پوکی استخوان چیست؟
پوکی استخوان به بیماری یا عارضه معروفی گفته میشود که در بسیاری از افراد ممکن است به وجود بیاید.
پوکی استخوان در اثر کاهش تراکم بافت استخوانی بدن به وجود میآید و افراد مبتلا به آن در برابر ضربههای مختلف و آسیبهای وارده ایمنی کمتری خواهند داشت.
به عبارت دیگر افرادی که مبتلا به پوکی استخوان میشوند استخوانهایی شکنندهتر خواهند داشت و این موضوع باعث میشود که بیشتر سایر افراد در معرض آسیبهای استخوانی باشند.
به طور خلاصه پوکی استخوان به از دست رفتن تراکم بافت استخوانی بدن گفته میشود که میتواند منجر به بروز آسیبهای استخوانی شود و اینکه علل ایجاد پوکی استخوانها بسیار متفاوت هستند و از زمینههای ژنتیکی تا آسیبهایی که فرد در اثر عمل جراحی میبیند را شامل خواهد شد تشخیص پوکی استخوان هم از راههای سنتی مثل معاینه فیزیکی و هم از راههای پزشکی پیشرفته مثل انجام تستهای تراکم استخوان ممکن است. پیشگیری از پوکی استخوان هم راه بسیار سادهای است که میتوان با انجام برخی از اعمال ساده آن را انجام داد زندگی با پوکی استخوان هم اگرچه با سختیهایی همراه است اما غیرممکن نیست افرادی که گرفتار بیماری پوکی استخوان میشوند میتوانند با عمل به برخی از توصیههای پزشکی و تغییرات غذایی خود از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرده و با آن زندگی کند.
درباره محصول بن فیت
در این ویدئو با جزئیات بیشتری از محصول بن فیت آشنا میشوید و شما میتوانید با داشتن اطلاعات بیشتری از ویژگی های محصول تصمیم به مصرف مکمل بن فیت نمایید.
مکمل بن فیت چیست و از چه موادی تشکیل شده
مکمل بن فیت ایکس مارت حاوی مواد لازم برای سلامت استخوان های بدن و جلوگیری از گرفتگی عضلات است. بدن ما برای حرکت ماهیچه ها، ترشح هورمون ها و ساختن و حفظ استخوان های قوی به کلسیم نیاز دارد. کلسیم همچنین به حفظ ضربان قلب و عملکرد عضلات کمک می کند. و انتقال پیام از مغز به سایر قسمت های بدن. ویتامین D3 یک ویتامین محلول در چربی است که به جذب کلسیم و فسفر در بدن کمک می کند. روی به ساخت و جلوگیری از شکستن استخوان ها کمک می کند منیزیم در افزایش استحکام استخوان ها و جلوگیری از گرفتگی عضلات موثر است.
مردم درباره بن فیت چی میگن
همین حالا خرید کنید
علل پوکی استخوان
علل پوکی استخوان میتواند در فاکتورهای بسیار زیادی نهفته باشد؛ پوکی استخوان در بزرگسالان و همچنین پوکی استخوان در افراد کهنسال علل متفاوتی دارد.
افرادی که در رژیم غذایی خود غذاهای کلسیم را لحاظ نمیکنند و عادات غذایی آنها عادات غذایی نامناسبی است در معرض ابتلا پوکی استخوان قرار دارند.
همچنین مردان کهنسال در اثر بالا رفتن سن ممکن است بخش زیادی از مقاومت استخوانهای خود را در اثر از فقدان یا کمبود کلسیم از دست بدهند.
همچنین زنان کهنسالی که وارد سن یائسگی شدهاند به دلیل فعل و انفعالات مختلف درون بدنشان نسبت به ابتلا به پوکی استخوان آسیب پذیرترند.
چه کسانی در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند؟
به طور کلی کسانی در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند که یا ریشههای ژنتیکی آنها مستعد ابتلا به این بیماری باشد یا در اثر کم تحرکی و عادات غذایی نامناسب یا برخی عملهای جراحی، بافت استخوانی آنها آسیبپذیر شده باشد.
به طور کلی همه افرادی که مبتلا به پوکی استخوان میشوند اگرچه ممکن است در اثر اتفاقات مختلفی مبتلا شده باشند اما علائم همه آنها تقریباً یکسان است.
شکستگی استخوانها یا ضربه دیدن آنها در افراد مسن بسیار شایع است چون همانطور که گفتیم افراد مسن یکی از گروههای سنی هستند که خطر ابتلا به پوکی استخوان در میان آنها بسیار بالاست.
تشخیص پوکی استخوان و استئوپنی
این موضوع از راههای مختلفی امکانپذیر است؛ قبل از توضیح راههای شناخت استئوپنی بهتر است با هم تفاوتهای استئوپنی و استئوپروز را بررسی کنیم.
در استئوپنی تراکم مواد معدنی استخوان کم میشود و در نتیجه میزان مقاومت و استخوان پایین میآید اما تراکم مواد معدنی در این حالت به قدری نیست که خطر شایعی را متوجه افراد کند.
در مقابل استئوپروز نوع پیشرفته استئوپنی است؛ در استئوپروز استخوانها به قدری ضعیف میشوند که احتمال شکستگی آنها در اثر اتفاقات مختلف بسیار بالاست.
در واقع استئوپروز نوع کاملتر یا شدیدتر استئوپنی است.
غربالگری و سوابق پزشکی
از جمله مهمترین و معروفترین راههای تشخیص پوکی استخوان این است که پزشک با استفاده از غربالگری پوکی استخوان، سوابق پزشکی فرد و عملهای جراحی و همچنین سوابق خانوادگی بیمار را بررسی میکند.
در مرحله بعدی یعنی یکی دیگر از راههای تشخیص بیماری پوکی استخوان، پزشک اقدام به معاینه فیزیکی میکند.
در معاینه فیزیکی انحنای بالایی قسمت پشت را بررسی میکنند. همچنین افزایش گودی کمر میتواند از عواملی باشد که به وسیله آن میتوان پوکی استخوان را تشخیص داد.
اما راه حلهای پزشکی دیگری هم برای تشخیص پوکی استخوان وجود دارد یکی از این راهها این است که با استفاده از اسکن جذب اشعه ایکس دو انرژی، اسکن تراکم استخوان را به دست میآورند.
تصویربرداری از مهرهها هم یکی دیگر از راههایی است که به وسیله آن میتوان پوکی استخوان را تشخیص داد.
آزمایشهای مربوط به خون که معمولاً سطح کلسیم خون، کمبود ویتأمین D، میزان هورمونها و … را بررسی میکنند از جمله راههای دیگر شناسایی پوکی استخوان هستند.
تغییر در میزان هورمون استروژن، هورمونهای پاراتیروئیدی و هورمون تستسترون میتواند نشانگر ابتلا یا عدم ابتلای فرد به بیماری پوکی استخوان باشد.
درخواست مشاوره
برای در یافت مشاوره تخصصی، درخواست خود را به صورت کامل به همراه مشخصات وارد کنید تا کارشناسان نیکان فارمد مهر پس از بررسی درخواست با شما تماس حاصل نمایند. همچنین شما میتوانید با شماره گیری صدای مشاور از مشاوره تلفنی نیز بهرهمند شوید.
- صدای مشاور
021-58201
چه چیزی باعث پوکی استخوان میشود؟
در پاسخ به این سؤال که چه چیزی باعث پوکی استخوان میشود، همانطور که در موارد قبلی هم اشاره کردیم باید فاکتورهای بسیار زیادی را مدنظر قرار داد.
فاکتورهایی مثل فاکتورهای ژنتیکی، عملهای جراحی که ممکن است فرد در طول زندگی خود انجام دهد و همچنین کمبود برخی از هورمونها و پایین بودن سطح ویتأمین D در خون میتوانند از عوامل ایجادکننده پوکی استخوان در افراد مختلف باشند.
چه داروهایی برای درمان پوکی استخوان استفاده میشوند؟
بطور کلی داروهایی که برای درمان پوکی استخوان از آنها استفاده میشود، شامل دو دسته دارو میشوند.
داروهای مهارکننده
دستهی اول داروهایی هستند که مانع از باز جذب کلسیم توسط سلولهای استخوان خوار در بدن خواهند شد.
این دسته از داروها، داروهایی مانند بیس فسفوناتها، کلسیتونین، استروژن و مهارکنندههای استروژن هستند.
تأثیر این داروها در نگهداری کلسیم در بافت استخوانی و جلوگیری از فعالیت سلولهای استخوانخوار است.
داروهای تولیدکننده
اما نوع دیگری از داروهای درمان پوکی استخوان وجود دارند که تولید استخوان را افزایش میدهند.
دارویتری پاراتید از این دسته است و با عملکردی شبیه عملکرد هورمونهای پاراتیروئید، تولید استخوان را در بدن افزایش میدهد.
زمانی که خانمها از سن باروری خارج شده و وارد دوران یائسگی میشوند، در اثر عوامل مختلفی احتمال ابتلا به پوکی استخوان در آنها بیشتر میشود.
اول آنکه خانمها پس از خروج از سن باروری و در اثر بارداریهای متعدد و همچنین شیردهی به نوزادان بخش زیادی از کلسیم ذخیره شده در بدن خود را از دست میدهند.
اگر در این دوره یعنی در دوره شیردهی، زنان به مصرف مکملهای کلسیم یا استفاده از غذاهای کلسیمی توجه نکنند، کلسیم خارج شده از بدن آنها نمیتواند جایگزین شود.
به همین دلیل در دوران یائسگی و خروج از دوران باروری احتمال ابتلا به پوکی استخوان در میان آنها بیشتر خواهد شد.
اگر پوکی استخوان دارید، چه کارهایی را نباید انجام دهید؟
اگر به تازگی متوجه شدهاید مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستید یا حتی پوکی استخوان در بدن شما تا حد بسیار زیادی پیشرفت کرده است، باید دور یک سری از فعالیتها را خط بکشید.
به طور مثال اگر مداوم سیگار میکشید و نوشیدنیهای الکلی مصرف میکنید، باید میزان استفاده از آنها را به حداقل برسانید.
از یکجانشینیهای مداوم بپرهیزید و کارهای سنگینی مثل بلند کردن اجسامی که بیش از توان شما هستند را تحت هیچ شرایطی انجام ندهید.
همچنین در معرض ضربهها یا فشارهای غیرطبیعی قرار گرفتن میتواند به شما آسیب برساند و با توجه به داشتن پوکی استخوان منجر به شکستگی یا آسیب به بافت استخوانی شود.
سرعت پیشرفت بیماری پوکی استخوان
اگر چه با استفاده از متدهای دارویی و غیردارویی میتوان روند پیشرفت بیماری پوکی استخوان را کاهش داد اما به طور کلی سرعت پیشرفت پوکی استخوان به عوامل مختلفی بستگی دارد.
اگر فرد مبتلا به پوکی استخوان پس از اطلاع از داشتن این عارضه یا اطلاع از خطر ابتلا به آن، عادات زندگی خود را تغییر ندهد، غذاهای حاوی کلسیم یا مکملها و قرص های کلسیم مصرف نکند و همچنین تحرک لازم را نداشته باشد، قاعدتاً سرعت پیشرفت بیماری پوکی استخوان بیشتر از حالت عادی خواهد شد.
در مقابل اگر فرد بتواند به صورت هدفمند تحرک خود را افزایش دهد و عادات زندگی خود را هم تغییر دهد به این ترتیب سرعت پیشرفت پوکی استخوان را کاهش خواهد داد.
بنابراین یک بار دیگر تأکید میکنیم که سرعت پیشرفت بیماری پوکی استخوان کاملاً بستگی به این دارد که فرد چقدر خود را برای مقابله با آن آماده میکند.
البته نباید فراموش کرد در مواردی که پوکی استخوان زمینههای ژنتیکی دارد یا در اثر عملهای جراحی و سایر فعل و انفعالات پزشکی صورت میگیرد، ممکن است سرعت رشد آن بیش از حالت عادی باشد.
پیشگیری از پوکی استخوان
اگر بدانیم که همه افراد در دوران کهنسالی در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند، میتوانیم با استفاده از برخی روشها از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری کنیم.
پیشگیری از پوکی استخوان از راههای بسیار سادهای امکانپذیر است و اگر بتوانیم این عادات را در زندگی خود پیاده کنیم، دیگر از این نگران نخواهیم بود که در سنین پیری به پوکی استخوان دچار شویم.
پیشگیری از پوکی استخوان با تنظیم یک برنامه غذایی مقوی و پر از کلسیم همچنین ورزشهای ساده، تحرک به اندازه و ممانعت از خوردن بیش از حد نوشیدنیهای الکلی و نوشیدنیهای کافئین دار کاملاً ممکن است.
زندگی با پوکی استخوان
زندگی با پوکی استخوان هم اگرچه سختتر از حالت عادی است اما غیر ممکن نیست.
اگر افراد مبتلا به پوکی استخوان بیماریشان پیشرفت چندانی نکرده باشد، ضمن پیشگیری از این بیماری میتوانند با برخی از ملاحظات با آن زندگی کنند.
زندگی با پوکی استخوان یعنی فرد تغییرات در زندگی روزمره و عادات زندگی خود به وجود بیاورد که با استفاده از آنها بتواند از پیشرفت بیماری پوکی استخوان جلوگیری کند.
مکمل بن فیت
سوالات متداول
اگر پوکی استخوان دارید، چه کارهایی را نباید انجام دهید؟
اگر به تازگی متوجه شدهاید مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستید یا حتی پوکی استخوان در بدن شما تا حد بسیار زیادی پیشرفت کرده است، باید دور یک سری از فعالیتها را خط بکشید.
به طور مثال اگر مداوم سیگار میکشید و نوشیدنیهای الکلی مصرف میکنید، باید میزان استفاده از آنها را به حداقل برسانید.
از یکجانشینیهای مداوم بپرهیزید و کارهای سنگینی مثل بلند کردن اجسامی که بیش از توان شما هستند را تحت هیچ شرایطی انجام ندهید.
همچنین در معرض ضربهها یا فشارهای غیرطبیعی قرار گرفتن میتواند به شما آسیب برساند و با توجه به داشتن پوکی استخوان منجر به شکستگی یا آسیب به بافت استخوانی شود.
چه اندامهایی تحت تأثیر پوکی استخوان قرار میگیرند؟
به طور کلی در بیماری پوکی استخوان تمام استخوانهای بدن میتوانند از این عارضه متأثر شوند اما بیشتر استخوانهایی آسیب میبیند که در زندگی از آنها بیشتر کار میکشیم.
به طور مثال کسانی که معمولاً کار یدی انجام میدهند، در مقابل ابتلا به پوکی استخوان ممکن است مچ دستها یا استخوان آرنج و بازوی آنها آسیب ببیند.
استخوانهای ران و پشت هم از جمله استخوانهایی هستند که در اثر بیماری پوکی استخوان ممکن است آسیب ببینند و در مراحل بعدی منجر به آسیب به مهرههای پشت و ستون فقرات شوند.
به طور طبیعی تحرک داشتن یعنی هر متحرکی میتواند به پوکی استخوان و درمان آن کمک کند البته نباید پیاده رویهای نرم و سبک را با پیاده رویهای استقامتی یکی دانست.
افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند یا در معرض ابتلای آن قرار دارند باید به صورت نوبتهای کوتاهی در روز اقدام به پیاده روی و سایر ورزشهای اینچنینی کنند.
آیا پوکی استخوان یک بیماری لاعلاج است؟
در پاسخ به این سؤال که آیا پوکی استخوان یک بیماری لاعلاج است باید گفت خیر.
چرا که در بیماریهای لاعلاج فرد علیرغم تلاشهایی که برای درمان بیماریاش میکند و داروها و عملهای جراحی که انجام میدهد، شانسی برای زنده ماندن ندارد.
اما پوکی استخوان از جمله بیماریهایی است که با کمی تغییر عادات زندگی و ملاحظات مختلف میتوان آن را کنترل و با آن زندگی کرد.
بنابراین پوکی استخوان یک بیماری لاعلاج نیست اما در مقابل ازجمله بیماریهایی هم نیست که بتوان یک بار برای همیشه بر آن فائق آمد و درمانش کرد.
فرد مبتلا به بیماری پوکی استخوان باید همیشه عادات خود را زیر نظر داشته باشد و عواملی که به او آسیب میرسانند را از برنامه زندگی خود حذف کند.
منتخب مقالات ریزش مو
بهترین مقالات با موضوع ریزش مو را در اینجا بخوانید
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
- صدای مشاور
021-58201