درمان کمر درد

زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه

درمان کمر درد یکی از مهم­ترین درمان­هایی است که افراد به دنبال پیدا کردن راه ها و روش های آن هستند. کمر درد به دلایل مختلفی چون کشیدگی عضلات، رگ به رگ شدن، دیسک، سیاتیک و … رخ می­دهد.

به منظور درمان کمر درد می­توان از روش­های مختلفی چون استعمال برخی داروها، فیزیوتراپی، جراحی، مدیتیشن، رژیم غذایی مناسب و … استفاده کرد.

استفاده از داروها، پمادها و کمپرس سرد و گرم برخی از روش­های خانگی برای درمان کمر درد خانه محسوب می­شوند.

اما از آنجا که پیشگیری بهتر از درمان است با استفاده از روش­هایی چون ورزش، حفظ تناسب اندام، خواب مناسب و کافی، صندلی و کفش مناسب و … می­توان احتمال بروز کمر درد را تا حد زیادی کاهش داد.

علل شایع کمر درد

علل شایع کمر درد

به منظور درمان کمر درد بهتر است با علل شایع کمر درد آشنا شویم. کمر درد دلایل مختلف و زیادی دارد.

از جمله علل شایع کمر درد می­توان به کشیدن یا کشش عضله اشاره کرد. کشیدگی عضلات یا رگ به رگ شدن ها می­تواند به دلایل مختلف و متعددی چون بلند کردن نامناسب اجسام، وضعیت نامناسب بدنی و عدم انجام ورزش و فعالیت بدنی به وجود آید. حتی اضافه وزن احتمال کشیدگی عضلات و رگ به رگ شدن را افزایش می­دهد.

برخی اوقات لیز خوردن دیسک، سیاتیک و یا اسپوندیلیت آنکیلوزان منجر به کمر درد می­شود. کمر درد می­تواند مرتبط با افزایش سن و آرتریت باشد. برخی از عفونت­ها نیز به کمر درد منجر می­شوند.

تنگی کانال نخاعی از دیگر دلایل کمر درد است. زمانی که فضای داخلی ستون فقرات خیلی کوچک باشد، این شرایط سبب فشار بر نخاع و اعصابی که در ستون فقرات قرار دارند، خواهد شد و کمر درد رخ می­دهد.

سیاتیک از دیگر دلایل کمر درد است. اگر فتق دیسک یا رشد زیاد استخوان بر عصب فشار آورد، سیاتیک و درد کمر پدیدار می­گردد.

درمان کمر درد

درمان کمر درد 2

در زمان کمر درد تا جایی که می­توانید به فعالیت­ها و زندگی روزمره خود ادامه دهید. استفاده از فعالیت­های سبک و ساده­ای چون پیاده­روی در این زمینه مفید است.

توصیه می­گردد تا فعالیتی که سبب تشدید درد کمر می­شود را کنار بگذارید اما به دلیل ترس از درد نباید از انجام فعالیت اجتناب شود.

در کنار انجام فعالیت­های بدنی ساده و مراقبت­هایی جهت اجتناب از تشدید درد می­توان از روش­های ذیل برای درمان کمر درد شدید استفاده کرد.

داروها

داروها جهت درمان کمر درد مفید هستند. استفاده از هر دارویی در کمر درد مفید نبوده و استفاده از دارو بستگی به علل ایجاد کمر درد دارد.

اغلب برای درمان کمر درد از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و … استفاده می­شود.لازم است تا این داروها مطابق تجویز پزشک مصرف شوند، زیرا استفاده بیش از حد از این داروها تأثیرات جانبی با خود به دنبال دارد.

استفاده از داروهایی با عنوان شل کنندگی عضلات نیز برای درمان کمر درد مفید است. استفاده از انواع کرم­ها، مرهم­ها، پمادها و چسب­ها مواد تسکین دهنده ای دارند که از طریق پوست جذب شده و درد کمر را تا حدودی تسکین می­دهند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی برای درمان کمر درد

یکی از روش­های رایج و مفید در درمان کمر درد شدید فیزیوتراپی است. فیزیوتراپ تمریناتی را جهت افزایش انعطاف پذیری، تقویت عضلات شکم و پشت به کار می­برد.

استفاده بیمار از این حرکات به جلوگیری از بازگشت درد به آن­ها کمک زیادی می­کند. البته حرکات فیزیوتراپی می­بایست متناسب با علائم و شرایط خاص کمر درد باشد.

در فیزیوتراپی علاوه بر انجام حرکات مخصوص با استفاده از دستگاه هایی تکانه های خاصی به برخی از اعصاب وارد می­شود و سیگنال­های درد تا حدودی با این روش محدود می­شود.

جراحی

جراحی را می­توان آخرین مرحله از درمان کمر درد عنوان کرد. اگر افراد با به کار بستن روش­های مختلف درمان مانند استفاده از داروها، فیزیوتراپی، طب سوزنی و … بهبود نیافتند، با دستور پزشک معالج جراحی جهت درمان کمر درد شدید  انجام خواهد پذیرفت.

