سیاتیک پای چپ

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

عصب سیاتیک از اعصابی است که از پایین کمر شروع شده و از پشت پا می‌گذرد. درد سیاتیک پای چپ سبب التهاب، بی‌حسی و گزگز در پای چپ می‌شود.

سیاتیک ممکن است به دلیل فتق دیسک یا رشد زیاد استخوان‌ها که سبب فشار بر اعصاب می‌شود، به وجود آید.

افزایش سن، اضافه‌وزن و نشستن‌های طولانی‌مدت در درد سیاتیک پای چپ بی‌تأثیر نیستند. داشتن تحرک، انجام ورزش به طور منظم، انجام حرکات کششی، گرما و سرمادرمانی، استفاده از مکمل مگنی ول و … از روش‌های درمانی سیاتیک پای چپ به شمار می‌روند.

در شرایط حاد اگر مراقبت‌ها و انجام فعالیت‌های یاد شده به بهبود سیاتیک منجر نشود، در شرایط حادتری چون بی‌اختیاری در کنترل ادرار و مدفوع، بی‌حسی در ران و ساق پای چپ و … پزشک معالج جهت درمان از عمل جراحی استفاده خواهد کرد.

سیاتیک پای چپ چیست؟

عصب سیاتیک از جمله اعصابی است که از پایین کمر شروع شده و از پشت هر دو پا می‌گذرد. این اعصاب عضلات پشت زانو و ساق را کنترل می‌کند.

درد سیاتیک دردی است که به ضعف، بی‌حسی و گزگز در ساق و انگشتان پا منجر می‌شود. درد سیاتیک پای چپ نیز سبب التهاب، بی‌حسی و سوزش در پای چپ می‌شود، درحالی‌که ممکن است پای راست مشکلی نداشته باشد.

این درد می‌تواند از دردی خفیف به دردی تیز و سوزن‌سوزن‌شدن مانند یک تکان یا شوک الکتریکی تبدیل شود؛ بنابراین درد سیاتیک پای چپ می‌بایست موردتوجه قرار گرفته و درمان شود. فشرده‌شدن عصب سیاتیک پای چپ می‌تواند به آسیب دائمی بی انجامد.

علت سیاتیک پای چپ چیست؟

علت سیاتیک پای چپ چیست؟

درد سیاتیک پای چپ زمانی اتفاق می‌افتد که فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان به عصب فشار آورد.

به‌ندرت تومور یا بیماری دیابت به اعصاب سیاتیک پای چپ فشار وارد می‌آورند و از دلایل اصلی آن به شمار نمی‌روند.

بیماری دژنراتیو دیسک، تنگی کانال نخاعی، پوکی‌استخوان، سندرم پیریفورمیس، آسیب‌های ستون فقرات کمری نیز از دیگر دلایل سیاتیک پای چپ به شمار می‌روند.

شرایط ذیل احتمال سیاتیک را افزایش می‌دهد:

● سن

افزایش سن ممکن است سبب فتق دیسک یا خار استخوان شود که از علل اصلی درد سیاتیک به شمار می‌روند.

● اضافه‌وزن

افراد همراه با اضافه‌وزن دارای استرسی دائم بر ستون فقرات خود هستند. این استرس احتمال درد سیاتیک در این افراد را بالا می‌برد.

● نوع شغل

مشاغلی که نیاز به شرایطی چون چرخش کمر، حمل بارهای سنگین، رانندگی طولای مدت،  ایستادن‌های ممتد و متوالی و … دارند، احتمال بروز درد سیاتیک پای چپ در آن‌ها بیشتر است.

● دیابت

دیابت از جمله بیماری‌هایی است که احتمال آسیب عصبی را بالا می‌برد و اعصاب از جمله عصب سیاتیک را در معرض آسیب قرار می‌دهد.

● سبک زندگی

داشتن سبک زندگی بدون فعالیت بدنی و ورزش‌کردن سبب کاهش انعطاف‌پذیری ستون فقرات شده و خطر ابتلا به سیاتیک پای چپ را بالا می‌برد.

● استعمال سیگار

نیکوتین موجود در سیگار به بافت ستون فقرات آسیب رسانده و سبب تضعیف استخوان‌ها شده و فتق دیسک را تسریع خواهد کرد و از عوامل تدریجی درد سیاتیک پای چپ به شمار می‌رود.

سیاتیک اغلب در یک‌زمان تنها یک پا را درگیر می‌کند، البته در برخی موارد به‌ندرت درد سیاتیک در هر دو پا نیز رخ می‌دهد.

درد سیاتیک پای چپ می‌تواند به طور ناگهانی یا به‌صورت تدریجی ظاهر شود. ناگهانی یا تدریجی بودن سیاتیک به علت آن بستگی دارد. فتق دیسک اغلب باعث درد ناگهانی و آرتریت و خار استخوان به‌تدریج سبب درد خواهد شد.

درمان عصب سیاتیک پای چپ

درمان عصب سیاتیک پای چپ

به‌منظور درمان عصب سیاتیک پای چپ استفاده از روش‌های محافظه‌کارانه یا غیرجراحی بهتر است. استفاده از مسکن‌هایی چون ایبوپروفن، استامینوفن و … برای کاهش درد در مراحل اولیه پیشنهاد می‌شود.

درصورتی‌که استفاده از مسکن‌های فوق اثربخش نباشد ممکن است پزشک معالج داروهای خاصی جهت کاهش تورم اطراف اعصاب تجویز کند.

استفاده از انواع داروهای ضدالتهاب در این دوران مورداستفاده قرار می‌گیرند. حتی تزریق داروی کورتیکواستروئیدی در ناحیه اطراف ریشه عصبی تأثیر خواهد داشت.

در آخرین مرحله درصورتی‌که با گذشت زمان بهبودی حاصل نشود عمل جراحی به‌عنوان راهکار نهایی توصیه می‌شود.

جراحی اغلب زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرد که سیاتیک پای چپ سبب ضعف شدید، ازدست‌رفتن کنترل ادرار و مدفوع و مواردی از این دست گردد.

درمان درد سیاتیک پای چپ

قراردادن وسیله‌ای گرمابخش جهت گرمادرمانی یا قراردادن کیسه‌ای یخ جهت یخ درمانی در محل دردناک مؤثر است. توصیه می‌گردد 48 تا 72 ساعت اول به یخ درمانی و بعد به گرمادرمانی تخصیص داده شود.

انجام برخی حرکات ورزشی مناسب برای تقویت عضلات شکم و کمر بعد از کاهش درد، توصیه می‌شود.

پرهیز از بلندکردن اجسام سنگین و چرخاندن کمر پس از شروع درد سیاتیک پای چپ حتماً می‌بایست رعایت گردد.

انجام فیزیوتراپی به صلاحدید پزشک معالج نیز اثرات خود را داشته و مفید خواهد بود. استفاده از درمان‌های جایگزینی چون طب سوزنی و کایروپراکتیک‌ها نیز مفید است.

تاثیر ورزش در بهبود درد سیاتیک

تاثیر ورزش در بهبود درد سیاتیک

بدون انجام حرکات ورزشی ماهیچه‌ها و مفاصل سفت شده و قدرت خود را از دست می‌دهند. افراد برای درمان سیاتیک پای چپ لازم است بعد از کاهش درد حاد حرکت داشته باشند.

ورزش منظم ماهیچه‌های ضعیف اطراف ستون فقرات را تقویت کرده و از فتق بیشتر دیسک جلوگیری می‌کند. با استفاده از ورزش مفاصل منعطف‌تر شده و از این طریق درد در بیشتر موارد تسکین داده می‌شوند.

تنش در عصب سیاتیک همراه با درد طولانی‌مدت اطراف ستون فقرات، در طول زمان سبب محدودشدن دامنه حرکت در اطراف مفاصل می‌شود.

در صورت عدم انجام حرکت و ورزش‌نکردن اتروفی عضلانی و در پی آن کوتاه‌شدن و نازک‌تر شدن ماهیچه‌ها رخ می‌دهد.

افراد مبتلا به سیاتیک پای چپ باید ورزش کنند تا علاوه بر تقویت ماهیچه‌های اطراف کمر، انعطاف‌پذیری ماهیچه‌ها نیز افزایش یابد.

افراد با درد سیاتیک پای چپ باید به فعالیت عادی خود ادامه دهند؛ اما از بلندکردن اجسام سنگین و یا نشستن‌های طولانی‌مدت پرهیز کنند. بعد از برطرف‌شدن درد حاد سیاتیک انجام تمرینات منظم و ورزش توصیه می‌شود.

درمان خانگی سیاتیک پای چپ

درمان خانگی سیاتیک پای چپ

از جمله درمان خانگی سیاتیک پای چپ می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

● ورزش‌کردن

استراحت بیش از حد درد پا و کمر را تشدید می‌کند. انجام ورزش ملایم برای کاهش درد سیاتیک پای چپ لازم است.

● انجام حرکات کششی ملایم

انجام حرکات کششی مناسب یک راهکار جهت بهبود انعطاف‌پذیری ستون فقرات، افزایش دامنه حرکتی، ایجاد قدرت و تقویت ستون فقرات می‌شود.

● استفاده از کیسه یخ و پد گرمایشی

یخ به کاهش التهاب کمک کرده و پد گرمایشی نیز سبب افزایش گردش خون می‌شود، این شرایط سبب کاهش اسپاسم عضلانی می‌گردد.

● تغییر وضعیت بدنی

توصیه می‌گردد هر 20 دقیقه یکبار وضعیت بدنی خود را تغییر دهید. تغییر وضعیت بدنی سبب کاهش فشار بر ستون فقرات و کاهش علائم سیاتیک پای چپ می‌شود.

● مکمل مگنی ول ایکس مارت

استفاده از مکمل مگنی ول ایکس مارت یکی از راه‌های خانگی درمان سیاتیک است. مکمل مگنی ول باداشتن عناصری چون منیزیم و ویتامین B6 سبب کاهش درد سیاتیک پای چپ می‌شود. منیزیم موجود در مکمل مگنی ول سبب رفع گرفتگی عضلات پا می‌شود. ماده معدنی منیزیم موجود در مکمل مگنی ول در فرایندهای انقباض و انبساط عضلانی نقش دارند. منیزیم همچنین از اختلالات عصبی و ماهیچه‌ای جلوگیری می‌کند.

NPM Site Products Posters -30

چه موقع برای سیاتیک پای چپ به دکتر مراجعه کنیم؟

در موارد ذیل بهتر است برای درمان سیاتیک پای چپ به دکتر مراجعه کنیم:

  • تب بدون دلیل همراه با کمردرد
  • کمردرد یا درد شدید در پای چپ بعد از ضربه یا زمین‌خوردن شدید
  • ایجاد قرمزی و تورم در پشت ستون فقرات
  • درد رونده و ادامه‌دار که در پای چپ تا زیر زانو ادامه پیدا می‌کند.
  • احساس ضعف، بی‌حسی در باسن، ران و ساق پای چپ
  • بی‌اختیاری در کنترل ادرار و مدفوع

سوالات متداول

علائم سیاتیک در پای شما چیست؟

التهاب، درد، بی‌حسی در ساق و انگشتان پا، سوزن‌سوزن‌شدن ساق پا، کف پا یا انگشتان پا و بی‌حسی عضلانی از علائم سیاتیک در پا به شمار می‌رود.

آیا سیاتیک در MRI نشان داده می شود؟

بله، سیاتیک از طریق MRI نشان داده می‌شود. MRI تصاویر دقیقی از استخوان و بافت های نرم ایجاد کرده و فتق دیسک و اعصاب تحت فشار در آن دیده می شود.

سریع ترین راه برای تسکین درد پای سیاتیک چیست؟

استفاده از مسکن‌های ایبوپروفن و استامینوفن استفاده از مکمل مگنی ول ایکس مارت، تحرک و انجام حرکات ورزشی سبک، انجام حرکات کششی ملایم، یخ درمانی و گرمادرمانی و … از سریع‌ترین روش‌ها برای تسکین درد سیاتیک به شمار می‌روند.

برای درد سیاتیک پای چپ چه دارویی بخوریم؟

برای درد سیاتیک پای چپ در ابتدا بهتر است از قرص‌ها و مسکن‌هایی چون ایبوپروفن و استامینوفن استفاده شود.

5/5 - (1 امتیاز)

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 13 نظر

3 13
سیاتیک پای چپ

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن