درمان خانگی آنفولانزا در بارداری

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

آنفولانزا در دوران بارداری بیماری مهم و قابل توجهی است که می بایست از طریق روش های خانگی و یا کلینیکی درمان گردد.

تولد زودتر از موعد نوزادان، وزن کم، مرده زایی و مرگ از جمله عوارض عدم درمان آنفولانزای مادر در دوران بارداری است.

داشتن استراحت کافی، هیدراته نگه داشتن بدن با نوشیدن مایعات فراوان، استفاده از آب نمک گرم جهت غرغه، بهره مندی از دستگاه بخارساز برای ایجاد هوای گرم و مرطوب، داشتن رژیم غذایی سالم، مصرف روی، ویتامین C و … از جمله روشهای درمان خانگی آنفولانزا در بارداری است.

به دلیل تشابه برخی علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می توان با مشاهده علائمی نظیر لرز، سرفه خشک، سر درد، از دست رفتن اشتها، گرفتگی بینی، دردهای عضلانی، آبریزش بینی، گلو درد، تب، خستگی و … در خصوص ابتلا به آنفولانزا مطمئن شد، در غیر اینصورت بیماری سرماخوردگی بوده و با استفاده از روش هایی مانند استراحت، استنشاق هوای گرم و مرطوب، کمپرس گرم روی ناحیه سر و بینی، استفاده از سرم نمکی و … به منظور درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری می توان عمل کرد.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص درمان آنفولانزا و سرماخوردگی در دوران بارداری تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

آیا آنفولانزا در بارداری خطرناک است؟

به زنان باردار توصیه می گردد تا از ابتلا به بیماری آنفولانزا پیشگیری کرده و یا در صورت ابتلا با استفاده از روش های کلینیکی یا درمان خانگی آنفولانزا در بارداری، از عوارضی که مادر و جنین را تهدید می کند، جلوگیری کنند.

یکی از عوارض بیماری آنفولانزا برونشیت است که عفونت قفسه سینه را به دنبال داشته و می تواند جدی شده و به ذات الریه تبدیل شود.

این بیماری ها موجب می شوند تا نوزادان زودتر از موعد به دنیا آمده و وزن کم داشته باشد، حتی احتمال مرده زایی و مرگ در چنین نوزادانی وجود خواهد داشت.

عوارض منفی رشد کودک، نقص در لوله عصبی و سایر مشکلات از جمله عوارض آنفولانزا بر کودک در دوران بارداری است.

اهمیت عوارض یاد شده سبب می گردد تا مادران جهت درمان خانگی آنفولانزا در بارداری اقدام نمایند. لازم به ذکر است که سرماخوردگی علائم مشترکی با آنفولانزا دارد اما عوارض خاصی بر مادر و جنین نخواهد داشت.

قابل توجه نبودن عوارض سرماخوردگی نمی بایست سبب عدم توجه به درمان سرماخوردگی در بارداری گردد و مبتلایان می بایست جهت درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری نیز اقدام نمایند.

درمان خانگی آنفولانزا در بارداری

درمان خانگی آنفولانزا در بارداری-01

به منظور درمان خانگی آنفولانزا در بارداری استفاده از روش های زیر توصیه می گردد:

  • داشتن استراحت کافی
  • نوشیدن مایعات فراوان
  • استفاده از آب نمک گرم جهت قرقره در صورت داشتن سرفه یا گلو درد
  • استفاده از قطره ها و سرم های شستشوی بینی به منظور تسکین بافت ملتهب بینی و نرم شدن مخاط آن
  • استفاده از دستگاه بخار ساز به منظور تنفس هوای گرم و مرطوب
  • استفاده از سوپ مرغ جهت کاهش التهاب و تسکین احتقان
  • استفاده از عسل و لیموی تازه در فنجانی چای گرم به منظور کاهش التهاب و تسکین درد گلو
  • استفاده از بسته های سرد و یا گرم به منظور تسکین دردهای سینوسی
  • در صورت نداشتن تب و سرفه انجام ورزش های سبک تا متوسط ایمن در دوران بارداری به بهبود سریع تر آنفولانزا کمک خواهد کرد.
  • داشتن رژیم غذایی سالم و استفاده از غذاهایی سبک و مقوی به بهبود علائم آنفولانزا کمک می کند.
  • استفاده از ویتامین C کافی و بهره گیری از انواع مرکبات، توت فرنگی، کیوی، انبه، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، اسفناج و … به تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سریع تر این بیماری کمک می کند.
  • مصرف روی و استفاده از مواد غذایی حاوی این ماده معدنی نظیر بوقلمون، گوشت گاو، تخم مرغ، ماست، جوانه گندم و … درمان خانگی آنفولانزا در بارداری را تسریع می کند.
  • استفاده از داروهای ضد التهابی بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز جهت درمان آنفولانزا در این دوران موثر خواهند بود.
  • استفاده از قرص ویتامین های دوران بارداری به ویژه ویتامین های C، D و ماده معدنی روی از طریق تقویت سیستم ایمنی به بدن در مقابله با عفونت ها کمک می کنند. توصیه می گردد تا پیش از مصرف این قرص های ویتامین به منظور درمان خانگی آنفولانزا در بارداری با پزشک معالج مشورت شود.
  • نوشیدن آب آناناس به دلیل بروملین موجود در آن که خاصیت ضد التهابی دارد به تسکین درد گلو ناشی از آنفولانزا کمک می کند. استفاده از این نوشیدنی می بایست در حد اعتدال صورت گیرد، زیرا استفاده بیش از اندازه از آن می تواند ملین بوده و مشکلات دیگری را پدید آورد.

درمان سریع سرماخوردگی در بارداری

درمان سریع سرماخوردگی در بارداری

اگرچه بیماری سرماخوردگی عوارض قابل توجهی بر جنین و مادر در دوران بارداری نخواهد داشت، اما لازم است تا نسبت به درمان سرماخوردگی اقدامات لازم انجام گردد.

به منظور درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری، استفاده از روش های زیر مفید خواهد بود:

  • استفاده از نوشیدنی های گرم مانند دمنوش و شیر گرم و مایعات بدون کافئین جهت هیدراته نگه داشتن بدن موثر هستند.
  • استفاده از عسل و آبلیمو در چای گرم
  • استفاده از قرقره آب نمک
  • بهره مندی از رژیم غذایی سالم و مناسب
  • تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف ویتامین C از طریق مصرف انواع مرکبات، کیوی، کلم بروکلی، کلم قرمز و …
  • استفاده از مرهم هایی مانند منتول و اکالیپتوس زیر بینی که به دلیل وجود مواد بی حس کننده و ملایم موجود در خود به باز کردن مجاری تنفسی فرد بیمار کمک می کنند.
  • استفاده از مواد غذایی ضد عفونی کننده مانند فلفل دلمه مملو از ویتامین C، فلفل قرمز برای باز کردن سینوس ها، پیاز برای پاکسازی برونشیت و سایر عفونت ها، چای سبز با ترکیبات آنتی بیوتیکی، زغال اخته به منظور جلوگیری از چسبیدن باکتری ها به سلول های مثانه و مجاری ادرار و …

چه زمانی برای آنفولانزا در بارداری به پزشک مراجعه کنم؟

توصیه می گردد تا در صورت مشاهده علائم آنفولانزا به پزشک معالج مراجعه شود. لرز، سرفه خشک، سر درد، از دست رفتن اشتها، گرفتگی بینی، دردهای عضلانی، آبریزش بینی، گلو درد، تب، خستگی و … از مهمترین علائم آنفولانزا به شمار می روند و زنان باردار در صورت تجربه یک یا چند نشانه از علائم اشاره شده، می بایست به پزشک مراجعه نمایند.

ممکن است زنان باردار علائم دیگری به غیر از علائم بالا را تجربه کنند که لازم است به پزشک مراجعه کنند.

کاهش یا عدم حرکت کودک، احساس گیجی و ناتوانی پس از بیدار شدن از خواب، احساس ضعف و بی ثباتی شدید، وجود تب و سرفه که با حرکت فرد بدتر می شود، تبی که با مصرف داروهای ضدالتهابی مانند استامینوفن هم کاهش نمی یابد، کم شدن ادرار برای مدت زمان طولانی، احساس درد در قفسه سینه و شکم، دردهای شدید عضلانی و مشکلات تنفسی و تنگی نفس، خونریزی واژینال، تشنج، سردردهای طولانی مدت همراه با تاری دید، احساس درد شدید شکم و … از دیگر علائم آنفولانزا در دوران بارداری است.

درمان سریع عفونت گلو در بارداری

درمان سریع عفونت گلو در بارداری

عفونت گلو در بارداری عفونت باکتریایی است که با تب و خستگی همراه بوده و می تواند گلوی زنان باردار را زخمی کرده و خراش دهد.

عفونت گلو در بارداری می تواند عوارض جدی مانند التهابات کلیه و تب روماتیسمی را نیز به دنبال داشته باشد.

گلودرد بسیار دردناک، لوزه های قرمز و متورم، سردرد، لکه های سفید در گلو و لوزه ها، ضعف عمومی و خستگی، مشکلات در بلع و غذا خوردن، تورم اطراف گردن، تب، بزرگ شدن غدد لنفاوی، از دست رفتن اشتها، سرفه و … از مهمترین نشانه های عفونت گلو در بارداری است.

بسیاری از روش های درمان خانگی آنفولانزا در بارداری با روش های خانگی درمان عفونت گلو مشابه است.

به منظور درمان عفونت گلو در این دوران می توان از روش های درمانی زیر استفاده کرد:

  • استفاده از آنتی بیوتیک ها تحت نظر پزشک. سفالکسین، آموکسی سیلین و پنی سیلین از جمله آنتی بیوتیک های تجویزی پزشکان برای درمان عفونت گلو در بارداری هستند.
  • استفاده از آب نمک گرم و قرقره کردن با آن به تسکین درد و درمان سریع عفونت گلو در بارداری کمک می کند.
  • پرهیز از مصرف مایعات سرد که می توانند گلودرد را تشدید کنند.
  •  استفاده از دمنوش های گیاهی گرم و بدون کافئین مانند چای بابونه، لیمو و دارچین که سبب می گردند تا علاوه بر تسکین درد گلو بدن هیدراته بماند.
  • پرهیز از مصرف غذاهای تند، سرخ کردنی و ترش
  • بهره مندی از رژیم غذایی مناسب مملو از میوه ها و سبزیجات
  • استفاده از چای زنجبیل به تسکین درد گلو، کاهش سرفه و حتی کاهش تهوع در این دوران کمک کرده و به عنوان نوشیدنی برای درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری شناخته می شود.
  • مصرف نوشیدنی زردچوبه و شیر گرم به تسکین درد گلو، سرفه و کاهش التهاب کمک می کند. زردچوبه به دلیل کورکومین موجود در خود خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته و به درمان خانگی آنفولانزا در بارداری و از بین بردن انواع عفونت ها کمک می کند.
  • استفاده از سرکه سیب به همراه آب گرم و عسل خاصیت ضد میکروبی داشته و جهت تسکین درد گلو، تقویت سیستم ایمنی و از بین بردن عفونت در دوران بارداری موثر است.

سوالات متداول

برای درمان سریع سرفه در بارداری چه بخوریم؟

نوشیدن مایعات فراوان جهت هیدراته نگه داشتن بدن، استفاده از قرص گلودرد و مکیدن پاستیل برای درمان سریع سرفه در دوران بارداری موثر است. استفاده از داروهایی مانند استامینوفن، فاموتیدین و کربنات سدیم به منظور تسکین درد گلو تحت نظر پزشک بلامانع است.

آیا سرماخوردگی در بارداری برای جنین ضرر دارد؟

سرماخوردگی در بارداری به مادر و جنین آسیب نمی رساند، اما این به معنای عدم استفاده از درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری نیست. داشتن استراحت کافی، هیدراته نگه داشتن بدن، بهره مندی از رژیم غذایی مناسب، استفاده از برخی داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تحت نظر پزشک و … از روش های درمانی موثر به منظور درمان سرماخوردگی به شمار می رود.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 0 نظر

1 0
درمان خانگی آنفولانزا در بارداری
امتیاز دهید!

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top