درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی

زمان تقریبی مطالعه: 9 دقیقه

در چند سال اخیر، درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی محبوبیت زیادی پیدا کرد. از سلول های بنیادی می‌توان برای مشکلات و بیماری‌های مختلفی چون چین و چروک صورت و اصلاح ستون فقرات هم استفاده کرد.

آرتروز زانو باعث فرسایش و تحلیل غضروف روی مفصل زانو می‌شود. برخورد استخوان‌ها به هم منجر به درد، تورم و سفتی و در نهایت عدم توانایی حرکت زانو می‌شود.

بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز زانو با ورزش، کاهش وزن، درمان‌های پزشکی، درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی و اصلاح سبک زندگی علائم آرتروز زانو را مدیریت می‌کنند.

در صورت تشدید علائم و به نتیجه نرسیدن درمان‌های دیگر، عمل جراحی تعویض زانو انجام می‌دهند.

در چند دهه اخیر، با پیشرفت دانش کشت سلول های بنیادی، درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی جایگزین جراحی شده است.

درمان با سلول های بنیادی چیست؟

درمان با سلول‌های بنیادی چیست؟

بدن انسان به طور مداوم در حال ساخت سلول های بنیادی در مغز استخوان است. سلول بنیادی یک سلول پایه و نابالغ است که هنوز تکامل نیافته است تا به سلول پوست، سلول عضلانی یا سلول عصبی تبدیل شود. انواع مختلفی از سلول های بنیادی وجود دارد که بدن می‌تواند از آن‌ها برای اهداف مختلف استفاده کند.

در درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی بافت های آسیب دیده تحریک می‌شوند تا سریع‌تر به درمان خود بپردازند. این نوع درمان با نام «درمان سلول های بنیادی ترمیم‌کننده» شناخته می‌شود.

اطمینان از عملکرد درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. این درمان ممکن است در همه موارد نتیجه ندهد اما زمانی که کارساز باشد، نتایج خوبی را به ارمغان می‌آورد.

سلول های بنیادی چگونه جمع‌آوری می‌شوند؟

همانطور که گفته شد، سلول های بنیادی، سلول هایی هستند که پایه و اساس شکل‌گیری سلول های بخش‌های مختلف بدن مانند استخوان و بافت‌های مختلف هستند.

سلول های بنیادی بالغی که در سراسر بدن در بافت‌هایی مانند پوست، مغز استخوان، خون، ماده مغزی، ماهیچه های اسکلتی و غیره وجود دارند را می‌توان برای درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی استخراج کرد.

سلول های بنیادی بالغ تا زمانی که در اثر آسیب یا بیماری بافتی فعال شوند، در حالت غیرقابل تقسیم باقی می‌مانند.

وقتی به قسمتی از بدن آسیب وارد می‌شود، سلول های بنیادی بالغ شروع به تقسیم شدن می‌کنند. سلول های تقسیم شده می‌توانند بافت آسیب دیده را ترمیم کنند.

سلول های بنیادی مورد استفاده در درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی در خون، مغز استخوان و بافت چربی یافت می‌شوند این سلول‌ها از همان خانواده سلول هایی می‌آیند که مفاصل، ماهیچه‌ها، استخوان، رباط‌ها و غضروف‌های ما را تشکیل می‌دهند.

آیا درمان با سلول های بنیادی می‌تواند آرتروز زانو را بهبود بخشد؟

تحقیقات نشان می‌دهند که درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی به طور قابل توجهی درد و التهاب را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد و کیفیت غضروف زانو می‌شود.

بر اساس تحقیقات منتشر شده، درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی در دو سال پس از درمان، منجر به کاهش 70 درصدی درد و بهبودی 85 درصدی آرتروز زانو می‌شود.

بیشتر این بهبود در سه تا شش ماه اول پس از این نوع درمان اتفاق می‌افتد. از آنجایی که سلول‌ها از بدن بیمار استخراج می‌شوند، امکان واکنش بدن و بروز عوارض جانبی به حداق می‌رسد.

درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی

درمان آرتروز زانو با سلول‌های بنیادی-01

غضروفی که انتهای استخوان‌ها را می‌پوشاند، استخوان‌ها را قادر می‌سازد تا با اصطکاک جزئی، به نرمی روی یکدیگر سر بخورند و زانو را خم و راست کنند.

آرتروز زانو باعث آسیب به غضروف و افزایش اصطکاک استخوان‌ها می‌شود. این اتفاق منجر به ایجاد درد، التهاب و خشکی مفاصل می‌شود.

درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی از مکانیسم‌های درمانی بدن برای کمک به ترمیم و کاهش سرعت تحلیل رفتن بافت‌های بدن از جمله غضروف، استفاده می‌کند.

این روش درمانی را با هدف کند کردن روند از بین رفتن غضروف، ترمیم غضروف، کاهش التهاب، کاهش درد و کاهش نیاز به جراحی انجام می‌دهند.

مراحل درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی

مراحل درمان آرتروز زانو با سلول‌های بنیادی

مراحل درمان با سلول های بنیادی برای هر فرد بسته به شرایط متفاوت است اما به طور کلی شامل مراحل زیر است:

  • ارزیابی و آزمایش‌های ضروری قبل از تزریق
  • شناسایی نوع سلول های مناسب
    • سلول های بنیادی خون از طریق یک فرآیند بدون درد به نام آفرزیس استخراج می‌شوند.
    • سلول های بنیادی مغز استخوان از اهدا کننده در اتاق عمل برداشت می‌شود. سلول های بنیادی از طریق یک سوزن که در مغز استخوان فرو می‌رود استخراج می‌شوند.
  • شیمی درمانی یا پرتودرمانی قبل از درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی به منظور از بین بردن تمام سلول های بیمار در مفصل و آماده‌سازی ان برای دریافت سلول های بنیادی
  • تزریق سلول های بنیادی سالم به بیمار در فرآیندی بدون درد
  • تقسیم‌سلولی سلول های بنیادی برای 3 الی 5 هفته و تبدیل شدن به سلول های ترمیمی. در این مرحله بیماران برای جلوگیری از عفونت و عوارض جانبی احتمالی، در بیمارستان بستری می‌شوند.
  • مراجعه به پزشک برای مراقبت‌های پس از تزریق به طور پیوسته

درمان ساییدگی زانو با سلول های بنیادی

درمان ساییدگی زانو با سلول‌های بنیادی

زانوها از مفاصل اصلی بدن ما هستند که وزن زیادی را به طور روزانه متحمل می‌شوند. فشار وارده به زانو در گذر زمان باعث از بین رفتن غضروف و ساییدگی زانو می‌شود.

بدن می‌تواند تا حدی این آسیب‌ها را درمان کند و در صورت نازک شدن غضروف، بدن با رشد استخوان اضافه سعی می‌کند جای غضروف را پر کند. این اتفاق باعث می‌شود استخوان‌ها به هم ساییده شوند. در پی این اتفاق، زانو ملتهب شده و درد می‌گیرد.

برای کمک به ترمیم سریع‌تر غضروف و جلوگیری از ایجاد بیماری‌هایی مانند آرتروز زانو، درمان ساییدگی زانو با سلول های بنیادی روش مناسبی است.

پزشک با تزریق سلول های بنیادی به مفاصل زانو باعث تحریک این سلول‌ها شده روند غضروف سازی را تسریع می‌کند.

با افزایش ضخامت غضروف، فاصله استخوان‌ها از هم بیشتر می‌شود و دیگر به هم ساییده نمی‌شوند. 

از مزایای درمان ساییدگی زانو با سلول های بنیادی می‌توان به غیر تهاجمی بودن و نقاهت کوتاه مدت اشاره کرد.

بعد از درمان با سلول های بنیادی چه اتفاقی می‌افتد؟

درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی می‌تواند بافت آسیب دیده غضروف را ترمیم کند، باعث رشد غضروف جدید شود، التهاب و سرعت تحلیلی غضروف را کاهش دهد. اثراتی که سلول های بنیادی دارند منجر به کاهش درد و بهبود عملکرد می‌شود.

بازگشت به فعالیت‌های روزمره مفاصل را تقویت کرده و انعظاف‌پذیری مفصل زانو را افزایش می‌دهد.

برای نتایج بهتر، بیمار باید به توصیه‌های پزشک درباره سبک زندگی، ورزش، داروهایی که باید مصرف کند و رژیم غذایی عمل کند. توصیه‌های پزشک به حفظ سلامت سلول های بنیادی کمک می‌کند.

شدت فعالیت‌های ورزشی باید به دقت بررسی شود تا مشکلی بعد از درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی پیش نیاید.

مراقبت بعد از تزریق سلول بنیادی در زانو

مراقبت بعد از تزریق سلول بنیادی

100 روز بعد از درمان آرتروز زانو با شلول‌های بنیادی بسیار مهم است. پرهیز از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، سرکوب‌کننده‌های سیستم ایمنی بدن و استروئیدها بدون مشورت پزشک می‌تواند به رشد مناسب سلول‌ها و درمان سریع‌تر آرتروز زانو با سلول های بنیادی کمک شایانی کند.

برخی از روش‌های درمانی مانند ماساژ درمانی، تخلیه لنفاوی یا سونا مادون قرمز می‌تواند به درد و التهاب کمک کند.

مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین‌های مفید برای تقویت مفاصل، تزریق گلوتاتیون و سایر درمان‌ها نیز ممکن است به شما در مدیریت علائم در طول این 100 روز دوره رشد کمک کنند.

بدن در این دوره در حال سازگاری مداوم با سلول های جدید است و بهتر است قبل از اعمال تغییر در دارو‌ها، سبک زندگی، رژیم‌غذایی و برنامه ورزشی، با پزشک متخصص مشورت کنید.

فواید درمان با سلول های بنیادی برای آرتروز زانو چیست؟

فواید درمان با سلول های بنیادی

استفاده از این روش درمانی مزایای زیر را دارد.

درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی زمان کمی نیاز دارد.

مدت زمان نقاهت کوتاه است و نیازی به همراه برای برگشت به خانه ندارید.

در مقایسه با جراحی تعویض زانو، هزینه پایینی دارد.

از آنجایی که سلول های بنیادی مورد استفاده در درمان از بدن فرد بیمار گرفته می‌شود، کاملا با بدن سازگار بوده و عوارض جانبی را به حداقل می‌رساند.

چند هفته بعد از درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی، می‌توانید تمامی فعالیت‌های خود را از سر بگیرید.

با وجود تمامی این مزایا، درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی مقرون به صرفه‌تر از جراحی زانو است.

چه بیمارانی نمی‌توانند از سلول درمانی استفاده کنند؟

تا به حال دستور عمل دقیقی برای تعیین کسانی که نمی‌توانند از درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی استفاده کنند، منتشر نشده است.

تحقیقاتی که تا به حال انجام شده است نشان می‌دهند که افراد جوانی که به آرتروز زانوی خفیف مبتلا هستند، نتیجه بهتری از این نوع درمان می‌گیرند.

برخی از پزشکان درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی را تنها به افرادی که در مراحل اولیه آرتروز زانو هستند، پیشنهاد می‌دهند.

پس از امتحان روش‌های درمانی دیگر، تصمیم‌گیری نهایی با بررسی کامل سوابق پزشکی و وضعیت بیمار انجام می‌شود.

درمان آرتروز با سلول های بنیادی بهتر است یا جراحی؟

درمان آرتروز با سلول‌های بنیادی بهتر است یا جراحی؟

میزان موفقیت جراحی زانو و درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی بستتگی به شرایط فرد و سابقه درمانی او دارد. درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی همچنان یک روش جدید است و اطمینان از نتیجه‌بخش بودن این روش نیاز به زمان بیشتری برای انجام تحقیقات دارد.

تحقیقات اولیه انجام شده نشان داده است که درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی می‌تواند تا 80 درصد درد و التهاب را کاهش دهد.

از آنجایی که سلول های بنیادی از طریق تزریق وارد مفصل زانو می‌شوند، دوره نقاهت کوتاه‌تر است. در این مدت، تنها لازم است داروهای مسکن و ضذ التهاب مصرف کرده و مرتب به پزشک مراجعه کنید.

از سوی دیگر، جراحی تعویض مفصل زانو مدت بیشتری است که برای درمان آرتروز استفاده می‌شود و نتایج قطعی‌تری دارد. این روش درمانی، تا 90 درصد درد و التهاب را به طور قطعی از بین می‌برد.

از آنجایی که برای جراحی روی زانو شکاف ایجاد شده و بافت‌ها برای دسترسی به مفصل زانو برداشته می‌شوند، دوره نقاهت طولانی‌تر و مراقبت‌های لازم هم شدید‌تر هستند.

انتخاب میان درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی و جراحی، بستگی به سابقه سلامتی، شدت آرتروز زانو و شرایط مالی بیمار بستگی دارد.

درمان مناسب باید پس از بررسی کامل شرایط و انتخاب‌های در دسترس انجام شود.

عوارض تزریق سلول های بنیادی در زانو

درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی، درمانی غیرتهاجمی است که در مقایسه با درمان‌های دیگر مانند جراحی زانو، عوارض کمتری دارد.

افزایش موقت درد و تورم تنها عارضه‌ایی است که بعد از درمان با سلول های بنیادی بروز پیدا می‌کند.

سلول های بنیادی از بدن فرد بیمار استخراج می‌شوند و این ویژگی، احتمال بروز عوارض جانبی را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد. میزان موفقیت درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی به نوع استخراج سلول های بنیادی هم بستگی دارد.

قبل از انجام این روش درمانی، با پزشک خود مشورت کرده و هر سوالی که راجع به درمان دارید را از او بپرسید.

هزینه تزریق سلول های بنیادی در زانو

تزریق سلول های بنیادی برای درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی به عوامل مختلفی بستگی دارد.

این عوامل شامل میزان تخصص پزشک، تکنیک برداشت مناسب، داروهایی که عملکرد فاکتور رشد و پتانسیل سلول های بنیادی را به حداکثر می‌رساند و تزریق دقیق به محل آسیب می‌شود.

هزینه‌های قبل و بعد از تزریق سلول های بنیادی را هم باید به لیست هزینه‌ها اضافه کرد. این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ویزیت به ازای هر بار مراجعه به پزشک
  • جداسازی سلول های بنیادی بالغ
  • نگهداری از سلول های بنیادی تا زمان تزریق
  • نظارت و پیگیری پس از درمان

به این نکته توجه کنید که هزینه بیشتر الزاما به معنای کیفیت بالاتر و نتیجه بهتر نیست. قبل از درمان آرتروز با سلول های بنیادی، تمامی تحقیقات لازم را انجام دهید و بهترین پزشک را برای این کار انتخاب کنید.

بهترین مکمل برای بهبود آرتروز زانو چیست؟

بهترین مکمل برای بهبود آرتروز زانو مکمل است که دارای مواد معدنی باشد که به سلامت کلی مفصل کمک می‌کنند. یکی از مهم‌ترین مواد معدنی موجود در مکمل آرتونیک، کندرویتین سولفات است.

کندرویتین سولفات یکی از مواد مواد طبیعی در بدن است که از تخریب غضروف جلوگیری کرده و باعث تشکیل غضروف جدید می‌شود.

مکمل آرتونیک مخصوص افرادی است که دچار آرتروز هستند. این مکمل علاوه بر کندرویتین سولفات، دارای کلاژن، هیالورونیک اسید و متیل سولفونیل متان است.

این مواد معدنی به بهبود سلامت مفاصل و غضروف، بهبود تحرک و انعطاف‌پذیری، پیشگیری از تخریب و تحلیل غضروف و کاهش علائم آرتروز زانو کمک می‌کند.

پس از درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی می‌توانید با مصرف این مکمل، باعث تاثیرگذاری بیشتر آن شوید.

بنر آرتونیک-01

سوالات متداول

میزان موفقیت درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی چقدر است؟

بسته به شرایط بیمار، میزان موفقیت درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی 70 الی 90 درصد است.

هزینه درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی چقدر است؟

بسته به شرایط مختلفی چون شدت بیماری، میزان تخصص و تجربه پزشک، روش استخراج سلول و … هزینه درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی حدود 9 الی 16 میلیون تومان است.

نتایج سلول های بنیادی در زانو چقدر ماندگار است؟

اثرات درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی بین 6 تا 24 ماه باقی می‌مانند. این نوع درمان نیاز به جراحی زانو را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

آیا سلول های بنیادی می‌توانند غضروف زانو را دوباره رشد دهند؟

بله. هدف اصلی درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی، ترمیم و رشد مجدد غضروف مفصل زانو است.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 4 نظر

4 4
درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی
5/5 - (2 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top