میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردهایی دارد؟

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

میکرونیدلینگ چیست ؟

میکرونیدلینگ صورت روشی است که با هدف درمان اسکار آکنه و اسکار ناشی از زخم مورد استفاده قرار می‌گیرد. طی این فرایند یک لایه سطحی از پوست به همراه لایه مرده پوست برداشته می‌شود. این عمل  علاوه بر شفاف‌تر و روشن شدن پوست، فواید بسیار زیادی را برای پوست در پی دارد.

مزایای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ دارای مزایای بسیار زیادی برای پوست صورت است.

از جمله مهم‌ترین مزایای میکرونیدلینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهترین و مؤثرترین روش جوان سازی پوست
  • تأثیرگذاری بر روی انواع پوست‌ها
  • ترمیم پوست در مدت زمان بسیار کوتاه
  • درد و زخمی بر روی صورت ندارد
  • عوارض جانبی ندارد
  • اقتصادی و مقرون به صرفه است
  • استحکام و ضخامت پوست را افزایش می‌دهد
  • به لایه اپیدرم آسیب نمی‌رساند
مزایای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ چگونه کار می‌کند؟

در میکرونیدلینگ صورت، با استفاده از سوزن‌های مخصوص بر روی اپیدرم و درمم پوست، میکرو کانال و حفره‌های متعددی ایجاد کرده و به واسطه آن‌ها ترشحات خون، سرم و پلاسما را از پوست خارج می‌کنند. همین کار باعث جوان‌سازی پوست می‌شود. از دیگر اثرات میکرونیدلینگ تحریک سلولی رشته‌های فیبروبلاست است که باعث تسریع در ترمیم پوست می‌شود.

روش انجام میکرونیدلینگ

روش انجام میکرونیدلینگ به صورتی است که یک نوک سوزنی استریل شده و مخصوص که از 12 عدد سوزن بسیار ریز تشکیل شده است، به سر میکروپن که یک ابزار دستی است، وصل می‌شود. قبل از شروع کار، در ابتدا یک لایه نازک از ژل موضعی بر روی پوست مالیده می‌شود. سپس میکروپن با یک حرکت به صورت آرام با سرعت و عمق مشخص شده توسط پزشک بر روی پوست شما فشرده می‌شود. اصولاً مدت زمان انجام این کار بین 15 تا 30 دقیقه است.

کاربردهای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ کاربردهای بسیار متنوعی دارد که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را شرح داده‌ایم.

جوان‌سازی پوست

مؤثرترین و پرکاربردترین روش میکرونیدلینگ مربوط به جوان‌سازی پوست است.  این روش با ضربه‌های سطحی و آرام به پوست، سلول‌های آن را تحریک کرده و با تولید کلاژن و الاستین باعث جوان‌سازی پوست می‌شوند.

درمان جوش و جای جوش

یکی از ناخوشایندترین مشکلات پوستی که در اکثر افراد دیده می‌شود جوش‌ها هستند. یکی از کاربردهای میکرونیدلینگ مربوط به درمان جوش و جای جوش بر روی پوست است. در این روش با بهبود آسیب‌هایی که به لایه‌های زیرین پوست وارد شده، پوست را شفاف کرده و اثرات جوش را از بین می‌برند.

کاهش چروک پوست صورت

چروک‌های پوست صورت در اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شوند و برای افرادی که درگیر آن هستند بسیار ناخوشایند هستند. با استفاده از میکرونیدلینگ بدن را برای تولید کلاژن تحریک می‌کنند که نتیجه آن کاهش چشمگیر چروک‌های پوستی است. 

افزایش ویتامین رسانی به پوست

افرادی که به ویتامین پوستی نیاز دارند طی این روش پس از ایجاد سوراخ‌های ریز بر روی صورتشان، مواد مغذی و سرم‌هایی را که توسط پزشک مربوطه تجویز می‌شود بر  روی پوست مالش می‌دهد. این کار باعث جذب بهتر و سریع‌تر ویتامین‌ها شده و برای پوست بسیار مفید است.

درمان زخم و منافذ بزرگ

اگر در اثر اتفاقاتی جای زخم و یا منافذی بر روی پوستتان باقی مانده باشد می‌توانید با استفاده از این روش، به طور چشمگیری آن را ترمیم داده و حتی به طور کامل از بین ببرید.

درمان ریزش مو و تقویت مو

یکی دیگر از کاربردهای مهم میکرونیدلینگ درمان ریزش و تقویت مو است. در این روش هم سوراخ‌های ریزی در پوست سر ایجاد شده و به واسطه آن‌ها  فولیکول‌ها را بازسازی می‌کنند.

لیفت ابرو

برای خانم‌هایی که دوست دارند ابروهای زیباتری داشته باشند، می‌توانند با استفاده از این روش نتایج بسیار مطلوبی را بگیرند. روش انجام این عمل نیز شباهت بسیار زیادی به درمان ریزش مو و تقویت مو دارد.

تأثیر افزایش تولید کلاژن در رفع چین و چروک‌ها

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم یکی از اصلی‌ترین کارهای میکرونیدلینگ تحریک سلول‌های پوست و افزایش تولید کلاژن است. در واقع کلاژن همانند یک چسب عمل می‌کند که وظیفه آن در کنار هم نگه داشتن بافت‌های مختلف بدن است. افزایش کلاژن، مقدار چسبندگی و در کنار هم قرار گرفتن پوست افزایش می‌یابد و طبیعتاً چین و چروک‌های پوست از بین می‌روند. چراکه اصلی‌ترین دلیل ایجاد چروک‌های پوستی فاصله گرفتن اجرای پوست از هم است.

مکمل رویال کلاژن

انواع دستگاه‌های میکرونیدلینگ

امروزه از دستگاه‌های مختلفی برای انجام میکرونیدلینگ استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها در 2 نوع دستی و الکتریکی ساخته می‌شوند. شما می‌توانید از دستگاه‌های دستی در منزل استفاده کنید اما دستگاه‌های الکتریکی تأثیرگذاری بیشتری داشته و کار با آن نیز پیچیده‌تراست، در نتیجه لازم است تا توسط یک پزشک متخصص انجام شود. در ادامه انواع مختلف این دستگاه‌ها را نام برده‌ایم.

میکرونیدلینگ غلتکی

این دستگاه رایج‌ترین دستگاه مورد استفاده در میکرونیدلینگ است. از با صفحه منحنی شکی تشکیل شده که درون آن سوزن‌های مخصوصی قرار گرفته‌اند.

این دستگاه‌ها حتماً باید توسط یک پزشک متخصص مورد استفاده قرار بگیرند. این دستگاه برای ترمیم و جوان سازی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دستگاه میکرونیدلینگ ابرو

دستگاه میکرونیدلینگ ابرو یکی دیگر از رایج‌ترین دستگاه‌های مورد استفاده برای میکرونیدلینگ است. از این دستگاه فقط برای افرادی که قصد دارند تغییراتی را در ابروهای خود به وجود بیاورند، استفاده می‌شود.

دستگاه میکرونیدلینگ ابرو نیز حتماً بایستی توسط یک پزشک متخصص انجام شود.

شایان ذکر است که اگر شما به مطب پزشکی مراجعه کنید ممکن است دستگاه‌های دیگری را نیز مشاهده کنید که برای انجام میکرونیدلینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. ما در این بخش فقط رایج‌ترین آن‌ها را بررسی کردیم.

