جلوگیری از ریزش مو
یه ضرب المثل قدیمی میگه علاج واقعه را قبل وقوع باید کرد، که منظورش اینه پیشگیری بهتر از درمان است، قطعا در مورد مو هم این مطلب صادقِ و جلوگیری از ریزش مو به مراتب ساده تر و کم هزینه تر از اقدامات درمانی بعدی برای ریزش مو است.
مو هم همچون سایر اندامهای بدن نیازمند نگهداری و مراقبت است و در صورتی که به فکر سلامت موهای خود نباشیم، باید منتظر اتفاقات ناراحت کنندهای همچون آسیب به موها و ریزش مو باشیم.
راهکارهای متعددی برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد که در صورت رعایت این موارد، فرد با صرف زمان و هزینه اندک در آینده نیاز به اقدامات جدی جهت درمان ریزش مو پیدا نخواهد کرد.
برای ریزش مو چی خوبه؟
در این مقاله به روشهای موثر در جلوگیری از ریزش مو اشاره خواهیم کرد.
داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل
فولیکول مو بخش فعال مو است که در بخش انتهایی آن تقسیمهای سلولی فراوان اتفاق می افتد. از این رو نیازمند اکسیژن، انرژی و مواد مغذی است تا رشد مناسبی داشته باشد.
تغذیه مناسب و متعادل که حاوی تمام گروههای غذایی باشد در جلوگیری از ریزش مو موثر است.
مصرف تمام گروههای غذایی همچون میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات، لبنیات و گوشتها به تامین ویتامینها، مواد معدنی، اسید آمینههای ضروری برای حفظ سلامت مو و رشد مناسب مو ضروری است.
مصرف مکملهای غذایی
برخی از افراد به دلایل مختلف دچار کمبود مواد مغذی (ویتامینها و مواد معدنی) میگردند. برای مثال افرادی که رژیمهای لاغری سختی را دارند، افرادی که به دلیل عدم تمایل برخی از مواد غذایی همچون گوشت (منبع پروتئین) را از رژیم غذایی خود حذف کرده اند.
افرادی که دچار کمبود ویتامینها و مواد معدنی هستند بیش از سایر افراد دچار ریزش مو می شوند. مقالات نشان میدهند در اکثر افراد مبتلا به ریزش مو، کمبود بیوتین و زینک دیده می شود.
کمبود ویتامین دی در کشور ما بسیار شایع است و کمبود این ویتامین نیز در بروز ریزش مو نقش دارد.
بعضی افراد داروهای خاصی مصرف میکنند، همچون داروهای کاهنده چربی و فشار خون، آنتی بیوتیکها و داروهای شیمی درمانی، که به طبع آن دچار ریزش مو می شوند. این افراد نیز به منظور جلوگیری از ریزش مو بهتر است از یک مکمل مو کمک بگیرند.
پیشنهاد ما برای تامین انواع ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای موی سر، مکمل تخصصی مو هیرونیک است. این مکمل حاوی 30 میلی گرم زینک خالص و 1000 میکروگرم بیوتین، ویتامین ب5، ب6 و کوآنزیم کیوتن است که به تقویت فولیکول مو، افزایش تولید کراتین و جلوگیری از ریزش مو کمک می کند. برای اطلاعات بیشتر روی تصویر محصول کلیک کنید.

شناسایی بیماریهای زمینهای و کنترل آنها
برخی از بیماریها همچون کم خونی ناشی از فقر آهن، کم کاری تیروئید و سندرم تخمدان پلی کیستیک منجر به ریزش مو می شوند. انجام چک آپهای سالانه، مراجعه به پزشک و مصرف منظم داروهای تجویز شده به جلوگیری از ریزش مو کمک خواهد کرد.
کاهش استرس عاملی مهم در جلوگیری از ریزش مو

یکی دیگر از موارد مهمی که علت ریزش مو محسوب میگردد، استرس است.
استرس مادر تمام بیماریهاست. در مواردی که افراد دچار استرس شدهاند، چه استرس روزمره در کار و زندگی، یا استرس ناشی از یک واقعه مهم همچون کنکور یا خبر ناگوار مرگ یک عزیز، در بازه زمانی کوتاهی بعد از این وقایع پر استرس، فرد دچار ریزش مو شدید میگردد.
در صورت امکان پرهیز از استرس، به کار بردن روشهای کاهش استرس و در صورت نیاز کمک گرفتن از روانشناس یا روانپزشک، یک اقدام موثر در جلوگیری از ریزش مو است.
خواب کافی و با کیفیت
شاید برایتان عجیب باشد اما بین استرس، بیخوابی و ریزش مو، رابطه مستقیمی وجود دارد.
استرس و اضطراب میتواند باعث بیخوابی شود و به دنبال بیخوابی، ریزش مو مشاهده میگردد.
خواب کافی برای تعادل هورمونی ضروری است و بر هم خوردن تعادل هورمونها بر روی ریزش مو نقش دارد.
داشتن خواب کافی و با کیفیت در جلوگیری از ریزش مو موثر است.
داروهای ضد ریزش مو

وقتی بحث درمورد ترکیبات ضد ریزش مو است، بیشتر باید به سراغ داروها برویم. انتخاب داروی مناسب باید لزوما تحت نظر پزشک صورت گیرد و از مصرف خودسرانه داروها به دلیل ایجاد عوارض جبران ناپذیر پرهیز کنید.
یکی از علل شایع ریزش مو آلوپسی آندروژنیک یا ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه است. آلوپسی آندروژنیک وابسته به هورمون (آندروژن) و ارثی است. از این رو برای جلوگیری از ریزش مو در این افراد، از برخی ترکیبات ضد آندروژن که عمدتا داروهای ضد ریزش مو هستند، میتوان کمک گرفت.
فیناستراید
فیناستراید در اصل برای درمان بیماری بزرگ شدگی غدد پروستات استفاده می شود. این دارو یک مهار کننده آنزیم 5 آلفا ردوکتاز است که از تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون جلوگیری می کند. دی هیدرو تستوسترون همان هورمونی است که منجر به بروز ریزش مو با الگوی آلوپسی آندروژنیک میگردد. فیناستراید با مهار این هورمون به عنوان یک داروی ضد ریزش مو عمل می کند.
اسپیرونولاکتون
سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری شایع در بین خانمهاست، که به دلیل تولید بیش از حد هورمون مردانه یا تستوسترون، فرد دچار بر هم خوردن سیکل قاعدگی، ریزش مو، افزایش سطح قند خون و هیرسوتیسم (رشد موهای زائد در سایر اندامها از قبیل چانه و دورسینه) میگردد.
سطح هورمون تستوسترون در بدن خانمها بسیار اندک است. افزایش سطح این هورمون و به طبع تبدیل آن به دی هیدروتستوسترون، منجر به بروز ریزش مو با الگوی زنانه میگردد.
اسپرونولاکتون یک داروی ضد آندروژن است و به عنوان یک داروی ضد ریزش مو عمل می کند.
ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل در ابتدا به عنوان داروی خوراکی برای کاهش فشار خون ساخته شده بود، که عارضه جانبی آن افزایش رشد مو بود.
ماینوکسیدیل در جلوگیری از ریزش مو و کمک به رشد مجدد مو در بسیاری از انواع ریزش مو موثر است. از عوارض نامطلوب مصرف ماینوکسیدیل به رویش موهای زائد در نواحی مختلف بدن میتوان اشاره کرد.
در این مقاله در مورد روشهای مختلف برای جلوگیری از ریزش مو صحبت کردیم. برخی از روشها همچون تغییر سبک زندگی، داشتن تغذیه سالم، پرهیز از استرس و استفاده از مکملهای تخصصی مو، کم هزینه و سادهتر هستند و عوارض جانبی نیز به دنبال نخواهند داشت.