لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

برای برخی از افراد، لیزر موهای زائد ضرر دارد. برای جواب به سوال «لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟» باید به شرایط مختلفی مانند سابقه بیماری، رنگ پوست، باردار بودن و … هر فرد توجه کرد.

تکنولوژی جدید به اکثر افراد اجازه لیزر کردن موها را داده است. اکنون افرادی که پوست بسیار تیره هم دارند می‌توانند موهای زائد خود را از بین ببرند.

باید به این نکته توجه داشته باشید که حتی با این پیشرفت‌ها، موفقیت لیزر موها به عوامل مختلفی مانند هورمون‌ها و تیرگی پوست بستگی دارد.

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟-01

به طور کلی، لیزر موهای زائد یک روش بی‌خطر برای از بین بردن موهای نواحی مختلف بدن است. با این حال، در صورتی که هر یک از شرایط زیر را داشته باشید، ترجیح داده می‌‌شود لیزر انجام ندهید.

● شیردهی

به طور کلی در دوران شیردهی باید از لیزر موهای زائد اجتناب شود. هورمون‌های بدن زنان باعث تغییراتی در رشد مو می‌شوند و اثر لیزر را کاهش می‌دهد.

پزشکان متخصص توصیه می‌کنند تا زمان اتمام شیردهی برای لیزر صبر کنید تا بدن به حالت عادی خود باز گردد.

● مصرف برخی از داروها

بسیاری از داروها دارای عوارض جانبی هستند، از جمله آن‌هایی که پوست را به نور حساس‌تر می‌کنند. در این حالت پوست ممکن است به لیزر واکنش بدتری نشان دهد.

برای حل این مشکل می‌توان برای مدتی دارو را مصرف نکرد یا از داروی جایگزین استفاده کرد.

● پوست برنزه شده

قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث می‌شود پوست ملانین بیشتری تولید کند که برای محافظت از پوست در برابر آسیب است.

با این حال، این اتفاق می‌تواند باعث شود که لیزر رنگ پوست را تغییر دهد و لکه‌های تیره‌تر یا روشن‌تر روی پوست ایجاد کند.

پزشک متخصص باید با توجه به رنگ پوست، زمان مناسب برای لیزر را تعیین کند. تیرگی پوست ناشی از نور خورشید می‌تواند بر نتایج نهایی لیزر موهای زائد تاثیر منفی بگذارد.

در صورت آفتاب سوختگی فعال یا شدید، بهتر است جلسات لیزر متوقف شوند. قبل از ادامه جلسات باید پوست تحت نظر یک متخصص پوست به طور کامل بهبود پیدا کند.

● اسکار کلوئیدی

اسکار کلوئید زمانی اتفاق می‌افتد که زخم‌ها به‌درستی بهبود نمی‌یابند. وقتی تابش لیزر به این نوع اسکارها برخورد می‌کند، پوست بلند می‌شود و ممکن است خونریزی یا التهاب شدید داشته باشد.

● خالکوبی‌های بزرگ

در طول لیزر موهای زائد باید از مناطقی از پوست که در آن خالکوبی وجود دارد اجتناب شود. این کار برای به حداقل رساندن تحریک پوست و همچنین هرگونه تغییر احتمالی در خالکوبی انجام می‌شود. در صورتی که همه بدن فرد خالکوبی باشد، امکان انجام لیزر وجود ندارد.

● افراد دارای زخم‌های باز

لیزر موهای زائد به خصوص در مناطقی از بدن که زخم‌های باز وجود دارد دردناک است. تابش لیزر می‌تواند سرعت روند بهبودی زخم‌ها را کاهش دهد. بهترین راه حل، عقب انداختن جلسه لیزر، تا زمان بهبودی زخم است.

● تبخال

حذف موهای زائد با لیزر زمانی امکان پذیر است که ویروس تبخال تحت کنترل باشد. کسانی که تبخال فعال دارند، لیزر موهای زائد برایشان ضرر دارد.

چرا لیزرهای موهای زائد برای همه به یک اندازه موثر نیست؟

چرا لیزرهای موهای زائد برای همه به یک اندازه موثر نیست؟

لیزر موهای زائد برای کاهش موهای زائد است و ممکن است برای برخی از افراد ضرر داشته باشد. مکان‌های رایج درمان شامل پاها، زیر بغل، پشت لب، چانه و خط بیکینی است. با این حال، لیز موهای ناخواسته تقریبا در هر ناحیه‌ای به جز پلک یا ناحیه اطراف چشم امکان‌پذیر است.

رنگ مو و نوع پوست در از بین بردن موهای زائد نقش اساسی دارد. رنگدانه مو باید نور را جذب کند. لیزر  تنها به فولیکول مو آسیب برساند و در عین حال به پوست آسیبی وارد نکند.

بنابراین، کسانی که بین رنگ پوست و مویشان تضاد زیادی وجود دارد، مانند کسانی که موهای تیره و پوست روشن دارند، بهترین نتیجه را از لیزر دریافت می‌کنند.

خطر آسیب به پوست زمانی بیشتر می‌شود که تضاد کمی بین رنگ مو و پوست وجود داشته باشد. اما پیشرفت در فناوری لیزر، لیزر موهای زائد را برای افرادی که پوست تیره هم دارند امکان‌پذیر کرده است.

کسانی که موهای روشن دارند، مانند نارنجی، سفید و بلوند، اغلب از لیزر نتیجه ایده‌آلی نمی‌گیرند. با این حال، با پیشرفت تکنولوژی‌، دستگاه‌های جدید می‌توانند موهای روشن را هم از بین ببرند.

موها فورا بعد از جلسه لیزر نمی ریزند. جلسات لیزر مکرر لازم است زیرا رشد و ریزش مو به طور طبیعی در یک چرخه اتفاق می‌افتد و لیزر در زمانی که فولیکول‌های مو در مرحله رشد مجدد هستند، بهترین نتیجه را می‌دهد.

به این نکته توجه داشته باشید که لیزر حذف دائمی موهای زائد را تضمین نمی‌کند. زمانی که موها دوباره رشد می‌کنند، معمولا نازک‌تر هستند.

عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد

عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد

عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد اغلب به دلیل استفاده از دستگاه‌های خانگی یا مراجعه به افراد غیر حرفه‌ایی بروز پیدا می‌کند. این عوارض وحشتناک شامل موارد زیر می‌شود:

● رشد بیش از حد مو در ناحیه لیزر شده

در برخی از افراد، به خصوص کسانی که مشکل هورمونی و موهای بور دارند، لیزر باعث افزایش حجم بیش از اندازه موهای زائد و تیره شدن رنگ موها می‌شود.

● تغییرات در بافت کلی پوست

اگر قبل از انجام لیزر، پوست خود را برنزه کرده باشید، احتمال آسیب به پوست و تغییر بافت پوست به خصوص در نواحی حساس مانند زیر بغل و کشاله ران، افزایش پیدا می‌کند.

● ایجاد جای زخم

کسانی که پوست حساس دارند، ممکن است به علت حرارت زیاد دستگاه لیزر، بسوزند. در صورتی که از این سوختگی به خوبی مراقبت نشود، جای آن روی پوست باقی می‌ماند.

● تاول و پوسته پوسته شدن پوست

در صورتی که پس از جلسه لیزر در معرض اشعه مستقیم خورشید قرار بگیرید، به دلیل حساس شدن پوست، ممکن است پوست تاول بزند یا پوسته پوسته شود.

در صورت بروز هر یک از این عوارض، مشکل را با پزشک یا اپراتور دستگاه در میان بگذارید.

عوارض لیزر موهای زائد و سرطان

بسیاری بر این باورند که لیزر موهای زائد باعث سرطان می‌شود اما جالب است بدانید که در درمان برخی از ضایعات پیش سرطانی، از این نوع لیزر استفاده می‌شود.

دستگاه لیزرهای مورد استفاده در حذف موهای زائد دارای حداقل تابش هستند و تنها به سطح پوست اعمال می‌شوند.

عوارض لیزر موهای زائد واژن

وقتی لیزر موهای زائد واژینال به درستی توسط یک متخصص مجرب انجام شود، بسیار ایمن است و عوارض جانبی کمی دارد. با این حال، اثرات موقتی مانند قرمزی، تورم حساسیت و خارش پس از آن شایع است.

لیزر موهای زائد برای برخی از افرد می‌تواند مشکلات زیر را در ناحیه واژن ایجاد کند:

● سوختگی، تاول یا جای زخم

معمولا به دلیل خطای تکنسین یا تنظیمات نادرست لیزر این اتفاق می‌افتد.

● هایپرپیگمانتاسیون

کسانی که پوست تیره‌ دارند در معرض افزایش خطر تغییر رنگ موقت یا دائمی هستند. از قرار گرفتن در معرض آفتاب پس از جلسه لیزر خودداری کنید.

● هیپوپیگمانتاسیون

لیزر ممکن است باعث از بین رفتن رنگدانه پوست در ناحیه واژن شود. این یکی از عوارض نادر لیزر موهای زائد است.

● عفونت

استریل کردن مناسب وسایل می‌تواند از بروز هرگونه عفونت واژن جلوگیری کند. معمولا اپراتور یک سری مخصوص به هر مراجع می‌دهد تا مشکلی ایجاد نشود.

● تورم یا تحریک موضعی ناشی از ژل

برخی از کرم‌های بی‌حس‌کننده یا ژل‌های آلوئه می‌توانند باعث درماتیت تماسی در افراد حساس شوند. از اپراتور خود بخواهید ژل خنک‌کننده را ابتدا روی پوست پشت دست شما تست کند.

هر گونه نگرانی یا سوال در مورد خطرات احتمالی را با پزشک یا اپراتور به اشتراک بگذارید. این افراد می‌توانند برای مشکلات ایجاد شده راه حل مناسب پیشنهاد دهند.

با داشتن کدام بیماری‌ها نمی‌توان لیزر موهای زائد را انجام داد؟

برخی از بیماری‌های پوستی وجود دارد که افراد را در دسته کسانی قرار می‌دهد که لیزر موهای زائد برای آن‌ها ضرر دارد. این بیماری‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • پسوریازیس
  • اختلالات خونریزی
  • واکنش‌های شدید حساسیتی به هیستامین‌ها
  • لایه‌برداری شیمیایی و لایه برداری با لیزر نواحی مختلف بدن
  • ویتیلیگو

سوالات متداول

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ممنوع است؟

افراد که بیماری‌های پوستی مسری دارند، زنان باردار، مادران شیرده و کسانی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند، از لیزر موها منع می‌شوند.

آیا لیزر باعث ناباروری در زنان می‌شود؟

خیر. لیزر تنها به سطح پوست تابیده می‌شود و تابش لیزر به هیچ یک از اندام‌های داخلی نمی‌رسد. در صورتی که قصد بارداری بعد از لیزر موهای زائد دارید.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 0 نظر

1 0
لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟
امتیاز دهید!

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top