لیزر جای جوش

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

لیزر جای جوش یکی از درمان هایی است که برای جای جوش پیشنهاد میشود ، جوش‌ها و آکنه‌های پوستی یکی از شایعترین عارضه‌های پوستی هستند که بر روی بسیاری از پوست‌ها اثر مخرب دارند و می‌توانند زیبایی افراد را به خطر بیندازد.

انواع آکنه بر اساس تقسیم‌بندی‌های مختلف شامل آکنه‌های التهابی و غیر التهابی می‌شود و انواع جوش‌ها هم شامل جوش‌های سرسیاه، جوش‌های سر سفید، پاپول یا جوش‌های توپر سفت، جوش‌های چرکی و کیست تقسیم می‌شود.

چگونه جای جوش روی صورت و پوست‌مان باقی می‌ماند و قصد رفتن هم ندارد؟

جوش‌ها در دوران نوجوانی انسان بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی رخ می‌دهند اما در سنین بالاتر و پایین‌تر هم ممکن است پوست انسان دچار عارضه‌های پوستی جوشی شود که ممکن است جای آن‌ها حتی پس از سال‌ها باقی بماند.

عواملی مانند تولید بیش از حد چربی در سلول‌های پوستی، بسته شدن منافذ پوست که راه عبور و مرور هوا هستند و همچنین زمینه‌های ژنتیکی افراد از جمله دلایلی هستند که می‌توانند بر روی ایجاد جوش و باقی ماندن جای آن روی پوست اثر مستقیم داشته باشد.

باقی ماندن جای جوش‌ها می‌تواند ناشی از مشکلات هورمونی و عادات غذایی و دارویی باشد، همچنین کمبود ویتأمین‌های مختلف، استرس و اضطراب شدید، بیماری‌های متعدد گوارشی، سطح بهداشت پایین و بیماری‌های خود ایمنی می‌توانند از جمله مواردی باشند که باعث ایجاد جوش زدن و باقی ماندن جای آن‌ها روی پوست شود.

چگونه جای جوش روی صورت و پوست‌مان باقی می‌ماند

لیزر جای جوش چگونه کار می‌کند؟

لیزر جای جوش یکی از انواع درمان بیماری‌های پوستی است که هدف آن از بین بردن لکه‌ها و باقی مانده جوش‌ها از روی پوست است. نوع کارکرد لیزر‌ها که با اشعه‌های پزشکی کار می‌کنند از بین بردن لایه‌های پوسیده روی پوست، جای جوش‌ها و همچنین تحریک سلول‌های پوست به تقسیم و تولید جدید است.

روش‌های مختلف لیزر پوست

لیزر پوست انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع آن کار کرد آن هم متفاوت است. به طور مثال در روش لیزر تهاجمی، اشعه‌ها به لایه بیرونی پوست که دچار مشکل است تابانده می‌شود. تاباندن اشعه به لایه بیرونی پوست نه تنها موجب از بین رفتن آن لایه می‌شود بلکه لایه‌های زیرین و سالم را هم تحریک می‌کند تا با افزایش تولید کلاژن کیفیت پوست را بهبود ببخشند.

در این روش پس از آن که پوست را با استفاده از لیزر تهاجمی پاکسازی کردند به وسیله یک پماد پانسمان می‌کنند تا پوست جدیدی که به وجود می‌آید، پوستی مستحکم‌تر و سالم‌تر باشد. نوع دوم لیزر، لیزر دی اکسید کربن است.

این لیزر که برای جوانسازی پوست استفاده می‌شود عوارض جانبی بیشتری از روش لیزر تهاجمی (تخریبی) دارد. به همین دلیل امروزه لیزر‌های فرکشنال جای خود را به لیزر‌های دی اکسید کربن داده‌اند.

لیزر‌های فرکشنال

لیزر‌های فرکشنال عوارض بسیار کمتری دارند و دوره درمانی آن‌ها هم سریعتر است. از این لیزر می‌توان برای مشکلات پوستی مانند چین و چروک‌های عمیق، خال‌های مادرزادی یا خال‌های گوشتی استفاده کرد. البته ممکن است عوارض این نوع لیزر شامل درد و خارش و احساس سوزش باشد.

