ویتامین ث در بارداری

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

مصرف ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین ث در بارداری نقش مهمی در حفظ سلامت جنین دارد. مادر باید توجه ویژه‌ایی به رژیم غذایی خود داشته باشد تا بتواند تمامی ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و جنین را تامین کند.

ویتامین سی یکی از ویتامین‌هایی است که در دوران بارداری نباید از آن صرف نظر کرد.

این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان محلول در آب و قوی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

علاوه بر این مصرف ویتامین ث در بارداری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و برخی سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.

آیا ویتامین ث در بارداری ضرر دارد؟

آیا ویتامین ث در بارداری ضرر دارد؟

مصرف ویتامین ث در بارداری بی خطر است. با این حال مصرف مقادیر زیاد این ویتامین در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. حداکثر مقدار روزانه ویتامین C نباید بیشتر از 2000 میلی‌گرم باشد.

دوزهای بالای ویتامین C می‌تواند مشکلات زیر در بارداری شود:

  • در صورت ابتلا به نقرس، مصرف بیش از اندازه ویتامین سی می‌تواند آن را بدتر کرده و باعث ایجاد سنگ کلیه شود.
  • قطع ناگهانی مصرف مکمل ویتامین ث در بارداری می‌تواند علائم کمبود ویتامین ث را ایجاد کند.
  • مصرف دوزهای بالای ویتامین C می‌تواند باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع، خستگی، انسداد روده، بی‌خوابی، میگرن، اسهال، گرگرفتگی و بثورات پوستی شود.

مصرف بیش از حد این ویتامین در موارد شدید، التهاب مری، مشکلات گلبول‌های قرمز، بیماری پارکینسون، درد در محل تزریق، رگ‌های خونی متورم در اطراف قلب، تحریک پوست، مشکلات دستگاه گوارش و عوارض دستگاه ادراری شود.

مقدار مصرف ویتامین سی در بارداری

مقدار مصرف ویتامین سی در بارداری

میزان مورد نیاز ویتامین ث در بارداری بیشتر می‌شود.  زنان باردار 18 ساله و کمتر باید 80 میلی‌گرم ویتامین ث در روز مصرف کنند، در حالی که زنان باردار بالای 19 سال روزانه به 85 میلی‌گرم از ویتامین ث در بارداری نیاز دارند.

برای دریافت این میزان ویتامین ث در بارداری، می‌توان مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین ث را بیشتر کرد.

پزشکان پیشنهاد می‌دهند که همه زنان حتی اگر قصد بارداری نداشته باشند بهتر است به طور میانگین 70 میلی‌گرم ویتامین سی در روز مصرف کنند.

بهترین زمان مصرف ویتامین سی در بارداری

ویتامین سی محلول در آب است و برای جذب آن بدن نیاز به مقدار زیادی آب دارد. بدن انسان به طور طبیعی ویتامین‌های محلول در آب را تولید یا ذخیره نمی‌کند.

ویتامین‌های محلول در آب را می‌توانید با معده خالی با یک لیوان آب در هر زمانی از روز مصرف کنید.

بهترین زمان مصرف ویتامین سی در بارداری هفته بیست و یکم بارداری است. در صورتی که کمبود آهن دارید و این کمبود با مصرف مکمل‌ها برطرف نمی‌شود، میزان دریافتی ویتامین سی را افزایش دهید. ویتامین سی به جذب آهن کمک می‌کند.

قرص جوشان ویتامین سی در بارداری

قرص جوشان ویتامین سی در بارداری

مصرف میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین ث در بارداری می‌تواند سخت باشد. مصرف قرص جوشان ویتامین سی بسیار راحت‌تر است. سوالی که ایجاد می‌شود این است که آیا قرص‌های جوشان برای زنان باردار ایمن هستند یا نه؟

اکثر پزشکان به زنان باردار توصیه می ‌کنند برای داشتن جلوگیری از ایجاد مشکل، از مصرف بی‌رویه قرص جوشان خودداری کنند.

میزان مجاز ویتامین سی در روز 2000 میلی گرم است. از آنجایی که این ویتامین به راحتی از منابع طبیعی بدست می‌آید، مصرف قرص جوشان می‌تواند باعث رد شدن میزان ویتامین سی مصرفی از حد مجاز شود.

این بدان معنا نیست که مصرف قرص جوشان ویتامین سی در دوران بارداری به مادر و جنین آسیب می‌رساند بلکه به این معناست که مادر در طول بارداری باید با دقت بیشتری مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی را بررسی کند.

تاثیر ویتامین ث بر جنین

تاثیر ویتامین ث بر جنین

در دوران بارداری، بدن مادر دستخوش تغییرات قابل توجهی می‌شود. دریافت مواد مغذی و ویتامین‌هایی چون ویتامین ث در بارداری به میزان کافی از طریق رژیم غذایی برای رشد و تکامل جنین و تعادل هورمونی ضروری است.

ویتامین ث محلول در آب است و بدن نمی‌تواند آن را ذخیره کند. به همین دلیل زنان باردار باید به طور روزانه منابع سرشار از این ویتامین را مصرف کنند.

ویتامین ث در بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد حیاتی است. این ویتامین روند بهبود زخم‌ها و آسیب‌ها را تسریع کرده و باعث رشد بهتر استخوان‌ها و دندان‌های جنین می‌شود.

از دیگر مزایای مصرف کافی ویتامین ث در بارداری می‌توان به بهبود تولید کلاژن در بدن، بهبود جذب آهن و تقویت سیستم ایمنی بدن هم اشاره کرد.

کمبود ویتامین ث در بارداری مانع از رشد مناسب مغز جنین می‌شود. حتی ممکن است بر هیپوکامپ مغز که مسئول یادگیری و حافظه است نیز تاثیر بگذارد. علاوه بر این، کمبود این ویتامین می‌تواند باعث پره اکلامپسی شود.

منابع غذایی ویتامین ث برای مصرف در دوران بارداری

منابع غذایی ویتامین ث برای مصرف در دوران بارداری

مرکبات بهترین منبع ویتامین ث در بارداری هستند اما مواد غذایی دیگر هم دارای این ویتامین هستند.  باید این نکته را به یاد داشته باشید که گرمای ناشی از پختن مواد غذایی ویتامین C را کاهش می‌دهد.

برای افزایش میزان ویتامین ث در بارداری بهتر است مواد غذایی زیر را به صورت خام بخورید.

● طالبی

طالبی منبعی غنی از ویتامین ث است. یک طالبی متوسط دارای 202.6 میلی‌گرم ویتامین ​​و 25.3 میلی گرم در یک برش است.

● مرکبات

مرکبات خام دارای میزان ویتامین ث بالایی هستند. یک عدد پرتقال متوسط ​​70 میلی‌گرم ویتامین ث دارد و یک عدد گریپ فروت متوسط حدود 96 میلی گرم دارد. در یک فنجان آب پرتقال طبیعی حدود 71 میلی گرم ویتامین سی وجود دارد.

● کلم بروکلی

جالب است بدانید که یک فنجان بروکلی به اندازه یک پرتقال ویتامین ث دارد. کلم بروکلی نه تنها ویتامین ث در بارداری را تامین می‌کند، بلکه دارای مواد معدنی دیگری چون کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات هم هست.

● کلم بنفش

نصف فنجان کلم بنفش فقط 14 کالری دارد اما تقریباً 30 درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین سی را به تنهایی تامین می‌کند.

● کیوی

بسته به اندازه، یک کیوی می‌تواند تا 56 میلی گرم ویتامین سی داشته باشد.

● فلفل دلمه‌ای

یک فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز خرد شده 191 میلی گرم و یک فنجان فلفل دلمه‌ای سبز خرد شده 120 میلی‌گرم ویتامین سی دارد.

● کلم پیچ

چه به صورت خام و چه پخته، از کلم پیچ مقدار زیادی ویتامین سی دریافت خواهید کرد. یک فنجان کلم پیچ خام حدود 19.2 و یک فنجان کلم پیچ پخته 21 ویتامین سی دارد.

● گواوا

یک گواوا حاوی 125 میلی‌گرم ویتامین ث و 229 میلی‌گرم پتاسیم است که هر دو سلامت قلب و گوارش مادر را بهبود می‌بخشند.

علاوه بر این، این میوه غنی از آنتی‌اکسیدان لیکوپن است. مصرف گواوا برای دو ماه می‌تواند فشار خون و سطح کلسترول را کاهش دهد.

مکمل ماما لایف برای تامین ویتامین‌های مورد نیاز دوران بارداری

در دوران بارداری می‌توان ویتامین ث مورد نیاز بدن را از منابعی چون میوه‌ها، سبزیجات و مکمل‌های دوران بارداری به دست آورد. با این حال، پزشک در برخی از مواقع برای جبران کمبود، مصرف مکملی حاوی ویتامین ث در بارداری را تجویز می‌کند.

مکمل ماما لایف یک مکمل کامل برای قبل و حین بارداری و دوران شیردهی است. مهم‌ترین ویژگی این مکمل، تامین مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن مادر و جنین از جمله آهن و ویتامین ث است.

این ویتامین به جذب بهتر آهن و جلوگیری از مشکلات ناشی از کمبود آهن در جنین و پره اکلامپسی کمک می‌کند.

از دیگر مزایای مصرف مکمل ماما لایف می توان به بهبود تهوع صبحگاهی، پیشگیری از ابتلا به کم خونی، تامین ویتامین ث در بارداری مورد نیاز بدن، تنظیم فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین، کاهش ضعف و خستگی و کمک به رشد کامل جنین اشاره کرد. برای جلوگیری از مشکلات احتمالی مکمل ماما لایف بهتر است با تجویز پزشک مصرف شود.

بنر ماما لایف

سوالات متداول

آیا خوردن قرص جوشان ویتامین سی در بارداری ضرر دارد؟

به طور کلی، مصرف قرص جوشان ویتامین سی در بارداری مشکلی ندارد اما در صورت مصرف بیش از حد این ویتامین، مشکلاتی چون حالت تهوع و سرگیجه به سراغ مادر می‌آید.

مقدار مصرف ویتامین ث در بارداری چقدر است؟

زنان باردار زیر 18 سال باید 80 میلی‌گرم و زنان بالای 18 سال به 85 میلی‌گرم ویتامین ث در بارداری نیاز دارند.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 0 نظر

1 0
ویتامین ث در بارداری
امتیاز دهید!

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top