خار پاشنه

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

خار پاشنه یا اسپور شایع ترین علت درد کف پاشنه است. در این مقاله  همراه من باشید  تا به بررسی علل بروز این مشکل و همچنین راهکارهای رهایی از خار پاشنه بپردازیم.

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه یک رسوب کلسیمی است که باعث برآمدگی استخوانی در قسمت زیرین استخوان پاشنه می شود. در عکس برداری با اشعه ایکس، خار پاشنه می تواند تا نیم اینچ به جلو کشیده شود. بدون شواهد قابل مشاهده اشعه ایکس، این بیماری گاهی به عنوان “سندرم خار پاشنه” شناخته می شود.

اگرچه این عارضه اغلب بدون درد است، اما می تواند باعث درد پاشنه شود. آنها اغلب با فاسیای کف پا، التهاب دردناک نوار فیبری بافت همبند (فاشیای پلانتار) که در امتداد کف پا قرار دارد و استخوان پاشنه را به توپ پا متصل می کند، مرتبط هستند.

درمان خار پاشنه و شرایط مرتبط شامل ورزش، ارتزهای سفارشی، داروهای ضد التهابی و تزریق کورتیزون است. اگر درمان های محافظه کارانه با شکست مواجه شوند، ممکن است جراحی لازم باشد.

علت خار پاشنه چیست

علت خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه زمانی اتفاق می‌افتد که رسوبات کلسیم در قسمت زیرین استخوان پاشنه ایجاد می‌شود، فرآیندی که معمولاً در طی چند ماه اتفاق می‌افتد. خار پاشنه اغلب به دلیل کشیدگی عضلات و رباط های پا، کشیدگی فاشیای کف پا و پارگی مکرر غشایی که استخوان پاشنه را می پوشاند ایجاد می شود. این عارضه مخصوصاً در بین ورزشکارانی که فعالیت‌هایشان شامل دویدن و پریدن زیاد است رایج است.

عوامل ایجاد خار پاشنه پا عبارتند از:

  • ناهنجاری های راه رفتن، که فشار بیش از حد بر استخوان پاشنه، رباط ها و اعصاب نزدیک پاشنه پا وارد می کند
  • دویدن، به خصوص روی سطوح سخت
  • پوشیدن کفش‌های نامناسب یا بد، به‌ویژه آن‌هایی که فاقد پشتیبان مناسب قوس هستند
  • اضافه وزن و چاقی

سایر عوامل خطر مرتبط با فاشیای کف پا عبارتند از:

  • افزایش سن، که انعطاف پذیری فاسیای کف پا را کاهش می دهد و پد چربی محافظ پاشنه پا را نازک می کند.
  • دیابت
  • گذراندن بیشتر روز روی پاهای خود
  • فعالیت بدنی کوتاه مدت مکرر
  • داشتن کف پای صاف یا قوس بلند

علائم خار پاشنه پا

علائم خار پاشنه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد
  • التهاب
  • تورم در جلوی پاشنه پا

ناحیه آسیب دیده نیز ممکن است در لمس گرم احساس شود. این علائم ممکن است به قوس پای شما سرایت کند. در نهایت ممکن است یک برآمدگی کوچک استخوانی قابل مشاهده باشد.

برخی از خارهای پاشنه ممکن است اصلاً علامتی نداشته باشند. همچنین ممکن است هیچ تغییری در بافت های نرم یا استخوان های اطراف پاشنه پا مشاهده نکنید. خار پاشنه اغلب فقط از طریق اشعه ایکس و سایر آزمایشات انجام شده برای مشکل دیگر پا کشف می شود.

پزشکان چگونه خار پاشنه را تشخیص می‌دهند

پزشکان چگونه خار پاشنه را تشخیص می‌دهند؟

معمولاً فیزیوتراپ یا پزشکان متخصص ورزشی براساس علائم، سابقه و آزمایشات شما، خارهای پاشنه و التهاب رشته‌های پیوندی کف پا را تشخیص می‌دهند.

فیزیوتراپ‌ها و پزشکان بعد از تأیید خار پاشنه پا یا التهاب رشته‌های پیوندی کف پا، دلیل ابتلای شما به خار استخوانی را بررسی می‌کنند و یک برنامه درمانی برای شما ارائه می‌دهند.

اشعه ایکس، اسکن‌های اولتراسوند و آزمایش پاتولوژی روش های دیگر تشخیص خار پاشنه می‌باشند.

درمان خار پاشنه چیست؟

اغلب بیش از 90 درصد بیماران مبتلا به خار پاشنه طی 10 ماه با استفاده از روش های ساده غیر جراحی بهبود  می یابند. اما درد پاشنه همراه با خار پاشنه و فاشیای کف پا ممکن است به خوبی به استراحت پاسخ ندهد.

اگر بعد از یک خواب شبانه از خواب برمی خیزید و راه می روید، درد ممکن است بدتر شود زیرا فاسیای کف پا به طور ناگهانی کشیده می شود و پاشنه پا کشیده و کشیده می شود.

درد اغلب با بیشتر راه رفتن کاهش می یابد. اما ممکن است پس از استراحت طولانی مدت یا پیاده روی طولانی احساس عود درد کنید.

در هر صورت اگر درد پاشنه پا دارید که بیش از یک ماه ادامه دارد، با پزشک مشورت کنید. آنها ممکن است درمان های زیر را به شما ارائه دهند:

  • استراحت
  • تمرینات کششی
  • داروهای ضد التهاب
  • یخ
  • چسباندن یا تسمه زدن برای استراحت عضلات و تاندون های تحت فشار
  • استفاده از کفش طبی و ارتوزها
  • تزریق کورتون
  • فیزیوتراپی
  • آتل های شبانه
  • جراحی
آیا خار پاشنه بدون جراحی از بین می رود

درد پاشنه پا ممکن است به درمان با داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول)، ایبوپروفن (ادویل) یا ناپروکسن (Aleve) پاسخ دهد.

در بسیاری از موارد، یک دستگاه ارتوتیک کاربردی می‌تواند علل درد پاشنه و قوس پا مانند عدم تعادل بیومکانیکی را اصلاح کند.

در برخی موارد، تزریق کورتیکواستروئید ممکن است برای تسکین التهاب در ناحیه انجام شود. اما بهتر است پیش از همه این ها به پزشک متخصص خود رجوع کنید.

آیا خار پاشنه بدون جراحی از بین می رود؟

همانطور که پیشتر ذکر شد، بیش از 90 درصد افراد با درمان های غیر جراحی بهبود می یابند. اگر درمان مورد نظر، پس از یک دوره 9 تا 12 ماهه نتوانست علائم خار پاشنه را درمان کند، در این صورت ممکن است برای تسکین درد و بازگرداندن تحرک جراحی لازم باشد.

اگر خار پاشنه پا درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

در این صورت بزرگ‌تر می‌شود و معمولاً به‌شدت دردناک تر می‌شود، و فرد نیاز نیاز پیدا می‍کند تا عمل جراحی انجام دهد. تست ها یا معاینات قبل از جراحی برای شناسایی کاندیدهای بهینه مورد نیاز است و رعایت توصیه های پس از جراحی در مورد استراحت، یخ، فشرده سازی، بالا بردن پا و زمان قرار دادن وزن روی پای عمل شده بسیار مهم است.

در برخی موارد ممکن است لازم باشد بیماران پس از جراحی از بانداژ، آتل، گچ، کفش جراحی، عصا یا عصا استفاده کنند. از عوارض احتمالی جراحی پاشنه می توان به درد عصبی، درد مکرر پاشنه پا، بی حسی دائمی ناحیه، عفونت و جای زخم اشاره کرد. علاوه بر این، با آزاد شدن فاسیای کف پا، خطر بی ثباتی، گرفتگی پا، شکستگی استرس و تاندونیت وجود دارد.

پس بهتر است پیش از بزرگ تر شدن و وخیم شدن شرایط، برای درمان خار پاشنه پا اقدام نمایید.

سریعترین راه درمان خار پاشنه چیست؟

هیچ راه سریعی برای هیچ درمانی وجود ندارد، برای رهایی از بیماری باید پروسه‌ی درمان را کاملا طی کرده باشید، برای مثال زمانی که شما سرما می‌خورید با تقویت سیستم ایمنی بدنتان ویروس را از بدنتان خارج می‌کنید اما این کار هم پروسه زمانی خود را دارد و نیاز به استراحت و صبر دارد.

سوالات متداول

آیا پیاده روی برای خار پاشنه مفید است؟

برای تسکین درد خار پاشنه، راه رفتن و پیاده روی روی سطح نرم( مانند کفپوش محوطه بازی کودکان) مفید است. همچنین فراموش نکنید برای پیاده‌روی حتما باید کفش ورزشی سبک، نرم و لژدار پوشید.

خار پاشنه چقدر دوام دارد؟

معمولا درمان آن بین 9 تا 12 ماه طول می‌کشد که اگر پیش از این به دکتر متخصص مراجعه کرده باشید و درمان های تخصصی تر انجام گرفته باشد مطمئنا کمتر زمان می‌برد. اما اگر پس از 12 ماه بهبود نیافت باید درمان توسط جراحی را انتخاب کرد.

آیا سرکه سیب می تواند به درمان خار استخوان کمک کند؟

بله، سرکه سیب یکی از بهترین مواد موثر در درمان خار پاشنه به شمار می رود. این ماده به بیرون آمدن کلسیم اضافی در ناحیه عارضه کمک می کند. همچنین موجب کاهش التهاب و تسکین درد کف پا ناشی از خار پاشنه نیز می شود.

بهترین درمان خانگی برای خار پاشنه چیست؟

درمان های طبیعی و خانگی خار پاشنه انواع مختلفی دارند که می‌توان به این گزینه ها اشاره کرد: رژیم غذایی مناسب( شامل کلسیم، منیزیم، ویتامین D و بیوفلاونوئید) که در صورت کمبود این ویتامین ها در وعده های غذایی می‌توان از مکمل های غذایی و قرص های کلسیم چون بن فیت ایکس مارت استفاده نمود، حمام آب گرم، ماساژ با روغن، ماساژ با توپ، غلتاندن بطری در زیر پاف، کشش عضله‌ی پشت ساق پا، کم کردن وزن و کفی‌های طبی مخصوص پاشنه.

قطره خار پاشنه چیست؟

یکی از درمان های دیگر به صورت موضعی استفاده از قطره خار پاشنه پا است. در واقع این قطره ها روغن هایی هستند که اید قسمت آسیب دیده را با آن ماساژ دهید. این روغن ها عبارت اند از: روغن ترنج، روغن اکالیپتوس، روغن رازیانه، روغن اسطوخودوس، روغن پرتقال، روغن رزماری، روغن کنجد و روغن آویشن

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مکمل بن فیت ایکس-مارت و خرید محصول کلیک کنید
5/5 - (2 امتیاز)

احساس خود را درباره این مقاله بگویید 5 نظر

4 5
خار پاشنه

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن