بهترین داروی آرتروز چیست؟

زمان تقریبی مطالعه: 12 دقیقه

انواع آرتروز و آسیب هایی که به دنبال دارد، در زندگی روزمره افراد خلل وارد کرده و انجام فعالیت های روزمره افراد را تحت شعاع قرار می دهد، لذا استفاده از انواع داروی آرتروز به منظور جلوگیری از پیشرفت بیماری مفید و موثر خواهد بود.

اغلب انواع داروهای آرتروز از طریق کاهش التهاب مفاصل به کاهش درد کمک می کنند، حتی برخی از داروها می توانند غضروف های آسیب دیده و ساییده را که از عوارض آرتروز است، ترمیم کنند.

از آنجا که شدت این عارضه در افراد مختلف متفاوت است، نمی توان بهترین داروی آرتروز را معرفی کرد، زیرا در زمان خفیف بودن آرتروز برخی داروها و استفاده از برخی روش ها کاربرد داشته و در شرایط حاد این عارضه، ممکن است داروها و روش های متفاوت دیگری موثر باشند.

انواع دارو برای درمان آرتروز

جهت درمان آرتروز داروهای زیادی به اشکال مختلفی وجود دارند. اغلب این داروها با عملکرد کاهش درد و کاهش التهاب جهت درمان آرتروز مفید خواهند بود.

پزشکان اغلب با در نظر گرفتن شدت این عارضه داروی آرتروز مناسب را تجویز می کنند.

از انواع داروی آرتروز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

● داروهای ضد درد

داروهای ضد درد برای آرتروز

از انواع قرص برای درمان آرتروز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

هیدروکسی کلروکین سولفات

یکی از انواع داروی آرتروز هیدروکسی کلروکین سولفات است. افراد در صورت داشتن مشکل بینایی نباید از این دارو استفاده کنند.

تاری دید، سر درد، درد شکم، از دست دادن اشتها، اسهال، تهوع و استفراغ و خارش و بثورات پوستی از جمله عوارض استفاده از این دارو است.

لفلونوماید

افراد پیش از مصرف این دارو مطابق دستور پزشک در صورت ابتلا به بیماری های کبدی و کلیوی، عفونت فعال و یا ابتلا به سرطان آن را با پزشک خود در میان بگذارند.

سرگیجه، سر درد، ریزش مو، سوزش سر دل، فشار خون بالا، مشکلات گوارشی و کبدی، نوروپاتی و بثورات پوستی از مهمترین عوارض جانبی این دارو است.

متوترکسات

افرادی که دچار بیماری های کبدی و ریوی هستند، عفونتی فعال در بدن خود مانند هپاتیت دارند و یا فاکتورهای خونی آن ها در آزمایش غیر طبیعی است، لازم است که از استعمال این دارو اجتناب کنند.

عوارض جانبی چون درد شکم، تب و لرز، سرگیجه، ریزش مو، خارش، مشکلات کبدی و … از عوارض استفاده از این دارو است.

توفاسیتینیب

استفاده از قرص توفاسیتینیب به عنوان داروی آرتروز سطح کلسترول و آنزیم های کبدی را افزایش داده و ممکن است فاکتورهای خونی را کاهش دهد، لذا عوارض جانبی مانند سردرد، اسهال و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی و … در استفاده از این دارو همراه خواهد بود.

● داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

از جمله داروی آرتروز، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی که به (NSAIDs) معروف هستند و اغلب پزشکان درمان عارضه آرتروز زانو را با این داروها شروع می کنند، شامل موارد زیر است:

آسپرین

آسپرین به کاهش درد و التهاب غضروف مفصل زانو کمک می کند.

ایبوپروفن

مصرف طولانی مدت این دارو در بلند مدت موجب خونریزی معده و حمله قلبی می شود، اما استفاده از آن در کوتاه مدت به کاهش التهاب مفاصل زانو کمک می کند.

ناپروکسن

ناپروکسن از داروهای ضد درد و ضد التهابی است که ممکن استفاده از این دارو عوارض جانبی چون سوزش سر دل، دل درد، اسهال، تهوع، سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی و … را به دنبال داشته باشد.

دیکلوفناک

دیکلوفناک از داروهای تأثیرگذار بر آرتروز زانو است که استفاده از آن با دل درد، اسهال، حالت تهوع و … همراه خواهد بود.

● کورتیکو استروئیدها

کورتیکو استروئیدها برای آرتروز

کورتیکواستروئیدها علاوه بر تسکین درد می توانند آسیب به مفاصل را کند کرده و یا متوقف کند.