لیزر اربیوم ایتریوم آلومینیوم گارنت

با استفاده از این لیزر می‌توان خطوط و چین و چروک‌های سطحی و نیمه عمیق پوست صورت، پوست دست‌ها و همچنین پوست گردن و سینه و ران را با حداقل عوارض درمان کرد. این لیزر یعنی لیزر اربیوم به‌نسبت لیزر دی اکسید کربن عوارض بسیار کمتری دارد و دوره درمان آن هم بسیار کوتاه‌تر است.

مشکلات پوستی مانند چین و چروک‌های سطحی و خطوط ظریف و خال‌ها می‌تواند با این نوع لیزر درمان شود. قرمزی و همچنین ورم و کبودی هم از عوارض این نوع لیزر است.

لیزر‌های غیرتهاجمی یا غیرتخریبی

لیزر‌های غیر تهاجمی برخلاف لیزر‌های تهاجمی که روی لایه ابتدایی پوست اثر می‌گذارند اثر خود را بر لایه‌های زیرین می‌گذارد. لیزر‌های غیر تهاجمی بدون آنکه به لایه‌های بیرونی پوست کاری داشته باشند، لایه‌های زیرین را مجبور به تولید کلاژن می‌کنند و از این طریق باعث کشیده شدن لایه‌های پوست خواهند شد.

در نتیجه این عمل بافت پوست بهبود پیدا می‌کند. با استفاده از لیزر‌های غیر تهاجمی می‌توان خطوط پوستی ظریف و آسیب‌های بسیار خفیف را از بین برد. لیزر‌های غیر تهاجمی خود شامل سه نوع لیزر رنگی پالسی، لیزر اندیاگ و لیزر الکساندرایت می‌شوند.

لیزر‌های غیرتهاجمی یا غیرتخریبی

لیزر رنگی پالسی

این لیزر بیشتر برای درمان عوارضی مانند واریس، خال‌های مادرزادی، پارگی مویرگ‌ها، ترک‌های پوستی و همچنین ضایعات عروقی استفاده می‌شود. اما عوارضی مانند پیگمانتاسیون موقت و کبودی هم از جمله عوارض این لیزر است.

لیزر اندیاگ

لیزر اندیاگ هم می‌تواند برای درمان ضایعات عروقی، ضایعات حاصل از رنگدانه‌ها، پیگمانتاسیون و واریس و تاتو استفاده شود. اگرچه احتمال موفقیت در آن بسیار پایین است و ممکن است ضایعات از بین رفته دوباره به وجود بیایند. لیزر اندیاگ برای لکه‌های قهوه‌ای ناشی از نور آفتاب، پیگمانتاسیون، ضایعات رنگدانه‌ای شدید و واریس می‌توان از لیزر اندیاگ استفاده کرد. هر چند عوارضی مانند ورم و قرمزی و خارش شدید ممکن است شما را بسیار اذیت کند.

لیزر الکساندرایت

این نوع لیزر با تبدیل انرژی نوری به انرژی گرمایی بافت‌های آسیب‌دیده پوست را با دقت بالایی ترمیم می‌کند. عمده‌ترین استفاده‌ی این نوع لیزر از بین بردن لکه‌های قهوه‌ای و همچنین تتو است. البته این نوع لیزر ممکن است موجب تغییر در رنگدانه‌های پوست افراد شود.

مکمل کلازن

مزایای لیزر جای جوش

شکل لیزر جای جوش مزایای بسیار زیادی دارد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها این است که روشی علمی است و با روش‌های درمان خانگی تفاوت زیادی دارد. از سوی دیگر معمولاً دوره نقاهت لیزر جای جوش بسیار کوتاه‌تر از استفاده مداوم از دارو‌ها و پماد‌ها و صابون‌هایی است که فرد باید به صورت پیوسته آن‌ها را استفاده کنند.

در بسیاری از موارد اثر بازدارنده لیزر‌ها در همان یک بار کفایت می‌کند و فرد پس از یکبار لیزر کردن پوستش دیگر نیازی به انجام دوباره این کار با استفاده از دارو‌های مختلف ندارد. مثل هر عمل پزشکی دیگری لیزر کردن پوست هم نیازمند یک سری اقدامات حفاظتی است.

مراقبت‌های قبل از لیزر جای جوش

حتماً قبل از لیزر درمانی پوست خود یک جلسه مشاوره با پزشک پوست و مو متخصص انجام دهید و مشکلات پوستی خود را به صورت کامل با او در میان بگذارید و هدفتان از انجام لیزر درمانی را برای او تشریح کنید.

علاوه بر این حداقل باید دو هفته قبل از انجام لیزر درمانی مصرف کرم‌ها و دارو‌هایی که منجر به التهاب پوستی می‌شوند را قطع کنید. برنزه کردن پوست و قرارگیری مداوم در معرض آفتاب می‌تواند احتمال موفقیت لیزردرمانی شما را کاهش دهد.

پس از لیزر جای جوش چه انتظاری باید داشت

پس از لیزر جای جوش چه انتظاری باید داشت؟

در پاسخ به این سؤال که چه انتظاری باید از لیزر جای جوش داشت معمولاً اختلافات زیادی وجود دارد اما نکات مهمی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنیم.

به طور مثال باید دقت کنیم که نتایج لیزر جای جوش برای هر فرد متفاوت است و به عوامل مختلفی مثل نوع پوست، نوعی التهاب و نوع عاملی که جوش را ایجاد کرده است بستگی دارد.

اکثر مردم انتظار دارند پس از لیزر پوست صددرصد نتیجه بگیرند اما حقیقت این است که لیزر پوست نمی‌تواند به طور کامل مشکلات پوستی ما را بهبود دهد. از سوی دیگر ممکن است هر فرد اثرات مختلفی نسبت به فرد دیگر را مشاهده کند.

به طور مثال ممکن است بسیاری از افراد بعد از انجام لیزر جای جوش نتوانند نتایج لیزر جوش را ببیند و پدیدار شدن اثرات آن کمی زمان ببرد. اگر می‌خواهید از لیزر جای جوش بهترین نتیجه را بگیرید گاهی ممکن است چندین درمان مختلف را انجام دهید و یک درمان را چند بار تکرار کنید.

اگر پزشک صلاح دیده است که درمان شما ادامه دار باشد هرگز با دیدن نشانه‌های ابتدایی بهبود درمان را قطع نکنید و آن را تحت نظر پزشک خود ادامه دهید.

اگرچه در انواع لیزر جای جوش عوارضی هم وجود دارد اما این عوارض بسیار خفیف است و نمی‌تواند باعث نگرانی شما شود هرچند که قبل از هر عمل پزشکی توجه به التهاب و عوارض‌هایی که ممکن است بیمار را درگیر کند، ویزیت توسط پزشک ضروری است.

سوالات متداول‌

مراقبت‌های بعد از لیزر جای جوش ؟

بعد از انجام لیزر جای جوش لازم است فرد تا ۱۰ روز از استفاده از کرم‌های آرایشی خودداری کند. پس از آن هم باید به صورت مداوم به پزشک مراجعه کند و روند درمان خود را پیگیری کند. هر نوع از لیزر درمانی شامل نوعی التهاب پوستی هم هست بنابراین فرد نباید تا از بین رفتن کامل التهاب پوستی در معرض نور مستقیم و شدید خورشید قرار بگیرد.

ضمنا فرد باید دارو‌هایی که توسط پزشک معرفی شده است را استفاده کند تا از التهاب صورت یا پوست جلوگیری کند و به تسریع نتایج کمک کند.

تعداد جلسات لیزر جای جوش چند جلسه است؟

حقیقت این است که تعداد جلسات درمان جای جوش برای هر فرد متفاوت است و بسته به آن که شما چه نوع مشکل پوستی داشته باشید و پزشک برای شما چه نوع لیزر پوستی پیشنهاد کند، تعداد جلسات متفاوت است. نتایج لیزر جای جوش هم یک موضوع حتمی و قطعی نیست و هر فرد پس از انجام آن نیاز دارد تا نتایج آن را به صورت متفاوتی مشاهده کند. قیمت لیزر جای جوش مثل شاخصه‌های قبلی که توضیح دادیم به عوامل مختلفی بستگی دارد اما باید توجه کنید که نمی‌توان قیمت ثابت و مشخصی برای انجام لیزر جای جوش در نظر گرفت و هر فرد برای آگاهی از قیمت لیزر باید با مطب پزشک پوست و مویی که قصد دارد لیزر را در آنجا انجام دهد مشورت کرده و حدود قیمتی را دریافت کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مکمل رویال کلاژن ایکس-مارت و خرید محصول کلیک کنید
5/5 - (3 امتیاز)

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 2 نظر

5 2
لیزر جای جوش

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن