ریزش مو باشد.

برای هرکدام از موارد بالا داروی ریزش مو مناسبی می‌توان استفاده کرد.

برای ریزش مو چکار کنیم؟

یکی از بهترین راه‌ها برای درمان ریزش مو پیروی از یک رژیم غذایی مناسب است. توصیه می‌شود برای جلوگیری از ریزش مو مقادیر کافی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌ها می‌بایست در رژیم غذایی گنجانده شود.

تارهای مو از پروتئین تشکیل شده است. کمبود پروتئین منجر به ریزش مو می‌شود. ماهی، مرغ، گوشت قرمز، تخم‌مرغ و حبوبات از منابع غنی پروتئین به شمار می‌روند.

از مواد معدنی موردنیاز برای جلوگیری از ریزش مو می‌توان به کلسیم و منیزیم اشاره کرد. لبنیات منبع غنی کلسیم و منیزیم به شمار می‌رود.

آهن از جمله دیگر مواد معدنی موردنیاز برای جلوگیری از ریزش مو است. انواع آجیل، مغزیجات و جگر منابع غنی آهن به شمار می‌روند.

ویتامین B در سلامت مو و جلوگیری از ریزش مو مفید است. از جمله ویتامین‌های B6 و بیوتین از ویتامین‌های مورد نیازی هستند که در جگر، جوانه کندم، تخم‌مرغ، ماهی و … به‌وفور یافت می‌شود. استفاده از داروی ریزش مو که شامل مواد مغذی یاد شده باشد بسیار مفید است.

علاوه بر مواد غذایی، تغییر رویه زندگی و داشتن زندگی به‌دوراز استرس همراه با استراحت کافی  در تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو مفید است.

در حالت استرس تارهای مو نازک و شکننده می‌شود و در فولیکول‌های مو برای ساخت تارهای مو اختلال به وجود خواهد آمد؛ بنابراین تجربه زندگی بدون استرس در جلوگیری از ریزش مو مناسب است.

بهتر است همواره یا موهای خود با لطافت برخورد کنید. سفت بستند، بافتن، کشیده‌شدن، آسیب‌های حرارتی ناشی از ابزار حالت دهنده مانند سشوار و تو مو، استفاده زیاد از ژل و رنگ مو، صاف‌کننده و … همگی از عواملی هستند که در ریزش مو نقش دارند.

حتی استفاده از برخی داروها سبب ریزش  مو می‌شود و با قطع آن‌ها مطابق با دستور تجویزی پزشک، ریزش مو نیز کم می‌شود. البته استفاده از داروی ریزش مو برای جلوگیری از ریزش و بالابردن مقاومت مو مناسب است.

داروهای ریزش مو

از جمله داروی ریزش مو می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • ماینوکسیدیل: این دارو بیماری‌هایی که منجر به ریزش مو می‌شود را درمان می‌کند و داروی ریزش مو معروف به شمار می‌رود. ماینوکسیدیل غلظت‌های متفاوتی دارد که مطابق تجویز پزشک می‌بایست مورداستفاده قرار گیرد. این دارو را معمولاً روزی 2 بار روی سر خود می‌مالند و آثار آن در طولانی‌مدت حدوداً بیشتر از 5 ماه قابل‌مشاهده است.
  • فیناستراید: این دارو سبب کنترل آلوپسی آندروژنتیک می‌شود. به طاسی با الگوی زنانه آلوپسی آندروژنتیک می‌گویند. این الگو ارثی  است و در زنان بعد از دوران یائسگی شروع می‌شود. این دارو اثر طولانی‌مدت دارد و باگذشت مدت‌زمان تأثیر خواهد کرد.
  • کتوکونازول: این داروی ریزش مو از طریق کاهش التهاب فولیکول‌های مو سبب توقف ریزش و تقویت مو می‌شود. این دارو به‌صورت شامپوهایی موجود است و با استعمال آن می‌توان از ریزش مو جلوگیری کرد.
  • اسپیرونولاکتون: این دارو با توقف تولید آندروزن از ریزش مو جلوگیری می‌کند. استفاده از این دارو ممکن است عوارضی چون سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال، بی‌اشتهایی و … داشته باشد.
  • آنترالین: این دارو برای درمان ریزش مو ناشی از پسوریازیس استفاده می‌شود.
  • کورتیکواستروئید: این داروها به‌صورت تزریقی استفاده می‌شوند. تزریق این دارو در محل ریزش مو سبب تحریک رشد مو در نواحی تزریق شده می‌شود.
  • سایپروترون استات: از داروهایی که اغلب پزشکان از آن به‌عنوان آخرین راهکار برای حل ریزش مو زنان استفاده می‌کنند. علت آن هم مسمومیت و عوارضی است که ممکن است این داروی ریزش مو در برخی از زنان داشته باشد.
  • مولتی‌ویتامین‌ها: انواع مولتی ویتامین‌ مو که حاوی ویتامین‌های B، C، E، D است و … همراه با مواد معدنی چون منیزیم، کلسیم، زینک، پتاسیم و آهن و … است در درمان ریزش مو مناسب هستند.

بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو

همان‌طور که بیان شد رژیم غذایی سرشار از ویتامین، پروتئین، املاح و مواد معدنی برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو مفید است.

مکمل هیرونیک سرشار از ویتامین‌های گروه B نظیر B5 و B6 و B7، مواد و املاح معدنی چون زینک و کوکیوتین است.

این مکمل مطابق ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در خود برای قطع ریزش مو در کمتر از 28 روز مکملی مناسب و داروی ریزش مو است. مکمل هیرونیک داروی ریزش موی مناسبی برای تمامی افراد در تمامی سنین است.

ویتامین B5 موجود در مکمل هیرونیک از سفید شدن زودرس مو جلوگیری کرده و رطوبت موجود در مو را حفظ می‌کند. ویتامین B6 مانند زینک در افزایش تولید کراتین که 95 درصد مو را تشکیل می‌دهند نقش دارد.

ویتامین B7 یا بیوتین ویتامینی محلول در آب است که در سنتز اسیدهای چرب و آمینواسیدها در سلول‌های موجود در ریشه مو نقش دارند. بیوتین استحکام و مقاومت تارهای مو را افزایش می‌دهد.

زینک نقش مؤثری در رویش و تقویت رشد مو دارد. زینک با افزایش تولید کراتین نقش مهمی در تقویت مو دارد. زینک سبب تسریع در ریکاوری فولیکول‌های مو می‌شود و از این طریق مجدد رویش مجدد مو می‌گردد.

از اثرات کمبود زینک می‌توان به نازک بودن موها، سفیدی و شکنندگی آن‌ها اشاره کرد. کوکیوتین مکمل هیرونیک از مو در برابر آسیب‌های ناشی از استرس محافظت کرده و در حفظ کراتین مو نقش دارد.

مکمل تخصصی مو هیرونیک

5 نکته عالی برای مقابله با ریزش مو

برای مقابله با ریزش مو علاوه بر استفاده از داروی ریزش مو راهکارهای متفاوت دیگری نیز وجود دارد. اما 5 نکته از برجسته‌ترین نکات تقویت مو عبارتند از:

  • استفاده مناسب از وسایل حالت دهنده مو چون سشوار و اتوی مو: زمانی که موها خیس هستند از سشوار و سایر دستگاه‌های حالت دهنده مو استفاده نشود. حرارت در زمان خیس بودن مو سبب ازبین‌رفتن ساقه مو می‌شود.
  • شانه روزانه مو: شانه کردن روزانه مو سبب افزایش گردش خون و تقویت فولیکول‌های مو می‌شود. اما لازم است تا از شانه مناسب استفاده شود و موها به‌آرامی و لطافت شانه شوند.
  • استفاده از چایی سبز: چایی سبز دارای ماده‌ای به نام EGCG است که در درمان ریزش مو مناسب است.
  • استفاده از شامپو مناسب: افراد با ریزش مو بهتر است از شامپوهای ملایم که PH پایینی دارند و بدون سولفات هستند استفاده کنند. حتی استفاده از شامپوهای تقویت‌کننده حاوی سیر، رزماری، قهوه و … نیز مناسب است.
  • ماساژ پوست سر: ماساژ دادن پوست سر با استفاده از انگشتان یا با استفاده از روغن‌های گیاهی چون روغن کرچک، زیتون و … سبب افزایش گردش خون و تسریع در جذب روغن‌های گیاهی توسط پوست سر می‌شود.

بهترین قرص ضد ریزش مو برای زنان

مکمل تخصصی مو هیرونیک را می‌توان به عنوان بهترین قرص برای ریزش مو در زنان بر شمرد.

این مکمل علاوه بر جلوگیری از ریزش مو به رشد و استحکام مو کمک کرده و سبب رشد مجدد فولیکول‌های مو می‌شود.

مکمل هیرونیک حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز برای تقویت فولیکول‌های مو است. از جمله مواد و ویتامین‌های مورداستفاده در قرص هیرونیک می توان به بیوتین، زینک، ویتامین B5 و B6 و کوآنزیم کیوتین اشاره کرد.

بیوتین مکمل هیرونیک در سنتز کراتین مو تأثیر داشته و سبب حفظ استحکام مو می‌شود. زینک موجود در این مکمل سبب رویش مجدد موها می‌شود.

ویتامین B5 هیرونیک در نگهداری و حفظ رطوبت موها مؤثر است و ویتامین B6 موجب افزایش تولید کراتین مو می‌شود. آنتی‌اکسیدان کوآنزیم کیوتین موجود در قرص هیرونیک از مو در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و به حفظ سلامت مو کمک می کند.

مهم ترین ویتامین ها برای ریزش مو شدید

از جمله ویتامین‌های موردنیاز بدن برای جلوگیری از ریزش مو شدید عبارتند از:

  • ویتامین A: ویتامین A سبب ایجاد ماده روغنی به نام سبوم می‌شود. سبوم پوست سر را مرطوب نگاه‌داشته و سبب تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن می‌شود.
  • ویتامین‌های گروه B: انواع ویتامین‌های گروه B چون B5، B6 و B7 برای جلوگیری از ریزش مو مناسب هستند. ویتامین‌های گروه B اکسیژن و مواد مغذی رشد مو را به پوست سر می‌رسانند و از این طریق از ریزش مو جلوگیری می‌کنند.
  • ویتامین C: ویتامین C با محافظت از مو در برابر استرس اکسیداتیو از ایجاد رادیکال‌های آزاد که رشد موی سر را محدود می‌کنند، سبب جلوگیری از ریزش مو می‌شود.
  • ویتامین D: ویتامین D به ایجاد فولیکول‌های جدید مو کمک می‌کند. ماهی‌های چرب، روغن ماهی، قارچ و … منابع غنی ویتامین D هستند.
  • ویتامین E: این ویتامین نظیر ویتامین C از مو در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت کرده و برای مقابله با ریزش مو مناسب است.

استفاده از مکمل غذایی مناسب چون هیرونیک به‌عنوان داروی ریزش مو که سرشار از بسیاری از ویتامین‌های مورد اشاره است، در درمان ریزش مو مناسب است.

سوالات متداول

کدام ویتامین ها برای ریزش مو مناسب است؟

ویتامین‌های گروه B به‌خصوص B5، B6 و B7 همچنین ویتامین های A، C، D و E برای مقابله با ریزش مو مناسب هستند. این ویتامین‌ها در داروی ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرند.

آیا روغن نارگیل ریزش مو را متوقف می کند؟

روغن نارگیل و ماساژ پوست را با استفاده از این روغن در توقف ریزش مو مؤثر است. روغن نارگیل از چنان خاصیتی برخوردار است که در شامپوها، نرم‌کننده‌ها و دیگر محصولات مراقبتی از پوست از آن استفاده می‌کنند.

برای ریزش مو روزانه چه مقدار B12 مصرف کنم؟

ویتامین B12 به‌منظور تولید گلبول‌های قرمز خون که فولیکول‌های مو را با اکسیژن و مواد غذایی مناسب تغذیه می‌کنند، لازم است. برای اغلب افراد مصرف روزانه 4/2 میکروگرم روزانه ویتامین B12 مناسب است.

چگونه می توانم ریزش موی خود را متوقف کنم؟

استفاده از مواد غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد و املاح معدنی چون زینک، کلسیم، منیزیم و پتاسیم در تقویت مو مناسب است. ماساژ پوست سر با استفاده از روغن‌های گیاهی چون زیتون و کرچک مفید است. استفاده از مکمل‌هایی نظیر مکمل هیرونیک به‌عنوان داروی ریزش مو در توقف ریزش مو نقش مؤثری دارند.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 3 نظر

4 3
داروی ریزش مو
5/5 - (2 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن