درمان پوکی استخوان
هرچه سن افراد بالاتر میرود نگرانی از ابتلا به بیماری پوکی استخوان هم در میان آنها بیشتر میشود.کمشدن تراکم بافت داخلی استخوانهای بدن که اصطلاحا پوکی استخوان نامیده میشود، میتواند بدن افراد را بسیار آسیبپذیر کند.
پوکی استخوان یکی از شایعترین بیماریها در نزد افراد بزرگسال است که استخوان معمولاً در اثر کمبود کلسیم بدن ایجاد میشود.
این بیماری میتواند عوارض جبران ناپذیر را بر روی فرد بر جای بگذارد. امروزه روشهای متعددی برای درمان پوکی استخوان در میان بزرگسالان پیشنهاد شده است.
روشهایی که هرکدام با دیگری تفاوت دارند و ممکن است هر فرد بنا به پیشرفت بیماریاش به یکی از آنها بیشتر نیاز داشته باشد.
درمان دو بیماری پوکی استخوان و آرتروز به صورت کلی با هم متفاوت است چرا که ریشههای ایجاد این بیماریها با هم متفاوت است.
پوکی استخوان در اثر کاهش تراکم بافت استخوانی در بدن افراد به وجود میآید در حالی که آرتروز مربوط به مفصلهای استخوانی است و در اثر ساییدگی مفصلها فرد دچار بیماری آرتروز خواهد شد.
روشهای درمانی که برای درمان پوکی استخوان و آرتروز به کار برده میشود به طور معمول با یکدیگر متفاوت است.
در بسیاری از متدهای درمان پوکی استخوان و آرتروز با توجه به میزان پیشرفت بیماری ممکن است پزشک به استفاده از دارو یا متدهای درمانی دیگری مانند فیزیوتراپی رجوع کند.
درباره محصول کلسی هیل
در این ویدئو با جزئیات بیشتری از محصول کلسی هیل آشنا میشوید و شما میتوانید با داشتن اطلاعات بیشتری از ویژگی های محصول تصمیم به مصرف مکمل کلسی هیل نمایید.
مکمل کلسی هیل چیست و از چه موادی تشکیل شده
مکمل کلسی هیل ایکس مارت حاوی مواد لازم برای سلامت استخوان های بدن و جلوگیری از گرفتگی عضلات است. بدن ما برای حرکت ماهیچه ها، ترشح هورمون ها و ساختن و حفظ استخوان های قوی به کلسیم نیاز دارد. کلسیم همچنین به حفظ ضربان قلب و عملکرد عضلات کمک می کند. و انتقال پیام از مغز به سایر قسمت های بدن. ویتامین D3 یک ویتامین محلول در چربی است که به جذب کلسیم و فسفر در بدن کمک می کند. روی به ساخت و جلوگیری از شکستن استخوان ها کمک می کند منیزیم در افزایش استحکام استخوان ها و جلوگیری از گرفتگی عضلات موثر است.
مردم درباره کلسی هیل چی میگن
همین حالا خرید کنید
جدیدترین درمان پوکی استخوان
امروزه علاوه بر روشهای سنتی که بیشتر بر تغییر سبک زندگی و تغییر برنامه غذایی افراد متمرکز بود جدیدترین درمان پوکی استخوان بیشتر بر داروهایی متمرکز است که میتوانند آسیبهای وارد شده به بافت استخوانی افراد را جبران کنند.
داروهایی مانند بیس فسفوناتها که فرایند جذب کلسیم و سایر مواد معدنی را در استخوانها تسریع میکنند و مانع از هدر رفتن آنها در بدن میشود.
داروهای دیگری مثل آگونیستها یا آنتاگونیستهای استروژن با الگوبرداری از مکانیسم اثر هورمون استروژن میتوانند خطر پوکی استخوان و در نتیجه شکستگی آنها را در زنان کهنسال کاهش دهند.
همانطور که گفتیم پوکی استخوان در بین افرادی که سن بالاتری دارند شایعتر است. در این میان زنان در اثر زایمانهای متعدد و شیر دهی بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
در دوران پس از یائسگی امکان ابتلا به پوکی استخوان در آنها بالاتر میرود و داروهایی مثل کلسیتونین میتوانند با افزایش مقاومت بافت استخوانی زنان از شکستگی و پوکی استخوان آنها جلوگیری کنند.
جدیدترین داروی پوکی استخوان
اما شاید بتوان جدیدترین داروی پوکی استخوان را در دارویی به نام رموزوزوماب جستجو کرد.
این دارو که آزمایشهای متعددی آن را برای استفاده زنانی که وارد دوران یائسگی شدهاند تأیید کرده است، میتواند به درمان پوکی استخوان بدون عوارض جانبی سایر داروهای سنتی کمک کند.
چه زمانی برای پوکی استخوان باید دارو مصرف کرد؟
سؤال بسیاری از افراد این است که پوکی استخوان در چه مرحلهای وارد فاز خطرناک خود میشود و چه زمانی باید برای درمان پوکی استخوان دارو مصرف کرد؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت وقتی که فرد با تغییر سبک زندگی و برنامه غذاییاش نتواند از پیشرفت بیماری پوکی استخوان جلوگیری کند، پزشک برای او دارو تجویز میکند.
در شرایطی که فرد در اثر آسیبهای وارده مثل رژیم غذایی نامناسب یا بارداریهای متعدد برای ابتلا به پوکی استخوان مستعد باشد و میزان کلسیم بدن او کمتر از حالتی باشد که بتوان با تغییر رژیم غذایی آن را جبران کرد، میتوان برای درمان پوکی استخوان به خوردن داروها روی آورد.
قویترین داروی پوکی استخوان
داروهای درمان پوکی استخوان را می توان در دو دسته داروهای ضد جذب (بیس فسفونات ها، دنوزوماب، استروژن ها، کلسی تونین و …) و داروهای آنابولیک (روموسوزوماب، تری پاراتید و …) دسته بندی کرد.
بسته به شرایط بیماران لازم است تا از داروی مناسب استفاده شود و لزوماً دارویی که برای درمان پوکی استخوان در زنان یائسه به عنوان قویترین دارو به شمار می رود، نمی تواند برای درمان پوکی استخوان مردان مورد استفاده قرار گیرد.
بهترین داروهای ضد جذب از نوع بیس فسفونات ها شامل آلندرونات، ایباندرونات، ریزدرونات و زولدرونیک اسید در بیماران مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در دسته دنوزوماب داروهایی مانند Xgeva و Prolia قرار می گیرند.
در دسته داروهای آنابولیک روموسوزوماب از بهترین داروهایی است که دارای پروتئینی به نام اسکلروستین است که با کنترل چرخش استخوان، پوکی استخوان را متوقف می سازند.
عوارض جانبی درمان پوکی استخوان
همه میدانیم که داروها علاوه بر نقشی که در سلامتی ما برعهده دارند همیشه دارای عوارض جانبی هم هستند.
عوارض جانبی داروهای درمان پوکی استخوان هم میتواند عوارضی آزاردهنده باشد.
عوارضی مانند درد مفاصل، مشکلات گوارشی مثل حالت تهوع مداوم، مشکل بلع زخم معده و همچنین ریفلاکس معده از جمله عوارض جانبی مصرف داروهای پوکی استخوان هستند.
سایر عوارض داروهای درمان پوکی استخوان
برخی دیگر از داروهای درمان پوکی استخوان ممکن است بر روی کلیه و مجاری ادراری تأثیر بگذارند و باعث عفونتهای ادراری، یبوست و همچنین بثورات پوستی شوند.
درخواست مشاوره
برای در یافت مشاوره تخصصی، درخواست خود را به صورت کامل به همراه مشخصات وارد کنید تا کارشناسان نیکان فارمد مهر پس از بررسی درخواست با شما تماس حاصل نمایند. همچنین شما میتوانید با شماره گیری صدای مشاور از مشاوره تلفنی نیز بهرهمند شوید.
- صدای مشاور
021-58201
درمان پوکی استخوان در خانه
اما در بسیاری از موارد میتوان با درمانهای خانگی هم از پیشروی بیماری پوکی استخوان جلوگیری کرد.
به طور مثال سعی کنید در تمام غذاهایی که در خانه میپزید مقداری سرکه اضافه کنید.
سرکه دارای خاصیتی است که میتواند جذب کلسیم از غذاهایی که مصرف میکنید را بهبود ببخشد.
همچنین اگر به صورت مداوم عادت به خوردن نوشیدنیهای الکلی دارید سعی کنید میزان مصرف خود را تا حد امکان کاهش دهید.
هورمون استروژن که در بدن همه ما وجود دارد حساسیت بسیار زیادی به نیکوتین موجود در سیگار و سایر فرآوردههای تنباکویی دارد.
بنابراین اگر به صورت مداوم سیگار مصرف میکنید سعی کنید درمان خود را با کاهش مصرف سیگار امتحان کنید.
رژیم غذایی افراد مبتلا به پوکی استخوان
همانطور که میدانید در رژیم غذایی افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند وجود غذاهای کلسیمدار یکی از مهمترین عواملی است که افراد باید به آن توجه کنند.
بنابراین بنابراین رژیم غذایی افراد مبتلا به پوکی استخوان باید به طور مداوم دارای موادی مثل سبزیجات، مرکبات، ماهی کرهی بادامها، شیر و پروتئینهای گیاهی و میوههای خشک باش.
همچنین افرادی که از پوکی استخوان رنج میبرند بهتر است غذاهایی مانند غذاهای پرنمک و بسیار شور، نوشیدنیهای الکلی، قرصهای ویتأمین A و همچنین کافئین و فراوردههای کافئینی را مصرف نکنند.
برای درمان پوکی استخوان چی بخوریم؟
چه در حال حاضر پوکی استخوان داشته باشید یا بخواهید خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهید، نکات غذایی خاصی وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید.
به عنوان مثال، عدم دریافت کافی مواد مغذی زیر می تواند شما را در معرض خطر کم تراکم استخوان و پوکی استخوان قرار دهد.
پروتئین ها
پروتئین حدود 50 درصد از حجم استخوان و توده استخوانی را تشکیل می دهد، بنابراین مصرف روزانه مقدار بهینه پروتئین برای سلامت استخوان حیاتی است.
مطالعات نشان میدهد که مصرف ناکافی پروتئین، خطر کاهش تراکم استخوان را افزایش میدهد و افراد مسنتری که رژیمهایی با پروتئینی بالاتر میخورند، تراکم استخوان بالاتری دارند و خطر شکستگی کمتری دارند.
به همین دلیل، برخی از متخصصان پوکی استخوان مصرف پروتئین بین 1.0 تا 1.2 گرم به ازای هر کیلوگرم (0.45-.54 گرم در پوند) در روز توصیه می کنند که بسیار بالاتر از مقدار مجاز رژیم غذایی توصیه شده فعلی (RDA) 0.8 گرم در کیلوگرم است.
کلسیم
بدن شما برای درمان پوکی استخوان و حفظ استخوان های سالم به کلسیم نیاز دارد که دائما در حال بازسازی هستند. کلسیم برای تشکیل بافت استخوانی جدید مورد نیاز است.
به همین دلیل، دریافت مقدار توصیه شده کلسیم در رژیم غذایی هنگام ابتلا به پوکی استخوان بسیار مهم است.
با این حال، این لزوما از طریق مکمل های کلسیم نیست. اگرچه کلسیم برای سلامت استخوان ها ضروری است، اما توصیه می شود تا حد ممکن کلسیم را از غذا دریافت کنید. این به این دلیل است که برخی از مطالعات مکملهای کلسیم با دوز بالا را با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط دانسته اند.
در حالی که برخی از افراد ممکن است برای درمان پوکی استخوان به مکمل های کلسیم نیاز داشته باشند، برخی دیگر ممکن است از طریق غذاهایی مانند پنیر، ماست، لوبیا، آجیل، دانه ها و سبزیجات با برگ تیره کلسیم کافی دریافت کنند.
اگر مطمئن نیستید که باید مکمل کلسیم داشته باشید، از پزشک پوکی استخوان خود راهنمایی بخواهید.
ویتامین D
بدون ویتامین D کافی، بدن شما نمی تواند کلسیم را به خوبی جذب کند. به همین دلیل است که حفظ سطح مطلوب ویتامین D بسیار مهم است. متاسفانه کمبود ویتامین D بسیار شایع است. در واقع حدود 50 درصد از جمعیت جهان دچار کمبود ویتامین D هستند.
سطوح پایین ویتامین D می تواند خطر کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان را افزایش دهد. برای کسانی که سطح ویتامین D کم یا کمبود دارند، ممکن است مکمل ها لازم باشد. این به این دلیل است که ویتامین D تنها در چند منبع غذایی مانند ماهی های چرب متمرکز شده است.
پزشک شما می تواند سطح ویتامین D را آزمایش کند و سپس، در صورت لزوم، مکمل های ویتامین D را بر اساس سطح کمبود یا کمبود شما تجویز کند.
به خاطر داشته باشید که برخی از افراد ممکن است نیاز به تزریق ویتامین D داشته باشند تا سطح ویتامین D خود را به محدوده سالم افزایش دهند.
منیزیم
بدن شما برای حفظ استخوان های سالم به منیزیم نیاز دارد و عدم دریافت کافی می تواند منجر به ایجاد پوکی استخوان شود. همچنین، توانایی حفظ سطح منیزیم سالم با افزایش سن کاهش می یابد.
تحقیقات نشان می دهد که مکمل های منیزیم می توانند به افزایش تراکم مواد معدنی استخوان، کاهش خطر شکستگی در زنان مسن و درمان پوکی استخوان کمک کنند. منیزیم را می توان در غذاهایی مانند لوبیا و سبزیجات یافت.
ویتامین K
ویتامین K برای عملکرد پروتئین های دخیل در تشکیل و نگهداری استخوان ها ضروری است. مصرف کم ویتامین K در رژیم غذایی با افزایش خطر شکستگی استخوان همراه است.
ویتامین K1 در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم پیچ و روغن های گیاهی یافت می شود، در حالی که ویتامین K2 در محصولات حیوانی مانند پنیر و مرغ و همچنین در غذاهای تخمیر شده متمرکز است.
ویتامین c
ویتامین C یک آنتی اکسیدان مهم است و می تواند از آسیب های استخوانی جلوگیری کند.
داشتن سطوح پایین ویتامین C با کاهش تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط است، بنابراین برای درمان پوکی استخوان باید از غذاهای غنی از ویتامین C استفاده شود.
غذاهای غنی از ویتامین C شامل مرکبات، انواع توت ها، فلفل و کلم بروکلی است.
روی
روی برای رشد و نگهداری مناسب استخوان ضروری است و باعث بازسازی استخوان می شود. سطوح پایین روی با پوکی استخوان پس از یائسگی مرتبط است.
منابع روی شامل غذاهای دریایی، لوبیا، مرغ و عدس است. علاوه بر این، مکمل روی می تواند به حفظ تراکم مواد معدنی استخوان و سرعت بخشیدن به بهبودی پس از شکستگی کمک کند.
مواد معدنی پتاسیم، بور، سیلیکون، سلنیوم، آهن و منگنز برای سلامت استخوان ها مهم هستند.
علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان داده اند که مکمل های کلاژن و امگا 3 برای افراد مبتلا به تراکم استخوان و پوکی استخوان مفید است.
درمان پوکی استخوان در افراد مسن
برای درمان پوکی استخوان در افراد مسن که بیشتر در معرض عوارض پوکی استخوان هستند بهتر است درمان کاملاً زیر نظر پزشک انجام شود.
اگر مصرف داروهای درمان پوکی استخوان به عنوان یک راه ثانویه در نظر گرفته شود، بهتر است افراد مسن به صورت مداوم به انجام تمرینات ورزشی سبک و تغییر عادات غذایی خود توجه ویژهای بکنند.
پس از این مراحل اگر پزشک تشخیص دهد که پوکی استخوان در افراد مسن بیشتر از حالتی است که بتوان آن را با تغییر سبک زندگی جبران کرد، میتوان به داروها رجوع کرد.
درمان پوکی استخوان در زنان یائسه
همانطور که در بخشهای قبلی هم گفتیم زنان به دلیل زایمانهای متعدد و همچنین شیردهی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند.
بنابراین زنانی که پس از سن باروری وارد دوره یائسگی میشوند احتمال ابتلا به پوکی استخوان در آنها بالاتر میرود.
برای درمان پوکی استخوان در زنان یائسه در صورتیکه پوکی استخوان بیش از حد پیشرفت کرده باشد، میتوان برروی داروهایی مانند رالوکسیفن، کلسی تونین و ویتأمین D متمرکز شد.
ویتأمین D در زنان یائسه باعث میشود که جذب کلسیم موجود در مواد غذایی از راه رودهها تسهیل شود.
کلسیتونین هم میتواند میزان آزاد شدن کلسیم از سطح بافتهای استخوانی زنان یائسه را کم کند.
درمان قطعی پوکی استخوان شدید
درمان قطعی پوکی استخوان زمانی امکان پذیر است که روش های درمانی مانند تغذیه مناسب، تغییر سبک زندگی، ورزش و انجام فعالیت های بدنی، مراقبت در برابر سقوط و زمین خوردن و دارودرمانی به طور همزمان مورد استفاده قرار گیرند.
استفاده از میوه و سبزیجات فراوان و بهره مندی از کلسیم و ویتامین D در مواد غذایی مصرفی، تغذیه مناسب برای درمان پوکی استخوان را فراهم می آورد.
پرهیز از سیگار، الکل و معاینات منظم پزشکی می بایست در سبک زندگی سالم بیماران گنجانده شود تا پوکی استخوان افراد کنترل و درمان گردد.
پیگیری فعالیت های ورزشی منظم تحت نظر فیزیوتراپیست ورزشی علاوه بر افزایش توده عضلانی، قدرت، هماهنگی و تعادل بیماران را نیز بالا می برد و در درمان قطعی پوکی استخوان از موارد مهم است.
استفاده از داروهای تجویزی پزشکان متناسب با سطح پوکی استخوان افراد مانند استفاده از بیس فسفونات ها برای حفظ تراکم و افزایش استحکام استخوان ها، کلسی تونین برای درمان قطعی پوکی استخوان در زنان یائسه، آگونیست و آنتاگونیست استروژن که تراکم استخوان ها را افزایش داده و خطر شکستگی ها را کاهش می دهد، آنالوگ هورمون پاراتیروئید برای افزایش توده استخوانی، مهارکننده های اسکلروستین برای درمان پوکی استخوان شدید و کمک به استخوان سازی جدید در بدن و کندتر کردن زمان از دست رفتن استخوان ها و … موثر خواهند بود.
موثرترین درمان پوکی استخوان چیست؟
یکی از سؤالات مهمی که افراد مبتلا به پوکی استخوان دائم از خود اطرافیان و پزشکشان میپرسند این است که مؤثرترین درمان پوکی استخوان چه درمانی است؟
در این مقاله قصد داریم به این سؤال مهم پاسخ دهیم و یک بار برای همیشه مؤثرترین درمان پوکی استخوان را به شما معرفی کنیم.
حقیقت این است که پوکی استخوان بیماری است که به دلیل عادتهای بد غذایی و سبک زندگی نادرست به سراغ بسیاری از افراد مسن میآید.
بنابراین مؤثرترین درمان بیماری پوکی استخوان این است که فرد قبل از بحرانی شدن این بیماری نسبت به تغییر سبک زندگی خود و ایجاد یک برنامه غذایی مقوی در طول هفته اقدام کند.
زمانی که فرد مبتلا به پوکی استخوان قبل از شروع به مصرف داروهای مختلف بتواند میزان مصرف غذاهای کلسیمدار را افزایش دهد و مصرف سیگار و نوشیدنیهای الکلی و فراوردههای کافئینی را تا حد امکان در برنامه زندگیاش به حداقل برساند، بخش زیادی از مؤثرترین درمان برای پوکی استخوان یعنی تغییر عادات زندگی را طی کرده است.
تجربه نشان داده است درمان پوکی استخوان در میان افرادی که پیش از شروع به مصرف دارو مؤثرترین درمان پوکی استخوان یعنی تغییر عادات زندگی را اجرا کردهاند موفقیتآمیزتر بوده است.
این افراد با سختی کمتری میتوانند از عوارض ناشی از این بیماری عبور کنند.
مکمل کلسی هیل
سوالات متداول
بهترین کلسیم برای پوکی استخوان چیست؟
کلسیم و فراوردههای دارویی حاصل از آن نقش مهمی در درمان بیماری پوکی استخوان دارند.
اما به راستی بهترین نوع کلسیم برای درمان پوکی استخوان چه قرصی است؟
معمولاً مکملهای کلسیم که علاوه بر داشتن عنصر کلسیم دارای سایر مواد معدنی مانند ویتأمین D و همچنین آهن و منیزیم هستند، بهترین انواع قرصهای کلسیم برای درمان پوکی استخوان هستند.
چه مدت طول میکشد تا پوکی استخوان درمان شود؟
حقیقت این است که پاسخ به این سؤال به سادگی ممکن نیست و طول درمان هر فرد برای غلبه بر عوارض ناشی از پوکی استخوان به شدت پیشرفت بیماری او بستگی دارد.
در شرایطی که پوکی استخوان بسیار شدید باشد و فرد سالهای سال در معرض رژیم غذایی نامناسب قرار گرفته باشد، ممکن است فرد مجبور شود تا پایان عمر برنامههای درمانی حفاظتی را برای جلوگیری از پیشرفت پوکی استخوان ادامه دهد.
اما در شرایطی که پوکی استخوان صرفاً در حد کمبود کلسیم استخوانها باشد، میتوان در یک بازه ۶ ماهه تا یک ساله عوارض ابتدایی ناشی از پوکی استخوان را مهار کرد.
هرچند این به معنای پایان کار نیست و افراد مختلف همیشه در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند.
آیا پوکی استخوان قابل درمان است؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت حقیقتاً نمیتوان درمانی مشخص و قطعی را برای پوکی استخوان در نظر گرفت.
زمانی که یک فرد در اثر عوامل مختلف گرفتار پوکی استخوان میشود میتواند عوارض حاصل از آن را با تغییر سبک زندگی و برنامه غذایی تا حد زیادی بهبود دهد.
اما اینطور نیست که بتوان پوکی استخوان را یک بار برای همیشه درمان کرد.
افراد مبتلا به پوکی استخوان لازم است پس از درمان اولیه به صورت مداوم در برنامه غذایی خود تجدید نظر کنند و تحرک و ورزشهای سبک را هم از یاد نبرند.
3 فعالیت تقویت استخوان چیست؟
سه فعالیت مهم برای جلوگیری از پوکی استخوان وجود دارد که میتوان آنها را به راحتی در هر شرایطی انجام داد.
این فعالیتها عبارتند از ورزشهای سبک خانگی مانند نرمشها و پیاده روی و ایروبیک است.
اگر میخواهید به طور پیوسته استخوانهای سالمی داشته باشید و در اثر عوامل محیطی و برنامه غذایی نامناسب آسیب نبینید، پیاده روی کردن، انجام نرمشهای خانگی و ایروبیک را از یاد نبرید.
منتخب مقالات ریزش مو
بهترین مقالات با موضوع ریزش مو را در اینجا بخوانید
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ریزش مو
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
- صدای مشاور
021-58201