شامپو ضد شوره و ترکیبات آن

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

شامپو ضد شوره از محصولات پرکاربرد افرادی است که به شوره سر مبتلا هستند. افراد با پوست سر بسیار چرب یا بسیار خشک یا افرادی که بیماری اگزما یا پسوریازیس دارند، اغلب دچار شوره سر می­شوند. در اکثر این افراد قارچی به نام مالاسزیا روی پوست سر وجود دارد که سبب ایجاد شوره سر می­شود.

اغلب شامپوهای ضد شوره از طریق ترکیباتی چون اسید سالیسیلیک، زینک پیریتیون، سولفید سلنیوم، قطران زغال سنگ و کتوکونازول به مقابله با این قارچ می­پردازند.

برای انتخاب بهترین شامپو ضد شوره سر علاوه بر توجه به ترکیبات یاد شده به نوع موی افراد نیز می­بایست توجه شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شامپو ضد شوره سر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

شامپو ضد شوره چیست؟

شامپو ضد شوره یک شامپوی تخصصی حاوی مواد ضد قارچی و ضد میکروبی است که به تسکین خارش پوست سر، کاهش پوسته پوسته شدن پوست سر، تجمع  تولید چربی اضافی روی کف سر کمک می کند.

مأموریت اصلی شامپو ضد شوره کاهش مخمر روی پوست سر و جلوگیری از تولید بیش از حد غدد چربی است.

شوره سر خود به تنهایی سبب ریزش مو نمی­شود، اما افراد مبتلا به شوره سر به دلیل خارش پوست سر و خراشی که به واسطه خاراندن پوست سر برای آن ها ایجاد می­شود، به پوست سر خود آسیب رسانده و ریزش مو را رقم خواهند زد.

همچنین التهاب مکرر در فولیکول مو سبب آسیب، زخم شدن و توقف رشد مو می­شود. لذا شوره سر علاوه بر مشکلاتی که برای فرد پدید می­آورد، به طور غیر مستقیم موجب ریزش مو شده و افراد به دنبال شامپو ضد شوره برای مقابله با آن هستند.

دلیل شوره سر چیست؟

دلیل شوره سر

دلایل ایجاد شوره سر مختلف است. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • پوست چرب و تحریک شده
  • پوست خشک
  • قارچ مخمر به نام مالاسزیا که از روغن موجود در پوست سر افراد تغذیه می­کند. عفونت های قارچی سبب خارش شدید پوست سر می­شود. گاهی بر اثر عفونت های قارچی حالت پوسته پوسته و تاول های خشک در پوست سر افراد ایجاد می­شود و ممکن است سبب ریزش دسته ای موها شوند.
  • برخی بیماری های پوستی نظیر اگزما و پسوریازیس می­تواند از دلایل شوره سر باشد. پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است که پوست سر را تحت تأثیر قرار داده و سبب ایجاد لکه های خارش دار و پوسته پوسته شدن آن می­شود.

برخی بیماری ها شرایطی نظیر شوره سر در افراد پدید می ­آورد، اما فراتر از شوره سر است. برای مثال فولیکولیت دکالوان بیماری نادر التهابی است که سبب از بین رفتن فولیکول های مو می­شود.

این بیماری با لکه های قرمز خارش دار روی پوست سر همراه است و گاهی ممکن است افراد این بیماری را با شوره سر اشتباه بگیرند.

بیماری لیکن پلانوپیلارس نیز نوع دیگری از بیماری های نادر است که در زنان شایع تر بوده و سبب ایجاد بثورات پوستی و خشک در پوست سر می­شود.

این بیماری علائمی شبیه شوره سر دارد اما توسط شامپو ضد شوره و یا درمان های مقابله با شوره سر از بین نمی­رود.

آیا شامپو ضد شوره سر واقعاً موثر است؟

اگرچه شوره سر بیماری یا وضعیت پزشکی جدی نیست، اما بسیار متداول است و در برخی اوقات می­تواند ناراحت کننده یا حتی دردناک باشد. به این منظور می­بایست از شامپو ضد شوره سر جهت مقابله با شوره سر استفاده کرد.

شوره سر می­تواند روی پوست سر، موها، ابروها، ریش و سبیل ایجاد شده و در برخی اوقات شانه های افراد را پوسته پوسته می­کند.

خارش پوست سر از شایع ترین علائم شوره سر است. استرس و قرار گرفتن در فصول سرد و خشک سبب تشدید شوره سر می­شود.

شامپوهای ضد شوره سر با از بین بردن قارچ های عامل شوره سر، با استفاده از ترکیبات موجود در خود مانند کتوکونازول، سولفید سلنیوم و پیریتیون روی و …سبب از بین رفتن قارچ و جلوگیری از بازگشت مجدد آن ها می­شوند.

ترکیبات شامپو ضد شوره

ترکیبات شامپو ضد شوره

● کتوکونازول

این ترکیب موجود در شامپو ضد شوره از طریق کند کردن رشد قارچ مالاسزیا که یکی از عوامل ایجاد شوره سر است، از شوره سر جلوگیری می­کند.

اغلب افرادی که دارای عفونت های قارچی شدیدی هستند از شامپو ضد شوره ای استفاده می­کنند که میزان ترکیب کتوکونازول در آن درصد بالاتری است.

● قطران زغال سنگ

 ترکیب قطران زغال سنگ در ترکیب شامپو ضد شوره سر سبب کاهش پوسته پوسته شدن شر شده و از رشد بیش از اندازه سلول های پوست سر که منجر به ایجاد شوره سر می شوند، جلوگیری می­کند.

● سولفید سلنیوم

 این ترکیب در شامپو ضد شوره از طریق کاهش سرعت تولید سبوم یا روغن پوست سر و خشک کردن متعادل پوست سر، قارچ مالاسزیا را هدف قرار داده و از شوره سر جلوگیری می­کند.

● زینک پیریتیون

 این ترکیب در شامپو ضد شوره سر از طریق تمیز نگاه داشتن پوست سر و مهار رشد قارچ، به کم کردن چربی پوست سر کمک می­کند.

● اسید سالیسیلیک

اسید سالیسیلیک در شامپو ضد شوره سر یکی از عوامل لایه برداری است. این ترکیب به نرم شدن و حذف سلول های مرده از پوست سر کمک می­کند.

چگونه بهترین شامپو ضد شوره سر را انتخاب کنیم؟

بهترین شامپو ضد شوره

به منظور انتخاب بهترین شامپو ضد شوره سر لازم است شامپویی انتخاب شود که شامل ترکیبات ضد شوره سر چون اسید سالیسیلیک، زینک پیریتیون، سولفید سلنیوم، قطران زغال سنگ و کتوکونازول باشد.

بهتر است شامپویی برای شوره سر انتخاب شود که دارای مواد پاک کننده ای باشد که از تجمع سبوم، پوسته های ناشی از قارچ مالاسزیا و … جلوگیری کند.

در نظر گرفتن نوع موی سر در انتخاب بهترین شامپو ضر شوره سر تأثیر دارد. اگر موها مستعد ریزش هستند، بیشتر افراد تمایل به انتخاب شامپو ضد شوره ای دارند که درصد بیشتری زینک پیریتیون و درصد کمتری کتوکونازول دارد.

افرادی که دارای موهای رنگ روشن هستند یا موهایی رنگ شده به رنگ روشن دارند بهتر است از ترکیبات قطران زغال سنگ در شامپو ضد شوره استفاده نکنند. قطران زغال سنگ ظاهر موها را تیره خواهد کرد.

شامپو ضد شوره برای موهای چرب، از چه موادی تشکیل شده است؟

سولفید سلنیوم یکی از ترکیباتی است که در اغلب شامپوهای ضد شوره استفاده می­شود. اما استفاده از این ترکیب در موهای چرب سبب چرب تر شدن موهای سر می­شود.

بهتر است افرادی با موهای چرب که دارای شوره سر هستند از شامپو ضد شوره فاقد سولفید سلنیوم استفاده کنند.

بهترین مکمل برای محافظت از موها

یکی از دیگر راه ها برای مقابله با شوره سر و محافظت از موها، علاوه بر استفاده از شامپو ضد شوره استفاده از مکمل هیرونیک است.

مکمل هیرونیک از بهترین مکمل هایی است که با در اختیار داشتن املاح و ویتامین هایی چون زینک، ویتامین B5، B6، B7 و کوآنزیم کیوتین از ریزش موها جلوگیری کرده و سبب افزایش رشد و ضخامت موها شده و یا به عبارتی سلامت موها را تضمین می­کند.

هیرونیک با تنظیم غدد چربی پوست سر از خشکی پوست سر که یکی از عوامل ایجاد شوره سر است جلوگیری کرده و با حفظ رطوبت در پوست سر از ایجاد شوره سر جلوگیری می­کند.

مکمل تخصصی مو هیرونیک

سوالات متداول

شامپو ضد شوره قوی حاوی چه ترکیباتی است؟

شامپو ضد شوره قوی حاوی ترکیباتی چون کتوکونازول، قطران زغال سنگ، سولفید سلنیوم، زینک پیریتیون و اسید سالیسیلیک است.

چه چیزی باعث شوره سر می شود؟

پوست بسیار چرب، پوست خشک، قارچی به نام مالاسزیا در پوست سر و برخی بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس سبب ایجاد شوره سر می ­شوند.

آیا استفاده روزانه از شامپو ضد شوره سر اشکالی ندارد؟

بهتر است روزانه استفاده نشود. استفاده 3 بار در هفته از شامپو ضد شوره سر برای افرادی که دچار شوره سر متوسط تا شدید هستند، کافی است.

5/5 - (2 امتیاز)

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 2 نظر

5 2
شامپو ضد شوره و ترکیبات آن

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن