قرص کمر درد

زمان تقریبی مطالعه: 9 دقیقه

درد در ناحیه‌ی کمر، یکی از درد هایی است که امروزه افراد بسیاری به آن مبتلا می شوند. افراد در صورت ابتلا، به دنبال قرص کمر درد مناسب می گردند تا درد خود را تسکین بخشند.

علت برخی از کمر درد ها بیماری های مربوط به استخوان ها، مهره ها و مفاصل است و برخی دیگر ریشه در سبک زندگی افراد  دارد.

گاهی اوقات کمر درد ها به خاطر ضربه دیدن، ورزش نکردن و ضعف ماهیچه ها، استرس، انجام اشتباه حرکات ورزشی، چاقی و … است و گاهی تنها نشانه ای است که از ابتلا به بیماری هایی مانند دیسک کمر، خبر می دهد.

اگر طول مدت درد کوتاه باشد و کمر درد خود به خود بهبود یابد یا با انجام برخی از تمرین ها و راهکار های خانگی کم شود، مشکل احتمالا جدی نیست؛ اما اگر طول مدت درد به 2 یا 3 ماه برسد، درد مزمن شده و باید به دنبال دلیل آن گشت.

قرص های خوراکی، دارو های تزریقی و مکمل های دارویی مختلفی برای کمک به این مشکل وجود دارد که در این مطلب به بررسی انواع مختلف آن می پردازیم.

داروهای خوراکی برای کمردرد و گردن

جالب است بدانید در کنار دارو های شیمیایی برخی از خوراکی ها هستند که به خاطر داشتن خواص ضد التهابی و التیام بخش اثری شبیه به قرص کمر درد داشته و در کاهش درد بسیار موثرند.

تجربه نشان می دهد که خوردن سفیده ی تخم مرغ، سیاه دانه و عسل، زردچوبه، مغزهای مختلف چون بادام و گردو و … به کاهش درد کمر کمک می کنند.

بسیاری از متخصصین معتقدند که خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند مانند: لبنیات، می تواند درد کمر را بیشتر کند.

اما قرص کمر درد شیمیایی نیز انواع مختلفی دارد که با توجه به شدت و مدت درد افراد توصیه و تجویز می شود.

در مرحله ی اول معمولا از دارو های غیر استروئیدی استفاده می شود که داروی ضعیف تری به حساب می آیند، اگر این دسته از قرص کمر درد مانند استامینوفن، موثر نبود احتمالا پزشک یکی از دارو های زیر را تجویز می کند:

  • داروهای شل کننده ی عضله

این دارو ها معمولا بعد از این که دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی موثر نبودند، برای درد هایی کمری که در اثر جراحت یا کشیدگی عضله کمر ایجاد شده اند تجویز می شوند.

قرص کمردردی که در این دسته قرار می گیرد، آرام بخش است و پس از مصرف آن از فعالیت هایی مانند رانندگی باید خودداری نمود. از نمونه های دارو های شل کننده ی عضله می توان متوکاربامول، سیکلوبنزاپرین و باکلوفن را نام برد.

  • داروهای اپیوئیدی یا مخدر

اکثرا زمانی که پزشک تشخیص می دهد که باید یک داروی قوی برای کمر درد تجویز کند به سراغ این دسته از قرص کمر درد می رود.

دارو هایی مثل ویکودین، استامینوفن کدائین و مرفین در دسته ی دارو های مخدر جا دارند. این نوع دارو ها بر گیرنده های درد در مغز و سیستم عصبی تاثیر می گذارند.

افراد پس از قطع چنین دارو هایی عوارضی چون: وابستگی به دارو، کسالت، یبوست و گاهی نیز واکنش های آلرژیکی مانند کهیر زدن را تجربه می کنند.

  • داروهای کورتیکو استروئید

این دارو ها خاصیت ضد التهابی دارند و بهترین قرص برای کمر درد را می توان در میان آن ها یافت اما از آن جایی که نمونه های خوراکی عوارض زیادی چون: تحلیل رفتن استخوان، افزایش وزن، عدم پردازش قند خون و … را به دنبال دارند معمولا پزشک ترجیح می دهد انواع تزریقی آن ها را تجویز کند.

داروهای ضد درد موضعی

پماد ها، کرم ها و روغن ها از داروهای ضد درد موضعی هستند که بسیاری از مواقع که درد در اثر ضربه باشد یا گرفتگی عضلات افراد را آزار دهد، موثر واقع می شوند.

از این دارو ها باید درست در موضع درد استفاده کرد، دارو مسکن از طریق پوست جذب شده و پس از مدتی درد آرام می شود.

این پماد ها و کرم ها بیشتر برای افرادی تجویز می شوند که دستگاه گوارش آن ها با خوردن قرص سازگار نیست.

داروی مناسب برای کمردرد چیست؟

افراد پس از مواجهه با کمر درد به دنبال مصرف قرص کمر درد هستند. در ابتدا ممکن است خوردن مسکن اثر بخش باشد، گاهی پس از مصرف مسکن درد بهبود می یابد؛ اما اگربا مصرف قرص کمر در نیز درد بهتر نشد باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

داروهایی که برای کمر درد استفاده می شوند به سه کلی دسته تقسیم می شوند: دارو های خوراکی، دارو های تزریقی و پماد های ضد التهاب. پزشک متخصص پس از معاینه بیمار با پیدا کردن علت درد، یک یا چند قرص کمر درد را تجویز می کند.

اما گاهی تنها خوردن قرص کمر درد چاره ی کار نیز و درمان هایی مانند ماساژ، فیزیوتراپی، ورزش و .. نیز می تواند به بهبود بیماران کمک فراوانی نماید.

داروهای اسپاسم عضلانی

گاهی اوقات علت درد در ناحیه ی کمر گرفتگی عضله است که به خاطر حرکت های نامناسب، کشیدگی عضله، فشار های عصبی و … اتفاق می افتد.

در این حالت در اصطلاح می گوییم که فرد دچار اسپاسم شده است. در چنین شرایطی اگر پس ازمدتی عضله خود به خود باز نشد باید از قرص های شل کننده ی عضله استفاده کرد.

در میان اسپاسم ها نوعی وجود دارد که به آن اسپاستیسیته ی عضلانی می گویند در این بیماری عضله خشک و سفت می شود و دلیل آن معمولا صدمه به بخش هایی از مغز و نخاع است.

پزشک متخصص پس از تشخیص نوع اسپاسم یک یا چند دارو از دارو های زیر را برای بیمار تجویز می کند:

  • دارو های ضد اسپاسمودیک: این نوع شل کننده ی عضلانی به صورت مرکزی عمل می کند و جلوی ارسال پیام درد به مغز را می گیرد.
  • دارو های ضد اسپاستیک برای درمان اسپاستیسیته ی عضلانی: این نوع دارو تنها برای اسپاستیسیته ی عضلانی تجویز می شود و برای گرفتگی های عضلانی معمولی مناسب نیست.
  • دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی: این نوع دارو ها که بدون نسخه نیز می توان آن ها را تهیه کرد درد و التهاب را کاهش می دهند تا گرفتگی عضله کم کم رفع شود.

داروهای قوی برای کمردرد

تا این جا متوجه شدیم که کمر درد ممکن است به علت های مختلفی پیش آید و قرص کمر درد در هر نوع با نوع دیگر متفاوت خواهد بود.

درکمر درد هایی که به خاطر کشیدگی عضله را ضربه ایجاد نشده اند، ابتدا باید بیماری اصلی که ممکن است دیسک کمر، مشکلات ستون فقرات، سیاتیک و … باشد تشخیص داده شود.

در صورتی که درد کمر بسیار طاقت فرسا باشد از پزشک یکی از دارو های زیر را تجویز خواهد کرد:

● دارو های ضد التهاب استروئیدی

این دارو ها هم انواع خوراکی در قالب قرص کمردرد دارند و هم انواعی که به صورت تزریق عضلانی یا وریدی استفاده می شوند. این دارو ها جزو قوی ترین دارو های کمر درد به شمار می آیند.

● دارو های ضد التهای استروئیدی کورتونی

این دارو ها آنزیمی در بدن به نام فسفوکیناز را مهار  می کند و از ایجاد التهاب در محل درد جلوگیری می نماید، این دارو ها با این که اثر قوی دارند اما عوارضی چون: مشکلات گوارشی، فشار خون، پوکی استخوان و .. رادر پیش خواهند داشت.

بهترین داروی ضد التهاب برای کمردرد

زمانی که غشای یک سلول در بدن آسیب می بیند، آنزیم هایی ترشح می شود که به گلبول های سفید فراخوان می دهد. گلبول های سفید که سرباز های بدن هستند، به سرعت خود را به محل حادثه رسانده و به همراه خروج مقداری آب محل ضایعه را ترمیم می کنند.

در چنین شرایطی ورمی به نام ورم میکروسکوپی ایجاد می شود که التهاب و درد را به همراه خواهد داشت.

زمانی که این اتفاق در ناحیه کمر می افتد، باید از قرص کمر درد ضد التهاب استفاده کرد. این دارو ها آنزیمی به نام سیکلواکسیژناز را مهار می کنند تا در همان حالی که گلبول های سفید مشغول کار خود هستند درد و التهاب نیز کاهش پیدا کند.

اگر میزان درد و التهاب کم باشد دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی بهترین گزینه برای کمر درد هستند؛ چون در عین التیام بخشیدن درد، عوارض کمتری دارند.

اما در صورتی که درد های کمر شدید باشد قرص کمردردی بهتر است که درد را تسکین بخشد، در چنین شرایطی قرص های ضد التهاب استروئیدی گزینه ی بهتری خواهند بود.

بهترین داروی بدون نسخه برای کمردرد

تنها دارو هایی که امکان تهیه ی آن ها به عنوان قرص کمر درد وجود دارد، دارو های غیر استروئیدی هستند. این نوع دارو ها به دو دسته تقسیم می شوند:

● داروهای غیر استروئیدی مسکن

همان طور که از نام این نوع داروها معلوم است، یک قرص کمردرد غیر استروئیدی مسکن برای کاهش درد تجویز می شود، استامینوفن معروف ترین مسکن غیر استروئیدی است؛ با این که مصرف این دارو ممکن است درد را کاهش دهد و می توان آن را بدون نسخه تهیه کرد؛ اما مصرف بی رویه آن عوارضی چون: مشکلات گوارشی، آسیب به کلیه و کبد و … را در پیش خواهد داشت.

● داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب

این نوع دارو ها که به آن ها NSAID می گویند التهاب را کاهش می دهند و در کنار آن به تسکین درد نیز کمک می کنند؛ پس در واقع از استامینوفن مفید تر خواهند بود. معروف ترین قرص کمر درد ضد التهابی که بدون نسخه می توان آن را تهیه کرد، ایبوبروفن یا آسپرین است.

توجه داشته باشید که با این که امکان تهیه ی این دارو ها بدون نسخه وجود دارد اما مصرف هر دارویی بهتر است با تجویز پزشک و تحت نظارت او باشد.

● مکمل های دارویی

قرص کمردرد دیگری که بدون نسخه می توان آن را تهیه کرد، مکمل های دارویی است.

همان طور که اشاره کردیم گاهی درد کمر به خاطر کمبود مواد مغذی و ویتامین ایجاد می شود به همین جهت مصرف مکمل دارویی بن فیت ایکس مارت که حاوی کلسیم، منیزیم، زینک و ویتامین D3 است می تواند به کاهش درد کمک کند.

این مکمل با جلوگیری از پوکی استخوان و افزایش تراکم استخوانی، درد های استخوانی را کمتر می کند و از سوی دیگر در جلوگیری از گرفتگی عضلات نیز بسیار موثر است.

داروی کمردرد در خانه

اگر دلیل ابتدا به کمردرد مشکلات جدی نباشد، خوردن برخی از گیاهان دارویی ضد التهاب و استفاده از برخی از روغن های گیاهی و ضماد ها می تواند در بهبود آن موثر باشد.

استفاده از موارد ذکر شده باید حتما همراه با استراحت و انجام حرکت های اصلاحی باشد تا تاثیر بهتری بگذارد. برخی از گیاهان موثر که مانند قرص کمر درد عمل می کنند عبارتند از:

  • بابونه ی گاوی
  • زرد چوبه
  • ریشه ی زنجبیل
  • نمک اپسوم
  • گل همیشه بهار کوهی

بد نیست بدانید که مصرف ویتامین B12، کمپرس سرد و گرم، ماساژ دادن با روغن سیاه دانه و تمام روغن های گیاهی که طبع گرم دارند در کاهش درد کمک خواهد کرد.

سوالات متداول

کدام داروها به کمر درد کمک می کنند؟

با توجه به علت کمر درد و شدت آن ، پزشک قرص کمر درد را تجویز می کند. دارو های مسکن غیر استروئیدی مانند استامینوفن و ایبوبروفن در مرحله ی اول تجویز می شوند و در صورتی که تاثیر گذار نباشند، پزشک به سراغ دارو های شل کننده ی عضله، داروهای مخدر یا اپیوئیدی، داروهای کورتیکو استروئید و در مرحله ی آخر نیز، قرص های ضد افسردگی می رود.

چند مسکن می توانم در روز مصرف کنم؟

توجه داشته باشید که مصرف مسکن با تجویز پزشک مجاز است و باید برای دوره ای مشخص با فاصله های زمانی معینی مصرف گردد. تعداد مسکن مجاز در روز نیز با توجه به فاصله آن ها مشخص می گردد، گاهی قرص تسکین دهنده‌ی درد هر 8 ساعت و گاهی در بازه زمانی کمتر و بیشتری تجویز می شود. استفاده بیش از حد می تواند عوارضی چون تهوع، مسمومیت، آسیب های کلیوی و کبدی و … را به دنبال داشته باشد.

بهترین زمان مصرف قرص ضد درد چه زمانی است؟

بهترین زمان برای مصرف قرص ضد درد با توجه به نوع آن متفاوت است. قرص هایی که ممکن است باعث معده درد شوند معمولا همراه یا بعد از غذا مصرف می شوند و انواعی که چنین عوارضی ندارند برای جذب بهتر با معده ی خالی مصرف می گردند.

آیا شل کننده های عضلانی می توانند درد را بدتر کنند؟

ممکن است که تاثیر شل کننده های عضلانی در تسکین درد کم یا زیاد باشد اما این دارو ها باعث بیشتر شدن درد نمی شوند.

چه چیزی را نباید با شل کننده های عضلانی مصرف کنید؟

شل کننده های عضلانی حتما باید با مشورت پزشک مصرف شوند. در دوره ی مصرف این دارو ها افراد به هیچ عنوان نباید از الکل، مواد افیونی، دارو های گیاهی، دارو های خواب آور و مواد روان گردان استفاده کنند.

چگونه با کمردرد بخوابم؟

افرادی که به هر دلیلی کمر درد دارند درک کنار مصرف قرص کمر درد باید برای خواب از یک تشک نیمه سفت استفاده کنند تا ستون مهره ها و عضلات در راستای خود قرار گیرند. خوابیدن به پشت بهترین حالت و خوابیدن بر روی شکم بدترین حالت برای خواب در زمان کمر درد است. در صورتی که افراد نمی توانند بر روی شکم نخوابند بهتر است زیر شکم خود یک بالش بگذارند.

5/5 - (1 امتیاز)

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 2 نظر

3 2
قرص کمر درد

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن