آرتروز گردن و علائم آن

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

آرتروز گردن از عوارض ناشی از کهولت سن است که اغلب با درد و سفتی گردن همراه خواهد بود. در صورت عدم درمان آرتروز علائمی چون سردرد در قاعده جمجمه، کم شدن دامنه حرکتی گردن، بی حسی و گزگز در دستها محتمل است.

خارهای استخوانی، فتق دیسک، دیسک های کم آب، رباط های سفت گردنی، کهولت سن، فرسایش مفاصل گردن ناشی از فعالیت زیاد، اختلالات خود ایمنی، عفونت و … از مهمترین علل ایجاد کننده این عارضه هستند.

اگرچه این عارضه در کهنسالان با احتمال بالاتری رخ می دهد، اما عواملی چون اضافه وزن، بی تحرکی، نشستن های طولانی مدت، بلند کردن نامناسب اجسام سنگین، مسائل ژنتیکی و …  احتمال ابتلا به آرتروز گردن در جوانان را نیز تقویت می کند.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص عارضه آرتروز گردن تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

آرتروز گردن چیست؟

آرتروز گردن چیست؟

آرتروز گردن یکی از عوارض ناشی از کهولت سن است که سبب درد، التهاب و سفتی گردن می شود. افزایش سن، تحلیل دیسک ها و مفاصل گردنی را به دنبال دارد و سبب آرتروز می شود.

با افزایش سن، غضروف صاف و لغزنده که به عنوان ضربه گیر میان مفاصل فعالیت می کند، حجم خود را از دست داده و موجب می شود تا مفاصل با افزایش اصطکاک بر روی یکدیگر ساییده شوند.

در صورت از بین رفتن کامل غضروف، بدن استخوان های جدیدی را رشد داده و عارضه خار استخوان شکل می گیرد.

بر اثر عارضه خار استخوانی، تنگی کانال نخاعی رخ داده و علاوه بر تشدید درد، عوارض دیگری چون بی حسی در دستها و پاها نیز همراه خواهد شد.

البته به غیر از افزایش سن عوامل دیگری چون صدمات و فعالیت های روزانه ممکن است سبب التهاب و تحریک اعصاب، رگ های خونی و ماهیچه های گردنی شده و موجب آرتروز گردن شوند.

آرتروز یا اسپوندیلوز گردن سبب فرسایش غضروف و استخوان های گردنی در طول زمان شده و با علائمی چون التهاب، درد، سفتی، فشردگی اعصاب همراه است.

علائم آرتروز گردن را بشناسید

از شایع ترین نشانه های آرتروز گردن عبارتند از:

  • گردن درد و سفتی گردن که حرکت گردن را دشوار کرده و درد همراه حرکت احساس می شود.
  • درد و سفتی گردن که با فعالیت های ایستاده بدتر خواهد شد.
  • سر درد در قاعده جمجمه از علائم آرتروز گردن شدید است.
  • کم شدن دامنه حرکتی گردن در اثر درد گردن ناشی از آرتروز
  • احساس ضعف در گردن، شانه و بازوها
  • اسپاسم عضلانی در گردن، شانه و بازوها
  • احساس بی حسی و گزگز در بازوها و دستها
  • شنیده شدن یا احساس ساییدن و ترکیدن هنگام چرخاندن گردن

علل آرتروز گردن

علل آرتروز گردن

از مهمترن علل آرتروز گردن عبارتند از:

● خارهای استخوانی

از نشانه های ساییدگی و التهاب مزمن خارهای استخوانی است.

این خارها علاوه بر اصطکاک میان مهره ها، آسیب و التهاب مفاصل را به دنبال خواهند داشت.

● فتق دیسک

فتق دیسک زمانی رخ می دهد که مواد نرم داخلی دیسک بواسطه پارگی از لایه بیرونی خارج شود.

فتق سبب فشردگی و تحریک اعصاب مجاور خود شده و درد و سفتی گردن را به دنبال خواهد داشت.

● دیسک های کم آب

در صورتی که دیسک کم آب شده و مایعات خود را از دست بدهد، عملکرد مناسبی در مهار مهره ها و جذب شوک ها نخواهد داشت.

به دلیل عملکرد نامناسب چنین دیسک هایی، استرس و فشار بر مفاصل گردنی بیشتر شده و درد گردن، سفتی و کاهش تحرک را به دنبال خواهد داشت.

● رباط های گردنی سفت

اگر رباط های گردن انعطاف پذیری و قابلیت ارتجاعی خود را از دست بدهند، فشار بر مفاصل گردن بیشتر شده و آرتروز گردن شکل خواهد گرفت.

اغلب کهولت سن، فرسایش مفاصل ناشی از فعالیت بیش از حد، ژنتیک، اختلالات خود ایمنی، جراحت، عفونت و … سبب ایجاد عوامل بالا شده و در نهایت آرتروز گردن را به دنبال خواهد داشت.

آتروز گردن و درد دست چپ

اگر آرتروز گردن که با احساس ساییدگی و ترکیدگی هنگام حرکت گردن همراه است سبب باریک شدن فضای نخاعی و تحت فشار قرار گرفتن ریشه های عصبی شود، علائمی مانند بی حسی و ضعف در بازوها، دست ها و انگشتان را به دنبال خواهد داشت.

در صورتی که فتق یا بیرون زدگی دیسک گردن بر ریشه عصبی فشار آورد، احساس بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف در دستها، بازوان و انگشتان احساس خواهد شد.

اگر این فشار به اندازه ای افزایش یابد که به نخاع فشار آورد، علائم جدی تری چون تلو تلو خوردن در زمان راه رفتن، مشکل در استفاده از دست و بازو و از دست رفتن تعادل و ناهماهنگی میان دستان را نیز همراه خواهد داشت.

آرتروز گردن از بیماری هایی است که در نتیجه از بین رفتن غضروف ها سبب آسیب های مفصلی فراوان می شود.

درد دست چپ نیز علل مختلفی دارد و با توجه به قرار گرفتن قلب در سمت چپ بدن، احتمال مشکلات قلبی و عصبی هنگام درد در دست چپ فراوان است.

درد دست چپ می تواند به دلیل از بین رفتن مفاصل گردن و آسیب به اعصاب گردنی باشد، بنابراین آرتروز گردن می تواند سبب درد دست چپ شود.

فرق دیسک گردن با آرتروز گردن چیست؟

فرق دیسک گردن با آرتروز گردن چیست؟

دیسک های گردن که به افراد در چرخاندن و جلو و عقب بردن گردن کمک می کنند، به مرور زمان فرسوده می شوند و شروع به تخریب می کنند.

در دیسک گردن فضای مهره ها باریک شده و ریشه های عصبی تحت فشار قرار می گیرند.

در عارضه دیسک گردن، انعطاف پذیری گردن کمتر شده و گردن درد و سفتی آن به خصوص در اواخر روز از نشانه های دیسک گردن است.

در شرایط حادتر دیسک های فرسوده به اعصابی از طناب نخاعی فشار وارد کرده و ممکن است بی حسی و ضعف در امتداد شانه و بازوها احساس گردد.

در آرتروز گردن که با افزایش سن رخ می دهد، دیسک ها خشک شده و استخوان ها در محل برخورد با یکدیگر زبر می شوند .

رباط هایی که مسئولیت نگهداری استخوان ها در جای خود هستند سفت تر می شوند. درد ناشی از آرتروز گردن متفاوت بوده و از خفیف تا شدید و فلج کننده متغیر است.

اسپاسم و انقباضات غیر ارادی عضلات گردن، شنیده شدن صدا و یا احساس ترکیدن در گردن در حین حرکت آن، ضعف در پاها و مشکل راه رفتن، اختلال خواب، بی حسی و احساس ضعف در دستان و انگشتان از مهمترین نشانه های آرتروز گردن هستند.

اغلب درد و سفتی ناشی از این عارضه با انجام فعالیت های ایستاده بدتر می شود و باید با انواع روش های مناسب به درمان آرتروز گردن پرداخت.

راه های پیشگیری از آرتروز گردن

راه های پیشگیری از آرتروز گردن

اغلب افراد به اشتباه تصور می کنند که کهولت سن و پیری مهمترین علت عارضه آرتروز گردن است و از آنجا که روند پیری روندی غیر قابل اجتناب است، ابتلا به عارضه آرتروز گردن نیز اجتناب ناپذیر خواهد بود.

اما راهکارها و روش هایی به جهت پیشگیری از این عارضه مورد استفاده قرار می گیرند، که از مهمترین این روش ها عبارتند از:

● ورزش

انجام ورزش و تمرینات منظم سبب قوی نگه داشتن ستون فقرات و گردن می شود.

● اصلاح وضعیت بدنی

وضعیت نامناسب بدن و ستون فقرات، احتمال ابتلا به این نوع آرتروز را تقویت می کند، لذا می بایست قرارگرفتن بدن در شرایط ایده آل بطور مستمر کنترل شده و از خمیدگی زیاد به جلو، خوابیدن نادرست و … جلوگیری شود.

● کنترل وزن

اضافه وزن و چاقی مشکلات زیادی را برای ستون فقرات به دنبال دارد، این مشکلات مهره های گردنی را نیز تحت تاثیر قرار داده و به مرور سبب آرتروز گردن می شود.

● فیزیوتراپی

افراد با احساس درد و سفتی در گردن می توانند به فیزیوتراپیست مراجعه کرده و با استفاده از حرکات هدفمند فیزیوتراپی، انعطاف پذیری  بخش گردنی را تقویت کرده و از تضعیف و انحطاط بافت های گردنی جلوگیری نماید.

● وضعیت خواب مناسب

افراد ساعات زیادی از شبانه روز را در خواب به سر می برند و وضعیت خوابیدن نامناسب، استرس و فشار بالایی را متوجه ماهیچه ها، مفاصل و اعصاب گردنی کرده و موجب آرتروز گردن می گردد؛ لذا استفاده از رختخواب مناسب و وضعیت مناسب خوابیدن ( به پهلو همراه با استفاده از بالشتی بین دو زانو) به پیشگیری از آرتروز گردن کمک می کند.

همچنین اگر مبتلا به این عارضه هستید می توانید انجام فعالیت های ورزشی مناسب، اصلاح وضعیت بدنی، کنترل وزن، مناسب خوابیدن، فیزیوتراپی و … را به منظور جلوگیری از پیشرفت آرتروز گردن انجام دهید.

جهت آشنایی با انواع روش های درمان آرتروز گردن در منزل روی لینک کلیک کنید.

بهبود علائم آرتروز گردن با مصرف مکمل آرتونیک

یکی از روش های پیشگیری و مقابله با عارضه آرتروز گردن، استفاده از مکمل ارتونیک است. آرتونیک با ترکیبات کلاژن، کندروئیتین، متیل سولفونیل متان و هیالورونیک اسید به بهبود علائم آرتروز گردن کمک می کند.

کلاژن سبب کاهش درد مفاصل شده و سفتی مفاصل را کم می کند، کندروئیتین از تخریب غضروف جلوگیری کرده و مهمترین فاکتور پیشگیرانه آرتروز گردن است، MSM یا متیل سولفونیل متان اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی داشته و برای سلامت مفاصل حیاتی است و در نهایت هیالورونیک اسید با هیدراته نگه داشتن مفاصل از سایش استخوان ها بر هم جلوگیری می کند.

بنر آرتونیک-01

سوالات متداول

برای آرتروز گردن به چه دکتری مراجعه کنیم؟

به منظور درمان آرتروز گردن توصیه می گردد تا به دکتر روماتولوژیست مراجعه گردد. روماتولوژیست ها متخصصین انواع آرتروز و بیماری های مربوط به استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل هستند.

علائم آرتروز گردن و دست چیست؟

یکی از علائم آرتروز گردن، تابش درد به سمت بازوان و دستها است. بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف در بازوها و دست ها از مهمترین علائم آرتروز گردن انتشار یافته به سمت دست است.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 0 نظر

1 0
آرتروز گردن و علائم آن
امتیاز دهید!

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

به بالا بروید