دستگاه‌های خانگی میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ خانگی

با توجه به افزایش علاقه افراد به انجام میکرونیدلینگ دستگاه‌هایی ساخته شد تا آن‌ها بتوانند بدون مراجعه به پزشک به راحتی این کار را انجام دهند. با اینکه اثرات دستگاه‌های خانگی کم‌تر از دستگاه‌هایی است که در مطب و توسط پزشکان استفاده می‌شود اما با این همه حال باز هم بسیاری از افراد به استفاده از آن‌ها علاقه نشان داده‌اند.

همان‌طور که گفتیم امروزه دستگاه‌های بسیاری تولید شده‌اند تا افراد بتوانند به صورت خانگی میکرونیدلینگ را انجام دهند.

چند مورد از این دستگاه‌های خانگی عبارت‌اند از:

  • درماپن
  • درمان استمپ
  • دستگاه ال ای دی
  • دستگاه امواج رادیویی
  • و…

دستگاه‌های نام برده تنها رایج‌ترین دستگاه‌هایی هستند که توسط بسیاری از افراد خریداری شده‌اند. شما با کمی تحقیق و پرس و جو قطعاً می‌توانید دستگاه‌های جدیدتری را نیز پیدا کنید.

چگونه برای میکرونیدلینگ آماده شویم

اکثر پزشکان قبل از شروع این کار، مراقبت‌هایی را برای مراجعه‌کننده‌های خود توصیه می‌کنند. از جمله اقداماتی که بایستی قبل میکرونیدلینگ و برای آماده سازی برای آن انجام دهید عبارت‌اند از:

  • شست و شوی مرتب و چند باره پوست با آب یا محلول‌هایی که پزشک تجویز می‌کند
  • پرهیز از انجام بوتاکس و تزریق
  • پرهیز از درمان لیزری
  • در معرض نور شدید خورشید قرار نگیرید
  • و…

موارد ذکر شده در بالا تنها بخشی از کارهایی است که برای آماده سازی میکرونیدلینگ باید رعایت کنید. طبیعتاً تمامی موارد دیگر توسط پزشک شما به طور صریح تعیین خواهند شد.

بعد از میکرونیدلینگ باید چه انتظاری داشت

شما پس از انجام میکرونیدلینگ قطعاً انتظاراتی را از نتیجه این عمل خواهید داشت چرا که برای انجام آن هزینه و وقت صرف کرده‌اید. از جمله از تأثیراتی که این روش بر روی اکثر افراد می‌گذراند و شما نیز بسته به هدفی که از انجام این کار داشتید، طبیعتاً همچنین انتظاراتی را باید داشته باشید. این انتظارات عبارت‌اند از:

  • جوان‌تر شدن پوستتان
  • شفاف شدن پوست
  • ترمیم زخم‌ها و جای جوش‌ها
  • از بین رفتن آثار زخم و رد جوش
  • کم شدن جوش‌های پوست
  • تقویت مو و کاهش ریزش آن
  • و…

البته پس از انجام این کار، بایستی مد نظر داشته باشید که در چند روز ابتدایی پوست شما ملتهب شده و رنگ آن نیز قرمز می‌شود حتی ممکن است این عمل همراه با احساس کمی درد یا خارش نیز باشد. این عوارض جزئی که نام بردیم همه‌شان قابل انتظار هستند، اما اگر این عوارض بیش از یک هفته طول انجامید بایستی به پزشک خود مراجعه کرده و قضیه را با او در میان بگذارید.

میکرو نیدلینگ و کلاژن

مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ

پس از میکرونیدلینگ پوست شما برای مدتی بسیار حساس و آسیب‌پذیر می‌شود از این رو نیاز دارید تا مراقبت‌هایی را از پوست خود داشته باشید. مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ عبارت‌اند از:

  • تا 48 ساعت پس از انجام این کار از هیچ‌گونه مواد آرایشی استفاده نکنید.
  • از نوشیدنی‌های الکلی و استعمال دخانیات به شدت پرهیز کنید.
  • به تغذیه خود بسیار دقت کنید و تا جای امکان از مواد غذایی استفاده کنید که سرعت ترمیم پوست صورت شما را افزایش دهد.  آناناس، ماهی سالمون، آب آلبالو، سوپ قلم از جمله از مواد غذایی هستند که باعث افزایش سرعت ترمیم پوست می‌شوند.
  • برای مدتی از مصرف لبنیات و گندم خودداری کنید.
  • از برخورد آب به صورت در 24 ساعت اولیه پرهیز کنید. طبیعتاً رفتن به حمام، استخر و شست‌وشوی صورت برای روز اول بعد از میکرونیدلینگ ممنوع است.
  • ممکن است پس از میکرونیدلینگ، پوسته‌های روی صورت شما ایجاد شود، اصلاً به آن‌ها دست نزده و از کندن این پوسته‌ها جدا خودداری کنید.
  • تا دوهفته پس از میکرونیدلینگ در برابر تابش نور خورشید قرار نگیرید.
  • از ترمیم کننده‌هایی که پزشکانتان تجویز کرده به طور منظم استفاده کنید.

عوارض میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ نیز همانند هر عمل دیگر دارای عوارضی است. این عوارض برای اکثر افراد بسیار جزئی بوده و پس از مدت زمان کمی از بین می‌روند. از جمله از شایع‌ترین عوارض میکرونیدلینگ عبارت‌اند از:

  • قرمزی پوست
  • خشکی پوست
  • التهاب و حساسیت‌های پوستی
  • عفونت
  • ایجاد لک
  • خراشیدگی پوست

توجه داشته باشید که مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم از جمله از شایع‌ترین عوارضی این عمل هستند و ممکن است عوارض دیگری نیز برای شما رخ دهد. این عوارض برای چند روز ابتدایی پس از انجام میکرونیدلینگ بسیار طبیعی است. اگر این عوارض بیش از یک هفته به طول بکشد حتماً بایستی به پزشک خود مراجعه کنید.

سوالات متداول

در میکرونیدلینگ از چه موادی استفاده می‌شود ؟

در میکرونیدلینگ از مواد مخصوصی برای جوان سازی و رفع عیب مختلف پوست استفاده می‌شود. بنا بر هدف میکرونیدلینگ، موادی که مورد استفاده قرار می‌گیرند متفاوت هستند. نوع مواد و مقداری که مورد استفاده قرار می‌گیرند بنا به تشخیص پزشک است. به طور کلی هدف این مواد تحریک سلول‌های پوستی و تولید کلاژن است.

تأثیر درمارولر روی لایه‌های پوست ؟

درمارولر تنها بر روی لایه رویی اثر گذار است. به‌طوری‌که درمارولر لایه رویی پوست را برداشته و از این طریق پوست را وادار به تولید کلاژن می‌کند که باعث شفافیت و طراوت پوست است. از سوی دیگر این روش بر روی لایه فوقانی یعنی اپیدرم تأثیری نداشته و یک روش ایمن‌تر برای پوست است.

تفاوت میکرونیدلینگ و میکرودرم ؟

میکرونیدلینگ و میکرودرم از جمله از پرکاربردترین روش‌های مراقبت و درمان پوست هستند. با این تفاوت که میکرودرم در مقایسه با میکرونیدلینگ یک روش ایمن‌تر است چرا که تنها بر روی لایه بالایی پوست اعمال می‌شود. حال آنکه میکرونیدلینگ به لایه‌های پایین‌تر پوست می‌رسد این لایه‌ها آسیب‌زا تر بده و مدت زمان بسیار بیشتری را برای ترمیم و بازسازی نیاز دارند. از طرف دیگر هزینه‌های مربوط به میکرودرم پایین‌تر بوده و این روش ماندگاری و اثر بخشی کمتری را نسبت به میکرونیدلینگ دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مکمل رویال کلاژن ایکس-مارت و خرید محصول کلیک کنید

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 2 نظر

3 2
میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردهایی دارد؟
5/5 - (2 امتیاز)

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top