سال هاست که مردم نگران طاسی هستند، و این مشکل چیز جدیدی نیست. اما برای بسیاری از افراد، کاشت مو می تواند به بازگرداندن موهایی مانند موهای پر یا حداقل پرتر کمک کند.
اگر کچل شدن واقعا شما را آزار می دهد، این روش می تواند یکی از راه های اطمینان بیشتر در مورد ظاهرتان باشد. با من با ادامه این مقاله همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
Toggleکاشت مو چیست؟
جراحی کاشت مو روشی است که برای درمان ریزش مو استفاده می شود. تکنیکهای مختلفی در دسترس است، اما همه کاشتهای مو شامل برداشتن پوست دارای مو از یک قسمت از پوست سر و پیوند این تکههای پوست بر روی مناطق طاس یا نازکشده پوست سر یا نواحی آسیبدیده است.
ریزش مو ممکن است به دلیل طاسی معمولی مردانه (همچنین به عنوان آلوپسی آندروژنتیک شناخته می شود)، التهاب پوست سر یا آسیب به پوست سر باشد.
صدمات ناشی از سوختگی، سوختگی، جراحی یا تصادفات رانندگی ممکن است باعث ایجاد نواحی دائمی ریزش مو شود که با کاشت مو می توان آن را پنهان کرد.
برخی بیماری های التهابی مانند لیکن پلان، لوپوس یا مورفیا نیز می توانند منجر به ریزش موی دائمی شوند که برای پیوند مناسب هستند.
در ایران، بیشتر کاشت مو برای درمان طاسی با الگوی مردانه انجام می شود. اگر در مورد ظاهر خود نگران هستید یا به فکر درمان های زیبایی برای افزایش اعتماد به نفس خود هستید، جایگزین هایی وجود دارد. اینها شامل داروهای تجویزی، لوسیون ماینوکسیدیل بدون نسخه یا پذیرفتن خود به همان شکلی است که هستید.
کاشت موی سر درمان قطعی برای طاسی با الگوی مردانه نیست. پیوندها پوست سر طاس را می پوشانند، اما از شما در برابر ریزش بیشتر محافظت نمی کنند.
از آنجایی که طاسی با الگوی مردانه یک وضعیت پیشرونده برای اکثر مردان است، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که جراحی را با درمان های پزشکی برای کند کردن روند طاسی در نظر بگیرید.
انواع روش کاشت مو
4 نوع روش پیوند و کاشت موی سر وجود دارد:
● کاشت مو FUT :
این یکی از قدیمی ترین روش های موجود برای کاشت موی سر بودهاست که در آن فرد را با استفاده از مقدار زیادی دارو بیهوش می کردند.
بخش هایی از پوست پشت سر که دارای بانک موی مناسبی بود، از جا بریده شده و در نواحی جلوی سر که دچار ریزش مو و یا طاسی شده بود، پیوند زده می شد.
این روش عوارض جانبی زیادی از جمله کم بودن تعداد گرفت های کاشته شده، بیهوشی، درد های پس از عمل، بجا ماندن خط بخیه کاشت مو (اسکار مو) بود. از این رو پس از مدتی روش های جدیدتری جهت درمان ریزش مو و کاشت موی سر مورد استفاده قرار گرفت.
● کاشت مو FIT :
پس از مدتی روش کاشت مو FIT توسط محققان زمینهی پزشکی و کارشناسان علم کاشت مو عرضه شد که از روش FUT بهتر بود و تعداد گرفت های کاشته شده و نتیجه نهایی کاشت مو بسیار بهتر بود؛ اما این روش هم معایب خاص خود را داشت، مانند دوران نقاهت، نیاز به استراحت بعد از عمل، خونریزی، نیاز به جلسات مکرر، تورم در برخی نواحی سر و… که همه اینها موجب شدند این تکنیک هم پس از مدتی از رونق بیفتد.
در این تکنیک کاشت مو، تارهای مو از بخش هایی از نواحی مختلف پشت سر جهت پیوند زدن به نواحی دچار ریزش، کنده و در آنجا پیوند زده می شد. در واقع این روش نوع پیشرفته و بهبود یافته تکنیک کاشت مو FUT بود.
● کاشت مو BHT :
این روش شبیه روش های دیگر بوده، با این تفاوت که در این تکنیک کاشت موی سر، از نواحی دیگر بدن موها کنده و به نواحی از سر که دچار طاسی یا ریزش مو شده بودند، پیوند زده می شد. این روش هم عوارض و معایب خاص خود را داشت و بازدهی لازم و نتایج عالی را در بر نداشت.
● کاشت مو SUT :
این روش کاشت موی سر، در حال حاضر بهترین روش است که برای بسیاری از مراجعه کنندگان و افرادی که دچار مشکل ریزش موهای سر شده اند، بکار گرفته می شود.
این روش دارای کمترین عوارض است و عمل جراحی آن بسیار ساده و بی دردسر صورت می گیرد. نتایج عمل ماندگار و عالی بوده و این روش امروزه در بهترین کلینیک های کاشت مو در جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
بر خلاف روش های قبلی که عمل به صورت دستی انجام می شد، در این روش از دستگاه های پیشرفته استفاده می شود.
جدیدترین و کامل ترین روشی که برای کاشت موی سر تاکنون معرفی شده است، کاشت مو به روش sut نام دارد.
در این روش تا 14000 تاری موی واقعی را می توان کاشت کرد و بدون جراحی، بدون درد، بدون خونریزی و دوران نقاهت می باشد از مزایای این روش انجام کاشت مو با دستگاه اتوماتیک می باشد و حتی رکورد کاشت 60 تار مو در یک سانتی متر بنام این روش ثبت شده است.
مراحل کاشت موی سر
پس از تمیز کردن کامل پوست سر، جراح از یک سوزن کوچک برای بی حس کردن ناحیه ای از سر با بی حسی موضعی استفاده می کند. دو تکنیک اصلی برای به دست آوردن فولیکول برای پیوند استفاده می شود: FUT و FUE.
در پیوند واحد فولیکولی (FUT) جراح از چاقوی جراحی برای بریدن نواری از پوست سر از پشت سر استفاده می کند. برش معمولاً چندین اینچ طول دارد. سپس با بخیه بسته می شود.
سپس جراح قسمت برداشته شده از پوست سر را با استفاده از یک لنز ذره بین و چاقوی جراحی تیز به بخش های کوچک جدا می کند. در صورت کاشت، این بخش ها به رشد موی طبیعی کمک می کند.
در استخراج واحد فولیکولی (FUE)، فولیکولهای مو مستقیماً از پشت سر از طریق صدها تا هزاران برش پانچ کوچک بریده میشوند.
جراح سوراخ های ریزی را با تیغ یا سوزن در ناحیه ای از پوست سر شما که کاشت مو را دریافت می کند ایجاد می کند. آنها به آرامی موها را در این سوراخ ها قرار می دهند.
در طول یک جلسه درمانی، جراح ممکن است صدها یا حتی هزاران مو را پیوند بزند. پس از آن، گرافت، گاز یا بانداژ برای چند روز پوست سر شما را می پوشاند.
یک جلسه کاشت مو می تواند 4 ساعت یا بیشتر طول بکشد. بخیه های شما حدود 10 روز پس از جراحی برداشته می شود.
ممکن است برای رسیدن به موهایی که میخواهید به سه یا چهار جلسه نیاز داشته باشید. جلسات با فاصله چند ماه از هم انجام می شود تا هر پیوند به طور کامل بهبود یابد.
سن کاشت مو
اگر شما یا شخصی که می شناسید در سنین پایین ریزش مو را تجربه می کنید، ممکن است تعجب کنید که آیا حداقل سن برای پیوند وجود دارد یا خیر.
ریزش مو معمولاً در مردان و زنان مسنتر اتفاق میافتد، بنابراین گزینههای موجود برای افراد جوانتر همیشه بیشتر است.
در حالی که سن خاصی برای ترمیم مو وجود ندارد، اما اکثر کلینیک های ترمیم مو، معمولاً اگر زیر 21 سال هستید، این روش را توصیه نمی کنند.
درصد موفقیت کاشت مو
کاشت مو گزینه خوبی برای افرادی است که می توانند هزینه های بالای این عمل را بپردازند و از درمان هایی مانند ماینوکسیدیل یا روگین موفقیتی کسب نکرده اند.
جراحی کاشت مو در مقایسه با سایر جراحی ها نسبتا کم خطر است، اما بدون خطر نیست. همچنین همیشه این احتمال وجود دارد که رشد مجدد موهای شما حداقل باشد.
اما اگر این روشی است که شما به آن علاقه دارید و پزشک متخصصتان آن را به شما معرفی کردهاست پس انتخاب مناسبی را انجام دادهاید.
اما در مورد درصد موفقیت کاشت مو باید گفت که این امر به شرایط مختلفی بستگی دارد. باید به این موضوع باید توجه داشته باشید که در هر شیوه درمانی عوامل زیادی برای موفقیت یا عدم موفقیت آن وجود دارد که عمل تهاجمی کاشت مو نیز از آن مستثنی نیست. در این عمل عواملی همچون:
- انتخاب روش مناسب درمان
- داشتن یا عدم داشتن بانک مو قوی
- رعایت کامل مراقبتهای قبل و بعد از عمل و …
نکاتی است که همهوهمه در موفقیت یا عدم موفقیت عمل کاشت موی سر تاثیر خواهد داشت.
قیمت کاشت مو
قیمت کاشت مو معمولا از روش های دیگر هزینهی بیشتری دارد، و مناسب کسانی است که با هزینه کردن برای موهایشان مشکلی ندارند. اما به صورت کلی به شرایط بستگی دارد. مانند:
- منطقه جغرافیایی
- کلینیک انتخابی
- میزان طاسی و گرافت های کاشته شده
- روش کاشت مو
عوارض کاشت مو
عوارض جانبی کاشت مو معمولا جزئی بوده و در عرض چند هفته برطرف می شود.
آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- خون ریزی؛
- عفونت؛
- تورم پوست سر؛
- کبودی دور چشم؛
- پوسته ای که بر روی نواحی از پوست سر که در آن مو برداشته شده یا کاشته شده است ایجاد می شود؛
- بی حسی یا عدم احساس در نواحی تحت درمان پوست سر؛
- خارش؛
- التهاب یا عفونت فولیکول های مو که به عنوان فولیکولیت شناخته می شود؛
- ریزش شوک یا ریزش ناگهانی اما معمولاً موقتی موهای کاشته شده؛
- دسته های مو با ظاهر غیر طبیعی؛
جایگزین های جراحی کاشت مو
کاشت مو به طور فزاینده ای محبوب است و از بهترین انتخاب ها برای افرادی است که از مو های خود راضی نیستند.
این درمان می تواند یک راه حل فوق العاده برای بسیاری از افرادی باشد که ریزش مو را تجربه می کنند، اما دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است مایل به انجام پیوند مو نباشید. به عنوان مثال، آنها گران هستند، این روش نسبتا تهاجمی است و هیچ تضمینی وجود ندارد که ریزش مو پس از درمان ادامه پیدا نکند.
خبر خوب این است که برای درمان ریزش مو مجبور نیستید حتما کاشت مو را تجربه کنید. جایگزین های زیادی وجود دارد که می تواند نتایج بسیار موفقیت آمیزی داشته باشد. من درمان های جایگزین برای کاشت مو را در گزینههای زیر برای شما آوردهام:
● فیناستراید
فیناستراید (نسخه عمومی پروپشیا) به صورت قرص روزانه مصرف می شود و ریزش موی سر را متوقف می کند و در برخی موارد ممکن است باعث رشد مجدد شود.
بدن به طور طبیعی تستوسترون را به دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل می کند. فولیکول های مو می توانند به DHT حساس شوند و باعث کوچک شدن آنها شوند که منجر به نازک شدن مو و طاسی می شود.
فیناستراید با مهار آنزیم (5-آلفا ردوکتاز) که تستوسترون را به DHT تبدیل می کند، عمل می کند. سپس کاهش سطح DHT از کوچک شدن بیشتر فولیکول های مو جلوگیری می کند.
این محصول فقط برای آقایان است و برای ریزش موی خفیف تا متوسط به جای ریزش کامل مو مناسب است.
ممکن است حدود 6 ماه طول بکشد تا نتایج را مشاهده کنید و پس از توقف درمان، هر گونه بهبودی انجام شده احتمالاً معکوس خواهد شد، بنابراین مهم است که فیناستراید را به طور مداوم طبق دستور مصرف کنید.
مقرون به صرفه بودن نسبت به کاشت مو
اثربخشی: نتایج مستمر برای 9 مرد از 10 مرد
زمان اثرگذاری: 3 تا 6 ماه
● درمان با نور
لیزر درمانی با نور کم (LLLT) یکی دیگر از درمان هایی است که ریزش مو را کاهش می دهد و باعث رشد مو می شود.
اگرچه عملکرد این درمان به طور کامل شناخته نشده است، تصور می شود که متابولیسم سلولی را با تحریک فولیکول های مو از طریق تابش تغییر می دهد.
این فرآیند سلول های ضعیف تر پوست سر را تقویت می کند و رشد مجدد مو اتفاق می افتد. برای مشاهده نتایج به چندین درمان نیاز خواهید داشت. LLLT اغلب همراه با ماینوکسیدیل استفاده می شود.
مقرون به صرفه بودن : گران
اثربخشی: بهبودهای آماری معنیدار در 9 مطالعه از 11 مطالعه
زمان اثرگذاری: چند هفته، با افزایش مداوم درمان ضروری است
● ماینوکسیدیل (اسپری موضعی)
ماینوکسیدیل را می توان به صورت اسپری و فوم استفاده کرد و به روش های مختلفی ریزش مو را کاهش می دهد:
ریزش مو و نازک شدن مو زمانی اتفاق میافتد که سایز فولیکولهای مو کاهش مییابد. ماینوکسیدیل کوچکسازی فولیکولهای مو را معکوس میکند و منجر به موهای پرپشتتر و ضخیمتر میشود.
ماینوکسیدیل رگهای خونی را گشاد میکند، جریان خون را در اطراف فولیکولهای مو افزایش میدهد، که رشد مجدد مو را تحریک میکند و مواد مغذی را برای فولیکولهای مو فراهم میکند.
فاز آناژن (که اساساً فاز “رشد” است) چرخه مو طولانی می شود و به مو اجازه می دهد بلندتر شود. برخی از افراد هنگام شروع استفاده از ماینوکسیدیل اندکی افزایش ریزش مو را تجربه می کنند، اما این طبیعی است و به دلیل فاز رشد سریع در مرحله اولیه درمان است.
برای اثربخشی، اسپری باید دو بار در روز، هر روز استفاده شود و اگر درمان متوقف شود، دیگر نتیجه ای نخواهید دید.
البته باید این نکته را هم در نظر داشت که ماینوکسیدیل یکی از روش های جایگزین کاشت مو است ولی تا زمانی که استفاده شود کارایی دارد و به محض توقف مصرف، ریزش مو مجدد آغاز می گردد.
مقرون به صرفه بودن: ارزان
اثربخشی: مطالعات شواهدی از افزایش رشد مو در اکثر موارد نشان میدهند
زمان اثرگذاری: 2 تا 6 ماه
● تزریق استروئید
تزریق استروئید فقط برای انواع خاصی از ریزش مو مانند آلوپسی آره آتا مناسب است.
این یک اختلال خود ایمنی است که زمانی رخ می دهد که بدن با سیستم ایمنی خود مبارزه می کند و به فولیکول های مو حمله می کند و باعث ریزش مو می شود.
استروئیدها با مسدود کردن سیستم ایمنی عمل می کنند و به مو اجازه رشد می دهند.
این درمان برای طاسی با الگوی مردانه که شایع ترین شکل ریزش مو است، مناسب نیست.
مقرون به صرفه بودن: گران
اثربخشی: یک مطالعه نشان میدهد که از هر 10 شرکتکننده، 6 نفر به خوبی به درمان پاسخ دادند
زمان اثرگذاری: بسته به شدت اختلال، نتایج را از چند هفته تا چند ماه خواهید دید.
● جراحی کاهش پوست سر
موهای دونالد ترامپ بسیار مورد توجه قرار می گیرد و حتی حساب توییتر خود را دارد. اگرچه توسط خود این مرد تایید نشده است، اما دخترش، ایوانکا ترامپ، از عمل جراحی کوچک کردن پوست سر او صحبت کرده است.
این عمل زیبایی ممکن است زمانی توصیه شود که ریزش مو در ناحیه مناسب باشد و با بی حسی موضعی انجام شود. جراح ناحیه آسیب دیده را برش داده و پوست را به هم می دوزد.
فقط در صورتی مناسب است که ریزش مو در محل مناسب باشد و پوست کشش کافی برای کشش و بخیه زدن به هم داشته باشد.
مقرون به صرفه بودن: گران
اثربخشی: نتایج بسته به شرایط فردی متفاوت است
زمان اثرگذاری: فوری، اگرچه ممکن است در ابتدا افزایش ریزش مو را تجربه کنید
نکاتی که باید قبل از انجام جراحی کاشت مو در نظر بگیرید
قبل از انتخاب جراحی کاشت مو، موارد مهمی که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:
- داشتن انتظارات واقع بینانه مهم است. اگر بدون موی زیاد شروع کنید، کاشت موی کامل به شما نمی دهد. هرچه موهای باقیمانده شما ضخیم تر و متراکم تر باشد، نتایج بهتری خواهید داشت.
- به طور کلی موهای پرپشتی که رنگ روشن یا خاکستری دارند نتایج بهتری نسبت به موهای نازک و تیره دارند.
- پس از کاشت مو، ممکن است تا نه ماه طول بکشد تا مو ریشه دوانده و شروع به پر شدن کند.
- به هزینه فکر کنید. جراحی زیبایی معمولاً واجد شرایط تخفیف از جانب کلینیک یا شرکت های بیمه درمانی خصوصی نیست. اگر ریزش مو ناشی از سوختگی یا ضربه باشد، جراحی تعویض مو یک درمان ترمیمی محسوب می شود و ممکن است تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرد. از جراح خود در مورد هر گونه هزینه ای که می توانید انتظار داشته باشید بپرسید.
- افراد سیگاری در معرض افزایش خطر عوارض ناشی از جراحی هستند. اگر در مورد انجام عمل جراحی جدی هستید، باید سعی کنید سیگار را ترک کنید.
- ممکن است پس از جراحی کاشت مو نیاز به ادامه درمان پزشکی وجود داشته باشد.
- از مکمل های غذایی برای رشد مو استفاده کنید( مکمل هایی مانند هیرونیک ایکس مارت که حاوی زینک، بیوتین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، کوآنزیم کیوتن است) زیرا چه قبل و چه پس از جراحی شما نیاز دارید تا بدنتان را آماده رشد مو کنید و توسط ویتامین ها و مواد معدنی رشد موهایتان را تضمین کنید.
سوالات متداول
آیا کاشت مو دائمی است؟
حرکت فولیکولهای مو دایمی است. هیچ راهی برای برگشت آنها به وضعیت پیشین وجود ندارد. اما همانند مابقی فولیکولهای موی شخص، فولیکولهای پیوند شده نیز یک دوره حیات دارند. در مقاطع خاصی آنها ممکن است از تولید مو به اندازه سابق باز بمانند.
آیا کاشت مو واقعا موثر است؟
این سوال کاملا به شرایط شما بستگی دارد اما بالغ بر 80 درصد کسانی که کاشت موی سر انجام دادهاند تاثیرات مثبتی از آن گرفتهاند و باقی افراد در حد انتظارشان نبوده است.
آیا کاشت مو دردناک است؟
خبر خوب این است که نه – کاشت مو دردناک نیست. در زمان انجام عمل، ناحیهای از پوست سر که جراح روی آن تمرکز میکند با بیحسی موضعی بیحس میشود، بنابراین در حالی که ممکن است در طول عمل کمی فشار یا حرکت احساس کنید، نباید دردناک باشد. اما مانند بسیاری از ریکاوری های پس از جراحی، ممکن است با شروع بهبودی و بهبودی بدن، در نقاط برش احساس ناراحتی یا درد داشته باشید. تیم پزشکی شما احتمالاً بهترین راههای مدیریت درد و راههای دیگر برای به حداقل رساندن خطر عوارض جانبی یا واکنشهای منفی را انجام خواهند داد.
آیا مو در ناحیه اهدا کننده رشد میکند؟
بله، رشد موها بعد از کاشت مو در ناحیه اهدا کننده تنها پس از چند روز شروع شده و به روال عادی خود بازمیگردد. در این ناحیه شرایط برای ریشه موها تغییری نخواهد کرد. پس نگران بانک مو خود نباشید.
کاشت مو چقدر طول میکشد؟
اکثر افراد این سوال را می پرسند که کاشت مو چقدر طول می کشد، برای پاسخ به این سوال باید گفت که مدت زمانی که برای کاشت مو صرف می شود متناسب با میزان طاسی بیمار و روشی که انتخاب می شود، تفاوت می باشد. اما به طور میانگین هر جلسه بین 3 تا 8 ساعت زمان میبرد.