این داروی آرتروز می توانند به صورت قرص و یا به صورت تزریقی مورد استفاده قرار گیرند، البته با توجه به عوارض بالای این داروها از ان ها طبق نظر پزشک در بازه زمانی کوتاهی استفاده می شود.

برخی از این داروها شامل موارد زیر است:

بتامتازون تزریقی

استفاده ازاین دارو با عوارض جانبی مانند افزایش کلسترول، فشار خون بالا، ضعف عضلانی، پوکی استخوان، نوسانات خلقی و … همراه خواهد بود.

پردنیزون

اغلب افراد با فشار خون بالا، پوکی استخوان، زخم مهده، دیابت، بیماری های قارچی، کم کاری تیروئید و … از این دارو استفاده نمی کنند و پیش از مصرف دارو در صورت داشتن چنین عارضه هایی می بایست با پزشک مطرح شود.

پوکی استخوان، ضعف عضلانی، افزایش کلسترول و بالا رفتن فشار خون و … از عوارض جانبی استفاده از این دارو به شمار می روند.

متیل پردنیزولون

توصیه می گردد تا افراد با بثورات پوستی، کم بینایی، عضلات ضعیف و سرماخوردگی از این دارو استفاده نکنند، همچنین ناراحتی های معده، افسردگی، اضطراب، نامرتب شدن دوره های قاعدگی و … از عوارض جانبی استفاده از این دارو خواهد بود.

● داروهای اصلاح کننده بیماری

داروهای اصلاح کننده بیماری

داروی آرتروزی که عملکرد آن از طریق مسدود کردن آنزیمی که تحریک کننده التهاب است، انجام می پذیرد را داروهای اصلاح کننده بیماری می گویند.

اغلب این داروها به تنهایی موثر نبوده و لازم است تا جهت عملکرد بهتر در کنار سایر داروهای آرتروز مورد استفاده قرار گیرند. برخی از داروهای اصلاح کننده آرتروز شامل موارد زیر هستند:

سلبرکس

اغلب افرادی که پیشتر دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده باشند و فشار خون بالا را تجربه می کنند، لازم است تا پیش از مصرف این داروها با پزشک متخصص خود مشورت نمایند.

این دارو خطر حمله قلبی و سکته مغزی را تقویت کرده، موجب اسهال و درد معده می شود و احتمال تغییرات پوستی در استفاده کنندگان از این داروی آرتروز وجود خواهد داشت.

دیکلوفناک سدیم

این داروی آرتروز موثر است اما افراد الکلی، یا افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می کنند و دارای فشار خون بالا هستند، لازم است تا پیش از مصرف دارو  موارد را با پزشک خود مطرح نمایند.

اسهال، گرفتگی شکم، حالت تهوع و استفراغ و …از عوارض جانبی این داروی آرتروز هستند.

تزریقی

اغلب داروهای تزریقی حاوی دوز بالایی از کورتیکواستروئیدها هستند که به کاهش درد، تورم و سفتی مفاصل کمک می کنند.

از داروهای تزریقی به عنوان بهترین داروی آرتروز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تریامسینولون

اغلب استفاده از این داروی تزریقی عوارض جانبی مانند سر درد، سرگیجه، مشکل در خواب، افزایش وزن، فشار خون بالا و … را با خود به دنبال دارد.

هیدروکورتیزون

داروی آرتروز تزریقی هیدروکورتیزون از داروهای موثر جهت کاهش التهاب و درد مفاصل است.

ممکن است استفاده از این دارو با عوارضی چون خشتگی، تورم پا، مشکلت بینایی، تورم صورت، ضعف ماهیچه ها، نازک شدن پوست و … همراه باشد.

متیل پردنیزولون

این دارو از هیدروکورتیزون قوی تر و از دگزامتازون ضعیف تر است. این داروی تزریقی حاوی کورتون بوده و می بایست تحت نظر پزشک جهت کاهش درد و التهاب ناشی از آرتروز مورد استفاده قرار گیرد.

در کنار تمامی مزایای این داروی تزریقی اگزما، لک های پوستی و کهیر از عوارض جانبی رایج در این بیماری محسوب می شود.

● بیولوژیکی

داروهای بیولوژیکی برای آرتروز

داروهای بیولوژیکی درمان آرتروز از طریق مسدود کردن بخش های خاصی از سیستم ایمنی، به کاهش درد و التهاب مفاصل ناشی از آرتروز کمک می کند.

از مهمترین داروی آرتروز بیولوژیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آدالیموماب

این داروی بیولوژیکی جهت درمان ارتروز از نوع آرتریت روماتوئید مفید و موثر است.

واکنش های آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه، بثورات پوستی، ورم، خارش و … از مهمترین عوارض جانبی این دارو است.

گولیموماب

این دارو جهت درمان آرتروز نسبتاً شدید کاربرد دارد. افزایش یافتن فشار خون، تب، عفونت در دستگاه تنفسی و … از عوارض جانبی استفاده از این داروی آرتروز است.

● مکمل های غذایی

از بهترین مکمل های غذایی به عنوان داروی آرتروز، آرتونیک، گلوکزامین، کندرویتین، زردچوبه، اسیدهای چرب امگا 3 و … است. عملکرد این مکمل ها با کاهش التهاب و بهبود درد مفاصل همراه است.

بهترین داروی آرتروز

بهترین داروی آرتروز-01

از میان داروهای زیادی که جهت درمان آرتروز و کاهش درد و التهاب مفاصل ناشی از آن وجود دارد، نمی توان یکی را بر دیگری برتری داد و بهترین داروی آرتروز بر حسب شدت این بیماری متفاوت خواهد بود.

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی را می توان یکی از بهترین داروی آرتروز در نظر گرفت. ایبوپروفن و ناپروکسن از بهترین داروهای آرتروز هستند.

این داروها اگرچه سبب کاهش درد و التهاب می شوند اما به مرور زمان از پیشروی آرتروز جلوگیری نخواهند کرد و برای افراد با شدت کم آرتروز مفید خواهند بود.

 برخی کرم و ژل هایی که حاوی منتول یا کپسایسین هستند نیز سبب ایجاد اختلال در سیگنال های ساطع شده از مفاصل می شوند.

ژل دیکلوفناک با این عملکرد را می توان بهترین داروی آرتروز در نظر گرفت. این ژل در مراحل اولیه بیماری موثر بوده و برای افراد با شدت آرتروز خفیف مناسب است.

داروی متوترکسات را نیز می توان از بهترین داروی آرتروز و کم عارضه ترین این داروها در نظر گرفت که برای افراد با شدت کم آرتروز تجویز می شود.

گاهی استفاده از کورتیکواستروئیدها به کاهش درد و التهاب ناشی از آرتروز کمک می کنند، پردنیزولون را به عنوان بهترین داروی آرتروز استروئیدی در نظر می گیرند.

داروهای استروئیدی می توانند به صورت قرص یا تزریق مورد استفاده قرار گیرند.

استروئیدها به کاهش درد، سفتی و التهاب کمک می کنند. اگرچه استروئیدها برای افراد با شدت بالای آرتروز مورد استفاده قرار می گیرند، اما استفاده زیاد از مواد استروئیدی عوارض جانبی زیادی به همراه خواهد داشت.

بهترین قرص آرتروز زانو

بهترین دارو برای آرتروز زانو، داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی هستند. از جمله بهترین قرص آرتروز زانو با این عملکرد که اغلب پزشکان توصیه می کنند می توان ایبوپروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک، اتودولاک، ملوکسیکام، اگزاپروزین، پیروکسیکام و … را در نظر گرفت.

البته در کنار تمامی مزایای این قرص ها، استفاده از آن ها در طولانی مدت عوارض جانبی زیادی چون حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری های کلیوی، زخم و خونریزی معده و … را به ویژه در افراد مسن به دنبال خواهد داشت.

سلبرکس از دیگر بهترین قرص های آرتروز زانو است که در بلند مدت عوارض کمتری به دنبال خواهد داشت.

برای درمان آرتروز زانو چه بخوریم؟

برای درمان آرتروز چه بخوریم؟

اگرچه استفاده از قرص برای درمان آرتروز مفید و موثر است، اما داشتن رژیم غذایی مناسب، استفاده از برخی مواد غذایی و پرهیز از استفاده از برخی مواد غذایی دیگر، به درمان آرتروز کمک خواهد کرد.

برخی از این مواد غذایی عبارتند از:

● ماهی

غذاهای دریایی سرشار از امگا 3 هستند و از این طریق به کاهش التهاب مفاصل کمک می کنند.

استفاده از مکمل های روغن ماهی نیز در این زمینه مفید بوده و به کاهش درد و تورم مفاصل و سفتی آن ها کمک می کند.

محققین توصیه می کنند که مصرف 600 تا 1000 میلی گرم روغن ماهی تا حد زیادی علائم آرتروز را کاهش می دهد.

● مواد غذایی حاوی گوگرد

مارچوبه، سیر، پیاز، کلم بروکلی، گل کلم و …  از طریق خاموش کردن تکانه های عصبی که انتقال دهنده درد هستند، به کاهش درد و التهاب آرتروز کمک می کنند.

● سبزیجات

کلم پیچ، اسفناج، چغندر و … سبزیجاتی سرشار از آنتی اکسیدان هستند که جهت محافظت از سلول در برابر آنتی اکسیدان های مخرب نقش بسزایی دارند.

همچنین برخی سبزیجات مانند گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل و سیب زمینی از طریق ماده شیمیایی سولانین موجود در خود به کاهش درد و التهاب آرتروز کمک می کنند.

● مرکبات

مرکبات حاوی ویتامین سی بوده و به بدن در تولید کلاژن که جز اساسی از استخوان ها است، کمک می کند و از این طریق همچون داروی آرتروز مفید و موثر خواهند بود.

● آبمیوه

آب های میوه به ویژه آب مرکبات، گوجه فرنگی، هویج، آناناس و … علاوه بر در اختیار داشتن حجم بالایی از آنتی اکسیدان ها، از طریق کاهش استرش اکسیداتیو از التهاب مفاصل جلوگیری می کند.

● حبوبات و آجیل ها

حبوبات و آجیل ها با وجود آنتی اکسیدان های موجود در خود با استرس اکسیداتیو که منجر به التهاب مفاصل می شود، مقابله می کند.

از میان حبوبات لوبیا چیتی و از میان آجیل ها گردو، بادام، پسته و … کاهش دهنده التهاب خواهند بود.

● روغن های گیاهی مناسب

روغن های مفیدی مانند روغن زیتون، هسته انگور، اووکادو، با وجود ویتامین E موجود در خود سبب تحریک رشد سلول های غضروف که در اثر آرتروز از بین رفته اند، خواهند شد.

در کنار مواد غذایی ذکر شده که به عنوان داروی آرتروز اثر می کنند، پرهیز از مصرف مواد غذایی مانند شکر سفید، شیرین کننده های مصنوعی، روغن های نامناسب، غلات فناوری شده و حاوی گلوتن و … می تواند از درد و التهاب بیشتر مفاصل ممانعت کند.

گلوکزامین سولفات قرص ضد آرتروز

گلوکزامین سولفات خاصیت ویسکوالاستیک مولکول های بزرگ غضروف را تقویت می کنند.

مولکول های بزرگ در ترمیم غضروف مفاصل نقش بسزایی دارند و از آنجا که علت اصلی آرتروز از بین رفتن غضروف مفاصل است با استفاده از قرص آرتروز گلوکزامین سولفات غضروف مفاصل ترمیم می شوند.

این قرص اثرات ضدالتهابی زیادی دارد و حتی پتانسیل کمک به ساخت و ترمیم غضروف را خواهد داشت. علاوه بر گلوکزامین سولفات، کندرویتین نیز سبب هیدراته نگه داشتن غضروف شده و یکپارچگی حفره مفصلی را حفظ می کند.

این قرص نظیر داروهای ضد التهابی علاوه بر کاهش درد و التهاب با عوارض کمتر، رشد و ترمیم غضروف را تحریک کرده و از تجزیه غضروف نیز جلوگیری می کند.

مواد معدنی و ویتامین های موثر در درمان آرتروز

مواد معدنی و ویتامین های موثر در درمان آرتروز

از ویتامین های موثر به عنوان داروی آرتروز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویتامین A

این ویتامین نقش ضد التهابی دارد و در تسکین درد افراد مبتلا به آرتروز مفید است.

هویج، طالبی، سیب زمینی، اسفناج، تخم مرغ، شیر و … از مواد غذایی حاوی ویتامین A هستند.

ویتامین C

این ویتامین از سلول ها در برابر استرس های اکسیداتیو حفاظت کرده و به کاهش التهاب مفاصل کمک می کند.

طالبی، کیوی، فلفل دلمه ای، مرکبات، توت فرنگی و کیوی حاوی ویتامین C هستند.

ویتامین E

این ویتامین با بهبود استرس اکسیداتیو به کاهش التهاب مفاصل در آرتروز کمک می کند.

انبه، آووکادو، بادام زمینی، بادام، اسفناج، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای و … حاوی ویتامین E هستند.

ویتامین K

ویتامین K از طریق پروتئینی به نام استئوکلسین موجود در خود، سبب تولید بافت های سالم استخوانی شده و به درمان آرتروز کمک می کند.

اسفناج، کلم پیچ، کلم بروکلی، روغن کانولا، پنیر، زرده تخم مرغ و … حاوی این ویتامین هستند.

از مواد معدنی موثر در درمان آرتروز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کلسیم

این ماده معدنی جهت جلوگیری از ابتلا به آرتروز و پوکی استخوان مفید  است. البته مصرف بیش از اندازه این ماده معدنی سبب سنگ کلیه شده و مصرف 1200 میلی گرم در روز برای مردان و زنان مناسب است.

اسفناج، کلم بروکلی، کلم پیچ، ماست، پنیر، شیر، ماهی سالمون و … از مواد غذایی حاوی کلسیم هستند.

کلاژن

این ماده معدنی پروتئینی است که از اسیدهای آمینه تشکیل شده و برای پوست، تاندون استخوان، غضروف و … مفید است.

مرکبات، توت ها، آب قلم گوشت و … حاوی مقادیر کافی از کلاژن هستند.

امگا 3

امگا 3 با وجود اسیدهای چرب موجود در خود سبب کاهش التهاب مفاصل می شود.

روغن ماهی، سالمون، ماهی تن و … از مواد غذایی حاوی امگا 3 هستند.

بهترین قرص برای آرتروز دست

بهترین قرص برای آرتروز دست

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی را می توان بهترین داروی آرتروز دست به شمار آورد. استامینوفن از جمله دارو آرتروز در زمان خفیف بودن این عارضه است.

ایبوپروفن و ناپروکسن نیز به منظور کاهش درد و التهاب مفاصل دست مفید هستند.

دولوکستین که ابتدا به عنوان دارویی ضد افسردگی تولید شد، جهت درمان آرتروز دست مزمن مورد استفاده قرار می گیرد.

تزریق داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی در دست نیز جهت بهبود آرتروز حاد مفید خواهد بود.

برای درد مفاصل چه قرصی بخوریم

برای درد مفاصل استفاده از قرص های ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسن، ولتارن و … مرسوم بوده و این داروها به عنوان بهترین قرص برای درد مفاصل به شمار می روند.

نمونه های دیگر داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی مانند دیکلوفناک، اتودولاک، ملوکسیکام، اگزاپروزین، پیروکسیکام و …جهت درد مفاصل دست مفید خواهند بود.

استفاده از داروهای یاد شده در طولانی مدت عوارضی را برای مصرف کنندگان به دنبال دارد، اما قرص دیگری به نام سلبرکس علاوه بر کاهش التهاب و درد، در طولانی مدت عوارض کمتری داشته و برای مثال برخلاف داروهای ذکر شده، فرد را دچار خونریزی معده و عوارض دیگر نخواهد کرد.

قرص آرتونیک یک مکمل عالی برای بهبود آرتروز

یکی از بهترین مکمل ها، که به عنوان داروی آرتروز اهمیت ویژه ای دارد، قرص آرتونیک است. این قرص با استفاده از ترکیبات موثر خود می تواند به عنوان قرص برای درمان آرتروز مطرح باشد.

از ترکیبات مفید این قرص می توان به ترکیباتی چون کلاژن، کندروئیتین، متیل سولفونیل متان و هیالورونیک اسید اشاره گرد که همگی در بهبود اتهاب و کاهش درد مفاصل در بیماری آرتروز مفید هستند.

کلاژن ترکیبی است که به کاهش درد مفاصل و بهبود التهاب ناشی از آرتروز کمک می کند.

کندروئیتین از تخریب غضروف که عامل اصلی ایجاد آرتروز است، جلوگیری می کند.

متیل سولفونیل با وجود گوگرد آلی موجود در خود اثری ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و در نهایت هیالورونیک اسید سبب هیدراته نگه داشتن مفاصل شده و از ساییده شدن استخوان ها بر یکدیگر که در اثر آرتروز شدید ایجاد می شود، جلوگیری می کند.

بنر آرتونیک-01

سوالات متداول

بهترین قرص برای آرتروز چیست؟

گلوکزامین سولفات به دلیل اثرات ضد درد و ضد التهابی خود و همچنین داشتن پتانسیل ساخت و ترمیم غضروف، به عنوان بهترین قرص برای درمان آرتروز در نظر گرفته می شود.

بهترین مسکن برای آرتروز چیست؟

قرص های ضد التهابی غیر استروئیدی نظیر ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسن، ولتارن و … را می توان به عنوان بهترین داروی آرتروز در شرایط خفیف بودن عارضه آرتروز در نظر گرفت.

ایمن ترین داروی ضد التهابی برای آرتروز چیست؟

داروی متوترکسات بهترین داروی آرتروز و از کم عارضه ترین داروهای درمان آرتروز است که اغلب برای افراد مبتلا به آرتروز با شدت کم تجویز می شود.

آیا دیکلوفناک برای آرتروز مفید است؟

بله، دیکلوفناک تورم و التهاب را کاهش داده و جهت درمان آرتروز مفید است.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 16 نظر

5 16
بهترین داروی آرتروز چیست؟
5/5 - (5 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top