ریزش مو هورمونی

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

ریزش مو هورمونی اغلب در اثر تغییر در هورمون هایی چون تیروئید، کورتیزول، استروژن، تستسترون، انسولین و … رخ می دهد.

به منظور تشخیص ریزش مو هورمونی می توان از آزمایشات تیروئید، تست انسولین، تست خون، اندازه گیری سطح تستسترون و … استفاده کرد.

علاوه بر تست های آزمایشگاهی تغییراتی مانند حساسیت در سینه ها، اختلال در نعوظ، گر گرفتگی، از دست رفتن عضلات و … می تواند از نشانه های تغییرات هورمونی بدن باشد.

عامل اصلی ریزش مو هورمونی در مردان پایین تر آمدن سطح تستسترون بدن از حالت طبیعی است. تغییرات سطح استروژن و پروژسترون در زنان که می تواند در دوران یائسگی یا در دوران بارداری یا پس از زایمان در زنان رخ دهد نیز از عوامل ریزش موی هورمونی در زنان است.

با استفاده از روش هایی چون داشتن زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب، دارو درمانی، مدیتیشن و حفظ آرامش برای کاهش سطح استرس و … می توان به درمان ریزش مو هورمونی پرداخت.

با بهره گیری از روش هایی چون PRP، استفاده از ماینوکسیدیل، فیناستراید، استفاده از مولتی ویتامین ها و … نیز می توان به درمان ریزش مو هورمونی پرداخت.

استفاده از قرص های ماینوکسیدیل، اسپیرونولاکتون، دوتاستراید، فیناستراید و … برای درمان ریز مو هورمونی موثر است.

چه هورمون هایی باعث ریزش مو می شوند؟

چه هورمون هایی باعث ریزش مو می شوند؟

هورمون ها چرخه رشد مو را کنترل می کنند و از این طریق می توانند بر ریزش موها تأثیرگذار باشند. ریزش مو هورمونی می تواند بر اثر هورمون های زیر پدیدار شود:

● هورمون تیروئید عامل ریزش مو هورمونی

اگر سطح هورمون تیروئید یا تیروکسین از حد نرمال بالاتر رود یا کمتر بشود و یا به عبارتی به کم کاری و پرکاری تیروئید دچار شویم، چرخه رشد مو مختل شده و ممکن است ریزش مو رخ دهد.

هورمون های تیروئید از طریق نازک شدن تارهای مو سبب ریزش آن ها می شوند.

● ریزش مو با تغییر سطح هورمون کورتیزول

در حالاتی چون ترس، استرس، اضطراب و نگرانی سطح هورمون کورتیزول تغییر می کند.

اغلب افزایش سطح کورتیزول در بدن سبب ریزش مو هورمونی می شود.

● استروژن و ریزش موی زنانه

سطح بالای استروژن در بدن زنان سبب ایجاد موهای بلندتر و پرپشت تر می شود. به این دلیل است که زنان در دوران بارداری رشد موی مناسبی دارند، اما در دوران عادات ماهیانه یا یائسگی سطح استروژن کاهش یافته و موها به تدریج نازک می شوند.

● تستسترون مهمترین عامل ریزش مو هورمونی در مردان

تستسترون تبدیل به هورمونی به نام دی هیدروتستسترون یا DHT می شود.

اگر بر اثر عوامل ژنتیکی سطح بالایی از تستسترون به DHT تبدیل شود، فولیکول های مو کوچک شده و تارهای مو نازک شده و فرد دچار آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی با الگوی مردانه و یا زنانه می شود.

● انسولین و ریزش مو

انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده تولید شده و به تنظیم سطح قند خون کمک می کند. تغییر سطح انسولین می تواند منجر به ریزش مو گردد.

از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟

علائم ریزش مو هورمونی

افراد به منظور تشخیص ریزش مو هورمونی می توانند از آزمایشاتی که سطوح هورمون را در بدن آن ها اندازه گیری می کند، استفاده نمایند.

آزمایشات تیروئید، تست انسولین به صورت ناشتا، بررسی ذخایر آهن در بدن، تست خون و شمارش کامل آن (CBC)، اندازه گیری سطح تستسترون و … می توانند مشکلات هورمونی که سبب نازک شدن موها می شوند را شناسایی کنند.

هورمون ها پیام رسان های شیمیایی هستند که به اندام ها و بافت ها دستور می دهند که چگونه کار کنند. سطح بالا یا سطح پایین از یک هورمون علائم و نشانه های ناخواسته ای داشته و گاهی می تواند در زندگی افراد ایجاد مشکل کند.

برای مثال رشد بافت پستان، حساسیت سینه ها، اختلال در نعوظ، بالارفتن دمای بدن، از دست رفتن توده عضلانی، از دست رفتن تراکم استخوان، مشکل در تمرکز و … همگی می توانند از نشانه های تغییرات هورمونی باشند.

ریزش مو هورمونی مردانه

ریزش مو هورمونی مردانه

تغییرات هورمونی در مردان از سطوح پایین تا سطوح بالا که می تواند عدم تعادل هورمونی را سبب گردد، یکی از عوامل اصلی ریزش مو در مردان است.

تغییرات هورمونی در مردان می تواند به دلایل مختلفی نظیر سن، محیط، سبک زندگی، روابط عاطفی، شرایط پزشکی و … رخ دهد. آندروپوز نسخه مردانه از یائسگی است.

مردان در سنین میانسالی نظیر زنان تغییرات روزانه یا ماهانه زیادی در هورمون های خود را تجربه می کنند.

در سنی بالاتر سطح تولید هورمون تستسترون در بدن به طور قابل توجهی کاهش می یابد که خود می تواند عاملی بر ریزش مو در سر و یا رشد مو در مناطقی چون گوش و بینی باشد.

به منظور تشخیص ریزش مو هورمونی مردانه علاوه بر نشانه ها و علائم تغییرات هورمونی می توان از آزمایشاتی جهت تعیین سطح تیروئید، تستسترون، کورتیزول و … استفاده کرد.

پایین آمدن سطح تستسترون در مردان سبب ریزش مو هورمونی در آن ها می شود.

ریزش مو هورمونی در زنان

ریزش مو هورمونی در زنان

ریزش مو هورمونی در زنان از عوامل اصلی ریزش مو در آن ها است. کاهش سطح استروژن و پروژسترون در زنان که می تواند در دوران یائسگی زنان رخ دهد، سبب کوچک شدن فولیکول های مو در این دوران شده و موجب نازک تر شدن موها می شوند.

دوران بارداری و زایمان نیز از دوران هایی است که به دلیل تغییرات هورمونی ریزش مو زیاد خواهد بود.

اغلب 3 ماه پس از زایمان ریزش مو در زنان افزایش می یابد و این به دلیل کاهش سطح استروژن است.

آیا ریزش موی هورمونی برگشت پذیر است؟

اگرچه تشخیص ریزش مو هورمونی ممکن است دشوار باشد، اما می توان با استفاده از راهکارهایی سبب برگشت ریزش موی هورمونی شد.

برخی از روش های برگشت از ریزش موی هورمونی شامل موارد زیر است:

● تغییر رژیم غذایی

اگر به دلایلی چون بارداری، یائسگی و … عدم تعادل میان هورمون های استروژن و پروژسترون به وجود بیاید، می توان با بهره گیری از رژیم غذایی مناسب، خواب کافی، انجام ورزش و استفاده از داروی مناسب می توان سطوح هورمون ها را تنظیم کرد.

● استفاده از دارو

اگر ریزش مو به دلیل هورمونی چون عدم تعادل سطح قند خون باشد و فرد به آلوپسی آندروژنیک مبتلا شود، می توان با استفاده از داروهایی به متعادل ساختن سطح این هورمون پرداخت.

● مدیتیشن و حفظ آرامش در بدن

اگر ریزش مو هورمونی ناشی از عدم تعادل هورمون کورتیزول در بدن باشد، می توان با استفاده از روش های مدیتیشن و حفظ آرامش به سلامت روحی افراد کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری شود.

درمان ریزش موی هورمونی

درمان ریزش موی هورمونی

به منظور درمان ریزش مو هورمونی می توان از روش های زیر استفاده کرد:

● روش پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP

در روش PRP پلاکت های خون را به ریشه مو تزریق می کنند. به منظور تأمین پلاکت خون، خون را از نواحی مانند بازو استخراج کرده و در داخل دستگاهی به نام سانترفیوژ قرار می دهند، با این کار پلاکت های خون از پلاسما جدا می شود و آن ها را به نواحی با تارهای موی نازک شده تزریق می کنند.

● ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل جریان خون در پوست سر را افزایش می دهد و پس از حدود 4 تا 6 ماه استفاده، اثرات مثبت و موثر خود را نشان می دهد.

● درمان های جایگزین برای ریزش مو هورمونی

استفاده از برخی قرص ها، چسب ها، کرم های موضعی و … در به تعادل رساندن سط هورمونی موثر است.

● تغییر در سبک زندگی

انجام آزمایشات دوره ای ( برای مشخص کردن سطح آهن، تیروئید، کم خونی، سطح تستسترون و …)، پیروی از رژیم غذایی سالم ( استفاده از فیبر بیشتر سطح استروژن را کاهش داده و تمرکز بر پروتئین ها و کربوهیدرات ها مقاومت در برابر انسولین را بالا می برد)، استفاده از مولتی ویتامین ها ( ویتامین A، سبب رشد مو می شود، ویتامین E، محافظت از مو در برابر آسیب و ویتامین C، ترمیم آسیب های سلولی)، مدیریت استرس، داشتن خواب کافی و … از راهکارهایی هستند که به درمان ریزش مو هورمونی کمک می کند.

قرص برای ریزش مو هورمونی

قرص برای ریزش مو هورمونی

برخی از قرص ها جهت درمان ریزش مو هورمونی شامل موارد زیر است:

● ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل فاز استراحت مو به نام تلوژن را کوتاه کرده و فاز رشد مو به نام آناژن را توسعه می دهد.

● اسپیرونولاکتون

زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند هرگز نمی بایست از این دارو استفاده کنند.

● دوتاستراید

دوتاستراید داروی مشابهی نظیر فیناستراید است که همراه با برخی عوارض جانبی همچون فیناستراید سبب رشد مو می شود. کاهش میل جنسی از مهمترین مسائلی است که این قرص برای افراد فراهم می آورد.

فیناستراید

فیناستراید دارویی است که سبب بر طرف کردن ریزش مو هورمونی می شود، اما لازم است تحت نظر پزشک مورد استفاده قرار گیرد، زیرا اختلالات زیادی بر روابط جنسی افراد ایجاد می کند.

درمان ریزش مو اینجاست: هیرونیک

یکی از روش ها به منظور درمان ریزش مو هورمونی استفاده از رژیم غذایی مناسب است. استفاده از مکمل هایی در این زمینه می تواند موثر باشد.

یکی از بهترین مکمل ها برای مقابله با ریزش مو، هیرونیک است. هیرونیک انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای مقابله با ریزش مو و تقویت رشد موها، چون ویتامین B5، B6، B7 و زینک را در اختیار افراد قرار می دهد.

زینک ماده معدنی مهمی در بهبود عملکرد چرخه رشد فولیکول های مو است.

ویتامین B5 رطوبت در تارهای مو را حفظ کرده و از خشک شدن مو ها و ریزش آن ها جلوگیری می کند.

ویتامین B6 نقش مهمی در افزایش سطح کراتین مو که جز ساختار اصلی مو است، ایفا می کند.

ویتامین B7 یا بیوتین نیز با افزایش استحکام موها از ریزش آن ها جلوگیری می کند.

مکمل تخصصی مو هیرونیک

سوالات متداول

چه هورمون هایی باعث ریزش مو در خانم ها می شود؟

تغییر در هورمون های استروژن و پروژسترون، تیروئید، انسولین و کورتیزول از عوامل ریزش مو هورمونی خانم ها است.

آیا ریزش مو هورمونی قابل درمان است؟

بله، برای ریزش مو هومونی می توان از روش هایی چون تغییر در رژیم غذایی، مدیتیشن جهت کنترل سطح استرس و اضطراب، دارو درمانی با استفاده از ماینوکسیدیل، فیناستراید، دوتاستراید، اسپیرونولاکتون و … استفاده کرد.

کدام هورمون رشد مو را افزایش می دهد؟

در مردان افزایش سطح تستسترون و در زنان افزایش سطح هورمون های استروژن و پروژسترون رشد مو را افزایش می دهد.

چگونه می توان ریزش مو هورمونی را متوقف کرد؟

به تعادل رساندن هورمون های بدن با استفاده از تغییر در سبک زندگی، دارو درمانی، مدیریت استرس و … از روش های توقف ریزش مو هورمونی به شمار می رود.

5/5 - (5 امتیاز)

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 11 نظر

5 11
ریزش مو هورمونی

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن