آرتروز آرنج و روش های درمان آن

زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه

آرتروز آرنج از عارضه های رایجی است که اغلب افراد در سنین بالا به آن مبتلا می شوند. حمله اشتباه سیستم ایمنی بدن به مفاصل آرنج ( آرتریت روماتوئید)، فرسایش غضروف مفاصل آرنج (استئوآرتریت) و ایجاد کریستال هایی در بافت ها و مفاصل به دلیل اسید اوریک بالا (نقرس) که همگی با درد، تورم، بی ثباتی مفصل آرنج، عدم تحرک آرنج، قفل شدن آرنج و … همراه هستند، از مهمترین دلایل ایجاد آرتروز آرنج به شمار می روند.

درمان آرتروز آرنج با استفاده از روش های تهاجمی و غیرتهاجمی و یا حتی روش های خانگی امکان پذیر است.

استفاده از روش مناسب برای درمان آرتروز آرنج به شدت عارضه، تشخیص پزشک، سن بیمار و … بستگی خواهد داشت.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص عارضه آرتروز آرنج و روش های درمان این عارضه تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آرتروز آرنج چیست؟

افرادی که در خم و صاف کردن آرنج خود احساس درد می کنند و در زمان انجام فعالیت هایی مانند حمل کیف، تنیس بازی کردن، حرکت دادن چکش و … با درد مواجه می شوند، ممکن است به آرتروز آرنج مبتلا شده باشند.

اغلب افراد با سن بالا یا افرادی که فشار زیادی را بر مفاصل آرنج خود متحمل می شوند، نظیر تنیس بازان به این عارضه مبتلا می شوند.

علت آرتروز آرنج چیست؟

علل آرتروز آرنج متفاوت است. آرتریت روماتوئید شایع ترین دلیل این عارضه است. در اثر این بیماری طولانی مدت، سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله کرده و سبب درد، تورم و التهاب می شوند.

اگر آرتریت روماتوئید دلیل اصلی آرتروز آرنج باشد، درد، التهاب و تورم در آرنج هر دو دست مشاهده خواهد شد.

ممکن است علت این عارضه استئوآرتریت باشد. در این حالت غضروف مفاصل تحت فشار،  به مرور زمان دچار فرسایش شده و از بین می روند.

ساییدگی و یا پارگی بیش از اندازه مفاصل و انجام حرکات ورزشی و کاری سنگین و یکسان می توانند از دلایل این آسیب دیدگی باشند.

در برخی موارد صدمات، در رفتگی، شکستگی استخوان و … می توانند غضروف را دچار فرسودگی کرده و منجر به آرتروز آرنج شوند.

نقرس از دیگر دلایل این عارضه است. زمانیکه اسید اوریک موجود در خون از حد استاندارد بیشتر شود، کریستال هایی در بافت ها و مفاصل ایجاد شده و درد و تورم شدیدی در مفاصل آرنج پدید خواهد آمد.

علائم آرتروز آرنج

علائم آرتروز آرنج

با استفاده از علائمی می توان به آرتروز آرنج پی برد، از جمله این علائم و نشانه ها عبارتند از:

● درد

درد ناشی از این عارضه اغلب در قسمت بیرونی مفصل آرنج رخ می دهد. افراد با داشتن این درد، در صورتیکه ساعد خود را بچرخانند با درد شدیدتری مواجه خواهند شد.

درد این عارضه در صورت دراز نگه داشتن بازو بیشتر شده و اغلب افراد در طول شب و در زمان استراحت به دلیل صاف نگه داشتن آرنج خود درد بیشتری را تجربه خواهند کرد.

● تورم

اگر علت آرتروز آرنج آرتریت روماتوئید یا همان حمله اشتباه سیستم ایمنی بدن به مفاصل آرنج باشد، آرتروز آرنج با تورم همراه خواهد بود.

● بی ثباتی

در این عارضه مفصل آرنج ثابت نبوده و جای خود را رها کرده و انجام فعالیت های عادی و روزمره را برای افراد با مشکل می کند.

● عدم تحرک آرنج

اغلب افراد با این عارضه در زمان خم و راست کردن آرنج خود با درد مواجه می شوند و در شراط حادتر قادر به انجام این کار نخواهند بود، برای مثال حرکات روزمره ای چون تراشیدن یا شانه کشیدن موها برای افراد دشوار خواهد شد.

● قفل شدن آرنج

احساس گرفتگی و قفل شدن مفصل آرنج از نشانه های این بیماری است. اغلب در هنگام صبح این علامت محسوس تر خواهد بود، اما بعد از مدت زمان کوتاهی در حدود 30 دقیقه، گرفتگی رفع خواهد شد.

چه کسانی دچار آرتروز آرنج می شوند؟

آرتروز آرنج شایع است اما اغلب افراد بالای 45 سال درگیر آن می شوند. افرادی که مفصل آرنج آنها صدمه دیده و یا فعالیت هایی را انجام می دهند که مکرراً به آرنج آنها فشار وارد می کند، با احتمال بالاتری در معرض ابتلا به این عارضه خواهند بود.

آرتروز آرنج چگونه تشخیص داده می شود؟

اغلب پزشکان با استفاده از معاینات بالینی و بررسی علائمی نظیر تورم، قرمزی و حساسیت اطراف مفصل آرنج به وجود این عارضه پی می برند، آنها حتی برای اطمینان بیشتر سابقه پزشکی و خانوادگی افراد را نیز بررسی خواهند کرد.

انجام آزمایشات تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس ، MRI ، سی تی اسکن و سونوگرافی اسکلتی عضلانی جهت تشخیص بهتر و سریعتر این عارضه به پزشکان کمک خواهد کرد.

درمان آرتروز آرنج

درمان آرتروز آرنج-01

به منظور درمان آرتروز آرنج با در نظر گرفتن شدت عارضه می توان از روش های تهاجمی یا غیر تهاجمی جهت درمان استفاده کرد.

● جراحی

جراحی آرتروز آرنج یکی از روش های تهاجمی درمان این عارضه است. استفاده از آرتروسکوپی پیشرفته، تعویض کامل مفصل آرنج و بازسازی بافت نرم مربوط به تاندون ها، رباط ها و عضلات از جمله این روش ها است.

در آرتروسکوپی پیشرفته برش کوچکی در آرنج ایجاد شده و ابزاری نازک و انعطاف پذیر به نام آرتروسکوپ که مجهز به لنز و نور است وارد مفصل آرنج شده و به جراح این امکان را می دهد تا استخوان ها، مفاصل و بافت های نرم را ببیند.

جراح از این طریق قادر به تشخیص بهتر و ترمیم و بازسازی ساختار آرنج و برداشت بافت آسیب دیده و ملتهب خواهد بود.

در روش تعویض کامل مفصل آرنج، استخوان بازو و اولنا با قطعاتی مصنوعی جایگزین می شوند و این روش می تواند با پیوند یا بدون پیوند انجام پذیرد.

● تزریق کورتیکو استروئید

تزریق کورتیکو استروئیدها به منظور کاهش درد و التهاب در مفاصل آرنج موثر است.

بسته به نوع استروئید مورد تزریق از بین رفتن درد و التهاب مفاصل حدود 6 هفته زمان خواهد برد.

● داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نظیر ایبوپروفن به کاهش درد، تورم و سفتی مفاصل آرنج کمک می کند.

● فیزیوتراپی

فیزیوتراپی و انجام حرکاتی برنامه ریزی شده با تعداد دفعات تکرار مشخص در درمان آرتروز آرنج موثر است.

حرکات فیزیوتراپی سبب می گردد تا انعطاف پذیری آرنج تقویت شده و دامنه حرکتی آن افزایش یابد.

● PRP

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP روش دیگری از درمان آرتروز آرنج است. در این روش از افراد خون گرفته شده و پس از انجام فرایندهایی بر این خون، از تزریق خون فراوری شده به ناحیه دردناک برای کاهش درد و التهاب مفاصل آرنج استفاده می شود.

درمان تق تق آرنج

تق تق آرنج اغلب به دلایلی نظیر استفاده بیش از حد از مفاصل آرنج، فرم نامناسب انجام فعالیت های روزمره و ورزشی و عضلات ضعیف رخ می دهد.

به منظور درمان تق تق آرنج از یخ درمانی و مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی استفاده می شود.

با توجه به اینکه علت اصلی شنیده شدن صدای تق تق از آرنج، استفاده بیش از حد از مفاصل آرنج و ضربه به آن است، توصیه می گردد تا از استفاده بیش از حد از مفاصل آرنج که سبب ساییدگی و پارگی می شود، خودداری شود.

گرم کردن  مفصل آرنج پیش از انجام فعالیت های روزانه و ورزشی و انجام حرکات وررزشی سبک ماهیچه ها و مفاصل آرنج را برای انجام فعالیت آماده کرده و تا حدودی مانع از صدای تق تق آرنج خواهد شد؛ همچنین در صورتیکه آرنج ها در موقعیت خاصی صدای تق تق کردن و کلیک می دهند بهتر است تا فرم خود و نحوه انجام فعالیت مربوطه را تغییر دهید تا فشار از مفاصل آرنج برداشته شود.

درمان خشکی مفصل آرنج

درمان خشکی مفصل آرنج

به منظور درمان خشکی مفصل آرنج می توان از روش های جراحی و غیر جراحی استفاده کرد.

از جمله روش های غیر جراحی جهت درمان آرتروز آرنج خشک عبارتند از:

● استفاده از آتل استاتیک و یا دینامیک

استفاده از آتل های ثابت یا چرخان و قابل حرکت سبب افزایش دامنه حرکتی مفاصل آرنج خواهند شد.

● فیزیوتراپی

انجام حرکات مشخص با تعداد دفعات تکرار برنامه ریزی شده دامنه حرکتی مفصل آرنج را افزایش خواهد داد.

● داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)

استفاده از این داروها با کاهش درد و تورم، خشکی مفصل آرنج را بهبود می بخشند.

روش های جراحی جهت درمان آرتروز آرنج همراه با حالت خشکی عبارتند از:

● آرتروسکوپی آرنج

اغلب اگر انقباضات فلکشن بیشتر از 30 درجه تأخیر داشته باشد، پزشکان از روش آرتروسکوپی آرنج استفاده خواهند کرد. با استفاده از این روش پزشکان چسبندگی مفصل آرنج را برطرف می کنند.

این روش بهبودی سریع و نسبتاً کاملی، برای بیماران به دنبال خواهد داشت.

تقویت غضروف آرنج

تقویت غضروف آرنج

با استفاده از روش هایی می توان غضروف آرنج را تقویت کرد، برخی از این روش ها عبارتند از:

● تغذیه مناسب

استفاده از رزیم غذایی ضد التهابی به تقویت غضروف آرنج کمک خواهد کرد. استفاده از انواع سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، حبوبات، آجیل و روغن زیتون از جمله این غذاها به شمار می روند.

● حفظ وزن مناسب

وزن بالا نه تنها سبب فشار بیشتر بر مفاصل از جمله مفاصل آرنج می شود، بلکه سبب التهاب مفاصل نیز خواهد شد.

● انجام تمرینات ورزشی مناسب

افزایش سن سفتی مفاصل و کاهش انعطاف پذیری آنها را به دنبال دارد، انجام تمرینات ورزشی مناسب به صورت منظم و مکرر به کاهش این عوارض کمک کرده و سبب تقویت غضروف های بدن از جمله غضروف مفصل آرنج خواهد شد.

انجام تمرینات مناسب ورزشی با تقویت ماهیچه های اطراف مفاصل به انعطاف پذیری بیشتر و افزایش جریان خون در آن ها کمک کرده و از این طریق مواد غذایی و اکسیژن بیشتری به مفاصل و غضروف وارد شده و آن ها تقویت خواهند شد.

● تقویت انعطاف پذیری بدن

افزایش سن و عدم تحرک سبب کوتاه شدن رباط های بدن و کاهش انعطاف پذیری خواهند شد، لذا با استفاده از انجام برخی حرکات ورزشی مناسب می توان با افزایش انعطاف مفاصل و عضلات به تقویت غضروف های بدن کمک کرد.

● انجام مناسب فعالیت های روزمره به فرم صحیح

لازم است تا افراد در انجام فعالیت های روزمره و نحوه نشستن و ایستادن خود بازنگری کنند تا از انحطاط مفاصل و غضروف های خود جلوگیری و آن ها را تقویت کنند.

ورزش برای آرتروز آرنج

از جمله ورزش های موثر در درمان آرتروز آرنج عبارتند از:

● چرخش مچ دست

ورزش برای آرتروز آرنج-03

به منظور انجام این حرکت بایستید. بازوهای خود را کنار بدن قرار دهید. ساعد را بچرخانید تا کف دست به سمت بالا قرار گیرد.

5 ثانیه در این حالت باقیمانده و مجدداً بازوی خود را به حالت اول بازگردانید.

● خم کردن آرنج

ورزش برای آرتروز آرنج-04

خم کردن آرنج جهت درمان آرتروز آرنج بسیار مفید است. توصیه می گردد تا خم کردن آرنج را با گرم کردن ملایم شانه، مچ دست و خم کردن انگشتان خود شروع کنید.

بهتر است بایستید، بازوهای خود را از آرنج خم کرده و به طرف شانه های خود ببرید. حدود 10 ثانیه در این وضعیت بمانید و مجدداً حرکت را تکرار کنید.

با گذشت زمان جهت بهبودی بیشتر می توان تعداد دفعات تکرار و دامنه حرکتی را افزایش داد.

بهبود آرتروز آرنج با مصرف مکمل آرتونیک

به منظور درمان آرتروز آرنج و پیشگیری از ابتلا به این عارضه مصرف مکمل ها می توانند موثر باشند. یکی از بهترین مکمل ها جهت درمان آرتروز آرنج مکمل آرتونیک است.

این مکمل با استفاده از ترکیبات موجود در خود به تسکین درد مفاصل، کاهش التهاب، افزایش دامنه حرکتی مفاصل، ترمیم غضروف، بهبود علائم آرتروز و … کمک می کند.

کلاژن، هیالورونیک اسید، کندروئیتین و متیل سولفونیل متان از مهمترین ترکیبات این مکمل هستند.

کلاژن از ترکیباتی است که به کاهش درد مفاصل و بهبود علائم آرتروز آرنج کمک می کند. کندروئیتین از تخریب غضروف جلوگیری کرده و مکانیسمی جهت ترمیم غضروف آسیب دیده فراهم می آورد.

متیل سولفونیل متان با استفاده از گوگرد آلی خود تأثیر زیادی در بهبود درد وتورم مفاصل داشته و در نهایت هیالورونیک اسید با هیدراته نگه داشتن مفاصل به رشد و توسعه غضروف و کاهش درد و التهاب مفاصل آرنج کمک می کند.

بنر آرتونیک-01

سولات متداول

افراد مبتلا به آرتروز آرنج چه ورزش هایی را نباید انجام دهند؟

ورزش هایی که فشار زیادی را بر مفاصل آرنج افراد وارد می کند نباید از سوی افراد مبتلا به آرتروز آرنج انجام شود. ورزش هایی نظیر تنیس، بوکس، کشتی و … از این ورزش ها هستند.

آیا گرما به درمان آرتروز آرنج کمک می کند؟

بله، گرما درمانی سبب گشاد شدن رگ های خونی ماهیچه ها شده و از این طریق رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به ماهیچه ها و مفاصل افزایش یافته و از این طریق ترمیم مفصل تسریع می شود و به درمان آرتروز آرنج کمک می کند.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 2 نظر

5 2
آرتروز آرنج و روش های درمان آن
5/5 - (1 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top