خواص روغن درخت چای و طرز استفاده از آن

زمان تقریبی مطالعه: 9 دقیقه

روغن درخت چای خواص زیادی برای سلامت پوست دارد و می‌تواند باکتری‌های مضر را از بین ببرد. این روغن در دسته روغن‌های ضروری قرار می‌گیرد.

روغن درخت چای به صورت خالص و یا به عنوان ماده تشکیل‌دهنده محصولات پوستی استفاده می‌شود. از فواید این روغن می‌توان به تسکین التهاب ناشی از آکنه، درمان شوره سر و شپش، درمان اگزمای پوست خشک و درمان قارچ ناخن اشاره کرد.

روغن درخت چای چیست و چگونه عمل می‌کند؟

روغن درخت چای چیست و چگونه عمل می‌کند؟

روغن درخت چای از برگ‌های درختی کوچک در کشور استرالیا به دست می‌آید. این درخت با درختی که از آن چای سیاه و سبز بدست می‌آید متفاوت است.

این روغن حاوی ترکیباتی مانند terpinen-4-ol است که می‌تواند باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌های خاصی که باعث ایجاد بیماری‌های مزمن می‌شود را از بین برد. این ماده می‌تواند گلبول‌های سفید بدن را تقویت کرده تا بهتر با میکروب‌ها و دیگر موادمضر در بدن مقابله کنند.

این خواص، آن را به یک داروی طبیعی ارزشمند برای درمان بیماری‌های پوستی باکتریایی و قارچی، جلوگیری از عفونت و بهبود پوست تبدیل می‌کند.

روغن درخت چای برای چی خوبه؟

تحقیقات نشان می‌دهد که روغن درخت چای برای آکنه و بیماری قارچی پای ورزشکاران مفید است. قارچ ناخن از دیگر بیماری‌های قارچی است که می‌توان با این روغن آن را درمان کرد.

برخی تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که این روغن ممکن است برای درمان عفونت در لبه پلک‌ها (که دمودیکوز چشمی نیز نامیده می شود) مفید باشد.

خواص روغن درخت چای

خواص روغن درخت چای

1. ضذعفونی‌کننده دست

روغن درخت چای یک ضدعفونی‌کننده طبیعی ایده‌آل برای پوست دست است زیرا می‌تواند باکتری‌ها و ویروس‌ها را از بین ببرد.

این روغن ضروری برای ضدعفونی دست‌ها موثرتر از دیگر مواد شیمیایی عمل کرده و باکتری‌ها را بدون نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک از بین می‌برد.

2. دفع حشرات

روغن درخت چای به دور نگه داشتن حشرات مزاحم و از بین بردن شپش مو کمک می‌کند.

3. دئودورانت طبیعی

خواص مبارزه با باکتری روغن درخت چای آن را به یک جایگزین طبیعی و ایده‌آل برای دئودورانت‌ها تبدیل می‌کند.

هنگامی که ترشحات غدد عرق با باکتری‌های روی پوست ترکیب می‌شود، بویی بد ایجاد می شود که می‌تواند آزار‌دهنده باشد.

ویژگی ضد باکتریایی این روغن می‌تواند بوی زیر بغل را کاهش داده یا از بین ببرد.

4. ضد عفونی کننده زخم

آسیب هایی که منجر به زخم شدن پوست می‌شود، ورود میکروب‌ها به جریان خون را آسان کرده و ممکن است عفونت ایجاد کنند.

روغن درخت چای با تقویت سیستم ایمنی بدن و از بین بردن این میکروب‌ها می‌تواند از ابتلابه عفونت جلوگیری کند.

5. تسریع روند بهبود زخم

تحقیقات نشان داده است که روغن درخت چای با داشتن خواص آنتی‌باکتریال، ضد قارچ و آنتی‌اکسیدان به کاهش التهاب کمک کرده و فعالیت گلبول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد.

این امر باعث تسریع روند بهبودی زخم می‌شود. هر بار که پانسمان خود را عوض می‌کنید، چند قطره از این روغن روی آن بریزید.

6. درمان آکنه

درمان آکنه با روغن چای

روغن درخت چای می تواند به کاهش میزان و شدت کلی آکنه کمک کند. برخی از آکنه‌ها توسط باکتری‌هایی ایجاد می‌شوند که در برابر آنتی بیوتیک‌ها مقاوم هستند.

تحقیقات بر روغن درخت چای نشان داد که استفاده از آن نه تنها فعالیت باکتری‌ها را کاهش می‌دهد بلکه پس از 4 الی 6 ساعت آن‌ها را به طور کامل از بین می برد.

7. درمان قارچ ناخن

عفونت قارچی ناخن بسیار شایع است. این نوع عفونت خطری جدی ایجاد نمی‌کند اما می‌تواند ناخوشایند باشد.

روغن درخت چای زمانی که به تنهایی یا در ترکیب با سایر داروهای طبیعی استفاده می‌شود، سریع‌تر و با عوارض جانبی کمتری می‌تواند قارچ ناخن را درمان کند.

چند قطره از این روغن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. بلافاصله پس از اعمال روغن دست‌های خود را بشویید تا قارچ به دیگر نواحی دست انتقال پیدا نکند.

8. دهان‌شویه طبیعی

تحقیقات نشان می‌دهد که روغن درخت چای می‌تواند با باکتری‌هایی که باعث ایجاد پلاک دندان می‌شوند و میکروب‌هایی که باعث پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می‌شوند، مبارزه کند.

درصورتی که به دنبال درمانی طبیعی برای التهاب لثه می‌گردید، روغن درخت چای می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. کافی است یک قطره از این روغن را به یک فنجان آب گرم اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.

این محلول را به مدت 30 ثانیه یا بیشتر در دهان خود بچرخانید. توجه داشته باشید که قورت دادن روغن درخت چای می‌تواند باعث مسمومیت شود.

9. پاک کننده همه منظوره

روغن درخت چای یک پاک کننده همه منظوره عالی است و می‌تواند بدون به جا گذاشتن مواد شیمیایی خطرناک، همه چیز را ضدعفونی کند.

20 قطره روغن درخت چای، سه چهارم فنجان آب و نصف فنجان سرکه سیب را در یک بطری اسپری ترکیب کنید.

خوب تکان دهید تا کاملا مخلوط شوند. به طور مستقیم روی هر چیزی که می‌خواهید ضدعفونی کنید اسپری کنید و با یک پارچه خشک پاک کنید. قبل از هر بار استفاده بطری را تکان دهید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

10. تسکین التهاب پوست

روغن درخت چای ممکن است به تسکین پوست ملتهب کمک کند. در یک مطالعه، اثرات درمان‌های مختلف برای درماتیت تماسی با یکدیگر مقایسه شد. مشخص شد استفاده از روغن درخت چای علائم را تا 40٪ کاهش می‌دهد.

این روغن همچنین با کاهش خارش، قرمزی و تورم ناشی از ترشح هیستامین برای دفاع در برابر بزاق حشره، می‌تواند واکنش پوست به نیش حشرات را کاهش دهد.

11. کنترل شوره سر

کنترل شوره سر

شوره سر خطری برای بدن ندارند اما می‌تواند آزار‌دهنده بوده و ظاهری نامناسب داشته باشد.

افزودن روغن درخت چای به شامپو به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی، باعث کاهش شوره سر می‌شود.

12. درمان عفونت قارچی پای ورزشکار

پای ورزشکار یک نوع عفونت قارچی مسری روی پاها است که در صورت رسیدگی نکردن به آن، می‌تواند به ناخن‌های پا و دست نیز سرایت کند.

علائم این عارضه شامل لایه لایه شدن پوست، ترک خوردگی، تاول و قرمزی روی پا است.

استفاده از داروهای ضد قارچ، درمان استاندارد برای پای ورزشکار است. با این حال، مطالعات نشان می دهد که روغن درخت چای ممکن است جایگزین موثری برای تسکین علائم این بیماری باشد.

ترکیبی از درمان با داروهای شیمیایی و روغن درخت چای می‌تواند این بیماری را سریع‌تر درمان کند.

13. از بین بردن کپک روی میوه‌ها و سبزیجات

مطالعات نشان داده است که ترکیبات ضد قارچی روغن درخت چای مانند  terpinen-4-ol و  1,8-cineole ممکن است به کاهش رشد کپک در میوه‌ها و سبزیجات کمک کند.

برای جلوگیری از کپک زدن میوه‌ها و سبزیجات، 5 تا 10 قطره روغن درخت چای را قبل از شستشو و خشک کردن کامل به آبی که می‌خواهید استفاده کنید، اضافه کنید.

14. درمان پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که قرمز شدن، پوسته شویته شدن و خارش از علائم آن است. اگرچه اکثر داروها می‌توانند علائم را بهبود بخشند، اما خود این بیماری مزمن است و هیچ درمان شناخته شده‌ای برای آن وجود ندارد.

روغن درخت چای حاوی ترکیبات ضد التهابی است که می‌تواند علائم پسوریازیس را تا اندازه‌ایی تسکین دهد.

برای تسکین علائم پسوریازیس، 10 تا 15 قطره از این روغن را با 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل ذوب شده ترکیب کنید. در صورت نیاز 2 تا 3 بار در روز آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

آیا روغن درخت چای می‌تواند آکنه را درمان کند؟

آیا روغن درخت چای می‌تواند آکنه را درمان کند؟

مطالعات مختلفی در مورد استفاده از روغن درخت چای در درمان آکنه، هم به عنوان پاک کننده روی پوست و هم برای درمان لکه‌های ناشی از آکنه انجام شده است.

خواص ضد التهابی موجود در روغن درخت چای ممکن است به آکنه کیستیک که منجر به برآمدگی، التهاب و هیپرپیگمانتاسیون پوست می‌شود، کمک کند.

استفاده از روغن درخت چای دو بار در روز، می‌تواند آکنه خفیف را درمان کند. در صورت ترکیب  این روغن با موادی چون آلوئه‌ورا، آکنه زودتر درمان شده و فایده‌ای چون مرطوب کردن پوست به صورت طبیعی را نیزبه همراه خواهد داشت.

پس از درمان آکنه، می‌توانید از این روغن برای از بین بردن اسکار هیپرتروفیک آکنه هم استفاده کنید.

در زمان استفاده از روغن درخت چای، مطمئن شوید که از سایر محصولات مبتنی بر روغن مانند روغن لیمو یا روغن گل رز استفاده نکنید زیرا می توانند علائم آکنه را تشدید کنند.

خواص روغن درخت چای برای لک صورت

استفاده موضعی از روغن درخت چای می‌تواند باعث بهبودی پوست و کاهش لکه‌های تیره روی آن شود.

مواد موجود در این روغن می‌توانند باعث تسریع روند تکثیر سلول‌های پوست، افزایش تولید کلاژن و بهبود سریع‌تر زخم شوند.

پوست صورت را با شوینده گیاهی ملایم پاک کنید. 5 قطره روغن درخت چای را به 10 میلی لیتر روغن حامل دلخواه خود اضافه کنید.

از یک پد پنبه‌ای استفاده کنید تا روغن رقیق شده را روی لکه‌های پوست اعمال کرده و پس از 15 دقیقه بشویید.

خواص روغن درخت چای برای ابرو

خواص روغن درخت چای برای ابرو

روغن درخت چای با ایجاد یک سد مرطوب‌کننده و با تامین سلامت سلولی و فولیکولی، رشد ابرو را تحریک کرده و می‌تواند شوره ابرو را درمان کند.

قبل از استفاده از این روغن، باید آن را با استفاده از یک روغن حامل مانند روغن زیتون یا نارگیل رقیق کرد تا پوست را تحریک نکند.

بعد از اینکه روغن را رقیق کردید، چند قطره از آن را در دستان خود گرم کرده و با حرکات دایره‌ای روی ابروهای خود ماساژ دهید.

بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آن را بشویید.

خواص روغن درخت چای برای واژن

روغن درخت چای دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است و به همین دلیل می‌توان از آن به عنوان داروی ضد قارچ برای درمان بیماری‌های عفونی واژینال استفاده کرد.

درصورتی که این روغن را با روش‌های دیگر درمان عفونت ترکیب کنید، می‌توان قارچ‌های و ویروس‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را هم از بین برد.

توجه داشته باشید که روغن‌های ضروری را نباید به صورت داخلی یا مستقیم روی واژن استفاده کرد.

نحوه استفاده از روغن درخت چای

طرز استفاده روغن درخت چای برای صورت

طرز استفاده روغن درخت چای برای صورت

اول، به خاطر داشته باشید که این روغن بهتر است به صورت موضعی استفاده شود زیرا بلعیدن آن می‌تواند باعث ایجاد مشکل شود. قبل از اعمال روغن روی پوست صورت، آن را روی پوست داخلی آرنج تست کنید.

برای شروع، در روتین صبح یا شب از محصول مراقبت پوستی حاوی روغن درخت چای استفاده کنید. درصورتی که از نوع خالص روغن استفاده می‌کنید، باید آن را در یک حامل، مانند تونر یا مرطوب‌کننده رقیق کنید.

این روغن می‌تواند پوست را به نور خورشید حساس‌تر کند. قبل از بیرون رفتن از ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید.

طرز استفاده روغن درخت چای برای جوش

طرز استفاده روغن درخت چای برای جوش

مرحله 1: برای بررسی واکنش‌های آلرژیک، مقداری از روغن درخت چای را روی پوست ساعت دست خود اعمال کنید و یک روز بگذارید بماند. در صورت بروز واکنش حساسیتی، بهتر است از این روغن برای درمان آکنه استفاده نکنید.

مرحله 2: از یک پاک‌کننده ملایم صورت استفاده کنید و  پس از شستن صورت خود، آن را به خوبی خشک کنید.

مرحله 3: روغن درخت چای رقیق شده را با یک پد پنبه‌ای به آرامی روی لک‌های آکنه بمالید.

مرحله 4: قبل از استفاده از مرطوب کننده پوست، اجازه دهید روغن به طور کامل به پوست جذب شود. روغن درخت چای می‌تواند پوست را خشک کند، بنابراین مرطوب نگه داشتن پوست پس از استفاده از آن بسیار مهم است.

طرز استفاده روغن درخت چای برای مو

طرز استفاده روغن درخت چای برای مو

روش‌های مختلفی برای استفاده از روغن درخت چای روی مو وجود دارد. برای از بین بردن شوره سر می‌توانید چند قطره ازاین روغن را به شامپوی معمول خود اضافه کنید.

راه دیگر، خرید شامپوی حاوی 5 درصد روغن درخت چای از داروخانه‌ها است. برای یک هفته هر روز برای 3 دقیقه سر خود را با آن بشویید.

برای داشتن موهای سالم، روغن درخت چای را با نسبت 1 به 10 با روغن بادام یا روغن مشابه دیگری رقیق کنید. برای یک هفته، هر روز از مخلوط استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

خطرات و عوارض جانبی استفاده از روغن درخت چای

بلیعدن این روغنباعث مسمومیت می‌شود. گیجی، ناتوانی در راه رفتن، بی ثباتی، بثورات پوستی و کما از اثرات جانبی بلعیدن این روغن هستند.

اعمال روغن درخت چای روی پوست برای اکثر افراد بی خطر است. با این حال برای افرادی که پوست خشکی دارند یا مبتلا به آکنه هستند می‌تواند باعث خشکی، خارش، سوزش و قرمزی پوست شود.

استفاده از روغن درخت چای روی پوست ممکن است باعث خارش و سوزش پوست در افراد مبتلا به آلرژی به گیاهان دیگر شود.

سلامت و جوانی پوست صورت با رویال کلاژن

کلاژن نوعی پروتئین است که در بدن تولید شده و به سلامت پوست، مو و ناخن کمک می‌کند.

کلاژن وظیفه نگه داشتن سلول‌ها کنار هم را دارد. وقتی سطح کلاژن بالا باشد، پوست نرم، صاف و سفت است. کلاژن به سلول‌های پوست کمک می‌کند تا خود را بازسازی و ترمیم کنند.

با بالا رفتن سن، بدن میزان کلاژن کمتری تولید کرده و این باعث از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست، ایجاد چین و چروک و حتی خشکی مفاصل می‌شود.

افرادی که کلاژن در بدن آن‌ها کمتر تولید می‌شود، برای سلامت مفاصل و پوست خود از مکمل رویال کلان استفاده می‌کنند.

در این مکمل از کلاژن هیدرولیز شده استفاده شده است که تحقیقات نشان داده است مصرف آن برای 90 روز می‌تواند چین و چروک روی صورت را از بین برده و خاصیت ارتجاعی پوست را به آن برگرداند.

مکمل رویال کلاژن را می‌توان از داروخانه‌های سطح شهر یا آنلاین خریداری کرد.

رویال کلاژن

سوالات متداول

مواد موثره روغن درخت چای چیست؟

مواد موثره اصلی روغن درخت چای ترپینن-4-اول (terpinen-4-ol)، γ-ترپینن (γ-terpinene)، α-ترپینن (α-terpinene)، α-پینن (α-pinene)، 1،8 سینئول (1,8 cineole) و لینالول (linalool) هستند.

آیا روغن درخت چای می‌تواند آکنه را درمان کند؟

بله. باکتری‌ها و ویروس‌ها از عوامل اصلی ایجاد آکنه هستند که روغن درخت چای می‌تواند آن‌ها را از ببرد.

روغن درخت چای برای کدام نوع پوست مناسب است؟

پوست خشک. روغن درخت چای می‌تواند با کاهش خارش و سوزش به تسکین پوست خشک کمک کند.

آیا روغن درخت چای برای شوره سر مفید است؟

بله. خاصیت ضد باکتریایی و اسیدی بودن روغن درخت چای باعث از بین رفتن عوامل ایجاد شوره سر می‌شود.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 31 نظر

5 31
خواص روغن درخت چای و طرز استفاده از آن
5/5 - (9 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top