عمل جراحی اغلب برای افرادی انجام می­گیرد که فتق یا بیرون زدگی دیسک دارند که سوراخ­های ستون فقرات آن ها باریک شده و عصب تحت فشار منجر به کمر درد می­شود.

تزریق کورتیزون در فضای اطراف نخاع و ریشه عصبی سبب کاهش التهاب می­شود اما این درمان موقتی بوده و تنها یک الی دو ماه درد را تسکین خواهد داد.

مدیتیشن

کمر درد مزمن از لحاظ جسمی و احساسی بر بیمار فشار می­آورد. به منظور مدیریت نا امیدی، تحریک پذیری و افسردگی و سایر جنبه های روانی کمر درد مزمن استفاده از روانشناسی توانا در این زمینه موثر خواهد بود.

مدیتیشن، یوگا، تای چی و … راهکارهایی آرامش بخش و شناختی برای دور نگاه داشتن ذهن از تمرکز روی درد پدید می­اورند.

رژیم غذایی مناسب

رژیم غذایی حاوی انواع چربی، قندهای تصفیه شده و غذاهای فراوری شده بدترین رژیم غذایی در دوران کمر درد به شمار می­روند.

کاهش وزن و تعادل در وزن فشار را از ستون فقرات خارج کرده و تا حدودی به درمان کمر درد کمک می کند.

اصلاح سبک زندگی

با اصلاح سبک زندگی تا حدودی می­توان به درمان کمر درد به ویژه کمر درد خفیف پرداخت. توصیه می­شود فعالیت بدنی داشته باشید، از بلند کردن اجسام بسیار سنگین اجتناب کنید.

اصلاح سبک زندگی از تشدید بیماری مزمن کمر درد جلوگیری کرده و از کمر درد پیشگیری کند. ترک سیگار و کنار گذاشتن مصرف نیکوتین از دیگر راه­ها جهت بهبود سبک زندگی به شمار می­رود.

طب سوزنی

طب سوزنی برای درمان کمر درد

طب سوزنی شامل وارد کردن سوزن­هایی بسیار نازک به برخی نقاط استراتژیک بدن است.

اغلب پزشکان این طب را مفید دانسته و برخی تنها آن را عاملی جهت تحریک اعصاب، ماهیچه ها و بافت­های همبند قرار می دهد.

ماساژ

ماساژ از طریق کاهش تنش عضلانی، اسپاسم و التهاب در ناحیه آسیب دیده به درمان کمر درد کمک می­کند.

ماساژ درمانی برای از بین بردن آرتروز ستون فقرات مفید خواهد بود.

لیزر درمانی

لیزر درمانی از روش­های درمان کمر درد شدید است که از نور متمرکز شده استفاده می­کنند. نور لیزر به طول موج خاصی تنظیم می­شود.

پزشکان با استفاده از لیزر تنها بر ناحیه کوچکی متمرکز شده و از آسیب به بافت اطراف جلوگیری می­کنند.

در لیزر درمانی نسبت به جراحی سنتی درد کمتری حس شده، جای زخم دیده نمی­شود و تورم کمتری پدید خواهد آمد.

در مقایسه با جراحی سنتی لیزر درمانی گران­تر است و نیاز به تکرار خواهد داشت.

داروی قوی برای کمر درد

داروی قوی برای درمان کمر درد

یکی از روش­های درمان کمر درد استفاده از انواع داروهای مسکن و ضد التهابی است. داروی قوی برای درمان کمر درد شامل موارد ذیل است:

داروهای بدون نسخه برای درمان کمر درد

  • استامینوفن
  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن

داروهای همراه با نسخه برای درمان کمر درد

  • کدئین
  • فنتانیل
  • هیدروکدون
  • هیدرومورفون
  • مورفین
  • اکسی کدون

داروهای شل کننده های عضلانی برای درمان کمر درد شدید

  • کاریزوپرودول
  • سیکلوبنزاپرین
  • دیازپام
  • متوکاربامول

داروهای ضد افسردگی برای درمان کمر درد شدید

  • آمی تریپتیلین
  • دزیپرامین
  • دولوکستین
  • ایمی پرامین
  • نورتریپتیلین

داروهای ضد تشنج برای درمان کمر درد

  • کاربامازپین
  • گاباپنتین
  • لاموتریژین
  • پرگابالین
  • والپروئیک اسید

پماد برای درمان کمر درد

به منظور تسکین درد کمر می­توان از پماد برای درمان کمر درد استفاده کرد. داروهای به کار رفته در این کرم­ها و پمادها با گیج کردن انتهای عصبی در عضلات سبب درمان کمر درد شدید خواهند شد.

زمانی که عضلات پشت و کمر احساس سردی یا گرمی می­کنند، استفاده از پماد درد انتهای عصب ها را کاهش می­دهد. پمادهای موضعی در تسکین رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات موثرند.  

درمان کمر درد در جوانان

اغلب درد کمر در جوانان به دلیل ورزش یا بازی، زمین خوردن و یا فشار غیر عادی مانند استفاده از کوله پشتی سنگین به وجود می­اید. علت کمر درد در جوانان به دلیل کشیدگی عضلات و رباط ها به وجود می­ آید.

کمر درد در جوانان معمولاً با استراحت از بین می­رود. همزمان با استراحت جوانان برای درمان کمر درد می­توانند از برخی مسکن­ها استفاده کنند. همچنین استفاده از کمپرس سرد و گرم نیز موثر است.

کمپرس گرم گردش خون را در ناحیه آسیب دیده بالا می­برد و کمپرس سرد به کاهش التهاب کمک می­کند.

فیزیوتراپی و انجام برخی حرکات ورزش به خصوص برای جوانانی که ورزش می­کنند نیز مفید خواهد بود.

ورزش برای درمان کمر درد

ورزش برای درمان کمر درد مفید است. بهتر است در زمان کمر درد تا چند روز اول از انجام ورزش و فعالیت­های بدنی پرهیز شود ولی بعد از این مدت نمی­بایست ورزش کردن و فعالیت­های بدنی را محدود کرد.

برخی از ورزش­ها برای درمان کمر درد عبارتند از:

  • کشش زانو تا سینه
  • کشش چرخشی کمر
  • ورزش مربوط به انعطاف­پذیری کمر
  • تمرین پل
  • تمرین کشش به صورت گربه

درمان کمر درد شدید در خانه

درمان کمر درد شدید در خانه

یکی از روش­های درمان کمر درد شدید در خانه استفاده از رژیم غذایی ضدالتهابی است. رژیم غذایی ضدالتهاب اطمینان می­دهد که از التهاب مفاصل جلوگیری شده و فشار بر استخوان­ها و مفاصل کمتر می­شود.

رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات است که هر دو می­توانند خواص ضدالتهابی داشته باشند.

برخی از میوه­ها و سبزیجاتی که خواص ضدالتهابی دارند عبارتند از:

  • توت فرنگی
  • پرتقال
  • گیلاس
  • بلوبری
  • گوجه فرنگی
  • اسفناج
  • کلم پیچ

در زمان درد کمر و در شرایط التهاب توصیه می­گردد حتی الامکان از مصرف مواد قندی پرهیز کرده و از رژیم غذایی شامل انواع میوه ­ها و سبزیجات استفاده شود.

استفاده از چنین رژیم غذایی علاوه بر خاصیت ضدالتهابی سبب کاهش وزن شده و فشار را از روی مفاصل و استخوان­ها بر می­دارد.

برای درمان کمر درد چه بخوریم؟

یکی از روش­ها جهت درمان کمر درد تغییر رژیم غذایی، استفاده از مواد و مکمل­های غذایی مناسب و مغذی است. یکی از بهترین مکمل­ها در درمان کمر درد شدید مکمل بن فیت ایکس مارت است.

مکمل بن فیت با مواد معدنی و ویتامین­هایی چون کلسیم، منیزیم، زینک و ویتامین دی به درمان کمر درد کمک می­کنند. کلسیم از مواد معدنی مغذی است که از طریق افزایش استحکام استخوان­ها به پیشگیری و درمان کمر درد کمک می­کند.

منیزیم ماده معدنی ضروری برای جلوگیری از گرفتگی عضلات است. همانطور که بیان شد یکی از دلایل اصلی کمر درد گرفتگی و کشیدگی عضلات است که استفاده از منیزیم موجود در مکمل بن فیت ایکس مارت می­توان از آن جلوگیری کرد.

زینک ماده معدنی دیگری در این مکمل است که با افزایش توده استخوان­ها به پیشگیری از درد کمر کمک می­کند.

سوالات متداول

بهترین مسکن فوری درد کمر چیست؟

بهترین مسکن فوری برای درمان کمر درد می ­توان به داروهای ضدالتهابی چون ایبوپروفن، ناپروکسن و …اشاره کرد.

آیا کمر درد خود به خود برطرف می شود؟

در برخی مواقع در کمر درد خفیف، بر اثر استراحت و پرهیز از انجام کارهایی که درد کمر را تشدید می­ کنند، کمر درد خود به خود رفع خواهد شد.

چگونه با کمر درد بخوابم؟

بهتر است برای خوابیدن در زمان کمر درد به پهلو خوابیده و پاها را از زانو خم کرده و تا حدی به سمت قفسه سینه بالا بیاورید و در صورت امکان از بالشتی میان پاهای خود استفاده کنید.

آیا بعد از درمان کمر درد، امکان بازگشت درد آن وجود دارد؟

بله بعد از درمان کمر درد شدید حتی از طریق جراحی، در صورت عدم مراقبت­های لازم امکان بازگشت کمر درد وجود خواهد داشت.

5/5 - (1 امتیاز)

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 2 نظر

4 2
درمان کمر درد

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن