درد دنبالچه در بارداری

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

درد دنبالچه در بارداری مانند کمردرد، یک عارضه عادی است که میان زنان باردار شایع است. در دوران بارداری، وضعیت بدن فرد تغییر می‌کند. لگن به دلیل وزن در حال افزایش جنین، به سمت جلو متمایل می‌شود. این وزن اضافی و تغییر وضعیت می‌تواند فشار قابل توجهی بر دنبالچه ایجاد کند.

دنبالچه توسط رباط‌های مختلف و ماهیچه‌های تشکیل‌دهنده کف لگن، به پایه ستون‌فقرات متصل می‌شود. این بدان معنی است که درد دنبالچه نه تنها باعث ایجاد ناراحتی در ناحیه دنبالچه می شود، بلکه می‌تواند منجر به سفت شدن کف لگن پس از زایمان نیز شود.

درد دنبالچه در بارداری دائمی نیست اما می‌تواند برای بسیاری از زنان باردار درد شدید ایجاد کند.

آیا درد دنبالچه در بارداری خطرناک است؟

آیا درد دنبالچه در بارداری خطرناک است؟

درد دنبالچه در بارداری به دلیل تغییر وضعیت بدنی و افزایش وزن ایجاد می‌شود و خطری برای جنین و مادر ندارد.

درد دنبالچه معمولا با مسکن و تمرینات کششی قابل مدیریت است و پس از زایمان از بین می‌رود.

هورمون رلکسین از جفت در بارداری ترشح می‌شود و رباط ها و مفاصل را شل می‌کند. این هورمون می‌تواند با افزایش فشار بر دنبالچه، باعث درد دنبالچه در بارداری شود.

درد دنبالچه در بارداری می‌تواند در هر سه ماهه‌ای شروع شود، و به مواردی مانند اندازه بدن مادر، نوع لگن و باردرای قبلی بستگی دارد.

درد دنبالچه در سه ماهه سوم که اندازه و وضعیت نوزاد بیشترین فشار را به ستون فقرات و دنبالچه وارد می‌کند، بدتر می‌شود.

در صورت شدید بودن درد دنبالچه در بارداری و ادامه یافتن ان، فورا به پزشک مراجعه کنید.

شکستگی دنبالچه یا عفونت آن در صورت درمان نشدن، می‌تواند مشکلات بیشتری به وجود بیاورد.

عفونت دنبالچه در بارداری

عفونت دنبالچه در بارداری

به دلیل تغییرات هورمونی در بارداری، امکان ابتلا به عفونت‌هایی چون عفوت دنبالچه در بارداری افزایش پیدا می‌کند. بهتر است علل عفونت دنبالچه در بارداری را بشناسید تا قبل از بروز مشکل جدی، از آن جلوگیری کنید. میکروب‌های عامل عفونت دنبالچه از طرق زیر وارد بدن می‌شوند:

● تماس جنسی

میکروب‌‌ها ممکن است از طریق تماس جنسی وارد بدن شده و باعث عفونت دنبالچه در بارداری شوند.

● کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن

هر چه سیستم ایمنی ضعیف‌تر باشد، احتمال ابتلا به عفونت دنبالچه هم افزایش پیدا می‌کند.

● جراحی

انجام عمل جراحی در ناحیه لگن، می‌تواند منجر به ورود میکروب به بدن و عفونت دنبالچه شود.

در صورت بروز عفونت، با پزشک درباره روش‌های درمان مشورت کنید. استفاده از برخی مسکن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند برای جنین و مادر خطرناک باشد.

درد دنبالچه در بارداری و جنسیت

درد دنبالچه در بارداری نمی‌تواند مبنای درستی برای تعیین جنسیت جنین باشد. درد دنبالچه در بارداری به دلیل افزایش فشار و تغییر وضعیت ستون فقرات است و دلیلی کاملا فیزیکی دارد. جنسیت جنین از طریق ژن و کروموزوم‌ها تعیین می‌شوند و دلیلی کاملا بیلوژیکی دارد.

این دو مورد ربطی بهم ندارند و میزان درد دنبالچه در بارداری ربطی به جنسیت جنین ندارد. با این حال، جنین پسر معمولا وزن بیشتری نسبت به جنین دختر دارد و فشار بیشتری به ستون فقرات و دنبالچه وارد می‌کند.

درد دنبالچه بعد از زایمان

برای اکثر زنان، درد دنبالچه در بارداری پس از زایمان از بین می‌رود. در برخی از موارد نادر، درد لگن برای چندین ماه پس از زایمان باقی می‌ماند.

برای درمان درد دنبالچه پس از زایمان، از داروهای بدون نسخه و قیزیوتراپی استفاده می‌شود. در صورت تاثیر نداشتن این درمان‌ها، تزریق کورتیکواستروئید به درمان درد دنبالچه و لگن کمک می‌کند.

اگر هیچ یک از این درمان‌ها جواب ندهد، پزشک به بمیار جراحی را توصیه می‌کندو

درمان درد استخوان دنبالچه در بارداری

درمان درد استخوان دنبالچه در بارداری

درد دنبالچه در اواخر سه ماهه دوم و سه ماهه سوم شایع‌تر است. کارهای زیر می‌تواند از بروز درد دنبالچه در بارداری جلوگیری کرده و درد را کاهش دهد.

● به وضعیت بدن خود در بارداری توجه کنید

ممکن است در دوران بارداری تمایل داشته باشید که به سمت جلو خم شوید یا پشت خود را خم کنید. این وضعیت به ستون فقرات و دنبالچه فشار مضلعفی وارد می‌کند. صاف بنشینید و پاهای خود را روی زمین قرار دهید.

حفظ تعادل و تقارن به ویژه در دوران بارداری و زمانی که بسیاری از رباط‌ها شل هستند، مهم است. پاهای خود را روی هم قرار ندهید، هنگام پایین آمدن از تخت، هر دو پا را بر زمین بگذارید و هنگام شلوار پوشیدن، روی صندلی بنشینید. توجه به این موارد می‌تواند درد دنبالچه در بارداری را کاهش دهد.

قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی نیز می‌تواند درد را تشدید کند. هر نیم ساعت یک بار از جای خود بلند شوید و راه بروید.

هنگام خواب به پهلو دراز بکشید تا فشار کمتری به دنبالچه وارد شود.

● از بالشت‌های مخصوص استفاده کنید

با استفاده از یک بالشتک مخصوص صندلی می‌توانید مقداری از فشار را از روی دنبالچه کم کنید.

هنگام خواب، یک بالشت را بین پاهای خود قرار دهید تا باسن و زانوهای خود را در وضعیت خنثی‌تری قرار دهید.

● تسکین درد با مسکن

در حالی که ما همیشه سعی می‌کنیم مصرف دارو را در دوران بارداری محدود کنیم، برخی از داروها می‌توانند درد دنبالچه را تسکین بدهند. پمادهای مسکن موضعی، استامینوفن (تیلنول) یا شل کننده عضلانی مانند فلکسیریل از این دسته داروها هستند.

مثل همیشه، قبل از استفاده از انواع داروها، با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید تا مشکلی برای مادر و جنین ایجاد نشود.

● جلوگیری از ابتلا به یبوست

دنبالچه و راست روده در مجاورت هم قرار دارند. هورمون‌های بارداری می‌توانند خطر یبوست را افزایش دهند و مکمل‌های آهنی که مارد باید مصرف کند، باعث کند شدن سیستم گوارش مادر می شود.

نوشیدن مقدار زیادی آب، فعال ماندن و خوردن غذاهای پر فیبر می‌تواند از ابتلا به یبوست و درد دنبالچه در بارداری جلوگیری کند.

● سرما و گرما تراپی

از کمپرس سرد یا گرم روی استخوان دنبالچه خود استفاده کنید. کمپرس سرد ناحیه را بی حس کرده و کمپرس گرم باعث افزایش جریان خون در ناحیه و تسکین درد می‌شود.

● مراجعه به فیزیوتراپیست

اگر درد شما شدید است یا سایر درمان‌‌ها درد دنبالچه در بارداری را تسکین ندهد، یک فیزیوتراپیست ممکن است بتواند با کاهش تنش و افزایش قدرت عضلانی درد دنبالچه را کاهش دهد.

فیزیوتراپیست با توجه به وضعیت مادر و جنین، برنامه‌ایی شخصی‌سازی شده شامل تمرینات کششی و تنفسی که می‌تواند به شل شدن عضلات کف لگن و بهبود طول آنها کمک کند، تدوین می‌کند. برخی از زنان به بستن کمربند و بریس نیاز پیدا می‌کنند.

ورزش برای کاهش درد دنبالچه در بارداری

تمرینات کششی نه تنها روشی عالی و ملایم برای حرکت دادن بدن است بلکه اگر از درد دنبالچه در بارداری رنج می‌برید، می تواند درد را کاهش دهد.

کشش فلکسور ران

کشش فلکسور ران

ماهیچه‌های فلکسور ران اغلب با نشستن‌های طولانی مدت سفت می‌شوند، به خصوص اگر پشت میز کار می‌کنید. در بارداری عضله فلکسور لگن بیشتر کوتاه می‌شود، زیرا لگن به طور طبیعی با رشد شکم کج می شود.

کشش فلکسورهای ران می‌تواند به تسکین درد دنبالچه کمک کند. برای انجام این تمرین، ابتدا روی زمین با یک پا زانو بزنید.

ساق پا و زانوی پای مخالف باید روی زمین قرار گیرد و انگشتان پا به سمت عقب باشد قفسه سینه خود را صاف نگه دارید و دستان خود را روی باسن خود قرار دهید.

کمی بدن خود را به سمت جلو متمایل کنید و برای 30 ثانیه در این حالت بمانید. سپس با پای مخالف هم تمرین را انجام دهید.

سوالات متداول

بهترین درمان برای تسکین درد دنبالچه چیست؟

بهترین درمان برای درد دنبالچه در بارداری، مصرف مسکن با تجویز پزشک است.

بهترین ورزش برای درد دنبالچه در بارداری چیست؟

فوم رول گلوت یک راه عالی برای شل کردن عضلات خارجی لگن است که ممکن است به رفع درد دنبالچه در بارداری کمک کنند.

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 0 نظر

1 0
درد دنبالچه در بارداری
امتیاز دهید!

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top