مزوتراپی مو (hair mesotherapy) روش درمانی است که در آن مواد معدنی، ویتامین ها، اسیدهای آمینه و … به لایه میانی پوست سر تزریق می شوند و از طریق افزایش گردش خون و تحریک پوست سر به تولید کلاژن و الاستین بیشتر، از ریزش مو جلوگیری کرده و با تقویت فولیکول های مو و افزایش ضخامت تارهای موی سر، سبب تقویت موهای سر می شود.
مزوتراپی مو درمانی بدون درد است و برای رسیدن به بهترین نتیجه توصیه می گردد هشت جلسه درمان از طریق این روش صورت گیرد.
تمامی افراد بالای 18 سال که مشکل و بیماری خاصی ندارند، می توانند از این روش درمانی استفاده نمایند.
پیش از انجام فرایند مزوتراپی مو می بایست نیازهای بیمار مورد بررسی قرار گرفته و بعد از معاینه بالینی بیمار و سن وی، از کوکتل متناسب با بیمار جهت تزریق استفاده شود.
کبودی کم، حساسیت، خارش، بثورات پوستی و … از معدود نشانه های بعد از تزریق است که به سرعت از بین می رود.
پرهیز از استفاده از داروهای رقیق کننده خون نظیر آسپرین تا مدتی پیش و پس از مزوتراپی، پرهیز از آب زدن محل تزریق حداقل به مدت یک شبانه روز، پرهیز از انجام ورزش های پرفشار و سنگین تا چند روز پس از تزریق و … از مواردی است که پس از انجام مزوتراپی مو برای رسیدن به بهترین عملکرد و پرهیز از ایجاد هرگونه مشکل می بایست انجام پذیرد.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش درمانی مزوتراپی مو، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
Toggleمزوتراپی مو چیست؟
مزوتراپی مو روش درمانی است که از طریق تزریق ویتامین ها، مواد معدنی و مخلوط های آسید آمینه مورد نیاز به پوست سر انجام می گیرد. از طریق مزوتراپی می توان به درمان ریزش مو پرداخت و موهای نازک را به موهایی ضخیم تبدیل کرده و آن ها را قوی تر و درخشان تر از پیش نمود.
در مزوتراپی مواد معدنی چون کلسیم، ید، منگنز، مس، روی، سلنیوم، آهن و پتاسیم به همراه عوامل مربوط به لایه کراتین پوست و اسیدهای امینه و گشادکننده های سطحی مورد نیاز برای رشد و نمو مو، وارد پوست سر می شوند.
مزوتراپی مو از طریق تغذیه فولیکول های پوست سر از ریزش مو جلوگیری کرده و حتی سبب از بین بردن شوره سر می شود. البته ترکیبات دارویی که در مزوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد به مشکلاتی که فرد در موی خود با آن مواجه است، بستگی خواهد داشت.
در تعریفی دیگر می توان مزوتراپی مو را تحریکی زیستی در نظر گرفت، درمانی که سلول های مو را از طریق تزریق های کوچک بدون درد و زیر جلدی، فعال می کند. این روش درمانی سبب افزایش ضخامت و رشد مو می شود.
مزوتراپی از طریق رساندن مواد مغذی به پوست سر سبب افزایش ضخامت و رشد مو می شود. مزوتراپی با استفاده از سوزن هایی بسیار ظریف، محلول های خاص و مغذی را به لایه میانی پوست یا مزودرم انتقال می دهد.
مواد مغذی موجود در محلول به عوامل مختلفی چون هدف مصرف، سن فرد، نیازهای فرد و … بستگی خواهد داشت.
بسته به روش تزریق مزوتراپی را می توان در سه دسته مزوتراپی نقطه به نقطه، مزوتراپی پوست فوقانی و مزوتراپی جامع تقسیم کرد. حتی با توجه به محل کاربرد مزوتراپی می توان آن را به مزوتراپی مو، مزولیفتینگ و مزوتراپی بدن نیز تقسیم نمود.
فواید مزوتراپی مو
از فواید مزوتراپی مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
● اثربخشی بالای مزوتراپی مو
مزوتراپی روشی موثر جهت کاهش نازک شدن مو، تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن ها به شمار می رود.
● کند شدن ریزش مو
مزوتراپی افزایش گردش خون در پوست سر را تحریک کرده و التهاب پوست سر را کاهش می دهد.
مزوتراپی فولیکول های پوست سر را با مواد مغذی، پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین هایی که باعث افزایش رشد مو می شوند تقویت کرده و از این طریق سبب کند شدن ریزش مو می شوند.
● خنثی کردن دی هیدروتستوسترون یا DHT
یکی از علل آلوپسی و طاسی با الگوی مردانه، افزایش بیش از اندازه هورمون DHT است. تولید بیش از اندازه این هورمون چرخه زندگی موها را کندتر کرده و به طاسی زودرس در مردان خواهد انجامید.
این مسأله اغلب در ناحیه شکاف و رأس پوست سر ایجاد می شود. مواد مغذی موجود در مزوتراپی مو DHT اضافی را خنثی کرده و به ریشه مو اجازه می دهند تا چرخه زندگی طبیعی خود را برای رشدی سالم و طولانی داشته باشند.
● کاهش شوره سر
مزوتراپی مو سبب جوانسازی پوست سر می شود. در این فرایند توسط سوزن های مورد استفاده در تزریق مواد مغذی، ریز سوراخ هایی در لایه مزودرم ایجاد می شود که سبب تحریک تولید کلاژن و الاستین خواهند شد.
کلاژن و الاستین از اجزای کلیدی و اصلی برای سلامت مو به شمار می روند.
مزوی مو به طور همزمان سبب افزایش گردش خون در پوست سر شده و به کلاژن موجود در پوست هیچ آسیبی نمی رساند. در نتیجه مزوتراپی مو که یکی از مزایای آن داشتن پوستی سالم و هیدراته است، احتمال ایجاد شوره آزاردهنده پوست سر بسیار کم می شود.
● درمان بدون درد
قبل از انجام فرایند مزوتراپی مو از عاملی بی حس کننده در ناحیه آسیب دیده استفاده می شود. استفاده از این عامل بی حس کننده انجام فرایند مزوتراپی را ساده، راحت و بدون درد می کند.
در این فرایند میکروسوزن هایی مواد مغذی را وارد پوست سر می کنند. مواد مغذی تا لایه میانی پوست به نام مزودرم نفوذ می کنند و این سبب می گردد تا فرد در دوران نقاهت درد پایداری نداشته باشد.
● بازیابی سریع مزوتراپی مو
اگرچه فرایند مزوتراپی ممکن است چندین هفته یا ماه به طول انجامد، اما بهبودی در هر جلسه سریع و تقریباً بدون درد است.
البته برخی بیماران درد جزئی یا کبودی در پوست سر را تجربه خواهند کرد، اما این عوارض طی یک هفته پس از مزوتراپی کاملاً برطرف می گردد.
چه کسانی کاندیدای مزوتراپی مو هستند؟
تمامی افرادی که خواهان داشتن موهایی شاداب، پر حجم، درخشان و انعطاف پذیر همراه با کیفیت بیشتر هستند می توانند از این روش استفاده نمایند. حتی افراد متفاضی مزوتراپی مو می توانند از این درمان جهت درمان آلوپسی و یا طاسی استفاده نمایند.
توصیه می شود زنان باردار یا مادران شیرده از انجام مزوتراپی مو پرهیز کنند. همچنین توصیه می گردد مزوتراپی مو برای افراد بالای 18 سال و پس از بررسی وضعیت سلامتی افراد انجام پذیرد.
بیماران دیابتی، سرطانی، افراد با سابقه فلج بودن، افراد مبتلا به اختلالات انعقادی خون، افراد با مشکل کهیر، افراد با مشکلات قلب و … نیز می بایست از انجام عمل مزوتراپی خودداری نمایند.
مزوتراپی مو چقدر موثر است؟
درمان مزوتراپی مو بر این فرضیه استوار است که بیشتر مسائل ریزش مو ناشی از عدم تعادل هورمونی است. البته مسائل دیگری چون کمبود مواد مغذی، استرس، کاهش جریان خون در اطراف فولیکول های مو نیز به ریزش مو خواهد انجامید.
در تزریقی که در مزوتراپی مو انجام می گیرد، لایه میانی پوست یا مزودرم تحریک شده و شروع به تولید کلاژن و الاستین خواهد کرد. مزوی مو گردش خون در پوست سر را تقویت کرده و رشد فولیکول های مو را افزایش می دهد.
مزوتراپی هورمون مردانه DHT را کنترل کرده و به تعادل می رساند و از این طریق از ریزش مو جلوگیری می کند. اغلب پزشکان بر این باور هستند که مزوتراپی مو بین 90 تا 92 درصد کارایی خواهد داشت.
مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟
پیش از انجام مزوتراپی مو، معاینات فیزیکی فرد انجام می شود.
قبل از انجام این فرایند، نیازها، سن و وضعیت سلامتی افراد بررسی می شود و بر اساس آن از اسیدهای آمینه، آنزیم ها، هورمون ها، مواد معدنی، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و اسید هیالورونیک استفاده می شود.
بعد از انجام معاینات بالینی و تعیین نیاز فرد از انجام مزوتراپی مو، کرمی بی حس کننده را روی ناحیه ای که قرار است تزریق اعمال شود، می مالند. برای هر بیمار جهت تزریق از سوزن های یکبار مصرف استفاده می شود.
متناسب با نیاز فرد، محلول های از پیش تهیه شده توسط سوزن های یکبار مصرف در ناحیه مورد نظر اعمال می شود. تزریق زاویه دار پزشک به لایه میانی پوست انجام می گیرد.
تعداد جلسات لازم برای گرفتن نتیجه بهتر با توجه به شرایط فرد و نیازهای وی تعیین می شود.
عمل مزوتراپی مو یک عمل سرپایی به شمار رفته و پس از آن نیازی به پانسمان نیست.
آماده سازی برای مزوتراپی مو
در زمان آماده سازی برای مزوتراپی مو، ابتدا باید تصمیم گرفته شود که چه محلولی با چه ترکیباتی به پوست سر تزریق شود.
در هر کوکتل یا محلولی که به پوست سر تزریق می شود، بین 2 تا 6 ماده موثر قرار دارد. پزشکان برای هرکدام از متقاضیان با توجه به نیاز، شرایط سنی و الگوی ریزش محلول متناسبی را انتخاب می کنند.
اغلب ویتامین های گروه B در این محلول وجود دارد. ویتامین های گروه B در رشد و بازسازی مو بسیار موثر هستند. مواد معدنی چون مس و روی در نیز در محلول قابل تزریق افراد مورد استفاده قرار می گیرد که مشکل ریزش مو دارند و تمایل دارند تا استحکام ساختار موی خود را بازیابی کنند.
اسید هیالورونیک از دیگر مواد موجود در محلول است که برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که تمایل دارند رشد موهای خود را تسریع کنند. اسید هیالورونیک، اسیدهای آمینه ای هستند که به الیاف کراتین مو جهت رشد هرچه بیشتر کمک می کنند.
کوآنزیم ماده معدنی دیگر موجود در این محلول است که در خصوص افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که خواهان داشتن موهایی حجیم تر و شاداب تر هستند. متخصصینی که عملیات مزوتراپی مو را انجام می دهند، با توجه به نیاز و خواست بیمار و شرایط فعلی وی، از کوکتلی استفاده می کنند که حاوی ترکیبات مناسب باشد.
مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
پس از انجام مزوتراپی مو مواردی وجود دارد که برای رسیدن به عملکرد بهتر حتماً می بایست مورد توجه قرار گیرد.
- فردی که طی درمان مزوتراپی مو قرار می گیرد، قطعاً نباید از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین قبل و بعد از مزوتراپی استفاده کند.
- توصیه می گردد تا یک شبانه روز هیچ آبی به ناحیه تزریق زده نشود.
- بعد از انجام مزوی مو نمی بایست از شلوارهای تنگ استفاده شود زیرا بر گردش خون افراد تأثیر خواهد گذاشت.
- تا دو روز پس از مزوتراپی مو فرد نباید به خود فشار بیاورد و باید از بلند کردن اجسام و وزنه های سنگین و ورزش های پرفشار خودداری کند.
- بهتر است تا 24 ساعت پس از مزوتراپی مو از آرایش پوست صورت جلوگیری شود.
- استفاده از داروهای ضدالتهابی قبل و یا بعد از عمل مزوتراپی توصیه نمی شود.
- بهتر است از غذاهای سالم قبل و بعد از عمل مزوتراپی مو استفاده شود.
- الکل، کافئین، سیگار و غذاهای پر پروتئین پس از مزوتراپی مو نباید مصرف شود.
- استفاده از کمپرس سرد در ناحیه مزوتراپی شده به منظور جلوگیری از تورم، التهاب و کبودی مفید است. می توان برای کمپرس از چای بابونه سرد یا ژل سرد استفاده کرد.
- ناحیه مورد مزوتراپی مو نباید خراشیده شده و فشاری بر آن وارد شود، به این منظور تا چند روز پس از مزوی مو می بایست از اصلاح موی سر اجتناب شود.
- از لمس کردن ناحیه مزوتراپی شده برای جلوگیری از ایجاد عفونت می بایست خودداری شود.
- در طی دوره ی درمان تان از مکمل های غذایی چون هیرونیک( HairoNik) استفاده کنید زیرا حاوی زینک، بیوتین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، کوآنزیم کیوتن است و موجب افزایش رشد موهایتان شود.
آیا مزوتراپی باعث رشد مجدد مو می شود؟
مزوتراپی روش درمانی است که در آن مواد مغذی شامل ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و … جهت رشد مجدد مو به پوست سر تزریق می شوند.
مزوتراپی مو فیلیکول های پوست سر را تغذیه می کند تا به راحتی در مو بنشینند.
مزوتراپی موهای نازک را ضخیم کرده و ریزش مو را متوقف و موها را تقویت می کند.
عوارض مزوتراپی مو
مزوتراپی مو نیز مانند هر عمل پزشکی عوارض خاص خود را دارد، اما عوارضی که بعد از مزوتراپی ایجاد می شود معمولاً کوتاه مدت بوده و سریعاً برطرف می گردند.
بروز عوارض از فردی به فرد دیگر متفاوت است و گاهی برخی بیماران هیچ عارضه ای را تجربه نمی کنند. برخی مواقع داروهای مورد استفاده در محلول سبب کنش های آلرژیک در افراد می شود.
به منظور پیشگیری از این احتمال لازم است تا 24 ساعت قبل از انجام مزوتراپی مو با قرار گرفتن محلول در قسمت کوچکی از سطح پوست، از احتمال ایجاد آلرژی پوستی مطلع شد.
برخی از عوارضی که ممکن است 24 تا 72 ساعت پس از تزریق مزوتراپی مو در افراد ظاهر شود شامل موارد زیر است:
- حالت تهوع و استفراغ
- اسهال
- تورم پوست
- حساسیت پوست
- احساس خارش و سوزش روی پوست
- بثورات روی سطح پوست
- کبودی روی سطح پوست
- جوش و بثورات پوستی در افرادی که پوست حساسی دارند ممکن است مشاهده گردد.
- ایجاد اسکارهای تیره در ناحیه کاربرد مزوتراپی مو
مزوتراپی بعد از کاشت مو
وضعیت ماندگاری و مدت زمان نتیجه مزوتراپی مو به وضعیت مو و سلامتی فرد بستگی دارد.
به منظور دریافت بهترین خروجی توصیه می گردد که این درمان هر هفته و حداقل به مدت چهار هفته انجام گیرد.
البته اغلب پزشکان انجام هشت جلسه درمانی را توصیه می کنند که نتایج مزوتراپی مو بعد از جلسه پنجم کاملاً مشهود خواهد بود.
مزوتراپی مو بهتر است یا پی آر پی؟
مزوتراپی مو فرایندی غیر جراحی است که در آن پزشک محلول حامل مواد مغذی را به پوست سر تزریق می کند، لایه مزودرم پوست سر را تحریک کرده و با افزایش گردش خون باعث رشد موها می شود. اما در پی آر پی نمونه خون فرد از بدن او جمع آوری می شود و برای القای رشد مو پردازش می شود. خون غنی از پلاسما به صورت میکرونیدلینگ مجدداً به پوست سر تزریق می شود.
مزوتراپی مو روشی ایمن، ساده و بدون درد است و هر جلسه درمانی آن حدود 30 دقیقه زمان می برد. پی آر پی نیز روشی ایمن و آسان است، اما همراه با کمی درد است و هر جلسه پی آر پی حدود یک ساعت زمان خواهد برد.
فعالیت های لازم پیش از مزوتراپی مو جهت آماده سازی فرد، فعالیت خاصی نبوده و تنها از کرم بی حس کننده در محل تزریق استفاده می شود. اما در پی آر پی به منظور کاهش درد، محل تزریق را بی حسی موضعی می کنند. مزوتراپی در مقایسه با پی آر پی هزینه کمتری دارد.
با توجه به موارد بالا که مزوتراپی مو در مدت زمان کوتاه تری انجام می گیرد، بدون درد است و هزینه کمتری دارد، اغلب مزوی مو را در مقایسه با پی آر پی بهتر می دانند.
مزوتراپی مو چند جلسه است؟
تعداد جلسات مزوتراپی مو به وضعیت ریزش موی افراد بستگی دارد.
هرچه سطح ناحیه و شدت ریزش موی سر افراد بیشتر باشد، تعداد جلسات درمانی بیشتر نیز مورد نیاز خواهد بود. اما برای گرفتن نتیجه مطلوب بین 4 تا 8 جلسه درمانی مورد نیاز است. اغلب پس از جلسه پنجم، نتایج مشهود خواهد بود.
ماندگاری نتایج مزوتراپی مو
مزوتراپی مو روشی موقت است و بسته به فرد، مشکل او و مواد به کار رفته در محلول مزوتراپی نیاز است که سالانه چند بار از این روش جهت پایداری موهای سر و مقابله با ریزش مو، استفاده شود.
تا زمانی که مواد تزریق شده کوکتل مزوتراپی در لایه میانی پوست سر باقی بماند، مزوتراپی مو ماندگار خواهد بود و با تجزیه مواد مزوتراپی توسط بدن، تأثیرگذاری مزوی مو رفته و رفته کم شده و اثرگذاری مزوتراپی مو از بین می رود.
هزینه مزوتراپی مو 1402
هزینه مزوتراپی مو در سال 1402 با توجه به تعداد جلسات مورد نیاز و وسعت ناحیه ریزش مو متفاوت است. اگر ریزش مو در نقاط مختلف سر تنها به نازک شدن موهای سر منجر گردد، هزینه مزوتراپی بسیار کمتر از زمانی است که ریزش مو سبب از دست دادن مو در نواحی مختلف سر شده است.
ریزش و طاسی بیشتر پوست سر، هزینه مزوتراپی مو را بالاتر خواهد برد.
کلینیک محل انجام، پزشک، مواد مورد استفاده در جلسه مزوتراپی مو، نوع و منطقه درمان، مدت زمان درمان و تعاد جلسات درمانی و … از عواملی هستند که بر قیمت مزوتراپی مو تأثیرگذار خواهند بود.
هزینه هر جلسه مزوتراپی مو در سال 1402 تقریباً برابر با یک میلیون و هفتصد هزار تومان است. البته علاوه بر عوامل بالا، برند کوکتل مورد استفاده در مزوتراپی مو نیز در قیمت تأثیر زیادی خواهد داشت.
سوالات متداول
آیا مزوتراپی مو دردناک است؟
خیر، یکی از مزایای درمانی مزوتراپی مو بدون درد بودن آن است. استفاده از عاملی بی حس کننده در محل مزوی مو، پیش از انجام فرایند این درمان را ساده، راحت و بدون درد خواهد کرد.
هزینه 10 جلسه مزوتراپی مو چقدر است؟
هزینه 10 جلسه مزوتراپی مو تقریباً برابر با 17 میلیون تومان خواهد شد. البته این هزینه با توجه به برند کوکتل مورد استفاده، مرکز درمانی، پزشک معالج، تعداد جلسات درمانی و … متفاوت است.
آیا مزوتراپی مو ماندگار است؟
خیر، نتایج مزوتراپی مو ماندگار نیست. کوکتل های تزریق شده در جلسات درمانی مزوتراپی مو به لایه میانی پوست سر یا همان مزودرم تا زمانی ماندگار است و کلاژن و الاستین پوست را تحریک می کند که بدن آن ها را تجزیه نکرده باشد. اما به محض تجزیه این مواد اثرات این روش درمانی به مراتب کم و کمتر خواهد شد.
آیا هزینه های مربوط به مزوتراپی مو توسط شرکت های بیمه پرداخت می گردد؟
خیر، هزینه های مربوط به مزوتراپی مو با توجه به اینکه این فرایند از نظر شرکت های بیمه ای، عمل زیبایی به شمار می رود، پرداخت نمی گردد.